Jump to content

Да ли су јужнословенски народи способни за своју независну државу?

Оцени ову тему

Manolis

15 члановâ је гласало

1. 1. Да ли су јужнословенски народи способни за своју независну државу?

• Да, наравно да су способни.
      7
    • Не, нису способни.
      6
    • Не знам.
      2

Препоручена порука

Најбољи доказ да смо ми Срби способни да имамо државу је то да су нас разни освајачи газили, али нас никада нису успјели убити у појам  да смо створени да будемо некоме робови и да нисмо способни да имамо своју државу.

То једино мисле Чеда, Кандићка и њихови другари.

Аустрија почива на вјековној пљачки и ропском раду других народа.

Што се тиче асимилације, маса Шваба, Чеха и других који су дошли као занатлије и чиновници у доба владавине АУ, данас су Хрвати.

Подели на овим сајтовима

Није уопште ствар у томе да ли смо ми способни да имамо државу , државу су способни данас да имају и они народи који су до јуче живели у родовским заједницама. Државни апарат ти је просто инсталирати у данашње време, просто се све ископира, као и неки програм на компу.

Ствар је у томе да нису сви способни да имају функционалну и независну државу.

Ми Словени генерално сва племена , сем тренутно Руса немам независне државе.

А Руси и ако је имају ипак нису ослобођени од сервилности западу.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Није уопште ствар у томе да ли смо ми способни да имамо државу , државу су способни данас да имају и они народи који су до јуче живели у родовским заједницама. Државни апарат ти је просто инсталирати у данашње време, просто се све ископира, као и неки програм на компу.

Ствар је у томе да нису сви способни да имају функционалну и независну државу.

Ми Словени генерално сва племена , сем тренутно Руса немам независне државе.

А Руси и ако је имају ипак нису ослобођени од сервилности западу.

Управо то, сам назив НЕЗАВИСНА, значи нема ко да ти уређује политику, економију, друштво, не сме нико да ти се у том послу меша. Као што рекох мислим да јужни словени нису навикли и не могу никад навикнути да нешто сами одлучују или да се они питају, па тако не могу ни своју државу имати (осим на папиру). Али никад не реци никад, можда се промени та филозофија али чисто сумњам. Историја је учитељица живота.

Подели на овим сајтовима

Имали су и Хрвати НДХ, која је била зависна од Хитлера и Мусолинија. И највеће силе зависе од других.

Па ја кажем да јужни словени нису способни за независну држваву. Правим државама не одређују други политику, економију, друштво.

Подели на овим сајтовима

Управо то, сам назив НЕЗАВИСНА, значи нема ко да ти уређује политику, економију, друштво, не сме нико да ти се у том послу меша. Као што рекох мислим да јужни словени нису навикли и не могу никад навикнути да нешто сами одлучују или да се они питају, па тако не могу ни своју државу имати (осим на папиру). Али никад не реци никад, можда се промени та филозофија али чисто сумњам. Историја је учитељица живота.

A kako bi onda definisao Austriju (vec pomenutu) i ostale evropske drzave koje imaju Brisel i koji im odlucuje o kojecemu i sve vise ce odlucivati? Jesu li nezavisne te drzave i da li su svesne svoje nesposobnosti da budu nezavisne drzave usle u savez sa drugim narodima nesposobnim da imaju svoje nezavisne drzave?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

A kako bi onda definisao Austriju (vec pomenutu) i ostale evropske drzave koje imaju Brisel i koji im odlucuje o kojecemu i sve vise ce odlucivati? Jesu li nezavisne te drzave i da li su svesne svoje nesposobnosti da budu nezavisne drzave usle u savez sa drugim narodima nesposobnim da imaju svoje nezavisne drzave?

Аустрија одлучује о својим проблемима, о својој економији о ономе што ваља и што не ваља. А Хрватска, Словенија, Србија мало јок, гутају ко гуске кад се тове.

Подели на овим сајтовима

Аустрија одлучује о својим проблемима, о својој економији о ономе што ваља и што не ваља. А Хрватска, Словенија, Србија мало јок, гутају ко гуске кад се тове.

EU je smenila austrijsku vladu Jerga Hajdera pre nekoliko godina. Cuo si za to? Da li je Austrija nezavisna drzava i da li su austrijanci kao narod sposobni da imaju nezavisnu drzavu?

Подели на овим сајтовима

EU je smenila austrijsku vladu Jerga Hajdera pre nekoliko godina. Cuo si za to? Da li je Austrija nezavisna drzava i da li su austrijanci kao narod sposobni da imaju nezavisnu drzavu?

Аустрија је независна и држава за пример. Аустријски народ одлучује о својој судбини, то се види на сваком кораку чим крочиш код њих. Најбољи показатељ је добар живот и то да је Беч већ неколико година најбољи град на Свету за живот.

Подели на овим сајтовима

Аустрија је независна и држава за пример. Аустријски народ одлучује о својој судбини, 

Alo, EU je Austriju prisilila da smeni legalno izabranu vladu Jerga Hajdera pre 7-8 ghodina. Je li to ta nezavisnost? Austrijanci nisu nista niti nezavisniji niti sposobniji za drzavu od albanaca.

Isto vazi i za juzne slovene a i ostale narode, od Butana do Islanda.-

Подели на овим сајтовима

Alo, EU je Austriju prisilila da smeni legalno izabranu vladu Jerga Hajdera pre 7-8 ghodina. Je li to ta nezavisnost? Austrijanci nisu nista niti nezavisniji niti sposobniji za drzavu od albanaca.

Isto vazi i za juzne slovene a i ostale narode, od Butana do Islanda.-

АУСТРИЈА = ЕУ. Шта ти није јасно??? Они су члан и они одулучују и они се питају, не одлучује Србија.

Подели на овим сајтовима

Једно интересантно размишљање Иве Андрића о нашем менталитету, гостољубљу и односу према странцима:

"Истинско гостољубље које је дуго живело у нашем народу, и још понегде живи, ствар је несумњиво несавремена и застарела, осуђена на пропаст заједно са патријархалним друштвом, племенским уређењем и старинским начином путовања. Али, само по себи, оно је величанствено и представља велику тековину у човековој борби против варварства, а за бољи положај човека у свету и боље односе међу људима. То је драгоцен ланац људских услуга и обавеза који је заиста грехота било прекинути. Али тај човечни обичај, који се још одржава понегде на селу, па чак и у варошима, претвара се у трагичан неспоразум кад га наши људи погрешно примене на неке странце. Нарочито људе из централне Европе, и нарочито Немце. Не све, и не само Немце.

Просечан Немац - кажем "просечан", јер наравно да су и овде сви изузеци могућни - не прима гостољубље као дар и обавезу, него га искоришћује, рачуна са њим као са вашом слабошћу. Ако сте према њему пажљиви, он ту пажњу прима као нешто што му с правом припада, што му ви дугујете. И са сваким актом пажње и гостољубља, учтивости и срдачности, ви у његовим очима бивате мањи, а он - снажнији. Вашу гостољубивост он сматра вашом урођеном слабошћу, врстом природног данка који њему и његовима дугују ниже и слабије расе. Бити услужан и гостољубив према таквима значи повредити основно начело гостољубља: једнакост и узајамност, значи грешити и према себи и према њима. А коректним и уздржљивим ставом разбити ту њихову заблуду о природи нашег гостољубља - значи учинити услугу и себи и њима, избећи низ ружних и тешких неспоразума, штета и понижења.

(Карактеристично је да Немац Таубе, у свом делу из XVIII века, говори о манама и врлинама Срба, али њихово гостопримство и не помиње, него га узима као природну ствар, као врсту дуга према странцу путнику.)"

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

АУСТРИЈА = ЕУ. Шта ти није јасно??? Они су члан и они одулучују и они се питају, не одлучује Србија.

Pa i mi zelimo u EU i ako je jedan od uslova da postujemo odluke EU a ne svoje nacionalne interese sta tebi nije jasnoi? Nezavisnost ne postoji ni u slucaju Srbije, Hrvatske, Slovenije kao ni u slucaju Austrije, I nista manje nisu sposobni juzni sloveni od germana da imaju drzavu.Isto vazi za UN i ostale organizacije. OEBS i slicne.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...