vinston Написано Јун 10, 2009 Пријави Подели Написано Јун 10, 2009 vinstone kada budeš spreman samo ?e ti se kasti, kao i za sve u životu :smiley:to neverujem, ali sve ostalo da ne moraš ti da veruješ u Njega, On veruje u Tebe :cheesy1: nema potrebe dovoljno je shto ja u sebe verujem. Verujem takodje da on ne postoji stoga nema ko da veruje u mene osim mene samog:) veruješ, ali ne znaš necu reci da je mleko crno ako znam da je ono belo Neke boje, kao žuta i ljubi?asta, poništavaju jedna drugu i kad se pomešaju nastaje bela svetlost. Iako ljudi percipiraju boje na subjektivan na?in, odre?ena delovanja boja imaju univerzalno zna?enje. za mene je bela i ostace bela. Za mene ne postoji i nece postojati Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јун 10, 2009 Пријави Подели Написано Јун 10, 2009 vinstone kada budeš spreman samo ?e ti se kasti, kao i za sve u životu :smiley:to neverujem, ali sve ostalo da ne moraš ti da veruješ u Njega, On veruje u Tebe :cheesy1: nema potrebe dovoljno je shto ja u sebe verujem. Verujem takodje da on ne postoji stoga nema ko da veruje u mene osim mene samog:) veruješ, ali ne znaš necu reci da je mleko crno ako znam da je ono belo Neke boje, kao žuta i ljubi?asta, poništavaju jedna drugu i kad se pomešaju nastaje bela svetlost. Iako ljudi percipiraju boje na subjektivan na?in, odre?ena delovanja boja imaju univerzalno zna?enje. za mene je bela i ostace bela. Za mene ne postoji i nece postojati to je zato što veruješ da vidiš belu Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јун 10, 2009 Пријави Подели Написано Јун 10, 2009 Boja je osjetilni doživljaj koji nastaje kada svjetlost karakterističnog spektra pobudi receptore u mrežnici oka. Boju također pripisujemo površinama objekata, materijalima, svjetlosnim izvorima, itd. ovisno o njihovim svojstvima apsorpcije, refleksije ili emisije svjetlosnog spektra. U vidnom spektru, odnosno skupu boja, koje ljudsko oko može raspoznati, dolaze redom crvena, narančasta, žuta, zelena, plava, ljubičasta. Zbog toga je i naziv za područje u spektru elektromagnetskih valova učestalosti (frekvencije) ispod one svjetlosnog vala koji odgovara crvenoj boji infracrveno zračenje, a iznad učestalosti vala za ljubičastu boju ultraljubičasto zračenje. Ljudsko ga oko ne zapaža (tada vidimo drugu boju koja je u pozadini), ali ga zapažaju vidni organi nekih životinja, npr. pčela. Spektar boja se može vidjeti ako snop bijele svjetlosti usmjerimo na prizmu, čime dolazi do njena rasapa. Infracrveni val se može opaziti na drugi način: nađe li mu se na putu u rasutom spektru toplomjer, temperatura biva povišena - ljudski ga organizam doživljava kao toplinu. Tradicionalna podjela boja u umjetnosti je na osnovne i složene. Tri osnovne boje su: crvena, žuta i plava. One se zovu i primarne boje. Tri složene boje dobivaju se miješanjem osnovnih boja: crvena + žuta = narančasta, plava + žuta = zelena i plava + crvena = ljubičasta. Te boje se nazivaju i sekundarne. Tercijarne boje dobivaju se miješanjem primarnih i sekundarnih (npr. plavozelena, žutozelena i dr.). dakle BELA bpoja kao takva ne postoji, ali ti veruješ da ej vidiš, i vidš je, i ne priznaješ naučne dokaze da ne postoji Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Цветковић Написано Јун 10, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јун 10, 2009 Ja mislim da si na totalno pogreshnom putu a sve to tvrdeci da ja (Rayela) moram da budem veterinarda bih smela da se upustim u razgovore o bolesti pasa ;)Jer, ako bi ovu tvoju teoriju prihvatili zdravo zagotovo, onda bi trebalo da se svi udaljimo sa foruma i da vas dvojica,trojica kojima je Sveto Pismobilo predmet za studiranje medjusobno "zauzimate stavove" a da vas nashe misljenje jednog prosecnoglaika zapravo uopste ne zanima. To je danas i glavna boljka nashe SPC.I vidim ni ti ne umesh drugacije.Ne,nikako ne nameravam da se povinujem tvojim vidjenjima Hrista.Ja imam svoje. Ja tebi ne moramda se prilogodjavam.Ti morash meni. Zapravo,ne morash ti nista, a kao sto vidim i ne umesh ili nerazumesh sushtinu recimo misionarenja.Zaista ste jako,jako oholi a mislim da to nije zvezda vodilja Pravoslavlja.Mozda malkice razmislish o ovim mojim rechima pre nego sto predjesh na teshku artiljeriju.Драга Рајела, да ли си прочитала цео текст који сам написао? Ако јеси, онда ме чуди како си донела овај закључак. Одакле Ти то да сам јако, јако охол? Да ли су Твоје намере да овде нешто ново чујеш, да поделиш Твоја размишљања са осталима? Лепо сам написао и навео речи св. Григорија Паламе, ако желиш можеш их опет прочитати. Ово Те молим, немој да изврћеш моје речи. Нигде нисам узео Тебе или било кога као пример, већ сам узео себе. Ево видите:Заиста би било смешно кад бих ја вама овде говорио о нуклеарној физици или о радиологији јер о томе појма немам, али то што знам је питање колико је валидно. Вероватно ни мало.. Опасно је извлачити речи из контекста, дакле моје постове треба читати од почетка до краја.Б оље не знам да пишем, неко то може много боље. Ја и даље остајем при томе да не могу говорити аргументовано о ономе што не познајем, али могу да говорим зато што сам слободан, но колико је то валидно, сигурно да треба да просуди неко ко је стручан. И то сам написао. И у реду је, можда грешим, али молим те демантуј ме аргументом, а не увредом.Драга моја, нико није рекао да Ти или неко други треба да се удаљи са форума , да би нас неколико размењивало иста мишљења о теологији. То није истина и то нису никад биле моје речи, али ја браним свој став као што Ти браниш Твој. То Ти, напросто, нико не спори. Али, ако ја не бих као православни свештеник ништа рекао на неке ствари овде, а ово је најпре православни мисионарски форум, многи би се нашли као овце без пастира, јер свештеник и јесте духовни пастир. Поред свега на крају сам и написао да остали форумаши изнесу своје мишљење. У чему је онда проблем? Да ли зато што сам покренуо мисионарски форум, треба да кажем да Христос није Бог, да би се то некоме допало? У чему је онда моје мисионарење? У млаћењу празне сламе и губљењу времена поред рачунара? Можеш о мени да мислиш шта хоћеш, све ми је једно, не разговарамо овде само ја и Ти. Други ће судити из нашег разговора, али Те молим да нам речи буду благе, а аргументи јаки. И не брини, прво што сам се научио у Цркви јесте да опраштам. Нека си жива и здрава и свако добро Ти желим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 10, 2009 Пријави Подели Написано Јун 10, 2009 vinstone-ako verujes sebi svet je ravna ploca a sunce kruzi oko njega Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Јун 10, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јун 10, 2009 nema potrebe dovoljno je shto ja u sebe verujem. ????? ??? ????????, ?? ????? ?????? ? ???? ? ????? ??? ????? ????, ?? ??? ????? ???? ??????. ????????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 10, 2009 Пријави Подели Написано Јун 10, 2009 vinstone-ako verujes sebi svet je ravna ploca a sunce kruzi oko njega? ?? ?????? ???? ???????. :cheesy1: :cheesy1: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 11, 2009 Пријави Подели Написано Јун 11, 2009 Ja mislim da si na totalno pogreshnom putu a sve to tvrdeci da ja (Rayela) moram da budem veterinarda bih smela da se upustim u razgovore o bolesti pasa ;)Jer, ako bi ovu tvoju teoriju prihvatili zdravo zagotovo, onda bi trebalo da se svi udaljimo sa foruma i da vas dvojica,trojica kojima je Sveto Pismobilo predmet za studiranje medjusobno "zauzimate stavove" a da vas nashe misljenje jednog prosecnoglaika zapravo uopste ne zanima. To je danas i glavna boljka nashe SPC.I vidim ni ti ne umesh drugacije.Ne,nikako ne nameravam da se povinujem tvojim vidjenjima Hrista.Ja imam svoje. Ja tebi ne moramda se prilogodjavam.Ti morash meni. Zapravo,ne morash ti nista, a kao sto vidim i ne umesh ili nerazumesh sushtinu recimo misionarenja.Zaista ste jako,jako oholi a mislim da to nije zvezda vodilja Pravoslavlja.Mozda malkice razmislish o ovim mojim rechima pre nego sto predjesh na teshku artiljeriju.cekah malo da odlezi u meni ovo, pa rekoh da ti odgovorim.ako ni zbog cega drugog, a ono informativnog karaktera, treba razlucivati o delu prema sadrzini, ne prema koricama i misljenjima ili pricama iz druge, trece ruke.sto se tice vidjenja Gospoda, svaka druga religija ga vidi kao "pozitivca" u odredjenoj meri i kalupi Ga po potrebi, ali nijedna ne prati ono sto je on cinio ili govorio. sama tezina 2 milenijuma, odrzanje i sirenje hriscanstva govori o istini i sustini da je ono sto je zapisano ima potporu i sadrzi istinu.sve boljke SPC su boljke i coveka samog. moze se ocekivati svetiteljstvo od svakog krstenog, ali nije bas realno. to nije da iskomentarisem ocevu "oholost", vec o ljudskoj gresnosti.covek se prilagodjava prema 10 Bozjih zapovesti, ne obrnuto. zakon Bozji nije kao zakon covecji, rastegljiv, nesavrsen i nesveobuhvatan, s obzirom na to da vodi u savrsenstvo. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 11, 2009 Пријави Подели Написано Јун 11, 2009 Mislio sam da sam do sada svashta chuo, ali prevazishao si medo sve. Sad si me bash lepo nasmejao Chovek je chovek, bio ogranichen ili ne, bio pametan ili ne, neke stvari ce isto razumeti ili nece razumeti bio krshten ili ne. ZNam ljude koji su se krstili iz nekog svog razloga i identichno razumeju bibliju i pre tog china. Bitno je samo da li ti zelish da chitash tu knjigu iz obaveze i moranja ili zelish jer te veoma zanima pa se udubish u samu tematiku.mislim da sam se onda pogresno izrazio jer vidim da sam pogresno i shvacen. krsten ce lakse da zapocne Sveto Pismo i cita, ne i da ga razume lakse. nisam ni pomislio da ce neko biti "prosveceniji" samo zbog toga sto je krsten, vec ima jedna zla sila koje odbija od dobre sile, samim tim sto coveku oteza i samo citanje.svakako da je ljubav najbolji pokretac, volja je podjednako dobar, ali ne daje nuzno i razumevanje. samo ljubav je idealna kombinacija u citanju i razumevanju клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 11, 2009 Пријави Подели Написано Јун 11, 2009 A negiramo da postoje i izvanzemaljska bica. I inteligentnije vrste od nas. Pitam se kakve li su oni veroispovesti. ? ???? ?? ??? ??? ? "??????????" ??????...meni je priblizniji pojam vanzemlJAJCI, jer se njihovo "postojanje" svodi na "sejanje semena" ;)fascinantno mi je da ne verujes u Boga, ali da je postojanje vanzema, sasvim prihvatljivo ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 11, 2009 Пријави Подели Написано Јун 11, 2009 fala sejo, nisam ocekivao takvu reakciju, pogotovo ne da je san predivan posto koliko me snazi, toliko me i uznemirava ?? ??? ?? ???? ??????????????? ??? ????? ??????? ????? ?? ??????,??? ?? ?? ????? ??????,?? ???? ????? ?? ?????...lako cu sa slikom jarca, nego se plasim da ne otpadnem, napisano mi je sa druge strane gde mi je put ako ne hodim uskim ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 11, 2009 Пријави Подели Написано Јун 11, 2009 crvenu ili plavu :cheesy1:drzim na tastaturi plavo staklo u obliku te pilule, da se podsetim s vremena na vreme sto sam uzeo crvenu клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 11, 2009 Пријави Подели Написано Јун 11, 2009 vinstone-ako verujes sebi svet je ravna ploca a sunce kruzi oko njega? ?? ?????? ???? ???????. :cheesy1: :cheesy1:ali samo ako je na kornjacinim ledjima :cheesy1: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јун 11, 2009 Пријави Подели Написано Јун 11, 2009 Boja je osjetilni doživljaj koji nastaje kada svjetlost karakteristi?nog spektra pobudi receptore u mrežnici oka. Boju tako?er pripisujemo površinama objekata, materijalima, svjetlosnim izvorima, itd. ovisno o njihovim svojstvima apsorpcije, refleksije ili emisije svjetlosnog spektra.U vidnom spektru, odnosno skupu boja, koje ljudsko oko može raspoznati, dolaze redom crvena, naran?asta, žuta, zelena, plava, ljubi?asta. Zbog toga je i naziv za podru?je u spektru elektromagnetskih valova u?estalosti (frekvencije) ispod one svjetlosnog vala koji odgovara crvenoj boji infracrveno zra?enje, a iznad u?estalosti vala za ljubi?astu boju ultraljubi?asto zra?enje. Ljudsko ga oko ne zapaža (tada vidimo drugu boju koja je u pozadini), ali ga zapažaju vidni organi nekih životinja, npr. p?ela. Spektar boja se može vidjeti ako snop bijele svjetlosti usmjerimo na prizmu, ?ime dolazi do njena rasapa. Infracrveni val se može opaziti na drugi na?in: na?e li mu se na putu u rasutom spektru toplomjer, temperatura biva povišena - ljudski ga organizam doživljava kao toplinu.Tradicionalna podjela boja u umjetnosti je na osnovne i složene. Tri osnovne boje su: crvena, žuta i plava. One se zovu i primarne boje. Tri složene boje dobivaju se miješanjem osnovnih boja: crvena + žuta = naran?asta, plava + žuta = zelena i plava + crvena = ljubi?asta. Te boje se nazivaju i sekundarne. Tercijarne boje dobivaju se miješanjem primarnih i sekundarnih (npr. plavozelena, žutozelena i dr.).dakle BELA bpoja kao takva ne postoji, ali ti veruješ da ej vidiš, i vidš je, i ne priznaješ nau?ne dokaze da ne postoji Da si mi to to rekla svojim rechima ili iz svog nivoa znanja rekao bih u redu, ubedila si me, ovako da kopash po literaturi na netu pa onda ubacujesh kao svoje rechi mi je malo bezveze. Prvo i osnovno treba neshto chovek da nauchi da bi mogao da diskutuje sa drugim ljudi i pokushati ih ubediti svojim znanjem u svoje stavove. Hocesh isto tako da ubedish slikara da njegovo platno nije bele boje i da te nijanse koje u mnogome doprinose lepoti njegove slike su u syvari izmishljene ? Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јун 11, 2009 Пријави Подели Написано Јун 11, 2009 vinstone-ako verujes sebi svet je ravna ploca a sunce kruzi oko njegaOdakle si izvukao ovu konkluziju? Znash imao sam prilike da putujem i video da nema neke ravne ploche. A tu pretpostavku su imali bozji izaslanici koji su radili u crkvi. nema potrebe dovoljno je shto ja u sebe verujem. ????? ??? ????????, ?? ????? ?????? ? ???? ? ????? ??? ????? ????, ?? ??? ????? ???? ??????. ????????????. Tebi dodje smeshno meni nije smeshno kada neko ne veruje u sebe pa ode u crkvu i uzvikne EUREKA, otkrio sam da postoji bog i meni sad lakshe mogu da normalno funkcionishem. Vishe nisam na "mrachnoj" strani. Jer da su ljudi verovali u sebe religija ne bi nastala vinstone-ako verujes sebi svet je ravna ploca a sunce kruzi oko njega? ?? ?????? ???? ???????. :cheesy1: :cheesy1:Kada bi dao neko pojashnjenej ili neki svoj argument udostojio bih te odgovora... Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука