Jump to content

У колико година се оженити - удати??

Оцени ову тему

Препоручена порука

? ?????????? ?? ?????? ? ????? ????????, ??? ? ????? ???????. ???? ?? ??? ???????? ???? ??????? "?????? ????? ?? ????????? ?? ??? ????" ?? ???????? ?? ?????, ?? ?????. ?????? ???? ?? ???? ???? ???? ??? ?? ??????? ????? ? ?? ?????????? ???????? ?? ??????????.???? ?? ?? ???????? ?????? ????? ????????? ? ?????????. ??????? ?? ???????, ? ?? ?? ???? ????????.

Samo vi nastavite da teoretišete i nalazite drugima mane zaboravljaju?i kakvi ste u stvari Vi.Na kraju takvih putešestvija  i najgora-i je dobra-ar,ali nema ni nje-ga.Sa zrelijim godinama postajemo i samoživi-sebi?ni kako sestra kaze,sto zna?i da smo sve manje spremni da dajemo deo svog smirenja za dobrobit drugih.Normalno to sebi ne priznajemo,jer smo vec navikli na svoju samo?u.Bogu ne mozemo da pridjemo na taj na?in.

Ima ona stara namenjena veruju?ima vezana za takve nedoumice ,a važi za oba pola

IL SE ŽENI IL SE MONAŠI

Знате, само су две могућности: или Бог постоји или не постоји. А то, другим речима, значи: или постоји смисао нашег постојања или он не постоји.

Патријарх Павле

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Па лијепа су та правила, оно, идеш у школу, упишеш факултет и завршиш га, нађеш сјајан посао, дигнеш стан на кредит, удаш се, родиш 3 - 4 дјеце, итд.итд. Све је то дивно смишљено - ко не би желио такав живот?! Истина је да се Бог смије док човјек кује планове. Једино што сам искрено у животу жељела јесу дјеца, ооооо како су то феноменална створења, и много сам патила што их немам, и шта сад треба да урадим? Да се удам зато што то тако треба, а шта ако ти живот просто не даје прилику? Ништа се не може на силу радити, што је једном лако, другом је претешко, мислим да нема правила и да је све Божија воља.

Црква се противи сексу ван брака, признаје бракове склопљене у цркви.

Противи се, али 99,9% Црквених људи има секс пре брака и у браку са другим људима klapklap

Што би се рекло ''Од нас зависи''.

То је можда у Србији тако. У Русији није тако.

Подели на овим сајтовима

Нема ту никаквих правила ! Ја када сам био "момчић" причао сам "моја ташта је нероткиња" и " за десет година",па налети она права и после "забављања"од неких два месеца стадосмо пред олтар и све тако до дана данас .Деца сада велика ћера 29 година и са својом децом 3 и 1 годином и синак мој од 24 године . Мислим да све то Бог сам одреди,како ћемо живети и пошаље право чељаде за тебе. klapklap navijanje

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

Нема ту никаквих правила ! Ја када сам био "момчић" причао сам "моја ташта је нероткиња" и " за десет година",па налети она права и после "забављања"од неких два месеца стадосмо пред олтар и све тако до дана данас .Деца сада велика ћера 29 година и са својом децом 3 и 1 годином и синак мој од 24 године . Мислим да све то Бог сам одреди,како ћемо живети и пошаље право чељаде за тебе. klapklap :cheesy2:

navijanje navijanje navijanje :cheesy2: :cheesy2:

Свака част брате. Но комент

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Хитно - што пре то боље. dada

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

И ја се слажем да године нису битне. https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='dada' />

Када се двоје пронађу треба то испоштовати. Мој муж и ја смо се нашли у мојој 21. а његовој 31. години. Венчали смо се  8084.gif после "свега" осам месеци забављања али то "свега" је нама изгледало као вечност. Ја сам била неко ко је рекао да се НИКАДА неће удати, а камоли децу рађати, а онда сам једва дочекала да родим дете  1500_baby, па још једно  1502_baby... и хтела бих још једно... и никада није доста кад се волите, имате потребу да ту љубав УМНОЖИТЕ.

Знате шта није добро... Људи који се нађу, а то не препознају, него чекају пет, десет, па и петнаест година (као неки моји другари), или препознају а чекају да "заврше факс" "да се запосле" "да се преселе" "да не знам ни ја шта"... као да ће их брак и/или дете кочити или спречити у томе, напротив, може само да их мотивише.

Људи мисле да браком завршавају свој циклус, а он тада тек почиње. Живот прави смисао добија тек рођењен деце и то они који их још немају не схватају, а када их добију нема тога који неће рећи "шта сам чекао/ла до сада".

И брак у коме сте из љубави треба да послужи обома да напредујете, да се мењате,  да се развијате као особе, да постајете бољи људи, да мотивишете једно друго и гурате напред и све више ка успеху и заједничком и индивидуалном и не треба да вас кочи и саплиће, напротив, све је лакше и брже се постиоже кад имате некога да вас подржи и кад знате зашто то радите.  1413_love

Зато мислим да највише греше они који на брак гледају као нешто коначно, који чекају да се развију и сазреју за тај корак, а свако ко је у браку рећи ће вам да тек тада почиње ваш пут и развитак кроз оно што зовемо живот.

Наравно, све ово важи за оне који су имали ту срећу да пронађу љубав свог живота. https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='1307_womens' />

Осталима желим да им Господ подари љубав и да не буду нестрпљиви, зна Он када је најбоље за то.

Поздрав!

Подели на овим сајтовима

а онда сам једва дочекала да родим дете  1307_womens, па још једно  dada... и хтела бих још једно... и никада није доста кад се волите, имате потребу да ту љубав УМНОЖИТЕ.

1413_love 1502_baby 1500_baby

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

а онда сам једва дочекала да родим дете  1413_love, па још једно  dada... и хтела бих још једно... и никада није доста кад се волите, имате потребу да ту љубав УМНОЖИТЕ.

1502_baby 1500_baby 8084.gif
И мој пример  1307_womens
Подели на овим сајтовима

а онда сам једва дочекала да родим дете  1413_love, па још једно  dada... и хтела бих још једно... и никада није доста кад се волите, имате потребу да ту љубав УМНОЖИТЕ.

1502_baby 1500_baby 8084.gif
И мој пример  1307_womens
Тако је сестре  https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/aplauz.gif. Срби треба да се множе /x/ а не да се деле /:/ https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/dada.gif

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Живала  love1 и  0110_hahaha https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/1502_baby.gif kucanje

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

Што пре!!!!!!!

Да би имао времена за поправни испит dada

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

И ја се слажем да године нису битне. https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='dada' />

Када се двоје пронађу треба то испоштовати. Мој муж и ја смо се нашли у мојој 21. а његовој 31. години. Венчали смо се  8084.gif после "свега" осам месеци забављања али то "свега" је нама изгледало као вечност. Ја сам била неко ко је рекао да се НИКАДА неће удати, а камоли децу рађати, а онда сам једва дочекала да родим дете  1500_baby, па још једно  1502_baby... и хтела бих још једно... и никада није доста кад се волите, имате потребу да ту љубав УМНОЖИТЕ.

Знате шта није добро... Људи који се нађу, а то не препознају, него чекају пет, десет, па и петнаест година (као неки моји другари), или препознају а чекају да "заврше факс" "да се запосле" "да се преселе" "да не знам ни ја шта"... као да ће их брак и/или дете кочити или спречити у томе, напротив, може само да их мотивише.

Људи мисле да браком завршавају свој циклус, а он тада тек почиње. Живот прави смисао добија тек рођењен деце и то они који их још немају не схватају, а када их добију нема тога који неће рећи "шта сам чекао/ла до сада".

И брак у коме сте из љубави треба да послужи обома да напредујете, да се мењате,  да се развијате као особе, да постајете бољи људи, да мотивишете једно друго и гурате напред и све више ка успеху и заједничком и индивидуалном и не треба да вас кочи и саплиће, напротив, све је лакше и брже се постиоже кад имате некога да вас подржи и кад знате зашто то радите.  1413_love

Зато мислим да највише греше они који на брак гледају као нешто коначно, који чекају да се развију и сазреју за тај корак, а свако ко је у браку рећи ће вам да тек тада почиње ваш пут и развитак кроз оно што зовемо живот.

Наравно, све ово важи за оне који су имали ту срећу да пронађу љубав свог живота. https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='1307_womens' />

Осталима желим да им Господ подари љубав и да не буду нестрпљиви, зна Он када је најбоље за то.

Поздрав!

Свака част на размишљању! Ово би требало у књиге ставити :). Ја, без љубави, само се могу дивити твом начину размишљања, наћи утеху да ето, има неког ко мисли слично мени, бити стрпљив, не срљати, ал опет уз Божију помоћ, знати препознати када је наступио прави час, за делање :).

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...