marija Написано Јун 9, 2009 Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 ???? ?? ?????? ?? ??????? ???? ??????? ? ???? ??????. ?????? ??????? ?? ???????? ??? ?? ???????? ? ????, "????", ????, ?????, ????, ????, ??????, ???????, ? ?????... ?????? ??, ??????? ????????, ????? ?? ?? ? ????? ???? ???????? ????, ????? ??? ? ???????? ?? ??????????. ? ????? ?? ???????, ??????? ???? ????????? ??? ?????????. ??????? ?? ???????? ???? ???????? ????. ??????? ? ?????? ???????? ????? ??????? ? ?????? ?? ?? ?? ???????, ?? ?? ????... ??? ? ??? ?? ?????? ???????. ????? ???? ?? ?????? ? ????? ??? ?????? ???????????. ????? ???? ?? ??????, ??? ????? ????? ?? ????. ???????? ?? ?? ??????? ???? ? ??????? ? ????? ??? ??????, ???????? ?????? ???????? ?? ?? ??????? ?? ????? ? ?? ????? ?, ???????? ?? ?? ??????? ?????????? ? ?? ?? ??? ?? ???? ? ?? ?? ?? ?? ?? ???? ?????...?? ???? ???? ?? ???? ???? ????? ?? ????? ??????? ?????, ??????? ?? ?? ??????, ?? ?? ?? ????? ??? ? ??????? ??????? ?? ?? ????????, ?? ?? ?? ????? ?????????? ?? ?? ?? ?? ??? ??? ? ?? ?? ?? ?? ?? ????????? ?, ??? ?? ????? ?????? ? ????? ??? ?????? ???? ??? "????" ??????. ???? ???? ?? ?? ??????? ??????? ??????? ??? ?? ???? ?? ??? ????. ??? ?? ???? ???????? ???? ?????????? ???????. ??, ?????? ????????? ????? ?? ???? ???, ?? ???? ????? ??? 90% ???? ???? ?? ?????. ???? ???? ?? ??????? ????? ????, ? ???? ??????? ????? ????, ? ?? ???? ????. ???? ?? ?????????? ?????? ?????? ? ?? ?? ?????????? ??? ??? ???? ????? ??????? ?? ???? ??? ? ?? ?? ??????? ?? ? ?????? ???????? ????? ???? ????????? ????? ??????, ???? ?? ? ??????? ??????? ? ??????? ????????. ???? ?? ???? ? ????????? ????, ??? ??? ???? ?? ????? ???? ???????????? ????.?????, ?? ????? ????? ?? ?? ???? ?????? ? ??? ?????? ? ?????, ? ?? ?????? ????? ???????. ??? ?? ? ????????? ?????? ???? ??????. ??? ?? ????? ????? ??? ?? ?? ???? ???? ??????? ???? ??? ?? ???? ?????? ???? ?????? ?????? ????? ?? ????? ???? ????? ????? ?? ?? ??????, ?? ??????? ?? ??? ???? ?? ???????? ?????, ?? ?? ?? ?????? ?? ???? ?????? ??????, ? ?? ????? ???? ???? ? ???? ???????, ????? ????? ? ?? ?? ???? ??????? ?? ????????? ?????? ?????? ?? ?????? ???????? ????? ???? ?????? ? ?????? ??? ?? ???????? ?????? ?? ???? ?????? ??? ??? ?? ???? ???? ??????? ? ?????????? ?????? ??? ? ??????????? ??? ? ???? ????? ?????, ??? ?? ??? ???? ?? ?????? ?????? ?? ???????. ????????? ?? ????.? ?????? ???????, ???? ????? ? ????? ?? ?? ? ???? ???? ???? ???????? ? ????, ??? ?????? ???? ????? ??????? ? ?????? ?????? ? ?????. ?? ??? ??????? ?????????? ?? ?????? ??? ?????? ????? ??? ????? ????????, ?? ??? ??????? ?????? ????????? ????? ????. ???? ?????? ?? ?? ???? ?????? ??????? ?? ??????? ?????, ????? ?? ???? ?? ????????. ??? ??? ?? ???? ???????? ? ??????? ??? ?? ?? ????????. ???? ?? ???????????? ???? ?????? ????????? ??????: ?????? ???? ?????? ???????????? ????? ???, ??? ????? ?????(????????) ?? ?? ?? ????????????????? ????? ?? ????: ??? ????? ??? ? ????? ????? ??? ? ??? ?? ??? ????, ???? ??? ????? ? ?????. ?, ?? ?? ??? ???? ??????? ??? ?????? ?? ??????? ??????? ????????, ??? ???? ? ?????? ?????????? ? ?? ???? ??????? ?? ???? ??? ????? ????????? ????? ?????? "?????????? ? ?????" ??? ???? ?????????? ??? ??????. ??????? ???????? ????????? ????? ?????? ? ????????? ?? ?? ?????????. ???? ?? ????????? ?? 24.?????, ??? ?? ??????? ? ????? ??? ??? ??????Ja negde ve? napisah da je ?itav život vera i da bi trebalo pro?itati delo V.Frankla " Zašto se niste ubili"Ko nije pronašao svrhu života taj nema razloga ni da živi.Ako verujem samo u ono što dotaknem omirišem i vidim, onda u 90% stvari ne treba da verujem, ono što ja li?no nisam videla ne zna?i i da en postoji, dakle JA negiram da nešto ne postoji, ali to ne zna?i da zaista ne postoji postojiUostalom film matrix kao i 13 sprat upravo o tome govore, sve je u UMU-uSvi veruju i svi se nadaju samo je pitanju u šta ili u koga Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јун 9, 2009 Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 Oh da i vins mi ne odgovori an pitanje , šta ako jednom ( u dubokoj starosti nadam se) umreš i otkriješ da Bog ipak postoji? Šta ćeš mu reći rekao si da ćeš o tome da razmisliš, je si li razmišljao Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јун 9, 2009 Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 Oh da i vins mi ne odgovori an pitanje , šta ako jednom ( u dubokoj starosti nadam se) umreš i otkriješ da Bog ipak postoji?Šta ?eš mu re?i :)rekao si da ?eš o tome da razmisliš, je si li razmišljao Ja sam stava da je chovek veoma radoznalo bice i mora da nadje sve odgovore. Jednostavno ne priznaje da ako neshto jednostavne ne zna nije to nihsta loshe. Josh smo mi mali, a toliko toga hocemo da znamo. A negiramo da postoje i izvanzemaljska bica. I inteligentnije vrste od nas. Pitam se kakve li su oni veroispovesti. Jesam, razmishljao sam, ali nisam doshao do nekog konkretnog pitanja.Jedno me kopka, dopushtanje stvaranja inkvizicije. Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Светлана Написано Јун 9, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 За инквизицију питај римокатолике, то је њихово, с нама нема баш никакве везе. Него, деда ти је поклонио Свето Писмо не за украс или за попуњавање места у библиотеци и сигурно би га радовало да га читаш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јун 9, 2009 Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 Koga da pitam za krstashke ratove? Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Светлана Написано Јун 9, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 Римокатолике и опет. Они су и Православне Светиње пљачкали. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 9, 2009 Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 ? ???? ?? ???? ?????????? ??? ?????????? ??? ?? ????????! ? ??? ? ?? ????? ????????? ??? ???? ???... :-) eh, meda je ziv i zdrav i zahvalan, za krstenje i svaki trenutak posle onolikog drogiranja i sektasenja pre svega ... i opsirniji nego ikad, ljudi koji su nestrpljivi gube volju, posto pokusavam da vezem gomilu stvari ali ne zele svi da (sa)gledaju ...fala sejo, nisam ocekivao takvu reakciju, pogotovo ne da je san predivan posto koliko me snazi, toliko me i uznemirava sto se tice opus dei, ono malo sto sam nasao na netu o njima, nista mi ne znaci, jer je sve u magli. a i dalje mi nije jasno zasto su oni sustinska suprotnost Simvolu vere. verujem da je taj "pokret" stranputica na kojoj bih odavde zavrsio, ako bih krenuo opet pogresnim putem. Nije mi ishlo zato shto nisam razumeo, nego jer mi je bilo neverovatno dosadno da chitam. Inache nisam od ljudi koji batale knjigu, ali posle nekoliko puta opet me je smorila. ??????? ?? ?? ???? ???? ????? ??????,??? ??? ???? ???????? ????????? ?? ? ????? ?????, ????????? ?? ?????? ?? ??. ???, ???????, ?? ???? ?? ?????? ?? ??????. da, verujem da se to svima desilo kad su nekrsteni, sad ne mogu da se nasitim, ne da mi da se skrasim, ko najbolji film dok sam bio nekrsten, bas mi je tesko islo citanje, cak i iscitavanje na preskok, prvi put dok sam procito, ko da sam gurao kamenicu uzbrdo. iz ove perspektive, to shvatam kao klasicno iskusenje, da se ne latim Boga ... zanimljiv mi je tvoj komentar, vinstone, koji je vezan za jedan drugi topik, pa cu ti se tamo i obratiti, ne bih li razvodnjavao ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јун 9, 2009 Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 ja sam krštena što bi se reklo od samog rođenja odrasla uz baku koja je kao što laza napisa...Bože moj, kako su bile velike naše matere! One su imale praosnovne, čvrste,(Vetar) žarko sam želela da pročitam Bibliju, pokušavala nebrojano puta, odustajala bih na samom startu, a onda sam shvatila da ima razloga zašto ne mogu... krenula sam od priča izdvojenih, od filmova za decu...postoji edicija, onda sam čitala prekoreda, Poslanicu Apostola Pavla Korićanima, pesmu and pesmama, pa priču o Pravednom Jovu, pa tražila tumačenja i objašnjenja, pa onda ponovo iščitavala, pa videla stavri drugim očima E baš bih volela da upoznam mirjanina koji je iz prve baš sve razumeo i koga Biblioja nije zbunjivala. danas volim da je čitam kao i lestvicu, na stranici gde se otvori vinstone kada budeš spreman samo će ti se kasti, kao i za sve u životu :smiley: Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јун 9, 2009 Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 ja sam krštena što bi se reklo od samog ro?enjaodrasla uz baku koja je kao što laza napisa...Bože moj, kako su bile velike naše matere! One su imale praosnovne, ?vrste,(Vetar)žarko sam želela da pro?itam Bibliju, pokušavala nebrojano puta, odustajala bih na samom startu, a onda sam shvatila da ima razloga zašto ne mogu...krenula sam od pri?a izdvojenih, od filmova za decu...postoji edicija, onda sam ?itala prekoreda, Poslanicu Apostola Pavla Kori?anima, pesmu and pesmama, pa pri?u o Pravednom Jovu, pa tražila tuma?enja i objašnjenja, pa onda ponovo iš?itavala, pa videla stavri drugim o?ima :)E baš bih volela da upoznam mirjanina koji je iz prve baš sve razumeo i koga Biblioja nije zbunjivala.danas volim da je ?itam kao i lestvicu, na stranici gde se otvori :)vinstone kada budeš spreman samo ?e ti se kasti, kao i za sve u životu :smiley:DakleM ne možeš žabu potkovati ni mene kucanju nau?iti :(ništa bar me po tome ve? svi prepoznaju :cheesy1: Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Јун 9, 2009 Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 ja sam krštena što bi se reklo od samog ro?enjaodrasla uz baku koja je kao što laza napisa...Bože moj, kako su bile velike naše matere! One su imale praosnovne, ?vrste,(Vetar)žarko sam želela da pro?itam Bibliju, pokušavala nebrojano puta, odustajala bih na samom startu, a onda sam shvatila da ima razloga zašto ne mogu...krenula sam od pri?a izdvojenih, od filmova za decu...postoji edicija, onda sam ?itala prekoreda, Poslanicu Apostola Pavla Kori?anima, pesmu and pesmama, pa pri?u o Pravednom Jovu, pa tražila tuma?enja i objašnjenja, pa onda ponovo iš?itavala, pa videla stavri drugim o?ima :(E baš bih volela da upoznam mirjanina koji je iz prve baš sve razumeo i koga Biblioja nije zbunjivala.danas volim da je ?itam kao i lestvicu, na stranici gde se otvori :)vinstone kada budeš spreman samo ?e ti se kasti, kao i za sve u životu :smiley:????????? ?? ?????? ?? ????. ?? ??????? ?? ??????? ?????. ?? ??? ????? ????????? ?? ????? ???? ?? ????? ???????."?? ????, ???????? ?? ??, ?? ?????, ???? ??..." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јун 9, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 Ја бих прво препоручио људима да читају Свете Оце,због неразумијевања Светог Писма бољу ће поуку извући и лакше ће схватити срж вјере. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јун 9, 2009 Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 ?? ??? ???? ?????????? ?????? ?? ?????? ????? ???,???? ?????????????? ?????? ????? ???? ?? ????? ?????? ? ????? ?? ???????? ??? ?????.upravo sam to i ja predložila vinsu, i ne samo njemu Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јун 9, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 То је за мене најбољи начин за упознавање Хришћанства.Свети Павле је Свети Павле,Свети Петар је Свети Петар,Евангелије је Евангелије,али без Светог Златоуста или Светог Василија Великог,митрополита Антонија Блума,Шмемана,Филарета Московског имногих других нама Свети Списиси остају непознаница. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 9, 2009 Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 meni je to neko sa velikom majcinskom ljubavlju sve prepricao tako sam i prihvatio tu vec polusazvakanu hranu клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Јун 9, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 Deda lepo rece ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука