Jump to content

Спортска питалица!

Оцени ову тему

pokajnik83

Препоручена порука

Како се назива период од 4. године између двеју Олимпијских Игара!?

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

olimpijada?   confused ili  0205_whistling

Браво!

Упамтите то добро, па ћете видети колико су нам школовани новинари...

Удри следећи!

Подели на овим сајтовима

To jeste, ali olimpijada je međuvremenom postalo sinonim za olimpijske igre.

Grci su znali da računaju vreme po olimpijskim igrama, npr. 1., 2., 3. ili 4. godina te i te olimpijade (za 4. godinu sad nisam siguran, jer 4. godina = 1. godina...). Jedna olimpijada je počela u godini kada su se održavale olimpijske igre. Kod starih Grka su olimpijske igre imale veliki sakralni karakter i bile su posvećene vrhovnom božanstvu Zevsu, tako npr. u toku olimpijskih igara niko nije smeo da vodi ratove što nije bio izraz poštovanja prema sportu ili igrama i šta ti ga znam nego prema Zevsu..

confused 0205_whistling 0205_whistling ни ово нисам знао,занимљиво,а шта би требало да се каже за данашње олимписке игре,пошто су оне остале као традиција,или је још увек за поштовање Зевса?
Подели на овим сајтовима

To jeste, ali olimpijada je međuvremenom postalo sinonim za olimpijske igre.

Grci su znali da računaju vreme po olimpijskim igrama, npr. 1., 2., 3. ili 4. godina te i te olimpijade (za 4. godinu sad nisam siguran, jer 4. godina = 1. godina...). Jedna olimpijada je počela u godini kada su se održavale olimpijske igre. Kod starih Grka su olimpijske igre imale veliki sakralni karakter i bile su posvećene vrhovnom božanstvu Zevsu, tako npr. u toku olimpijskih igara niko nije smeo da vodi ratove što nije bio izraz poštovanja prema sportu ili igrama i šta ti ga znam nego prema Zevsu..

Oлимпијске игре су се по (најпознатијој и најверодостојнијој) легенди одржавале у част Бога Зевса који је Игре организовао славећи победу над оцем Кроносом. 

Прве ОИ су се одиграле 776. године пре Христа и част да организује ОИ имала је држава Илида.

Олимпијада је почињала тог дана када су се завршиле ОИ а завршавала се оног дана када су почињале наредне ОИ.

Задње ОИ античке Грчке су одржане 393. године после Христа јер их је римски Цар Теодосије II укинуо 394. године...

Ето укратко...Ако неко има нешто да пита везано за ОИ нека изволи... То је испит који сам положио најјачом десетком буахахахахахахха...

Подели на овим сајтовима

Људи лупио сам и погодио сам  confused

А питање гласи:

Како се зове кривина у којој је погинуо Ајртон Сена? Мала помоћ, трка је вожена 1.5.1994 на православни Васкрс.

AYRTON SENNA DEATH FROM SHUMI CAM

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

Људи лупио сам и погодио сам  1317_womens

А питање гласи:

Како се зове кривина у којој је погинуо Ајртон Сена? Мала помоћ, трка је вожена 1.5.1994 на православни Васкрс.

Кривина се зове - Тамбурело.

Подели на овим сајтовима

Људи лупио сам и погодио сам  slavabogu

А питање гласи:

Кривина се зове - Тамбурело.

Презиме, тачно!!!!  klapklap klapklap klapklap klapklap

И та кривина је већ наредне године промењена у шикану, то јест S кривина.

Презиме, ожежи!!! 4chsmu1 4chsmu1

Подели на овим сајтовима

Презиме, тачно!!!!  0102_laugh 0409_feel :) 0110_hahaha

И та кривина је већ наредне године промењена у шикану, то јест S кривина.

Презиме, ожежи!!! :cmizdrenje: 0102_laugh

319.gif 319.gif 319.gif

Ево рецимо, колико је Роналдо Постављена слика укупно дао голова на Светском првенству Кореја/Јапан у фудбалу 2002. године?

Подели на овим сајтовима

Koлико ме сећане држи, Роналдо је био најстрелац тог првенства значи дао је преко 6 комада а манје од 10(ово сам лупио) и сад у благом матемаатичком сахвату (10+6):2=8 комада

Нећу цвеће, само бомбоњере!!! bliss jeeee

Подели на овим сајтовима

Koлико ме сећане држи, Роналдо је био најстрелац тог првенства значи дао је преко 6 комада а манје од 10(ово сам лупио) и сад у благом матемаатичком сахвату (10+6):2=8 комада

Нећу цвеће, само бомбоњере!!! bliss jeeee

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...