Срђан Ранђеловић Написано Фебруар 2, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2013 Честитам! Лепа је ова, читао сам неколико пута... Само напред! Хвала пуно! .smesko. Јесењин је реаговао/ла на ово 1 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јесењин Написано Фебруар 2, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2013 Не, никада ниси имала глас убице. Никада твој шапат није умирао у мени дрхтајем срне, трептајем патње; никада се неће истопити трагом скитнице и додиром сузе... И осмех је као планина, као васиона у чију мисао никада више нећу заћи. А, можда си била само сенка, измишљена пролазница која кроз вртоглавицу маште сновима влада; можда си заборавила нијансу моје обале и живиш некакав туђи, стран живот, живот без ветра у коси, без звука пољупца непатвореног, без образа ледних... Зар не слутиш снагу идеала што нестаје под точком погледа тајних? Имам ли права да болом испијам светове твојих корака? Не малаксавај!, промени правац олуји, одгурни таласе немира, појачај музику блештавила срца... Не малаксавај, ослушни молитву цвећа и силину година крвавих, ослушни звезде што само теби власт признају и сети се речи горких. Причала си тешко, дуго, мучно... рушили су се врхови бескраја, попут болесне животиње, рушили се и погледи кроз месечеву светлост, кроз тмину неке небитне среде лета Господњег... Слом на уснама душе у првим секундама свести. Мук. Ма јеси ли заиста постојала? Не, никада ниси имала глас убице.............. ..... Снежана, Срђан Ранђеловић, Mилена КШ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Silence Написано Фебруар 2, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2013 Tišina Ja sam hodala praznim prostorom duž aleja ničega... A opet sve je u meni bilo puno tebe... I neki vetar kao severni dopirao je do tropskih talasa moje duše... Kako je pust ovaj život bez tebe... Срђан Ранђеловић, distancirana, Mилена КШ and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Фебруар 2, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2013 znam, znam da sam dosadna sa njim, al' šta ću kad ga volim ... Vasko Popa, opet za Vas... Idem od jedne ruke do druge Gde si Zagrlio bih te Grlim tvoju odsutnost Poljubio bih ti glas Čujem osmeh daljina Usne mi lice rastrgle Iz presahlih dlanova blistava mi se pojavi Hteo bih da te vidim Pa oči zaklapam Idem Od jedne slepoočnice do druge Gde si. Јесењин, Mилена КШ, Драшко and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Фебруар 2, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2013 И мислимо да је срећа, нека, тамо далека... Али, срећа смо ми... http://www.youtube.com/watch?v=UApesq54pWw Ljubičasta and Јесењин је реаговао/ла на ово 2 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
distancirana Написано Фебруар 2, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2013 Јесењин, Душка and JESSY је реаговао/ла на ово 3 "Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 не дајте се девојке.... bighugbighug Silence and Јесењин је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 Za mene još i sad nema većeg čuda od dvoje koji se vole. Vidim ih nanekom trgu punom automobila i užurbanih prolaznika, na stepenicama, nauglu svoje ulice, na klupi u parku, po kojoj se nahvatala slana.Savršeno odsutni i nepomični oni se grčevito drže jedno drugog, a iznadnjih, vidim kako se sama od sebe zida kuća- njihov budući dom: vidimprozore sa zavesama od nežnog tila, dečiju sobu i kuhinju u kojoj sesavijaju palačinke sa džemom! Vidim im i oči, ali one me ne primećuju.Sami su u gužvi: koža uz kožu, dah uz dah, usne uz usne. Omamljenitetrebi, zaljubljeni jeleni, sanjivi galebovi, umorni od ljubavnogleta…Taj prastari prizor uvek je za mene kao nov, poput tek pronađeneobale Amerike kad je ugledao onaj pijani mornar sa Kolumbovog broda –oaza u poslovnoj pustinji, čamac na pučini u očima na smrt izmorenogbrodolomnika, vatra na Aljasci – uvek je to za mene pravo pravcato čudo!I uvek se pred tim prizorom osećam kao stranac, jer svaki ljubavni parima svoj tajni jezik, svoj šlager, svoj stih i časovnik ispod kojegčeka, svoj rukopis, svoj način hoda i svoj zagrljaj u hodu. Zaista jetačno rečeno: “Ljubav je sve ono što se dešava između dvoje koji sevole…”Za dvoje koji se vole svet je opasan protivnik. Oko njih ratovi,diplomatske peripetije, oko njih poplave i uspesi preko noći, svađe iruševine, mržnja i ravnodušnost, krunisanje i otkrića, avanture i trkena život i smrt, a oni nepomični ćute i drže se jedno drugog savršenoodsutni u svojoj nevidljivoj kući, zagledani u nepostojeću pucketavuvatru peći, bez reči, bez nadmetanja u duhovitostima, bez zadnjih misli,bez planova, bez ičega, sem tog jednostavnog dodira u tišini. Viknuobih: gle, čudo nad čudima! Ali prolazim pokraj tog večnog para na klupi uparku, kao lopov koji je upravo ukrao parče sreće; prolazim na prstimada ih ne probudim iz sna i smejem se u sebi onima kojima su za vođenjeljubavi potrebni postelja, svetla pod abažurom, skupa pića i bademi zagrickanje, isključeni telefoni i fotografija nagih lepotica zanadraživanje, mirišljava kupatila i organizovano vreme, pa ipak ljubavne dolazi u te skupe krletke, već dreždi u vetrovitom parku, na klupi sakoje se ljušti boja, pod nebom sa kojeg sipa prljava decembarskasusnežica, u večnom strahu da će biti povređena i oterana baterijskomlampom. Podignuto je toliko dosadnih spomenika ljudima koji su činilizlo u ime neizvesnog dobra, toliko spomenika sujeti izlivenoj u bronzu,pogrešnim otkrićima i netalentovanim pesnicima, mrzovoljnim akademicima ilukavim ministrima, a još se niko nije setio da u nekom parku podignespomenik ljubavnom paru koji je presedeo na jednoj klupi toliko dugo anije primetio ni kišu, ni vetar ni sneg: začaran sopstvenim čudom načijim temeljima stoji ovaj stari svet. Pitam se čemu ova nepravda iubrzo pronalazim odgovor: dvoje koji se vole na jednoj klupi u parkusami su svoj sopstveni spomenik – trijumfalna kapija ljubavi.Momo Kapor Биљана and Јесењин је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 Tajni zakoni naseg najintimnijeg zivota, oni sto nas podjednako upucujuna vjecnost i na prolaznost, nigdje nisu tako prisutni kao u osjecajuljubavi. Moje saznanje ljubavi prolazilo je kroz razlicite faze, odsrece do bola, od ushicenosti do rezignancije, ali nikada nisampokusavala da tu najljepsu ljudsku sposobnost, sposobnost voljenja,ocrnim, osumnjicim ili ismijem. U godinama mladosti ljubav je pjevalakao ptica, brujala je u meni kao vjecna muzika; sada, zrele godine jejos dublje shvacaju i postuju. Ne znam sto bih jos mogla dodati kaouzgredno objasnjenje, osim da je iskustvo ljubavi sazeto iskustvo samogazivota.Vesna Parun Јесењин, Биљана and Teofanija је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 ...када ми много недостајеш, само склопим очи, призовем те у сећање....и са тобом сам..... keka, distancirana, Драшко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=JyKsOPVrPgM Sad uviđam: gubiti je strašno samo tako dugo dok se ne izgubi sve, jergubiti malo donosi žalost i suze; i dok god možemo na preostalom mjeritiveličinu izgubljenog, teško nam je, ali kad jednom izgubimo sve, ondaosjetimo lakoću za koju nema imena, jer to je lakoća prevelikog bola. -Lagan sam, lagan da poletim!Sve izgubljeno je u mojoj svijesti, samo bez težine i gorkostizemaljskih stvari; ja imam opet sve što izgubih, preobraženo i uljepšano- u sjećanju. I još: ja imam veliku slobodu onog koji ništa nema i mironog koji je prežalio i konačno se rastao.''Ivo Andrić keka and Јесењин је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 "U ovo cudno vreme poklanjam ti sebe,jer ti si sve sto zelim i dok je tako znaj da..." Јесењин and keka је реаговао/ла на ово 2 I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 6, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2013 Јесењин, Драшко and keka је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 6, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2013 "...Ima u dusi mojoj oziljak koji samo u snu boli.I ne znam od kog bola on je ostao,i da li je to bilo jutro ili suton kad se urezao u moju dusu..." Takva je nasa dusa.Ispunjena uspomenama koje nas rastuze,nasmeju,zabole. Ponekadnamjerno diramo te stare oziljke iako znamo da nas ceka neprospavananoc. Pa onda kroz prozore gledamo u neko tudje nebo i uzalud trazimo onezvjezde ka kojima smo nekad davno upirali ceznjive poglede i samo njima odavali tajne prvih mladalackih ljubavi.Pa se naprezemo da cujemo onaj ljetni povjetarac sto je saputao u krosnjamadrveca ispod kojeg smo se,drzeci svoju prvu ljubav za ruke,skrivali odradoznalih pogleda. Ali...umjesto tog sapata samo uzdah srca svogacujemo. Prohujalo je vrijeme i mnoge vode protekle....nema vise niparnjaca ni zvizduka vozova koji su najavljivali da smo blizu onog kojinas na nekom sivom peronu ceka uzdrhtalog srca.Niti iscekivanjapostara da nam glas od voljene osobe donese pa da po ko zna koji putprocitamo rijeci koje su drhtavom rukom pisane; "ljubim te","mislim na tebe", "nedostajes mi".Pa prislonimo pismo na grudi iuzdahnemo od nekog slatkog bola sto nam kroz srce mine... Od svegaostase samo uspomene od kojih se pobjeci ne moze.Cak i kada bi znali putsto vodi u zaborav,mi ne bi posli njime.Vec se uvijek istom stazomvracamo sto vodi do mora uspomena.I uronimo u te talase koji nasmiluju,nose,vuku u dubine....I plovimo,plovimo ka onim nekimdalekim,nedostiznim obalama sto nas svake noci zovu i mame. I onda seodjednom probudimo jer se uplasimo da cemo potonuti u tom uskovitlanommoru uspomena.A kad se pogledamo u ogledalo...vidimo ispod ociju nekoliko sitnih kapi...blistavih...slanih..."(D.Maksimovic) keka, Јесењин, nana and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Фебруар 6, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2013 Dobar dan devojke KROJ Ukrašću tvoju senku, obući je na sebe i pokazivati svima. Bićeš moj način odevanja svega nežnog i tajnog. Pa i onda, kad dotraješ, iskrzanu, izbledelu, neću te sa sebe skidati. Na meni ćeš se raspati. Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše. I da se više ne stidim pred biljem i pred pticama. Na poderanim mestima zajedno ćemo plakati. Zašivaću te vetrom. Posle ću znam, pobrkati moju kožu sa tvojom. Ne znam da li me shcataš : to nije prožimanje. To je umivanje tobom. Ljubav je čišćenje nekim. Ljubav je nečiji miris, sav izatkan po nama, Tetoviranje maštom. Evo, silazi sumrak, i svet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obućiću te na sebe da se, ovako pokipeo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće. nana, Јесењин and keka је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука