Jump to content

Да ли је ово мишљење Александра Вучића о Цркви?

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

• Гости
Guest јер. Агапије
Слажем се, али да ли можеш да појасниш шта подразумеваш под изразом "клерикализам" да би они који то не разумеју исто схватили?

Наравно.

Ево, о. Александар је лепо објаснио :

http://zivimeshaton.wordpress.com/2012/10/29/%D0%BE-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D1%83-%D1%83-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D1%99%D1%83-%D0%BE-%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0/

Подели на овим сајтовима

koga je briga šta vučić misli o Crkvi... što kaže vladika Grigorije - nije crkva neki press centar pa da se oglašava kad svaka šuša nešto o njoj izjavi

on verovatno i razume Crkvu onoliko koliko mu je vremena oduzeo komentar koji je dao u prolazu

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Гости

koga je briga šta vučić misli o Crkvi... što kaže vladika Grigorije - nije crkva neki press centar pa da se oglašava kad svaka šuša nešto o njoj izjavi

on verovatno i razume Crkvu onoliko koliko mu je vremena oduzeo komentar koji je dao u prolazu

Слажем се, али мислим да баш и није Аца нека шуша... 

Мени је веома битно то што се говори о клерикализму и можда би о томе требали да разговарамо. Некако често имам осећај да се "клерикализам" веома погрешно тумачи. Другим речима жели да се каже: Шта ће мени Црква, попови... када ја имам свог Исуса у срцу, души...

У том контексту говорим да је ова изјава битна.

Подели на овим сајтовима

Слажем се, али мислим да баш и није Аца нека шуша... 

Мени је веома битно то што се говори о клерикализму и можда би о томе требали да разговарамо. Некако често имам осећај да се "клерикализам" веома погрешно тумачи. Другим речима жели да се каже: Шта ће мени Црква, попови... када ја имам свог Исуса у срцу, души...

У том контексту говорим да је ова изјава битна.

Mени се чини, да када просечан грађанин Србије, па и политичаре убрајам у ту групу, каже "клерикализам" мисли на појачан утицај институције цркве на друштво у сваком смислу, али најпре у политичком. На другом месту је  "духовни и културни монопол" (духовност и куклтура схваћени најшире могуће).  Тек на трећем месту је, чини ми се, то што сте ви рекли, тј. када појединац, неуцрквењен, заузме лични став према "мантији".

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Прво, ово је ЛИНК до оригинала текста. На У92 нисам нашао такав текст.

Друго, текст је писао хрватски новинар. Сигурно из добре намере....

Треће, коментар (један од...):

"

aha

jao ovih narucenih teksova, samo naslov da procitam dosta mi...

"

Подели на овим сајтовима

Прво, ово је ЛИНК до оригинала текста. На У92 нисам нашао такав текст.

Друго, текст је писао хрватски новинар. Сигурно из добре намере....

Треће, коментар (један од...):

"

aha

jao ovih narucenih teksova, samo naslov da procitam dosta mi...

"

Kakve ovo veze ima sa ovim? Ni Press ništa nije bolji od B92 samo je njihova desna ruka. 

Подели на овим сајтовима

Kakve ovo veze ima sa ovim? Ni Press ništa nije bolji od B92 samo je njihova desna ruka. 

Нисам ни очекивао да баш сви схвате поенту...

Знаш ли шта је тачно Вучић рекао том хрватском новинарчићу, кад, где, и ко је још био присутан да потврди овакву вест?

Ово је као глобална глупост и идиотлук новинара који су редом пренели наводну тучу између Човића и Џајића...нико не зна тачно како се догодило, нико није видео, људи који су били најближи (али не и очевици) негирају физички обрачун али све то није важно. Гебеловска машинерија која је главна одлика данашњег новинарства уопште више не преноси вести и не обавештава, данас новинари стварају истину.

И ако новинар каже да си плав, има да будеш плав до судњег дана.

Подели на овим сајтовима

Нисам ни очекивао да баш сви схвате поенту...

Знаш ли шта је тачно Вучић рекао том хрватском новинарчићу, кад, где, и ко је још био присутан да потврди овакву вест?

Ово је као глобална глупост и идиотлук новинара који су редом пренели наводну тучу између Човића и Џајића...нико не зна тачно како се догодило, нико није видео, људи који су били најближи (али не и очевици) негирају физички обрачун али све то није важно. Гебеловска машинерија која је главна одлика данашњег новинарства уопште више не преноси вести и не обавештава, данас новинари стварају истину.

И ако новинар каже да си плав, има да будеш плав до судњег дана.

Na žalost sve je to tačno njima je posao da lažu tako će uvek biti. Njima je zabavno da pišu o tome kako se makljaju Čović i Džajić a možda se oni nisu ni tukli.  

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Vucic nije vise isti covek, kakav god da je bio sad vise nije ni to

imao je neizbezan tretman u USA, transformacija je i vise nego ocigledna

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ма ускоро ће он и да хапси по цркви... :nene:

Tvoje prorocanstvo se izgleda ispunilo!

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

768325024510098c8dad58803534622_orig.jpg

Преузето са сајта Б92

Не знам шта се више очекује од младог Шешељевог притајеног комуњаре какав су и Шешељ и Тома и цела та радикалска екипа!

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...