Анастасија Написано Јануар 25, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 Живео либерализам ! A šta bi ti leba ti uradio po ovom pitanju?Država im je dozvolila da praktikuju svoju veru kako god da je praktikuju, postavljaju sveštenice itd i tako treba i da bude u jednoj državi dok god se niko time ne ugrožava.Pravoslavna crkva treba da se trudi da ove ljude privuče crkvi na način dostojan crkve,misionarenjem, propovedanjem, životom... Stvarno ne znam, ali meni je to potpuno razumno. -Владимир-, Срђан Шијакињић and Deki992 је реаговао/ла на ово 3 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 25, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 A šta bi ti leba ti uradio po ovom pitanju?Država im je dozvolila da praktikuju svoju veru kako god da je praktikuju, postavljaju sveštenice itd i tako treba i da bude u jednoj državi dok god se niko time ne ugrožava.Pravoslavna crkva treba da se trudi da ove ljude privuče crkvi na način dostojan crkve,misionarenjem, propovedanjem, životom... Stvarno ne znam, ali meni je to potpuno razumno. Не ради се о томе шта им је држава дозволила или забранила. Државни закони и устави се мењају. Наравно да и те људе треба привући Цркви и трудити се да будемо живе посланице. Али као Православни Хришћани требамо указати да те појаве нису нормалне у Хришћанству, на најлепши могући начин. Ја их рецимо не разумем уопште. Нити се такве појаве налазе у Старом Завету нити у Новом, нити у Предању. То је страно Хришћанству како год да окренеш и неприхватљиво. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јануар 25, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 Pa eto, misionarenje je najbolji način, najnenametljiviji.I to treba znati.Iskreno, ja to baš ne umem, ali ima ljudi u crkvi kojima je to talenat.Dotle, ja samo mogu da kažem" Za mene kao pravoslavnu hrišćanku evangelistička crkva je daleko od bilo koje crkve, ali poštujem slobodu njihove zablude i mogu samo da se molim da spoznaju istinu, ali bez ikakvih prisila i bez ikakvog navaljivanja." Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јануар 25, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 Kod Hriscana obicno ne moze, ali ljudi postuju razne bogove, a oni ne moraju da dele Jahveov ukus. Obajsni to. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 25, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 Za mene kao pravoslavnu hrišćanku evangelistička crkva je daleko od bilo koje crkve, ali poštujem slobodu njihove zablude i mogu samo da se molim da spoznaju istinu, ali bez ikakvih prisila i bez ikakvog navaljivanja." Ех сад.... где може без присиле да се опамете Па наравно да их присилом, омаловажавањем или вређањем нећемо сигурно привући, и такве ствари су такође антихришћанске. На такве методе нисам ни мислио. Али не можемо да им то прећуткујемо када дође до дијалога и мисионарења међу њима. Треба објаснити на најлепши могући начин да то није исправно. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јануар 25, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 када дође до дијалога и мисионарења међу њима. Kad dođe.Ovo je samo članak u novinama, nije dijalog sa njima. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Банатски деран Написано Јануар 25, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 U Slovackoj upravo Pravoslavlje ima najveci procenat rasta,tako da Pravoslavna Crkva ceskih zemalja i Slovacke radi dobar misionarski posao.Ja upravo poznajem jednog Slovaka iz Bratislave koji je Pravoslavan i mogu reci da je momak pravi primer mladog Hriscanina.Evo jedna lepa pravoslavna slika iz Slovacke.http://www.orthphoto.net/photo.php?id=64670&id_jezyk=1# Срђан Шијакињић, Пајко and Amour је реаговао/ла на ово 3 Равно,нигде брда све је равно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јануар 25, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 U Slovackoj upravo Pravoslavlje ima najveci procenat rasta,tako da Pravoslavna Crkva ceskih zemalja i Slovacke radi dobar misionarski posao.Ja upravo poznajem jednog Slovaka iz Bratislave koji je Pravoslavan i mogu reci da je momak pravi primer mladog Hriscanina. Evo jedna lepa pravoslavna slika iz Slovacke. http://www.orthphoto.net/photo.php?id=64670&id_jezyk=1# Pa lepo je ovo. Kakva je situacija sa Poljskom pravoslavnom crkvom? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јануар 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 Postoji vrlo aktvina zajednica pravoslanih poljaka. Ima ih oko pola miliona: http://www.orthodox-christianity.org/orthodoxy/churches/poland/ Kolega2357 је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Банатски деран Написано Јануар 25, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 Postoji vrlo aktvina zajednica pravoslanih poljaka. Ima ih oko pola miliona: http://www.orthodox-christianity.org/orthodoxy/churches/poland/ Баш тако,бројчано гледано више Православних има Пољака него браће Црногораца. http://www.orthphoto.net/photo/201301/76548.jpg Лела је реаговао/ла на ово 1 Равно,нигде брда све је равно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Јануар 25, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 kod nas je to odavno(mislim u selu) imamo sveštenicu, nemam pojama kojoj veri pripada. Što znači da smo mi napredniji od BG sHa_sarcasticlol feeble, Kolega2357 and Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 3 Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јануар 25, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 Деградација вере, губљење смисла, повлађивање феноменима данашњице...Али оче они ни немају апостолско прејемство, те не могу ни имати клир и поносе се тиме! Они практично само имају локалног проповедника који ће се попети за пулт да беседи, а не видим колико је битно да ли је то мушкарац или жена... Јесте да неке протестантске заједнице имају као некакву литургију, али не верују они стварно у светотајинство тога, него им више дође представа. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јануар 25, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 Da žena bude sveštenik pa to je samo ništa više od običnog cirkusa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јануар 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 @Kolega2357 Opusti se malo, u pitanju je slovacka evangelisticka crkva. Njihova je stvar koga biraju u klir. Nemoj se jediti toliko. Deki992 and Name је реаговао/ла на ово 2 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 Pa na primer, Apolon je imao svestenice. Dosta paganskih bogova i boginja su imali svestenice. Da sam ja bog, okosnicu mog klira bi cinile svestenice sa lepim glasom, a imao bih i brdske monahe cudotvorce koji bi u slobodno vreme trolovali narod. Pa i ova Slovačaka evangelističa crkva je paganska onda. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука