Jump to content

Да ли су јужнословенски народи способни за своју независну државу?

Оцени ову тему

Manolis

15 члановâ је гласало

1. 1. Да ли су јужнословенски народи способни за своју независну државу?

• Да, наравно да су способни.
      7
    • Не, нису способни.
      6
    • Не знам.
      2

Препоручена порука

Pa gde nadje Austriju ... to smo mi odavno razvalili  ...

Шта смо развалили? Аустрија је прави пример идеалне државе. Узми све те германске државе, нема која није сређена.

Подели на овим сајтовима

Да је Словенцима лепо не би јурили данас своје политичаре да их набију на колац. Презадужени су до гуше а то неко треба да врати.

У Хрватској и текако има глади, то што се ми инфоримшемо само са наших медија то су приче и бајке како је ЕУ савршена крава музара, а она је заправно најгори зеленаш.

Kopga bre jure slovanci? Bune se kao i u celom svetu sto se bune. Slovenci su za nas Bogojavljenje ...

A hrvatima na drzavi, odnosu prema drzavi, ljubavi prema otadzbini ... mozemo samo kapu da skinemo. 

To sto Srbija ne valja i sto je ne volimo je nas problem a ne svih juznih slovena .

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Kopga bre jure slovanci? Bune se kao i u celom svetu sto se bune. Slovenci su za nas Bogojavljenje ...

A hrvatima na drzavi, odnosu prema drzavi, ljubavi prema otadzbini ... mozemo samo kapu da skinemo

To sto Srbija ne valja i sto je ne volimo je nas problem a ne svih juznih slovena .

Па шта не знаш кога јуре? Исте оне које смо ми јурили 2000-те.

Од те љубави нема хлеба, не можеш да се наједеш и да се угрејеш од такве љубави.

Јесте, баш је не волимо, да је волимо не би отишли из ње и тражили бољу и сређенију државу. 

Подели на овим сајтовима

Па шта не знаш кога јуре? Исте оне које смо ми јурили 2000-те.

Jok tebra, oni  jure lopove danas a onda su u Srbiji lopovi jurili i krali slike po skupstini.

A demonstracije su opsta pojava u demokratskom svetu. Ljudi protestvuiju ako im se nesto ne dopada.

Подели на овим сајтовима

Ne znam za Slovence, ali što se Hrvatske tiče, po pričama ljudi koji tamo žive, u vrlo su sličnoj situaciji kao mi: ogromna nezaposlenost, korupcija, otpuštanja i puno onih koji hoće da odu van. Tačno je da žive nešto bolje od nas (prosečna plata je oko 800 evra, u Zagrebu ide i do 1000), ali cene svega su dosta veće nego ovde. Tako da se ta razlika između njih i nas topi sve više...

Подели на овим сајтовима

Од те љубави нема хлеба, не можеш да се наједеш и да се угрејеш од такве љубави.

Od ljubavi prema otadzbini ima hleba itekako braso moj ...

U hrvatsku udje 10 milijardi evra godisnje od turizma ... ne brini se ti za njihov dug ...

Подели на овим сајтовима

Интересује ме шта мислите о овом питању. У ово питање бих укључио и Румуне и Албанце. 

Мој став је да ниједан од јужнословенских народа није способан управљати својом државом. Најбољи показатељи су лош економски стандарт, глад, немаштина, темељи и репови комунизма, убијене недужне жртве свих ратова који су вођени у последњих 100 година на овим просторима, покварена лоповска политика (сви су исти), несигурна будућност итд...

Хм...

О овом питању сам ових дана нешто диванио са неким историчарима и ништа се нисмо сложили сем једне ствари.

А она је да сви Словени имају менталитет робова.

Латини тј. Римљани су по Словенима који су очигледно били у највећем броју код њих робови ово племенско име узели за ознаку ропства.

Никад Словени нису били владалачки народ и ретки су моменти у историји када су постизали неку државност или имали неку успешну династију. Пример рецимо српске државности за време Немањића која је трајала неких 100 и нешто година је пример скоро савршене државе. Таквих момената су имали у својој повести и други Словени , али кажем кратко.

Ропски менталитет Словена вуче своје корене из давнина. Оно што је некада било сеоско становништво скоро целе Европе ( па ко веровао ко неверовао) по сведочењу многих страних историчара( намерно не узимам Словенске) су били Словени. Тим Словенима сељацима су нека мањинска племена наметала и језик и државне оквире и од њих формирали своје нације.

Право је чудо да се и оволико Словена одржало у некој самобитности( језичкој, културној или државној) .

Однос западних владалачких народа према Словенима и данас је истоветан односу какав је био пре 1000 или 2000 година.

Западни народи и даље у Словенима виде сељаке, сељачине , неке руралне примитивне индијанце које треба обликовати према моделу владалачких народа.

Словени такође с друге стране већ вековима и миленијумима имају тај сервилни и ропски однос према владалачким западним народима .

Није Депардје само монета за подкусиривање Путину спрам запада, већ је он и одраз Словенске сервилности према том истом западу. Годи свим Словенима што је један француски познати светски глумац постао Рус. Таквих случајева у историји је било мало, ретки су , углавном правац асимилације иде са запада на исток. Димитрије Ростовски је Немац рецимо, али колико је неупоредиво више Словена прешло у Немце...цела некадашња источна Немачка.

Словен и даље пати од комплекса руралности, иако има своје мегалополисе он их сматра великим селендарама а сања дан када ће постати грађанин неког западног мегалополиса.

Безбројни су примери словенске сервилности западу и безбројни су примери надмености самопрокламованих западних господара према Словенима. Те их стога не желим ни наводити , ко жели сам може из историје много тога схватити , наравно читајући и разумевајући, ту Хистери ченел не помаже много.

И онда шта ми Словени уопште хоћемо?

Код нас због тог ропског менталитета, за који смо добрим делом и сами заслужни, дешавају се неке реакције. Рецимо наши скинхедски кажу - па доста је било тог западног владарења над нама , сад оћемо ми мало да владамо . И она пукну ко лајсна , откаче се и потпуно се ненормално понашају, а  најгоре што ће ту њихову ненормалност пре свега претрпети њихова рођена браћа други неки Словени из суседства или пак њихово само племе.

Западни народи немају тај комплекс , па самим тим немају ни те осцилације. Код њих када неко влада , понаша се сасвим природно и уравнотежено. Код нас то није случај.

Дакле по овоме испада да смо неспособни за државу и државност.

По природи јесмо , по благодати нисмо.

Али да би били способни по благодати да будемо државни народ, наша елита мора да има ту благодат. Тако је било у време Немањића ( и не желим да се натежем овде са троловима и спамерима колико је добро и какво је било немањићко државно уређење, просто ето чик некоме данас нека макар нешто слично направи и то је довољан показатељ) . Елита је била благодатна елита , била је Христова елита.

Евхаристија је служење . Бог служи човеку, човек служи Богу и другим људима, то је позив нашег свештенства, то је позив и царског свештенства, то је позив наше Цркве, на то ју је позвао лично Христос -  " Ко хоће да буде први међу вама, нека буде другима слуга" !

Служење али не Сервилност , него служење без роптања, без увлачења, без лицемерисања, без злих намера и чекања "дана слободе", и пре свега служење по Богу и за Бога а не по људским мерилима и за људске безбожне потребе , то је служење на које је цело човечанство позвао Бог. Сам лично показујући пример те службе . Та служба је уствари права намена човека - због тога човек постоји.

Као што неки Ангели имају назначење да служе Човеку , тако је човек позван да служи свима и Богу и целој твари.

И приношење Богу себе и твари у тој служби то је евхаристија.

Суштина нашег људског бића је служба.

Дакле да служимо Богу, своме роду, и другим народима онако како је служио Св.Сава тада смо и прави Словени и већи смо од западне елите , јер тада смо апостоли Бога живога , а не пуки властодршци и моћници овога света који на крају свакако имају да изгубе битку коју воде , јер је воде против човека а самим тим и против Бога.

Ако хоћемо да будемо способни не само за државност , него за све људске делатности , ми Словени не треба да се боримо против свог менталитета , него треба да га облагодатимо Христовим енергијама, тада наш менталитет неће бити менталитет старог човека - ропски , НЕ него ће постати менталитет новог човека - евхаристијски . Ни једном другом народу на свету се није дала оваква прилика , прилика да буде пример Христа целом свету , сем нама , а ми шта смо урадили?

Подели на овим сајтовима

Jok tebra, oni  jure lopove danas a onda su u Srbiji lopovi jurili i krali slike po skupstini.

A demonstracije su opsta pojava u demokratskom svetu. Ljudi protestvuiju ako im se nesto ne dopada.

Доказ да словенци нису способни да имају своју државу је њихов дуг који не може више нико жив вратити. 

Подели на овим сајтовима

хахахахаха  sHa_sarcasticlol

Smej se ti samo, smej ... ali hrvati ne kukaju na svoju nezavisnost niti se pitaju da li su sposobni da imaju drzavu ...

... a ni slovenci ...

Подели на овим сајтовима

Требао је наслов другачије, да ли су јужнословенски народи способни да имају уређену и просперитетну државу? За независну су способни, али за ово друго у овом моменту тешко, немогуће. Није томе свакако крив ни запад ни Америка, него сами јужнословени. 

Додуше нису једини. Ништа боље није ни са централноазијским земљама, Туркменистан, Азербејџан...Бангладеш такођер готово исте ствари када је у питању корупција у многим стварима и горе.

Поредећи ове земље са јужно словенским, иако су различите културе и менталитети могу се извући слична запажања која доводе до тога да је држава економски назадна, и да унутар ње влада јака корупција. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...