Jump to content

Перановић: Нисам намерно убио, цело друштво саучесник

Препоручена порука

И на крају заиста смо сви криви. И држава и Црква и сви треба да сносимо одговорност.

Znaš i sam moja stanovišta o zajednici i tako dalje, ali u ovakvim slučajevima mi zaista ne snosimo nikakvu odgovornost. Jer, a bar suočeni sa nasilno prekinutim životom možemo da kažemo tako, zna se ko donosi odluke u Crkvi i daje blagoslove, a to nisu ni popovi, a ni verni narod.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Одговори 825
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Гости

Znaš i sam moja stanovišta o zajednici i tako dalje, ali u ovakvim slučajevima mi zaista ne snosimo nikakvu odgovornost. Jer, a bar suočeni sa nasilno prekinutim životom možemo da kažemo tako, zna se ko donosi odluke u Crkvi i daje blagoslove, a to nisu ni popovi, a ni verni narod.

Искрен да будем- не знам... чуо сам одборавања и правдања са свих страна и од Епископа и од свештеника и од народа...

И на крају, и даље не знамо под којим се околностима десила несрећа. Шта се заправо десило.

Сад чух да овоме несрећнику ни мајка неће доћи на сахрану... чекам информацију да тачно видим о чему се ради...

изгледа да има много тога о чему не знамо.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Majka ubijenog štićenika: Neću da mu odem ni na sahranu

Ispovest Milice Lukić, majke Nebojše Zarupca, ubijenog štićenika Centra za odvikavanje od narkomanije: Živote nam je pretvorio u pakao. Krao je, drogirao se, tukao me. Nemam osećaj tuge

NA sahranu mu neću ići. Kao i svakoj majci, smrt deteta teško mi pada. Ali, posle svega što sam preživela, u meni se izgubio taj osećaj tuge. Moj život, uz sina narkomana, bio je gori od pakla!

Ovo, uz dubok uzdah, suznih očiju, kaže Milica Lukić (60) iz Valjeva, na vest da je njen sin Nebojša Zarubac (39) nastradao od ruke Branislava Peranovića, raščinjenog sveštenika SPC, u Centru za odvikavanje od droge u Jadranskoj Lešnici kod Loznice.

- Na sve načina pokušavala sam da mu pomognem, da se otrgne iz kandži droge, ali nije vredelo. Nebojša nije hteo da se leči u valjevskoj bolnici - kaže Milica. - Kad sam videla da ne želi pomoć, prestala sam da sa njim kontaktiram, sve dok prošle nedelje nije došao na odsustvo, sa lečenja u Jadranskoj Lešnici. Pre odlaska u taj centar bio je kost i koža, a posle desetak meseci lečenja vidno se popravio, rekao da se više ne drogira...

Milica kaže da je Nebojša još u osnovnoj školi počeo neobično da se ponaša, često je bežao od kuće, popustio u učenju.

- Ubrzo je počeo da javno, pred svima, puši marihuanu - kaže Milica. - Čak ju je uzgajao u dvorištu, sušio na terasi kuće. Uopšte se nije krio. Jednom sam uspela da pun džak osušene marihuane spalim.

U dvospratnoj kući, u Ulici vojvode Mišića, na Šabačkom putu, Milica je, veli, često nalazila sakrivene paketiće droge, koju je Nebojša spremio za prodaju. U kuću je svakodnevno dovodio narkomane, drogirali su se naočigled Milice i komšija. Kanta za smeće često je bivala prepuna upotrebljenih špriceva...

- Kad bi ga uhvatila kriza, lomio je sve stvari po kući, a sa narkomanima je po celu noć orgijao. Nismo mogli da trenemo - priča majka. - Mnogo stvari prodao je da bi došao do para, da kupi drogu. Više od sedam godina živim bez struje, u mraku, jer je Nebojša napravio ogroman račun, a nemam od čega da platim.

Svojevremeno, da bi bukvalno preživela, Milica je počela da radi u prodavnici, ali je, dodaje, posao morala da napusti, jer je Nebojša potkradao. Dugo je bila bez posla.

Sada radi u vešeraju valjevske bolnice. Njegov otac, od kog se Milica razvela, bio je mehaničar. I Nebojši je posao dobro išao, ali sve što bi zaradio, davao je za drogu.

Nekoliko puta Nebojša je fizički nasrnuo na mene. Kad sam ga pitala zašto, rekao mi je da sam kriva što sam ga rodila, a kad me je poslednji put udario, nisam više mogla da izdržim. Teška srca prijavila sam ga policiji - ispoveda se, suznih očiju, Milica. - Sestra Nevena jedva je uspela da ga privoli da ode u taj centar u Lešnici. Pored takvog brata, ni ona nikakvo detinjstvo nije imala.

Nebojša Zarubac odavno je poznat policiji. Protiv njega je podneto više od 50 krivičnih prijava, uglavnom za razbojništva i krađe.

Bio je registrovani korisnik metadona. Za sobom je ostavio dvoje dece iz dva braka.

RASKRČMIO SVE

- Strahote smo preživljavali više od dve decenije, jer je Nebojšu droga bila potpuno uzela pod svoje - jada se majka.

- Sa njim nije bilo dogovora. Njegova reč nije postojala. A kad je nešto i obećavao, to istog trenutka više nije važilo. Kuća je bila puna stvari, bele tehnike, ali je, da bi došao do droge, sve budzašto raskrčmio..

Извор: Новости

Подели на овим сајтовима

Ja opet ne vidim kakva je to olakšavajuća okolnost za ubistvo (kakvo god ubistvo) što je čovek radio ovo ili ono za života... bar za nas hrišćane?

A ja sam oče gore govorio o odlučivanju i davanju blagoslova za nečiji rad u Crkvi, ne o tome ko podržava nešto, a ko ne...

Подели на овим сајтовима

Ludak koji nikada nije trebalo da nosi mantiju. On je kriv, ako je to zaista i uradio naravno, a sve ostalo je filozofiranje.

A kako je kriv, koliko, samoodbrana, predumisljaj bla, bla....kolika ce biti kazna, to je druga tema.

Када се овако нешто деси сви постану најпаметнији на свијету! Ма дај, сада Ви треба да кажете ко није требао да носи мантију, а ко јесте. Сада Свети Архијерејски синод вама лично да шалје предлоге и кандидате за свештенике, на процјену!Свашта!И свештеник је човјек! Људи су несавршени!

Не подржавам насиље!Али, медији су чудо!Ко зна шта се све ту одиграло! Успут, кажу да ако наркомаку опалиш шамар може бити на мјесту мртав, излије му се крв на мозак....Тако да...Можда је и намјештено. пошто видим да се у држави спрема неки удар на Цркву.

Подели на овим сајтовима

Помаже Бог свима!

Нов сам међу вама. Пријавио сам се на наговор пријатеља са facebooka. Ја сам прота Бранислав Перановић, раније управник центра за наркоманију Црна Река, сада епархијски саветник за борбу против наркоманије. Прикључујем вам се са жељом да, колико је могуће, помогнем око ове куге савременог доба. Било би ми драго да прођем без пљувања и претњи, јер је тога бил одоста за мојих 16 година бављења наркоманијом. Да очувамо тон добронамерности. Што рекао блаженопочивши патријарх наш Павле, да нам речи буду благе а докази јаки! Опростите на дужини поруке.

Поздрав и Божији благослов свима.

То је прва порука члана овог форума о коме расправљамо на овој теми:

https://www.pouke.org...1080#entry68163

Тада сам здушно подржавао њега и његове методе рада. Сада сам дужан да се јавно оградим од тог чина. Осећам се одговорним за подстрекавање на понашање које је довело до овако трагичних последица.

Искрено ми је жао!

Подели на овим сајтовима

Саопштење Епархије шабачке

Због основане сумње да је свештеник Бранислав Перановић починио убиство, Епископ шабачки га ставља под привремену забрану свештенодејства до окончања кривичног поступка.

Истовремено се ставља у дужност Епархијском Црквеном суду да прати ток кривичног поступка и предузме одговарајуће мере у својој надлежности према својим овлашћењима.

ЕПАРХИЈА ШАБАЧКА

http://www.eparhija-sabacka.com/rs/

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ja opet ne vidim kakva je to olakšavajuća okolnost za ubistvo (kakvo god ubistvo) što je čovek radio ovo ili ono za života... bar za nas hrišćane?

A ja sam oče gore govorio o odlučivanju i davanju blagoslova za nečiji rad u Crkvi, ne o tome ko podržava nešto, a ko ne...

Разумљиво...

овде сам поставио вест са сајта Новости да бисмо мало схватили читаву проблематику... на крају не знамо да ли је Бранислав ово учинио у самоодбрани...

немојте да мислите да га правдам, смрт нема оправдања. Просто, размишљам и гледам да ухватим све сегменте ове несреће.

Подели на овим сајтовима

Eto šta ... pazi na reci koje koristis! ... uradi od sebe, više nikada neće moći da služi liturgiju, ja mislim da je to najveca zalost, treba Peranovic da se pomoli za dušu pokojnika i moli za oproštaj, neka se Gospod smiluje slugama svojim i oprosti grhove!

amdin-mod tim

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

Zato što nam je dužnost da pomažemo i spašavamo. Ne kažem da moramo sad da spasimo ceo svet, ali koliko možemo toliko trebamo i da uradimo, i negde moramo da počnemo. Argument da nismo stručni ne važi, jer imamo dosta ljudi koji su i te kako stručni, samo što smo u malome počeli. Osim toga, roditelj spašenog deteta ne pita da li si stručan ili ne. Ili da znaš da plivaš i jedno dete se davi, hoćeš da kažeš: Nisam ja spasilac, sačekajte da dođu oni? I ko od nas nije u nečemu pogrešio, ali na greškama smo se i učili. Sa obzirom da smo i danas daleko od perfektnosti..))

Dragi, nikako, ali nikako ne možeš da porediš spašavanje nekog ko se davi u reci (ili gde već) sa vođenjem ovakvog centra koji ipak zahteva stručnost. A o. Branislav je u Crnoj Reci već pokazao ne ume da pliva, jer svi brojevi "izlečenih" padaju u vodu pred jednim pretučenim i silovanim.

Подели на овим сајтовима

И ово је сад неком духовито ?

Из једне крајности иде се у другу ....

• Волим 1

Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'"

Подели на овим сајтовима

Evo na Dnevniku na RTS kažu da je o. Branislav uhapšen, da mu je suđeno za Crnu Reku, ali nije doneta presuda (osim onoj dvojici batinaša, od kojih je jedan osuđen i za silovanje). Evo govori i vladika Irinej i hvala Bogu da kaže da smo svi posredno odgovorni, a kaže i da je očigledno to bio lični biznis u pitanju, koji je Peranovića više zanimao nego pomoć... uh, sad će da krene drvlje i kamenje na vl. Irineja...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

nije na meni da ovo kazem, ali cu reci sto mi je na umu, treba pod hitno da se sav sljam iz Crkve izbaci tj rascini, ima tolko svestenika koji na primer skoro da palacaju jezikom na mlade devojke ili slicnih krajnosti, znaci jasno je da niko nije savrsen i da smo svi gresni, ali ekstremi moraju pod hitno da se rascine jer jednostavno nisu opremljeni da nose mantiju... zasto se trula jabuka odvaja od zdravih i izbacuje iz korpe?

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...