Jump to content

Једно питање

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ti kazesh da si i sama bila "s druge strane" sto je za mene prihvatljivo, ali u nastavku kazesh da je

biti ateista nesto najgore. Gde je tu tolerancija? Zasto bi jedan ateist bio nesto strashno,najgore?

Valjda bi trebalo zakonom da im propishemo zutu traku sa slovom A?

Zar ne vidish kako si radikalna?

???? ????!!!!    >:cheesy3: >:cheesy3: >:)

??????? ?? ???????? ????? ?? ?? ???????, ?? ?? ?????? ? ???? ?? ???? ?????? ???? ?? ????? ?? ???? ? ?? ?????? ?? ?? ???????. ?????? ???? ????????????. ????????, ?? ??????? ?? ??? ???? ?? ? ?????... ?? ?? ?? ??? ???? ?? ??? ????? ? ????? ? ????????... ????? ?? ???? ??? ????? ??? ???? ??????? ??? ????...

I ja sam iz frakcije Vinston i Co. Jako mi je teshko da sebe odredim tachno i korektno i da kazem da sam ateist ili vernik.

Mislim da je vecina ljudi nesto izmedju. Eto,za sebe znam da je tako, a i Vinston je tako nekako.

Mene vishe nista ne moze da promeni u svom ubedjenju, zato je besmisleno da mi bilo ko daje savete

sta treba da citam nebi li doshla k sebi.Vinston je puno mladji od mene, ali ce i on uvek tako misliti.

Ja iskljucivost jednostavno ne podnosim i klonim se takvih ljudi.

Neko reche da je Hriscanstvo = Pravoslavlje.

Zasto,kako?

Po cemu je religiozni covek iz Madrida ili Londona,Berlina manje religiozan od nekog iz Kurshumlije

ili Moskve? Ili Hriscanin II reda?

Upravo je to deda pokushao da objasni ljudima da je tolerancija na staklenim nogama. Pokushao u onoj temi da diskutujem, ali nisam bash naishao na neko razumevanje. Deda je lepo rekao, da mi se samo potvrdilo ono shto sam i mislio.

Primetio sam da si i ti ateista :)

Uvek cu biti ateista jer sam pronashao sebe i bez vere u "boga".

Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 376
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Mene vishe nista ne moze da promeni u svom ubedjenju, zato je besmisleno da mi bilo ko daje savetesta treba da citam nebi li doshla k sebi.Vinston je puno mladji od mene, ali ce i on uvek tako misliti.

??? ?? ???? ?????? ?? ??????, ??? ?? ???? ????????? ???? ???? ??? ?? ??????? ???? ???? ????????? ?????? ????? ????? ??? ?? ????? ???? ????.?????? ?? ??? ??? ???? ???????? ???????.??? ?? ???????? ????????? ?? ?? ????? ???????? ???? "?? ???? ?? ? ?????".? ??? ?? ?? ?? ?? ?? ??????? ??? ??, ?? ?? ????? ?????? ?????.???? ?? ?? ?? ?? ????,???? ?? ?? ??????? ??????? ? ?????? ?? ??? ???? ??? ???? ???? ? ????.
Nije mi ishlo zato shto nisam razumeo, nego jer mi je bilo neverovatno dosadno da chitam. Inache nisam od ljudi koji batale knjigu, ali posle nekoliko puta opet me je smorila.

Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju!

Подели на овим сајтовима

Ti kazesh da si i sama bila "s druge strane" sto je za mene prihvatljivo, ali u nastavku kazesh da je

biti ateista nesto najgore. Gde je tu tolerancija? Zasto bi jedan ateist bio nesto strashno,najgore?

Valjda bi trebalo zakonom da im propishemo zutu traku sa slovom A?

Zar ne vidish kako si radikalna?

???? ????!!!!    >:cheesy3: >:cheesy3: >:)

??????? ?? ???????? ????? ?? ?? ???????, ?? ?? ?????? ? ???? ?? ???? ?????? ???? ?? ????? ?? ???? ? ?? ?????? ?? ?? ???????. ?????? ???? ????????????. ????????, ?? ??????? ?? ??? ???? ?? ? ?????... ?? ?? ?? ??? ???? ?? ??? ????? ? ????? ? ????????... ????? ?? ???? ??? ????? ??? ???? ??????? ??? ????...

I ja sam iz frakcije Vinston i Co. Jako mi je teshko da sebe odredim tachno i korektno i da kazem da sam ateist ili vernik.

Mislim da je vecina ljudi nesto izmedju. Eto,za sebe znam da je tako, a i Vinston je tako nekako.

Mene vishe nista ne moze da promeni u svom ubedjenju, zato je besmisleno da mi bilo ko daje savete

sta treba da citam nebi li doshla k sebi.Vinston je puno mladji od mene, ali ce i on uvek tako misliti.

Ja iskljucivost jednostavno ne podnosim i klonim se takvih ljudi.

Neko reche da je Hriscanstvo = Pravoslavlje.

Zasto,kako?

Po cemu je religiozni covek iz Madrida ili Londona,Berlina manje religiozan od nekog iz Kurshumlije

ili Moskve? Ili Hriscanin II reda?

Upravo je to deda pokushao da objasni ljudima da je tolerancija na staklenim nogama. Pokushao u onoj temi da diskutujem, ali nisam bash naishao na neko razumevanje. Deda je lepo rekao, da mi se samo potvrdilo ono shto sam i mislio.

Primetio sam da si i ti ateista :)

Uvek cu biti ateista jer sam pronashao sebe i bez vere u "boga".

Ne, nisam ja ateist. Ja bih sebe nazvala nekim jako,jako skepticnim vernikom.

Mozda agnostik. Ali definitivno nisam ateist. Krstena sam bre  :)

Pravoslavlje za mene nije samo religija. Mnogo je vishe od toga pa zato ne mogu

da kazem da sam ateist. Pravoslavlje je zaista nash identitet.Nemamo drugi.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Светлана

Nije mi ishlo zato shto nisam razumeo, nego jer mi je bilo neverovatno dosadno da chitam. Inache nisam od ljudi koji batale knjigu, ali posle nekoliko puta opet me je smorila.

???? ?? ?????? ?? ????? ???? ????? ? ??????? ???????? ??? ??? ???? ??????????
Подели на овим сајтовима

Stari zavet Danichicev prevod.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Светлана

Stari zavet Danichicev prevod.
???????? ???? ?????. ? ?? ? ??????? ???????? ???, ?? ???? ?? ?? ??????? ??? ??????, ???? ?? ? ??????? ?? ??????.
Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest nikolastojanoviccuprija

Nek cita covek ono sto oseca i sto mu je volja !Ne postaje se vernik i Hriscanin citanjem Svetog Pisma vec osecajem Boga i bliznjih !Putevi uzrastanja na putu Gospodnjem nisu svi isti ! To bilo ko da su pre jedno 1000 i vise godina Pravoslavni misionari naisli na neko nekrsteno pleme i da su im tutnuli u ruke Sveto Pismo i rekli im ciitaj ! Zar bi oni citali ? Pa Cirilo i Metodije nisu privodili ljude samo citanjem nego Svedocenjem Zive Reci i plamtecom verom u srcima  !

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Светлана

nikolastojanoviccuprija, пре него коментаришеш, добро би било да ишчиташ целу дискусију. Сам рече човек да је покушавао да чита Свето Писмо, али му није ишло. Наше размењивање одговора није бубнуло само однекуд, капираш?

Подели на овим сајтовима

Мени је смор тај превод Даничић-Караџић , превише је турцизама и архаизама.

Најбољи ми је превод од др.Лује Бакотића , ал неки ми ђипише тај превод.

Сад тренутно имам неки хрватски превод , е ту се тек не сналазим.

Стари завет сам почео читати тек као одрастао , Нови Завет сам читао раније , и некако ми је ближи био Нови Завет кад сам био клинац а сад ми је ближи Стари Завет.

:cheesy1:

Шта ћеш стари се.

Иначе имам другара који је био атеиста, али пошто је мој другар сада више није атеиста.

:cheesy1: :cheesy1: :cheesy1:

А човек је искрено био атеиста.

А ја нисам био досадан , мајке ми.

Сам је почео да ме пропитује.

:)

Подели на овим сајтовима

Imam izdanje Svetog Pisma koje je izdao Glas crkve 2005 godine gde je urednik protođakon Ljubomir Ranković, vrlo je lako za čitanje, mada debljina može da uplaši :)

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

• Гости

svidja mi se Zeljkov odgovor ! Ja nisam procitao Sveto Pismo ,citao sam pomalo i to fragmentalno ! Jednostavno covek treba da oseti potrebu to je ipak Knjiga nad Knjigama ! U Simvolu Vere ima tacno ono sto je potrebno sve ostalo je nadogradnja ! Ljubav i samo Ljubav !

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Светлана

Све треба знати како читати, nikolastojanoviccuprija. Кувар се не чита од корица до корица.

А што се тиче теме, знам врло добро шта предлажем, тј. којим редом.

И нису нам потребни "падобранци" да би се разумели vinston и ја.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Nisam mislio nista lose sestro Svetlana samo sam izneo svoje misljenje ! Samo kazem da ne treba da drugom namecemo svoja licna iskustva i svoj put ulazenja u Veru ! Svako od nas je slobodna, jedinstvena i neponovljiva licnost pa su nam samim tim i putevi spoznaje BOGA I lJubavi njegove razliciti ! Naravno trebamo ljudima preporuciti sto ste vi i u radili ali nikako ne navaljivati na coveka !

Bratski Pozdrav!

HRISTOS VOSKRESE  !

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...