JESSY Написано Децембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2014 ovu knjigu sam kupila na sajmu knjiga u Domu sindikata.... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Децембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2014 Posto sam otkrila divnu veliku iscrpnu i veoma informativnu temu koja obuhvata ovu, molim nase vredne mod. Ivana i Dzesi da to spoje... https://www.pouke.org/forum/topic/23448-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8/ ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Децембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2014 Kakav sinhronicitet...bas sam danas na poklon dobila prvi deo knjige... Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Децембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2014 ja sam juce i danas citala treci dio... a sinoc i Nesveti a sveti, ovde, na goresopmenutoj temi, pa bih da i drugi to vide... ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
звончица Написано Децембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2014 Ја сам "Флавијана" узела на читање од другарице, а "Несвети а свети" је моја књига. Пошто док радим немам много времена да читам, надам се да ћу сад на распусту успети бар нешто да прочитам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2014 А ја се ево управо спремам да почнем да читам трећу књигу кад оно, тема. Adelaida је реаговао/ла на ово 1 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Децембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2014 А ја се ево управо спремам да почнем да читам трећу књигу кад оно, тема. To je to... Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Децембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2014 Treca je mnogo dobra, govori o trenutnim previranjima i lomovima unutar Crkve... novotarstvo, pricescivanje, pa i ekumenizam dotice.. kao i 'opasnost od sekularizacije hriscanstva'.. sve stvari od kojih gori ovaj forum, vrlo je reprezentativan za stanje u crkvi.. ta eticka relativizacija, mlakost i povladjivanje svjetskim racionalizmima i ideologijama toboz zarad misije i popularizacije hriscanstva (pravoslavlja) su veca opasnost za hriscanstvo nego rimljani onomad ili militantni muslimani sada... Pise da je prorocanstvo da ce Sveta Gora biti bukvalno okupirana, od radoznalih turista, ljudskopravasa, i sl. i da ce se na vrhu Sv.Gore sluziti posljednja liturgija... ..nekad.. ja sam nekad pre oko 25 godina citala ne sjecam se u kojoj knjizi, ja sam vrlo malo procitala, nesto malo arh. Sofronije, nesto malo optinski starci, ovakvu jednu tvrdnju 'u posljednja vremena nece vise biti monastva. posljednji monasi bice u svijetu'. zna li ko kontekst da ponovo nadjem... Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Децембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2014 Да мало освежим тему и питам да ли је још неко читао триологију ,,Флавијан"? Ја искрен да будем читам тек ових дана и баш сам се навуко. Морам да признам да понекад заиста завидим тим људима који у једном тренутку су у стању да направе такав преокрет у животу и крену за Богом остављајући толико тога земаљског. Док читам ове књижице (завршавам другу сада) понекад ми се чини као да читам неку лепу бајку. Све је толико слатко и опипљиво да се питам, да ли је могуће? Бог нам је преко потребан. А имамо баш лепе књиге ових дана. Отац Флавијан има толико практичних поука за живот. Прочитала све три у једном даху, мислим да никад нисам прочитала нешто тако брзо. Такође и "Несвети а свети". :bendoff: Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука