vinston Написано Јун 11, 2009 Пријави Подели Написано Јун 11, 2009 Mislio sam da sam do sada svashta chuo, ali prevazishao si medo sve. Sad si me bash lepo nasmejao Chovek je chovek, bio ogranichen ili ne, bio pametan ili ne, neke stvari ce isto razumeti ili nece razumeti bio krshten ili ne. ZNam ljude koji su se krstili iz nekog svog razloga i identichno razumeju bibliju i pre tog china. Bitno je samo da li ti zelish da chitash tu knjigu iz obaveze i moranja ili zelish jer te veoma zanima pa se udubish u samu tematiku.mislim da sam se onda pogresno izrazio jer vidim da sam pogresno i shvacen. krsten ce lakse da zapocne Sveto Pismo i cita, ne i da ga razume lakse. nisam ni pomislio da ce neko biti "prosveceniji" samo zbog toga sto je krsten, vec ima jedna zla sila koje odbija od dobre sile, samim tim sto coveku oteza i samo citanje.svakako da je ljubav najbolji pokretac, volja je podjednako dobar, ali ne daje nuzno i razumevanje. samo ljubav je idealna kombinacija u citanju i razumevanju kako si se izrazio tako si i shvacen. Poznajem brdo ljudi koji su se krstili iz raznih pobuda, a uzeli u shake sveto pismo nisu. Neki su chitali pre nego shto su se krstili i chitali posle krshtenja dobio sam uvek isti odgovor.Ne slazem se da ti je nephodna ljubav bi prochitao knjigu. Moje mishljenje je da je neophodna zelja da dodjesh do nekih chinjenica i da bi obogatio svoj vokabular kao i proshirio znanje iz opshte kulture i da bi se specijalizovao za neku odredjenu oblast. Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јун 11, 2009 Пријави Подели Написано Јун 11, 2009 A negiramo da postoje i izvanzemaljska bica. I inteligentnije vrste od nas. Pitam se kakve li su oni veroispovesti. ? ???? ?? ??? ??? ? "??????????" ??????...meni je priblizniji pojam vanzemlJAJCI, jer se njihovo "postojanje" svodi na "sejanje semena" :)fascinantno mi je da ne verujes u Boga, ali da je postojanje vanzema, sasvim prihvatljivo ...Pazi ovako. Univerzum je veoma shirok i prosto logikom stvari dolazim do zakljuchka da postoje i druge vrste koje su uspele da se aklimatizuju i prilagode uslovima za zivot. Zashto mislish da je chovek jedino bice koje je uspelo da se prilagodi na planeti Zemlji trecoj po udaljenosti od Sunca izvora zivota za nas? Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srna Написано Јун 11, 2009 Пријави Подели Написано Јун 11, 2009 Dragi Vinstone, dobro ti nama dosao u ovaj nas forum. Lepo je sto pokazujes interesovanje za mnoga pitanja vezana za pravoslavlje. Znas, ja zivim, negde Tamo daleko i okruzena sam svakodnevno sa ljudima raznih vera, nacija, ateista, onih koji veruju i onih koji bi da spoznaju nesto vise, nadajuci se da ce otkriti nesto novo, a onda dolaze do zakljucka da je to "novo," staro vise od 2000. godina. Treba postovati svakog coveka, ma koje vere bio. To nam je i Hriscanska duznost, da svakog coveka gledamo kao bliznjeg svoga. Jer kakva nam je plata ako volimo one koji nas vole.. Gospod nije dosao radi pravednih, vec radi nas gresnik. Ja duboko verujem da si ti na dobrom putu cim si ovde sa nama. Dosta sam puta kroz zivot upoznala ljude koji su sebe navodno smatrali neverujucima, iz straha da ponize svoje JA. A onda bi, kada naidje neki tezak momenat u njihovom zivotu, javno priznavali svoje greske. NIje lako biti Hriscanin, Pravoslavac. To je jedan veliki podvig i velika zrtva, za sta covek treba da ima hrabrosti i smelosti. JA se ipak mnogo radujem da si nam se pridruzio, i verujem da u svemu ovome ima i Promisla Bozijeg. Zaroni u svoje srce, barem na momenat pokusaj da pogledas samoga sebe u dusi, i nikada nam ne moras reci sta vidis. Bitno je da ti samoga sebe spoznas.. Tvoj Prijatelj Srna Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јун 11, 2009 Пријави Подели Написано Јун 11, 2009 crvenu ili plavu :cheesy1:????? ? ????? ??? ?????????? ?? ???? "??????? ???? ?? ?? ??????????".http://www.svetijakov.org/forum/index.php/topic,67.new.html#new Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јун 11, 2009 Пријави Подели Написано Јун 11, 2009 nije upu?en ocu Ivanu ve? je komentar na njegov citirani postnemojte se ljutiti ali ve? postaje malo smešno...komunikacija se sastoji u me?usobnoj razmeni mišljenja, ili je dvosmerna( višesmerna) ili ej nema, onda nije komunikacijaOvo je forum, a na forumu ljudi razgovaraju, citiraju tu?e postove, stavljaju replike na replike, daju svoja mišljenja, pa onda menjaju mišljenja...detinjasto je "ignorisati" neke ljude, pitanja, odgovore, ne davati svoja mišljenjaja li?no ne brišem svoje komentare nikada i nigde , ?ak i kada ga obrišem on ostaje u meni, ja znam šta sam napisala i rekla, nema ?oveka koji nikada nije pogrešio, rekao neku glupost, pa ljudi smo sa svim vrlinama, manama i slabostima..niti sam kao moderator ikada brisala tu?e postove sem ako ej vre?anje po bilo kojoj osnovi, verskoj, etni?koj etc?? ????? ?? ?? ???? ????????,????? ??? ????? ???? ?????? ??? ??? ???????? ????,????? ?? ???? ????? ?? ?? ????????? ????? ?????????? ???? ?? ?? ?????,? ?? ??? ?? ???????? ?? ???? ?????? ?????,???? ?? ?? ??????? ??????????? ?? ?? ???,? ?????? ?? ????!!! Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јун 11, 2009 Пријави Подели Написано Јун 11, 2009 za mene je bela i ostace bela. Za mene ne postoji i nece postojati ??? ?? ?????? ?? ????? ???? ?????? ?? ???? ?? ??? ???? ? ??? ???????.?????... ? ?????? ???????? ???? ?????? ???????,?? ????? ?? ???? ???? ?? ????? ????? ?? ????? ?????.? ?? ????? ? ???? ??? ???? 100% ???????. Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јун 11, 2009 Пријави Подели Написано Јун 11, 2009 ????? ?? ?????? ?? ????? ?????????, ??? ?? ????? ?? ??? ???? ???? ?????, ? ????????? ????. ? ?? ?????, ???? ??? ??? ?? ?????? ? ????? ????? ?? ????????. ???? ?? ???? ? ?????? ? ????? ????? ?? ?????.?? ???? ??????? ??? ????? ?? ?????,???? ?? ?????? ?????? ? ??????? ???????? ?? ?????!??????????, ???! Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јун 11, 2009 Пријави Подели Написано Јун 11, 2009 meni je priblizniji pojam vanzemlJAJCI, jer se njihovo "postojanje" svodi na "sejanje semena" ????? ?? ?????? ???????????? ????? ????? ? ??? ???? ?? ????????? ???????? ?? ?????? ????? Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јун 11, 2009 Пријави Подели Написано Јун 11, 2009 lako cu sa slikom jarca, nego se plasim da ne otpadnem, napisano mi je sa druge strane gde mi je put ako ne hodim uskim ...? ??? ?? ??????? ?? ?? ?? ????? ??????????????? ?? ?? ?? ?? ????? ?? ?? ??? ?? ????????? ????,? ??????? ?? ?? ???? ?? ?????.???????? ??? ?? ?? ?? ?????? ?? ???????? ??? ?? ?? ?????????.??? ?????, ?? ??? ?????? ???? ?? ?????? ???????? ? ??????? ?? ?????? ????? ??? ????. Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јун 11, 2009 Пријави Подели Написано Јун 11, 2009 za mene je bela i ostace bela. Za mene ne postoji i nece postojati :o??? ?? ?????? ?? ????? ???? ?????? ?? ???? ?? ??? ???? ? ??? ???????.?????... ? ?????? ???????? ???? ?????? ???????,?? ????? ?? ???? ???? ?? ????? ????? ?? ????? ?????.? ?? ????? ? ???? ??? ???? 100% ???????.Da li cesh ti biti 100% sigurna da cesh verovati u boga do kraja svog zivota? Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јун 11, 2009 Пријави Подели Написано Јун 11, 2009 Boja je osjetilni doživljaj koji nastaje kada svjetlost karakteristi?nog spektra pobudi receptore u mrežnici oka. Boju tako?er pripisujemo površinama objekata, materijalima, svjetlosnim izvorima, itd. ovisno o njihovim svojstvima apsorpcije, refleksije ili emisije svjetlosnog spektra.U vidnom spektru, odnosno skupu boja, koje ljudsko oko može raspoznati, dolaze redom crvena, naran?asta, žuta, zelena, plava, ljubi?asta. Zbog toga je i naziv za podru?je u spektru elektromagnetskih valova u?estalosti (frekvencije) ispod one svjetlosnog vala koji odgovara crvenoj boji infracrveno zra?enje, a iznad u?estalosti vala za ljubi?astu boju ultraljubi?asto zra?enje. Ljudsko ga oko ne zapaža (tada vidimo drugu boju koja je u pozadini), ali ga zapažaju vidni organi nekih životinja, npr. p?ela. Spektar boja se može vidjeti ako snop bijele svjetlosti usmjerimo na prizmu, ?ime dolazi do njena rasapa. Infracrveni val se može opaziti na drugi na?in: na?e li mu se na putu u rasutom spektru toplomjer, temperatura biva povišena - ljudski ga organizam doživljava kao toplinu.Tradicionalna podjela boja u umjetnosti je na osnovne i složene. Tri osnovne boje su: crvena, žuta i plava. One se zovu i primarne boje. Tri složene boje dobivaju se miješanjem osnovnih boja: crvena + žuta = naran?asta, plava + žuta = zelena i plava + crvena = ljubi?asta. Te boje se nazivaju i sekundarne. Tercijarne boje dobivaju se miješanjem primarnih i sekundarnih (npr. plavozelena, žutozelena i dr.).dakle BELA bpoja kao takva ne postoji, ali ti veruješ da ej vidiš, i vidš je, i ne priznaješ nau?ne dokaze da ne postoji :oDa si mi to to rekla svojim rechima ili iz svog nivoa znanja rekao bih u redu, ubedila si me, ovako da kopash po literaturi na netu pa onda ubacujesh kao svoje rechi mi je malo bezveze. Prvo i osnovno treba neshto chovek da nauchi da bi mogao da diskutuje sa drugim ljudi i pokushati ih ubediti svojim znanjem u svoje stavove. Hocesh isto tako da ubedish slikara da njegovo platno nije bele boje i da te nijanse koje u mnogome doprinose lepoti njegove slike su u syvari izmishljene ? :cheesy1:meni to nije struka i smešno bi bilo da to ja govorim, mogla bih prepri?ati ali to opet ne bi bilo moje znanje...ve? to da verujem nau?nicimavinstone ja nemam nameru nikoga ni u šta da ube?ujemiskreno, i baš me briga, ?ak i da mi stave dokaz da kojim slu?ajem Bog, Tvorac ili ve? kako god ho?eš ne postoji, ja ne bih ni klecnula niti bih se slomila, treba umeti postojati na najlepši mogu?i na?in, tako da se ne remeti postojanje drugihmeni je teško izmaknuti tepih ispod nogu , uvek se do?ekam na noge, za razliku od ateista ja se uopšte ne trudim da dokažem da Bog postoji, niti sebe smatram" braniteljem " hriš?anstva ja problem sa sobom i svojom verom nemam, a najmanje sa mišljenjam drugih o meni :cheesy1: Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јун 11, 2009 Пријави Подели Написано Јун 11, 2009 Boja je osjetilni doživljaj koji nastaje kada svjetlost karakteristi?nog spektra pobudi receptore u mrežnici oka. Boju tako?er pripisujemo površinama objekata, materijalima, svjetlosnim izvorima, itd. ovisno o njihovim svojstvima apsorpcije, refleksije ili emisije svjetlosnog spektra. U vidnom spektru, odnosno skupu boja, koje ljudsko oko može raspoznati, dolaze redom crvena, naran?asta, žuta, zelena, plava, ljubi?asta. Zbog toga je i naziv za podru?je u spektru elektromagnetskih valova u?estalosti (frekvencije) ispod one svjetlosnog vala koji odgovara crvenoj boji infracrveno zra?enje, a iznad u?estalosti vala za ljubi?astu boju ultraljubi?asto zra?enje. Ljudsko ga oko ne zapaža (tada vidimo drugu boju koja je u pozadini), ali ga zapažaju vidni organi nekih životinja, npr. p?ela. Spektar boja se može vidjeti ako snop bijele svjetlosti usmjerimo na prizmu, ?ime dolazi do njena rasapa. Infracrveni val se može opaziti na drugi na?in: na?e li mu se na putu u rasutom spektru toplomjer, temperatura biva povišena - ljudski ga organizam doživljava kao toplinu. Tradicionalna podjela boja u umjetnosti je na osnovne i složene. Tri osnovne boje su: crvena, žuta i plava. One se zovu i primarne boje. Tri složene boje dobivaju se miješanjem osnovnih boja: crvena + žuta = naran?asta, plava + žuta = zelena i plava + crvena = ljubi?asta. Te boje se nazivaju i sekundarne. Tercijarne boje dobivaju se miješanjem primarnih i sekundarnih (npr. plavozelena, žutozelena i dr.). dakle BELA bpoja kao takva ne postoji, ali ti veruješ da ej vidiš, i vidš je, i ne priznaješ nau?ne dokaze da ne postoji :cheesy2: Da si mi to to rekla svojim rechima ili iz svog nivoa znanja rekao bih u redu, ubedila si me, ovako da kopash po literaturi na netu pa onda ubacujesh kao svoje rechi mi je malo bezveze. Prvo i osnovno treba neshto chovek da nauchi da bi mogao da diskutuje sa drugim ljudi i pokushati ih ubediti svojim znanjem u svoje stavove. Hocesh isto tako da ubedish slikara da njegovo platno nije bele boje i da te nijanse koje u mnogome doprinose lepoti njegove slike su u syvari izmishljene ? :cheesy1: meni to nije struka i smešno bi bilo da to ja govorim, mogla bih prepri?ati ali to opet ne bi bilo moje znanje...ve? to da verujem nau?nicima vinstone ja nemam nameru nikoga ni u šta da ube?ujem iskreno, i baš me briga, ?ak i da mi stave dokaz da kojim slu?ajem Bog, Tvorac ili ve? kako god ho?eš ne postoji, ja ne bih ni klecnula niti bih se slomila, treba umeti postojati na najlepši mogu?i na?in, tako da se ne remeti postojanje drugih meni je teško izmaknuti tepih ispod nogu , uvek se do?ekam na noge, za razliku od ateista ja se uopšte ne trudim da dokažem da Bog postoji, niti sebe smatram" braniteljem " hriš?anstva ja problem sa sobom i svojom verom nemam, a najmanje sa mišljenjam drugih o meni :cheesy1: Ubedjujesh me da bela boja nije bela;)Neshto nisam primetio da ne pokushavash da dokazesh da bog postoji. Zapamtim ja tako po koju, iako se neshto i ne trudim. Nemam ni ja sa tobom Marija apsolutno nikakvih problema Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јун 11, 2009 Пријави Подели Написано Јун 11, 2009 Prvo i osnovno treba neshto chovek da nauchi da bi mogao da diskutuje sa drugim ljudi i pokushati ih ubediti svojim znanjem u svoje stavove. naravno ovom rečenicom iznad ti saopštavaš meni da ja do sada ništa nisam naučia :smiley: Prvo i osnovno, ljudi donose zsključke i onda stvaraju predrasude Drugo i osnovno, znanje koje ne pređe u saznanje nije znanje Treće i osnovno ZA MENE postoji, ne ubeđujem tebe komentar je bio na konto tvog ranijeg komentara, malo je ljudi koji ne veruju u sebe, ali to već spada u patologiju, tako da JA verujem u sebe govori da osoba kojoj se obraćaš ne veruje u sebe, što je opet proizvoljno mišljenje ja te uopšte ne ubeđujem da bela boja nije bela, naučnici tvrde da bela boja ne postoji, već da je mi tako vidimo... poenta je da nije sve kako izgleda na prvi pogled kada se površno pročita rečenica onda se površno i analizira Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rayela Написано Јун 11, 2009 Пријави Подели Написано Јун 11, 2009 [ ?? ? ???? ??????? ??? ???? ?? ?? ???? ???????? ????????????? ? ????? ??? ?? ????????, ??? ???? ?? ??????? ???? ??? ??? ????????, ?? ?????? ?? ?? ???????, ??????? ?? ????? ?? ??????? ???? ?? ?? ???????. ? ?? ??? ???????. ? ? ???? ??, ????? ??????, ??? ????? ?? ???????? ?? ??????????, ? ?? ???????.????? ????, ???? ???? ????? ?? ?? ??? ???? ????? ????? ?? ?? ????? ?? ?????? , ?? ?? ??? ???????? ??????????? ???? ??????? ? ?????????. ?? ???? ?????? ? ?? ???? ????? ???? ???? ????, ??? ?? ?????? ???? ???? ??? ??? ?? ?????? ????. ?? ??, ????????, ???? ?? ?????. ???, ??? ?? ?? ??? ??? ??????????? ????????? ????? ????? ?? ???? ?????? ????, ? ??? ?? ?????? ??????????? ??????????? ?????, ????? ?? ?? ????? ??? ???? ??? ???????, ??? ????????? ? ????? ??????? ??????. ????? ????? ?? ????? ??? ? ??????? ?? ?????? ???????? ?????? ????? ???????. ? ???? ?? ???? ???????? ?? ?? ???? ??? ??? ???????? ??????????? ?????, ????? ?? ????? ?? ??????? ???? ???, ?? ?? ?? ?? ?????? ??????? ? ???? ?? ???? ???? ???????????? ? ??????? ?????? ????? ? ??????? ??????? ????? ????????? ????? ? ???? ?? ?????? ??? ?????, ??? ?? ?? ?????, ?? ??????????? ???? ???? ?? ? ??. ????? ?? ?????? ?? ????? ?????????, ??? ?? ????? ?? ??? ???? ???? ?????, ? ????????? ????. ? ?? ?????, ???? ??? ??? ?? ?????? ? ????? ????? ?? ????????. ???? ?? ???? ? ?????? ? ????? ????? ?? ?????. Ne vidim da sam te nesto narocito uvredila. Jednostavno se ja kao laik jako glupo osecam da bilo sta napishem natemi misionarstvo,pravoslavlje jer ne poznajem dovoljno( da ne kazem da ne poznajem skoro uopste) tu tematiku. Ti si pomenuo nuklearnu fiziku.Nikako ja. Onda se postavlja generalno i principijelno pitanje ko uopshte sme ovde da pishe a da ne ispadne budala. Ja, kao sto mozesh da primetish, totalno sam se ogranichila na pisanje o kucnim ljubimcima i nekim za ovaj forum totalno irelevantnim temama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јун 12, 2009 Пријави Подели Написано Јун 12, 2009 Ovo bi trebalo moji Vojvodjani da znaju, ali sve jedno da pitam Znate li shta je korindjanje? Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука