Jump to content

Православни романи

Оцени ову тему

Препоручена порука

ovu knjigu sam kupila na sajmu knjiga u Domu sindikata....

JyY4035.png

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Одговори 173
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Подели на овим сајтовима

ja sam juce i danas citala treci dio...  a sinoc i Nesveti a sveti, ovde, na goresopmenutoj temi, pa bih da i drugi to vide...

Подели на овим сајтовима

Ја сам "Флавијана" узела на читање од другарице, а "Несвети а свети" је моја књига. Пошто док радим немам много времена да читам, надам се да ћу сад на распусту успети бар нешто да прочитам.

Подели на овим сајтовима

А ја се ево управо спремам да почнем да читам трећу књигу кад оно, тема.

Подели на овим сајтовима

Treca je mnogo dobra, govori o trenutnim previranjima i lomovima unutar Crkve... novotarstvo, pricescivanje, pa i ekumenizam dotice.. kao i 'opasnost od sekularizacije hriscanstva'.. sve stvari od kojih gori ovaj forum, vrlo je reprezentativan za stanje u crkvi.. ta eticka relativizacija, mlakost i povladjivanje svjetskim racionalizmima i ideologijama toboz zarad misije i popularizacije hriscanstva (pravoslavlja) su veca opasnost za hriscanstvo nego rimljani onomad ili militantni muslimani sada...

Pise da je prorocanstvo da ce Sveta Gora biti bukvalno okupirana, od radoznalih turista, ljudskopravasa, i sl. i da ce se na vrhu Sv.Gore sluziti posljednja liturgija... ..nekad..

ja sam nekad pre oko 25 godina citala ne sjecam se u kojoj knjizi, ja sam vrlo malo procitala, nesto malo arh. Sofronije, nesto malo optinski starci, ovakvu jednu tvrdnju 'u posljednja vremena nece vise biti monastva. posljednji monasi bice u svijetu'. zna li ko  kontekst da ponovo nadjem...

Подели на овим сајтовима

Да мало освежим тему и питам да ли је још неко читао триологију ,,Флавијан"? 

Ја искрен да будем читам тек ових дана и баш сам се навуко. :) Морам да признам да понекад заиста завидим тим људима који у једном тренутку су у стању да направе такав преокрет у животу и крену за Богом остављајући толико тога земаљског. 

Док читам ове књижице (завршавам другу сада) понекад ми се чини као да читам неку лепу бајку. Све је толико слатко и опипљиво да се питам, да ли је могуће? 

Бог нам је преко потребан. А имамо баш лепе књиге ових дана. Отац Флавијан има толико практичних поука за живот. 

Прочитала све три у једном даху, мислим да никад нисам прочитала нешто тако брзо.  :)  Такође и "Несвети а свети". :bendoff:

Господе, буди милостив мени грешној.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...