Срђан Ранђеловић Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 Европски суд за људска права је у уторак 15. јануара донио одлуку у случају четири британска држављана које су уложиле жалбу због дискриминације на основу њихове хришћанске вјере. Само једно од њих је добило случај. Нађа Јуида, радница авио-компаније Бритиш Ервејз, запослена на аеродромском терминалу, добила је право да носи крстић око врата, упркос званичне политике компаније. Суд је пресудио да су њена права прекршена по члану 9 Европске конвенције о људским правима. Међутим, у случају медицински сестре Ширли Чаплин, која је добила отказ након што је одбила да скине крстић који је носила на радном мјесту већ 30 година, Европски суд је одлучио у корист болнице, тврдећи да су „здравствена заштита и безбиједност на одјељењу од већег значаја“. Матичар Лилијан Ладејл је кажњена због одбијања да вјенча истополни пар, а брачни савјетник Гари Мекфарлејн је добио отказ након што је изјавио да није у могућности да ради са истополним паровима. Обоје су молили послодавце да имају разумијевања за њихова вјерска опредјељења и дају им друге задатке. Очекује се да ће троје Британаца кеоји су изгубили, уложити жалбу пред Великом комором Европског суда. http://radiosvetigora.wordpress.com/2013/01/16/%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D1%83%D0%B4-%D0%B7%D0%B0-%D1%99%D1%83%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%83%D0%B4%D0%B8%D0%BE/ Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 Свашта, какве глупост од пресуде код болничарке. Као да је крст који носи радиоактиван, па се онда брину за безбједност и здравље пацијената. Мада ми ни сама болничарка није јасна, ако је у питању крстић, не мора га и не треба га носити на грудима, као владика да га сви виде, крст се носи испод мајице, и то није ствар за показивање свима већ предмет личне контемплације на Бога и вјеру којој припадаш. Тад га нико ни не може видјети и не би имала никаквих проблема. А да сам матичар и неко ме присиљава да вјеначам хомосексуалце, не бих никога молио два пута ако неће да ме упосли на други задатак, дао бих отказ одмах. Ромејац and Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 Sve je ovo Ok po meni, sem kod medicinske sestre. Mada i to zavisi baš gde radi, na kom odeljenju, mada opet.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 17, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2013 Свашта, какве глупост од пресуде код болничарке. Као да је крст који носи радиоактиван, па се онда брину за безбједност и здравље пацијената. Smatraju da može da pokupi bacile... jednostavno, nije ništa slično tome dozvoljeno po pravilima bolnice... Мада ми ни сама болничарка није јасна, ако је у питању крстић, не мора га и не треба га носити на грудима, као владика да га сви виде, крст се носи испод мајице, и то није ствар за показивање свима већ предмет личне контемплације на Бога и вјеру којој припадаш. Тад га нико ни не може видјети и не би имала никаквих проблема. Čak su je i molili da ga nosi ispod majce... ali se izgleda zainatila... Pričalo se već o ovome... na ovoj temi... i još nekoj... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука