Natasa. Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Blaženo je moje neznanje - pojma nemam kako rade Mormoni. Ovako :rolleyes: http://es.thomasmonson.com/files/2012/03/missionaries-elders-mormon.jpg http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Slažem se da ne treba biti prenapadan. Ali kao što je već napisano na sajtu svedokverni.org, letci služe da se koriste u pogodnom trenutku. Ne da daviš čoveka koji ne želi da te sluša, ne da mu trpaš u ruke letak iako vidiš da on to ne želi, već samo ako on to želi. Ne vidim ništa loše da imam ovo u torbi pored Svetog Pisma i molitvenika jer ne znam sve napamet i korisno je i argumentovano kad otvorim knjigu i pokažem da to piše tu i tu. Ovi letci mogu samo da budu putokaz onome kome treba ka Crkvi, Liturgiji, Pokajanju, Postu, Molitvi, Pričešću Uostalom, svi ste imali susrete sa mladim ljudima koji na ulici dele raznorazne letke pa ih uzmete i posle par koraka ih bacite. Isto tako možete i sa ovim. PetarP је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 A da sveštenik, kada udje u nečiji dom donese ovako nešto,to bi bilo jako lepo. Ili da se ljudima nudi kada dodju po ... Bogojavljensku vodu. Ili kada dodju na Večernju molitvu... Ili.... Ok,moze tako Ajd kad su neki veci praznici, a moze i da stoji, uzece ljudi, procitace... http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Slažem se da ne treba biti prenapadan. Ali kao što je već napisano na sajtu svedokverni.org, letci služe da se koriste u pogodnom trenutku. Ne da daviš čoveka koji ne želi da te sluša, ne da mu trpaš u ruke letak iako vidiš da on to ne želi, već samo ako on to želi. Ne vidim ništa loše da imam ovo u tobi pored Svetog Pisma i molitvenika jer ne znam sve napamet i korisno je i argumentovano kad otvorim knjigu i pokažem da to piše tu i tu. Ovi letci mogu samo da budu putokaz onome kome treba ka Crkvi, Liturgiji, Pokajanju, Postu, Molitvi, Pričešću Uostalom, svi ste imali susrete sa mladim ljudima koji na ulici dele raznorazne letke pa ih uzmete i posle par koraka ih bacite. Isto tako možete i sa ovim. Ok, ali pogodan trenutak je kljucna stvar, da ne delujes kao freak i samo odbijes coveka :rolleyes: (ne ti licno, mislim uopsteno na vernike). Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Prenosim jedan od komentara bratu Stanoju....Христос се роди!Брате Станоје, проследићу ове летке свештеницима и ако буду расположни, помоћи ћу у њиховом умножавању. Јако је важно што си ставио оно упозорење да се не бацају због икона и речи Божије. Да кажем и да имам веома лепо искуство са оваквим видом мисионарења. Имали смо крајем деведесетих неких 10-так различитих "трифолд" летака и интересовање је било изузетно (разлика је само што су наши били црно-бели). Биле су ту мале славарице, брошура о упокојенима, о понашању у храму, мали молитвеник... ако некога интересује могу да их пошаљем. Напомињем да није било никакве саблазни јер смо те летке делили искључиво у храмовима и манастирима, стајали су сложени на амвону са једном малом касицом и узимао их је само онај ко је желео и остављао је прилоге, опет, само онај ко је хтео. Дакле, морао је прво човек да пружи руку ка њима, да учини одређени вољни покрет, а никако да му се бисери намећу и тутакају у руке (и тако смо у самом почетку покушавали па смо видели да не ваља и да личимо на јеховине сведоке а и скрнавимо светињу, јер народ баца то што агресивно делимо). То је отприлике била права мера нашег мисионарења. Такође и свештеници су их носили са собом када су ишли по парохији.Поздрав Лидија Миленковић, Јадранка-Дервента, PetarP and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Напомињем да није било никакве саблазни јер смо те летке делили искључиво у храмовима и манастирима, стајали су сложени на амвону са једном малом касицом и узимао их је само онај ко је желео и остављао је прилоге, опет, само онај ко је хтео. Дакле, морао је прво човек да пружи руку ка њима, да учини одређени вољни покрет, а никако да му се бисери намећу и тутакају у руке (и тако смо у самом почетку покушавали па смо видели да не ваља и да личимо на јеховине сведоке а и скрнавимо светињу, јер народ баца то што агресивно делимо). То је отприлике била права мера нашег мисионарења. Такође и свештеници су их носили са собом када су ишли по парохији. Rekoh ja ! Ленка* је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Јако је важно што си ставио оно упозорење да се не бацају због икона и речи Божије. E, da i ovo je jako bitno . Nisam za tutkanje i iz ovog razloga, gde ce ti dusa da bacis ikonu . Zato se ne moze porediti ovaj letak sa reklamama za jeftinu depilaciju...ili skolu kompjutera....nebo i zemlja . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Ok, ali pogodan trenutak je kljucna stvar, da ne delujes kao freak i samo odbijes coveka :rolleyes: (ne ti licno, mislim uopsteno na vernike). Ništa na silu, K., ništa na silu Za samo godinu dana sam ima dva vrlo zanimljiva susreta sa zalutalim ovaca stada Hristovog. Vodili smo duge razgovore i žao mi je što nisam imala ovako sažete tekstove tad kod sebe. Verujem da bi plodovi naših razgovora bili mnogo bolji. Čovek u žaru trenutka ne može baš svega da se seti Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Ništa na silu, K., ništa na silu Za samo godinu dana sam ima dva vrlo zanimljiva susreta sa zalutalim ovaca stada Hristovog. Vodili smo duge razgovore i žao mi je što nisam imala ovako sažete tekstove tad kod sebe. Verujem da bi plodovi naših razgovora bili mnogo bolji. Čovek u žaru trenutka ne može baš svega da se seti Nista D, nista . I ja mojima proturim neku lekciju...onako neposredno, odgovorim kad me pitaju, koliko imaju zelju da slusaju...sve polako, tiha voda breg roni . Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Дабижљевић Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Ok,moze takoAjd kad su neki veci praznici, a moze i da stoji, uzece ljudi, procitace... Тако некако и ја замишљам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Nista D, nista .I ja mojima proturim neku lekciju...onako neposredno, odgovorim kad me pitaju, koliko imaju zelju da slusaju...sve polako, tiha voda breg roni . Pa eto vidiš Ovo može da posluži ko puškice "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Middle-earth Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Па ови летци су одлични не само за цркве и манастире већ и за школе и домове. Сам сајт се и зове Православни мисионарски центар. Нама православниим хришћанима није само дужност и обавеза да одлазимо у цркву редовно и поштујемо Заповести Божије...Господ од нас не тражи немогуће, тражи нам дела која су у нашим могућностима . Хоћемо ли само стајати у једном делу цркве и пасивно посматрати како секте узимају изгубљене овце... Иначе сам лично наручивао књиге са овог сајта и делио деци у школи и одраслима. Поздрављам овај пројекат и ширим вест даље isus-sinai grouphug1 .Bogorodica. Srbija_smesko А вјера је основ свега чему се надамо, потврда ствари невидљивих. Посланица Јеврејима 11, 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Hvala Middle-earth! Middle-earth је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Stanoje Stankovic Написано Јануар 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Rekoh ja ! леци треба да се деле и у храмовима, али не само тамо. из Јеванђеља видимо да Христос није говорио људима само у храму у Јерусалиму. Напротив, Матеја је позвао на царини, ("И одлазећи Исус оданде видје човјека гдје сједи на царини, по имену Матеја, и рече му: Хајде за мном"), Петра и Јована док су ловили рибу ("А идући покрај мора Галилејског видје два брата. Симона, званога Петар, и Андреја, брата његова гдје бацају мрежу у море, јер бијаху рибари. И рече им: Хајдете за мном" Павла је обратио на путу за Дамаск. А могао је и у Јерусалимском храму. И шта је Господ све време и радио: "И када заврши Исус заповијести Дванаесторици ученика својих, отиде оданде да учи и проповиједа по градовима њиховим". све то су примери како је Господ чинио. Може неко да каже, "али, то је Господ, Он је дошао да спасе људе". Међутим, и Апостоли су ишли Његовим примером - Павле проповеда где стигне, у синедриону, пред римским војводама, на Ареопагу (тамо обраћа и великог Дионисија Ареопагита), у Македонији Лидији, у тамници тамничару... Петар не мање од њега одлази код Корнилија капетана, Филип одлази на празан пут ка Гази само због једног човека (евнуха етипске царице). дакле, православни хришћани (апостоли) излазе, иду међу људе, не чекају да им људи сами приђу. Сејач када сеје семе зна да ће неко од њих пропасти, али он ипак сеје семе.Ниси ти одговоран ако неко баци летак (на летку је написано и замољено да се летак не баца). ако то људе (оправдано или не) подсећа на тактику секташа - то је наша грешка. Секташи су нам украли оно што нама припада. Украли су Библију која је православна Књига, украли су и методе јављања Благе вести. Ако заблудели протестанти, Јеховини сведоци, мормони и др. могу то да раде - зашто православни да не раде? п.с. није од мале користи знати шта раде друге Помесне Цркве по овом питању. Када прочиташ нпр Мисионарску концепцију РПЦ видиш да не само да прихватају, већ и подстичу овакав начин. Мисионарске школе које је основао о.Данил Сисојев (сада их има већ три) раде по благослову Епископата РПЦ (владика Јован белгородски који је и задужен за питања мисије у РПЦ) користе ове принципе у уличној мисији. сам о.Данил је још као мирјанин, као млад човек, мисионарио на улици сам. ако се неко боји, стиди, не зна - бар нека не пљује оно што можда не разуме? или баш све разуме? Middle-earth, Јадранка-Дервента and Danijela је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Дабижљевић Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Да брате. Него како би поступио у земљи где се већина изјашњава као римокатолици или протестанти или шта ти ја знам? Не би ли они могли онда исто тврдити за нас? Шта знам, врло је важно да се не намеће вера било коме. Шта кажеш о концепту постављања питања? Има један клип на јутубу где један лик преобраћа ликове који делују ко највећи сатанисти помоћу једноставних питања. Ево веза: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука