Jump to content

Спортска питалица!

Оцени ову тему

pokajnik83

Препоручена порука

Ovo pitanje je lako, a odgovor bi trebalo da zna i onaj ko nije Zvezdaš.

U stvari to su pitanje i podpitanje...

U posleratnoj fudbalskoj istoriji, prvi transfer fudbalera koji je bio sve samo ne "amaterski", desio se pri prelasku jednog igrača splitskog Hajduka u Zvezdu.

Ko je bio taj igrač, i kako je Zvezda platila obeštećenje Hajduku?

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Да није Беара!?

Како је плаћен појма немам.

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

И ја мислим да је Владимир Беара, за његов трансфер је Црвена Звезда продала клупски аутобус.

Бежите од паписта као што се бежи од змија - Свети Марко, митрополит Ефески (Исповедник Православља)

Подели на овим сајтовима

Дориане, препуштам ти.

Питај.

Подели на овим сајтовима

Хвала ти брате покајник83. Ево једно поприлично лако питање. Реч је о НБА кошаркашу  ne_shvata Рођен је у Питсбургу, од родитеља српског порекла, од најранијег детињства је одушевљавао својим кошаркашким умећима. Његов отац је од бившег професионалног играча постао тренер који га је научио основама кошарке. Играо је за више НБА тимова. Био је кошаркаш познат по својим шутерским способностима, додавањима набијеним креативношћу и вртоглавим баратањем лоптом и дриблинзима. Започео је са игром на колеџу а каријеру наставио у 3 НБА тима. И даље је водећи на листи шутера свих времена NCAA лиге, са просечним учинком од запањујућих 44,2 поена по утакмици, без олакшице у виду шута за 3 поена, која у то време није постојала. Ушао је у All-NBA први тим 1976 i 77 године, као и 1973 и 1978 године. Три пута је проглашен за Ол - Америкена и још увек држи многе од ових рекорда. У 10 НБА сезона био је 5 пута члан Ол Стар тима. Постигао је 15948 поена у 658 утакмица што чини у просеку 24,2 поена по утакмици (15. место свих времена). Био је водећи у лиги са постигнутих 31,1 поен по утакмици 1977. Његова НБА симултанка, са експлозијом од 68 поена, десила се против Њујорк Никса. Такође дели и рекорд са највише постигнутих слободних бацања (14) у једној четвртини.

Бежите од паписта као што се бежи од змија - Свети Марко, митрополит Ефески (Исповедник Православља)

Подели на овим сајтовима

Mislim da mu je nadimak bio Pistol Pit ali mu ne znam ime i prezime (mislim ne mogu da se setim)

Подели на овим сајтовима

Маравич или Маравић

Подели на овим сајтовима

Ко је Илија Јорга?

Подели на овим сајтовима

Одговор је тачан.

Илија Јорга је најбољи српски каратиста свих времена. Један од оснивача карате стила Фудокан и носилац црног појаса 10. дан

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...