Jump to content

Једно питање

Оцени ову тему

Препоручена порука

nije upu?en ocu Ivanu ve? je komentar na njegov citirani postnemojte se ljutiti ali ve? postaje malo smešno...komunikacija se sastoji u me?usobnoj razmeni mišljenja, ili je dvosmerna( višesmerna) ili ej nema, onda nije komunikacijaOvo je forum, a na forumu ljudi razgovaraju, citiraju tu?e postove, stavljaju replike na replike, daju svoja mišljenja, pa onda menjaju mišljenja...detinjasto je "ignorisati" neke ljude, pitanja, odgovore, ne davati svoja mišljenjaja li?no ne brišem svoje komentare nikada i nigde , ?ak i kada ga obrišem on ostaje u meni, ja znam šta sam napisala i rekla, nema ?oveka koji nikada nije pogrešio, rekao neku glupost, pa ljudi smo sa svim vrlinama, manama i slabostima..niti sam kao moderator ikada brisala tu?e postove sem ako ej vre?anje po bilo kojoj osnovi, verskoj, etni?koj etc

?? ????? ?? ?? ???? ????????,????? ??? ????? ???? ?????? ??? ??? ???????? ????,????? ?? ???? ????? ?? ?? ????????? ????? ?????????? ???? ?? ?? ?????,? ?? ??? ?? ???????? ?? ???? ?????? ?????,???? ?? ?? ??????? ??????????? ?? ?? ???,? ?????? ?? ????!!!
? ?? ??? ?? ???????? ?? ???? ?????? ?????,da li bi mi objasnila šta je tu bilo jaaako drsko?

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 376
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

