JESSY Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Драшко је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Branko Miljković Više mi nisu potrebne reči, treba mi vreme;Vreme je da sunce kaže koliko je sati;Vreme je da cvet progovori, a usta zaneme;Ko loše živi zar može jasno zapevati! Verovao sam u san i u nepogodu,u dve noći bio zaljubljen noću,dok jug i sever u istome plodusazrevaju i cvokoću. Sanjajući ja sam sve praznike prespavao!I grom je pripitomljen pevao u staklu.Ne rekoh li: vatru vrati na mesto pravo,a poljupcu je mesto u paklu. I hlebovi se pod zemljom školuju;Ja bih se želeo na strani zla tući;Pa ipak, po milosti istorije,povraćajući i ja ću u raj ući. Za prijatelje proglasio sam hulje,zaljubljene u sve što peva i škodi.Dok mi zvezde kolena ne nažuljemoliću se pobožnoj vodi. Поет and Adelaida је реаговао/ла на ово 1 1 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Март 7, 2015 Пријави Подели Написано Март 7, 2015 Велимир Рајић: НА ДАН ЊЕНОГ ВЕНЧАЊАИ срушише се лепи снови моји,Јер главу твоју венац сад покрива,Крај тебе други пред олтаром стоји-Проста ти била моја љубав жива!Честит'о сам ти. И ти рече “Хвала!”… А да ли знадеш да се у том часуГранитна зграда мојих идеалаСруши и смрви и у пеп’о расу?Ал’ не! Не видим од тога ни сена; По твом лицу радост се разлива...И свршено је! Ти си сада жена-Проста ти била моја љубав жива!Ја нећу клети ни њега ни тебе, Ни горку судбу што сам тебе срео;Ја нећу клети чак ни самог себе,Јер ја бих тиме своју љубав клео.И нашто клетве! Нашто ружне речи? О срећи својој човек вазда снива;Бол, јад и патњу смрт једино лечи.Проста ти била моја љубав жива!Па пођи с Богом! Још ти могу рећи: Да Бог да сунце среће да ти сија!Све што год почнеш свршила у срећи!Са твоје среће бићу срећан и ја.И сваког дана ја ћу да се молим Кад звоно верне у цркву позива...Ја нисам знао да те тако волим.Проста ти била моја љубав жива!Чуј, Боже, молбу моје душе јадне: Сва патња што си пис’о њој, к’о жени,Нек’ мимоиђе њу, и нек падне На онај део што је писан мени!Услиши ову молитву, о Боже! И душа ће ми мирно да почива;И шапутаће вечно, док год може:Проста ти била моја љубав жива!И онда када дође оно доба У ком ће земља тело да ми скрива,Чућеш и опет са дна мога гроба:"Проста ти била моја љубав жива!” ivanaika, Kaludjerovic Sreten, Adelaida and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Март 8, 2019 Пријави Подели Написано Март 8, 2019 https://www.index.hr/vijesti/clanak/sto-je-o-zenama-govorio-stepinac-svaka-zena-bludnica-bit-ce-zgazena-kao-smece/2069393.aspx?fbclid=IwAR1aT-ZL72sieYj7Ca32BQH-QW9mOTGN32KvgRfw-dP9PZf6mOhVNC_93AA Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука