Jump to content

A sada nešto potpuno drugačije... :)

Оцени ову тему

zlata

Препоручена порука

čokolada, kafa, karamele, topli čaj, mirisi, dodiri, želje i željice

maštice i snovi

mmmmm

• Волим 1

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

čokolada, kafa, karamele, topli čaj, mirisi, dodiri, želje i željice

maštice i snovi

mmmmm

cokolada4.jpgkafa.jpg13939_stock-photo-caramel-toffee-shutter

cajevi+1.jpg

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Sviđa mi se tema, spremam nešta za kasnije,sada malo zagrevanje; Malo sam promenio ove stihove, neće se ljututi Desanka.

Ne, neću ti prići! Hoću izdaleka
da volim i želim oka tvoja dva.
Jer sreća je lepa samo dok se čeka,
dok od sebe samo nagoveštaj da.

Ne, neću ti prići! Ima više draži
ova slatka strepnja, čekanje i stra'.
Sve je mnogo lepše donde dok se traži,
o čemu se samo tek po slutnji zna.
Ne, neću ti prići! Našto to, i čemu?
Izdaleka samo sve k'o zvezda sja;
izdaleka samo divimo se svemu.

Ne, neću ti prići, jer,
Hoću da zauvek volim tvoja oka dva.

Подели на овим сајтовима

A sad nešto sasvim, potpuno, neviđeno drugačije...Vasko Popa :)

...Tebi dođu lutke

A ja ih u krvi svojoj kupam

U krpice svoje kože odevam

Ljuljaške im od svoje kose pravim

Kolica od svojih pršljenova

Krilatice od svojih obrva

Stvaram im leptire od svojih osmeha

I divljač od svojih zuba

Da love da vreme ubijaju

Kakva mi je pa to igra...

(Vrati mi moje krpice)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

misli1.png

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

"Imala je samo tijelo, sve drugo je njime potisnuto. Nije u meni probudila želju, ne bih to sebi dopustio, udavio bih je u samom začetku, stidom, mišlju o godinama i zvanju, sviješću o opasnosti kojoj bih se izvrgao, strahom od nemira koji može da bude teži od bolesti, navikom da vladam sobom. Ali nisam mogao da sakrijem od sebe da je gledam sa zadovoljstvom, sa dubokim i mirnim uživanjem kojim se gleda tiha rijeka, nebo u predvečerje, mjesec u ponoć, procvjetalo drvo, jezero moga djetinjstva u zoru. Bez želje da se ima, bez mogućnosti da se potpuno doživi, bez snage da se ode. Ugodno je bilo gledati kako se love njene žive ruke, kako se zaboravljaju u igri, ugodno je bilo slušati je kako govori, ne, nije trebalo ništa da govori, dovoljno je bilo da postoji.

A onda mi je došlo do svijesti da je opasno i ovo radosno posmatranje, nisam se više osjećao nadmoćan, ni skriven, oživjelo je nešto neželjeno u meni. Nije to bila strast, već možda gore od toga: uspomena. Na jednu jedinu ženu u mome životu. Ne znam kako je isplivala ispod naslage godina, nije lijepa kao ova, nije joj ni slična, zašto je jedna dozvala drugu, više me se tiče ona daleka koja ne postoji, dvadeset godina je zaboravljam, i pamtim, dolazi u sjećanje kad neću i kad mi ne treba, gorka kao pelin. Dugo je nije bilo u meni, odakle sad da se javi. Da li zbog ove žene s licem iz griješnih snova, da li zbog brata, da ga zaboravim, da li zbog svega što se desilo, da se prekorim? Da se prekorim što sam ispustio sve mogućnosti, i više ne mogu da ih vratim."

Један једини и (вероватно) највећи - Меша Селимовић!

Подели на овим сајтовима

Један једини и (вероватно) највећи - Меша Селимовић!

oh, hello my dear friend.... 4869

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Hello, hello. :) Ево и за добар почетак дана, једна лијепа пјесма...

oh, merci beacoup....:)

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

једна лијепа пјесма...

aaaa.....tango....:)

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

танго главом и корацима 

јел` и ти играш тако....? :)

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...