Jump to content

Beograd dobio prvu ženu sveštenika

Оцени ову тему

Danijela

Препоручена порука

Живео либерализам ! :)

A šta bi ti leba ti uradio po ovom pitanju?Država im je dozvolila da praktikuju svoju veru kako god da je praktikuju, postavljaju sveštenice itd i tako treba i da bude u jednoj državi dok god se niko time ne ugrožava.Pravoslavna crkva treba da se trudi da ove ljude privuče crkvi na način dostojan crkve,misionarenjem, propovedanjem, životom...

Stvarno ne znam, ali meni je to potpuno razumno.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

A šta bi ti leba ti uradio po ovom pitanju?Država im je dozvolila da praktikuju svoju veru kako god da je praktikuju, postavljaju sveštenice itd i tako treba i da bude u jednoj državi dok god se niko time ne ugrožava.Pravoslavna crkva treba da se trudi da ove ljude privuče crkvi na način dostojan crkve,misionarenjem, propovedanjem, životom... Stvarno ne znam, ali meni je to potpuno razumno.

Не ради се о томе шта им је држава дозволила или забранила. Државни закони и устави се мењају. Наравно да и те људе треба привући Цркви и трудити се да будемо живе посланице. Али као Православни Хришћани требамо указати да те појаве нису нормалне у Хришћанству, на најлепши могући начин. Ја их рецимо не разумем уопште. Нити се такве појаве налазе у Старом Завету нити у Новом, нити у Предању. То је страно Хришћанству како год да окренеш и неприхватљиво.

Подели на овим сајтовима

Pa eto, misionarenje je najbolji način, najnenametljiviji.I to treba znati.Iskreno, ja to baš ne umem, ali ima ljudi u crkvi kojima je to talenat.Dotle, ja samo mogu da kažem" Za mene kao pravoslavnu hrišćanku evangelistička crkva je daleko od bilo koje crkve, ali poštujem slobodu njihove zablude i mogu samo da se molim da spoznaju istinu, ali bez ikakvih prisila i bez ikakvog navaljivanja."

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Za mene kao pravoslavnu hrišćanku evangelistička crkva je daleko od bilo koje crkve, ali poštujem slobodu njihove zablude i mogu samo da se molim da spoznaju istinu, ali bez ikakvih prisila i bez ikakvog navaljivanja."

Ех сад.... где може без присиле да се опамете

Па наравно да их присилом, омаловажавањем или вређањем нећемо сигурно привући, и такве ствари су такође антихришћанске. На такве методе нисам ни мислио. Али не можемо да им то прећуткујемо када дође до дијалога и мисионарења међу њима. Треба објаснити на најлепши могући начин да то није исправно.

Подели на овим сајтовима

када дође до дијалога и мисионарења међу њима.

Kad dođe.Ovo je samo članak u novinama, nije dijalog sa njima. :) 

Подели на овим сајтовима

U Slovackoj upravo Pravoslavlje ima najveci procenat rasta,tako da Pravoslavna Crkva ceskih zemalja i Slovacke radi dobar misionarski posao.Ja upravo poznajem jednog Slovaka iz Bratislave koji je Pravoslavan i mogu reci da je momak pravi primer mladog Hriscanina.
Evo jedna lepa pravoslavna slika iz Slovacke.
64670.jpg

http://www.orthphoto.net/photo.php?id=64670&id_jezyk=1#

Равно,нигде брда све је равно...

Подели на овим сајтовима

U Slovackoj upravo Pravoslavlje ima najveci procenat rasta,tako da Pravoslavna Crkva ceskih zemalja i Slovacke radi dobar misionarski posao.Ja upravo poznajem jednog Slovaka iz Bratislave koji je Pravoslavan i mogu reci da je momak pravi primer mladog Hriscanina.

Evo jedna lepa pravoslavna slika iz Slovacke.

64670.jpg

http://www.orthphoto.net/photo.php?id=64670&id_jezyk=1#

Pa lepo je ovo. Kakva je situacija sa Poljskom pravoslavnom crkvom? 

Подели на овим сајтовима

Postoji vrlo aktvina zajednica pravoslanih poljaka. Ima ih oko pola miliona:

http://www.orthodox-christianity.org/orthodoxy/churches/poland/

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Postoji vrlo aktvina zajednica pravoslanih poljaka. Ima ih oko pola miliona:

http://www.orthodox-christianity.org/orthodoxy/churches/poland/

Баш тако,бројчано гледано више Православних има Пољака него браће Црногораца. :)

76548.jpg

http://www.orthphoto.net/photo/201301/76548.jpg

Равно,нигде брда све је равно...

Подели на овим сајтовима

kod nas je to odavno(mislim u selu) imamo sveštenicu, nemam pojama kojoj veri pripada. Što znači da smo mi napredniji od BG  sHa_sarcasticlol

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

Деградација вере, губљење смисла, повлађивање феноменима данашњице...

Али оче они ни немају апостолско прејемство, те не могу ни имати клир и поносе се тиме! Они практично само имају локалног проповедника који ће се попети за пулт да беседи, а не видим колико је битно да ли је то мушкарац или жена... Јесте да неке протестантске заједнице имају као некакву литургију, али не верују они стварно у светотајинство тога, него им више дође представа.

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

@Kolega2357

Opusti se malo, u pitanju je slovacka evangelisticka crkva. Njihova je stvar koga biraju u klir. Nemoj se jediti toliko.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Pa na primer, Apolon je imao svestenice. Dosta paganskih bogova i boginja su imali svestenice. Da sam ja bog, okosnicu mog klira bi cinile svestenice sa lepim glasom, a imao bih i brdske monahe cudotvorce koji bi u slobodno vreme trolovali narod.

Pa i ova Slovačaka evangelističa crkva je paganska onda. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...