???? ?? ?????? ?? ??????? ???? ??????? ? ???? ??????. ??????  ??????? ?? ???????? ??? ?? ???????? ? ????, "????", ????, ?????, ????, ????, ??????, ???????, ? ?????... ?????? ??, ??????? ????????, ????? ?? ?? ? ????? ???? ???????? ????, ????? ??? ? ???????? ?? ??????????. ? ????? ?? ???????, ??????? ???? ????????? ??? ?????????. ??????? ?? ???????? ???? ???????? ????. ??????? ? ?????? ???????? ????? ??????? ? ?????? ?? ?? ?? ???????, ?? ?? ????... ??? ? ??? ?? ?????? ???????. ????? ???? ?? ?????? ? ????? ??? ?????? ???????????. ????? ???? ?? ??????, ??? ????? ????? ?? ????. ???????? ?? ?? ??????? ???? ? ??????? ? ????? ??? ??????, ???????? ?????? ???????? ?? ?? ??????? ?? ????? ? ?? ????? ?, ???????? ?? ?? ??????? ?????????? ? ?? ?? ??? ?? ???? ? ?? ?? ?? ?? ?? ???? ?????...?? ???? ???? ?? ???? ???? ????? ?? ????? ??????? ?????, ??????? ?? ?? ??????, ?? ?? ?? ????? ??? ? ??????? ??????? ?? ?? ????????, ?? ?? ?? ????? ?????????? ?? ?? ?? ?? ??? ??? ? ?? ?? ?? ?? ?? ????????? ?, ??? ?? ????? ?????? ? ????? ??? ?????? ???? ??? "????" ??????. ???? ???? ?? ?? ??????? ??????? ??????? ??? ?? ???? ?? ??? ????. ??? ?? ???? ???????? ???? ?????????? ???????. ??, ?????? ????????? ????? ?? ???? ???, ?? ???? ????? ??? 90% ???? ???? ?? ?????. ???? ???? ?? ??????? ????? ????, ? ???? ??????? ????? ????, ? ?? ???? ????. ???? ?? ?????????? ?????? ?????? ? ?? ?? ?????????? ??? ??? ???? ????? ??????? ?? ???? ??? ? ?? ?? ??????? ?? ? ?????? ???????? ????? ???? ????????? ????? ??????, ???? ?? ? ??????? ??????? ? ??????? ????????. ???? ?? ???? ? ????????? ????, ??? ??? ???? ?? ????? ???? ???????????? ????.?????, ?? ????? ????? ?? ?? ???? ?????? ? ??? ?????? ? ?????, ? ?? ?????? ????? ???????. ??? ?? ? ????????? ?????? ???? ??????. ??? ?? ????? ????? ??? ?? ?? ???? ???? ??????? ???? ??? ?? ???? ?????? ???? ?????? ?????? ????? ?? ????? ???? ????? ????? ?? ?? ??????, ?? ??????? ?? ??? ???? ?? ???????? ?????, ?? ?? ?? ?????? ?? ???? ?????? ??????, ? ?? ????? ???? ???? ? ???? ???????, ????? ????? ? ?? ?? ???? ??????? ?? ????????? ?????? ?????? ?? ?????? ???????? ????? ???? ?????? ? ?????? ??? ?? ???????? ?????? ?? ???? ?????? ??? ??? ?? ???? ???? ??????? ? ?????????? ?????? ??? ? ??????????? ??? ? ???? ????? ?????, ??? ?? ??? ???? ?? ?????? ?????? ?? ???????. ????????? ?? ????.? ?????? ???????, ???? ????? ? ????? ?? ?? ? ???? ???? ???? ???????? ? ????, ??? ?????? ???? ????? ??????? ? ?????? ?????? ? ?????. ?? ??? ??????? ?????????? ?? ?????? ??? ?????? ????? ??? ????? ????????, ?? ??? ??????? ?????? ????????? ????? ????. ???? ?????? ?? ?? ???? ?????? ??????? ?? ??????? ?????, ????? ?? ???? ?? ????????. ??? ??? ?? ???? ???????? ? ??????? ??? ?? ?? ????????. ???? ?? ???????????? ???? ?????? ????????? ??????: ?????? ???? ?????? ???????????? ????? ???, ??? ????? ?????(????????) ?? ?? ?? ????????????????? ????? ?? ????: ??? ????? ??? ? ????? ????? ??? ? ??? ?? ??? ????, ???? ??? ????? ? ?????. ?, ?? ?? ??? ???? ??????? ??? ?????? ?? ??????? ??????? ????????, ??? ???? ? ?????? ?????????? ? ?? ???? ??????? ?? ???? ??? ????? ????????? ????? ?????? "?????????? ? ?????" ??? ???? ?????????? ??? ??????. ??????? ???????? ????????? ????? ?????? ? ????????? ?? ?? ?????????. ???? ?? ????????? ?? 24.?????, ??? ?? ??????? ? ????? ??? ??? ??????

Ja negde ve?  napisah da je ?itav život vera i da bi trebalo pro?itati delo V.Frankla " Zašto se niste ubili"Ko nije pronašao svrhu života taj nema razloga ni da živi.Ako verujem samo u ono što dotaknem omirišem i vidim, onda u 90% stvari ne treba da verujem, ono što ja li?no nisam videla ne zna?i i da en postoji, dakle JA negiram da nešto ne postoji, ali to ne zna?i da zaista ne postoji postojiUostalom film matrix kao i 13 sprat upravo o tome govore, sve je u UMU-uSvi veruju i svi se nadaju samo je pitanju u šta ili u koga
Kada se kaže da je sve u Um-u onda se misli upravo an to da mnoge stvari i slike naš Um ume da vidi druga?ije nego što zaista jesuevo pro?itah još jednom i ja zaista ne vidim da sam i?im uvredila o.Ivana, a da jesam an bilo koji na?in, mislim da bi mi o Ivan to i rekaoAko pak on smatra da ejsam ja se njemu izvinjavam a ne i drugimaMilice mnoge stvari se meni ne svi?aju ali sloboda mišljena i slobodan izbor je najdragoceniji dar koji je Bog dao ?ovekumaada...SVE mi ej dozvoljeno ali mi niej SVE na korist"

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

To ti je jedan dosta star obichaj koji smo mi preuzeli od madjara. Klinci idu za badnje veche, komshinica mi pre neki dan kaze da su ishli i za katolichki bozic, mada sam ja ishao samo za pravoslavni i ishtemo od ljudi slatkishe , pare, vocke, ali moramo da im pevamo pesmice. Bio je jedan lik koji je stalno trazio neke sochen :) josh uvek se secam  :D

Samo mi niko nije odgovorio zashto se to bash za badnje veche radi... pa reko mozda ovde neko zna..

Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju!

Подели на овим сајтовима

@vinston

to me dosta podseca na noc vestica u americi, barem ono sto sam video na TV-u ...

zar za Badnje vece ne trebaju da se pevaju neke produhovljene pesmice :D

zar se radi ? barem ja ne znam za to, nikad nisam ni cuo da se to radi ovde kod nas ...

@lazarica

mislim da je milica mislila na rayelin post, drskost i to, ne na tvoj, bar sam ga ja tako skapirao ... a onda se samo nastavila posle tebe ...

Подели на овим сајтовима

@vinstonto me dosta podseca na noc vestica u americi, barem ono sto sam video na TV-u ... zar za Badnje vece ne trebaju da se pevaju neke produhovljene pesmice ;)zar se radi ? barem ja ne znam za to, nikad nisam ni cuo da se to radi ovde kod nas ...

Ne znqam kada se pochelo sa Noc veshtica u americi, ali nekako dodje na isto. MAda oni u americi naprave podvalu ako ih ne chastih, mi smo bilo dobrice :)pa bilo je da smo kod nekih ljudi recitovali Oche nash..skoro sam siguran da se u Sremu nije radilo, u Banatu jeste i mislim u Bachkoj da se radilo. ljudi iz Srbije ne znaju za taj nash obichaj..Pitao gde god sam mogao ali nisam naishao na odgovor zashto bash na badnje veche..Josh uvek sam u mraku..

Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju!

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван Цветковић

Што се тиче проблема мог увређивања, све је опроштено. Мир, мир, нико није крив... :cheesy1:

Наравно, свако има право да каже своје мишљење.

Размислите о овој мисли св. старца Софорнија: Трудите се да не повредите ни мисли другога.

Кад сам ово прочитао, схватио сам да многе ствари ја морам хитно да мењам. Заиста, ништа се не постиже негирањем размишљања другог. Нејлепше би било када наше реченице, када водимо разговор са неким, не почињу са НЕ, него са Да. (нап. Не, то није истина... боље је Да, могло би то и тако да се каже, али...)

Подели на овим сајтовима

??? ?? ???? ???????? ??? ??????????, ??? ?? ?????????. ???, ???, ???? ???? ????... :cheesy1:

???????, ????? ??? ????? ?? ???? ????? ???????.

?????????? ? ???? ????? ??. ?????? ?????????: ??????? ?? ?? ?? ????????? ?? ????? ???????.

??? ??? ??? ????????, ??????? ??? ?? ????? ?????? ?? ????? ????? ?? ?????. ??????, ????? ?? ?? ??????? ????????? ?????????? ??????. ???????? ?? ???? ???? ???? ????????, ???? ?????? ???????? ?? ?????, ?? ?????? ?? ??, ???? ?? ??. (???. ??, ?? ???? ??????... ???? ?? ??, ????? ?? ?? ? ???? ?? ?? ????, ???...)

Eto, to su zvezdani trenuci druzenja i na forumu , ali i u stvarnom zivotu. ;)

Ja nisam sujetna, umem da se izvinim kada vidim da sam preterala,nekoga i nehotice povredila.

Ovaj forum je nov,svez, po meni je nekako i jedinstven i razlikuje se od drugih foruma ( ovde mislim i na

Vidovdan) tako da su mali nesporazumi u prvih 100 dana foruma i neminovni. Ne poznajemo se,polako se upoznajemo,

svi smo ovde sa najboljim namerama,niko ne zeli da povredi svog sagovornika.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван Цветковић

Наравно. Благо нама кад научимо да опраштамо, а опраштање је у спрези са љубављу. Без љубави, искрене, кад нећеш да повредиш и осећања другога узводи до Бога.

Али најпре, треба да се смиримо. Да сагледамо своје мане. Старац Софроније је говорио, да би човек видео Бога онаког какав Он јесте, најважније од свега јесте да се смири. Тада ће видети Христа, смиреног у гетсинанијском врту, који се моли за све, а капље зноја су му као крв. Дубока страдална љубав за све. Човек који себе није очистио, не може ни другог да чисти. Свештеник који себе не смирава, не може ни дрзгог да учи смирењу.

Ја Ти се захваљујем на Твом коментару, он ме је натерао да размишљам. Надам се да ће бар мало моји коментари и Тебе "натерати" да се замислиш.

Жива, здрава и благословена била.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Светлана

To ti je jedan dosta star obichaj koji smo mi preuzeli od madjara. Klinci idu za badnje veche, komshinica mi pre neki dan kaze da su ishli i za katolichki bozic, mada sam ja ishao samo za pravoslavni i ishtemo od ljudi slatkishe , pare, vocke, ali moramo da im pevamo pesmice. Bio je jedan lik koji je stalno trazio neke sochen :) josh uvek se secam  ;)Samo mi niko nije odgovorio zashto se to bash za badnje veche radi... pa reko mozda ovde neko zna..

?? ??? ???????? ?? ???????, ????? ???? ? ?????? ???? ?????? ?? ?????? ???? ??????, ???? ??. ???????? ??????? (?? ???? ??????) ? ???? ???????????. ?????, ??????? ?? ??????? ??????? ? ?? ???? ?? ???? ???. ?????? ?? ?? ???????? ??????? ????????, ? ????? ?? ???????? ???? ????? ?????. 
Подели на овим сајтовима

To ti je jedan dosta star obichaj koji smo mi preuzeli od madjara. Klinci idu za badnje veche, komshinica mi pre neki dan kaze da su ishli i za katolichki bozic, mada sam ja ishao samo za pravoslavni i ishtemo od ljudi slatkishe , pare, vocke, ali moramo da im pevamo pesmice. Bio je jedan lik koji je stalno trazio neke sochen :) josh uvek se secam  ;)

Samo mi niko nije odgovorio zashto se to bash za badnje veche radi... pa reko mozda ovde neko zna..

?? ??? ???????? ?? ???????, ????? ???? ? ?????? ???? ?????? ?? ?????? ???? ??????, ???? ??. ???????? ??????? (?? ???? ??????) ? ???? ???????????. ?????, ??????? ?? ??????? ??????? ? ?? ???? ?? ???? ???. ?????? ?? ?? ???????? ??????? ????????, ? ????? ?? ???????? ???? ????? ?????. 
U Nemackoj takodje postoji taj obicaj, ali samo uochi Bogojavljenja. I naravno ne peva se kojeshta, nego religiozne pesmice.

Ta deca sakupljaju parice, ali ih ne zadrzavaju za sebe ,nego je to dobrovoljni prilog za siromashnu decu

van Evrope. Ti pevachi deca imaju jako lepo ime "Sternsänger" (nebeski ili zvezdani pevachi).

Подели на овим сајтовима

@vinstonto me dosta podseca na noc vestica u americi, barem ono sto sam video na TV-u ... zar za Badnje vece ne trebaju da se pevaju neke produhovljene pesmice ;)zar se radi ? barem ja ne znam za to, nikad nisam ni cuo da se to radi ovde kod nas ...

?? ??? ???? ? ????? ????????? ?? ???????, ?????? ??? ?? ????...? ? ?????? ???? ?? ?? ???? ???????? ?? ???? :-)

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

и да - нисам уопште мислила на твоју поруку.

onda Milice oprosti ti, citatu u citatu i eto nesporazuma, ali kao što reče o Ivan...idemo dalje

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...