Zayron Написано Јануар 7, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2013 Зајроне, ал си запјенио бре...ок добро знамо сви да неће моћи то проћи на државном нивоу, јер да би нешто у БиХ прошло мора добити сагласност сва три народа. Али ти га сад овдје пишеш као кад би био шеријат само за муслимане одмах би екстремисти ојачали и читав би шеријат појео државу, остали немуслимани у биХ не би се знали носити шеријатом ...мислим дај мало са тим словенкастим идејама лакше. Lako je tebi iz Bangladeša predavanja ovdje držat, trebaš doć u Bosnu pa da vidiš šta se tamo radi i ne radi. Pitaj Srbe tamo što žive u Sarajevu i u Federaciji kako im je. http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/24236/Reis-Ceric-bi-ugradio-serijat-u-Ustav-BiH.html maki32 је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 7, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2013 Lako je tebi iz Bangladeša predavanja ovdje držat,trebaš doć u Bosnu pa da vidiš šta se tamo radi i ne radi. Pitaj Srbe tamo što žive u Sarajevu i u Federaciji kako im je. http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/24236/Reis-Ceric-bi-ugradio-serijat-u-Ustav-BiH.html А ти из Чешке држиш предавања, пази молим те? Немој ти мени ја у Бангладешу, ја сам у Бангладешу три мјесеца, као да ја никад нисам био у Сарајеву, и као да не знам какве су прилике у Босни, јер сам читав живот провео у БиХ и тамо рођен. Србима није лако у Сарајеву, као што ни муслиманима није лако у Бања Луци, као што ни осталима није лако у Ливну. Највећи кривац је свакако затупљени балкански национализам којим се користе тренутно владајуће структуре да би потпиривањем национализма одржавале фактичко пат стање које њима највише одговара. Шеријат у оваквом стању неће проћи на државном нивоу то је сигурно, али ти га претјерујеш овдје, и још нешто као неке структуре можеш покренути које могу дјеловати на заустављању увођења шеријата. Немој у име Срба који живе у БиХ, ништа да покрећеш, најбоље је. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 7, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2013 Шеријат у оваквом стању неће проћи на државном нивоу то је сигурно, али ти га претјерујеш овдје, и још нешто као неке структуре можеш покренути које могу дјеловати на заустављању увођења шеријата. Немој у име Срба који живе у БиХ, ништа да покрећеш, најбоље је. Ja za prvo ovu besmislenu temu nisam otvorio već "bosanac"! A ako on ovdje stalno piše kako bi htio zavest šerijat, pa još čak i posebnu temu o tome otvorio onda mu moram vjerovat da to zaista želi, inače što bi o tom pisao da ne želi, nije valjda lud? I sad sam ja ja taj koji je tu kriv jer mu vjerujem da on to želi a vidi se da želi, navro ..... recnik! ..... i rukama i nogama na taj šerijat, glava-neglava. Ko da bi sad najednom o najvažniju stvar na svijetu išlo, radilo se o pitanju života i smrti i ko da to može riješit sve probleme BiH ko čarobnim štapićem. Zavedemo šerijat i svi budemo happy a imamo po problemu! On i njemu takvi slični možda s tim zavođenjem šerijata riješe svoje neke lične problema al naprave zato svima ostalima u BiH a i u Evropi problem a to veliki. Ja ne pokrećem ništa, samo govorim o tom šta je potrebno uraditi kako bi se ta reklamna kampanja na zavođenje šerijata u BiH zaustavila na vrijeme jer poslije može biti kasno. To isto ste pričali i o Kosovu da neće i da ne može a gdje je ono sada? Иван је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 7, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2013 sam naslov teme je sado-mazohizam Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 7, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2013 Pa ceo Islam se zasniva na uredjivanju tudjeg zivota zakljucno sa Shariah zakonom. Nema tu mesta za "odakle drugome pravo". Nema tu "drugi" nikakvo pravo osim onog odredjenog serijatom. "Drugi" je tu jasno definisan i tacno se zna kako se sa njim postupa. To su već razrađeni scenariji uvođenja djelimičnog prelazmog oblika "sharia light", potom se to vremenom postepeno pritvrđuje, naravno, taj je postupak već razrađen u islamskim knjigama i njihovim učenjacima, mulama, kroz istoriju pa tako postoje takva podrobna uputstva o tome koja govore da se takvim društvima koja nisu uopšte islamska ne treba nametat odmah najednom sva kompletna šarija već se ta ima u to društvo, državu i sl. uvodit pažljivo, pomalo, polako, stupnjevito i što je najvažnije NEPRIMJETNO, nenasilno i nenametljivo. Zato tamo "bosanac" navodi oblasti prava koje bi mogla biti predmetom zavođenja kao prva po redu na primjer porodično, nasljedno i sl. Neka vrsta sondiranja terena, izvidnica i postepena priprema na uvođenje islamskih zakona jedan po jedan u horizontu najmanje nekoliko desetina godina: 20, 30, 50 pa i 100. Dakle šarija se uvodi i postepeno i u zakonskom smislu, ne ide sve najednom već ovako kako je opisano, jedno po jedno a i u teritorijalnom smislu. Određene oblasti. dijelovi gradova ili kvartovi, četvrti, naselja i sl. se proglašavaju teritorijom na kojem vlada šarija i potom se u to uključuju redom i cijela sela varoši, manji i veći gradovi do tih najvećih i metropolla. i na kraju cijele oblasti i regioni. Tako da su na početku ta mjesta u kojima vlada šarija samo par takvih otočića, potom je tih otočića sve više i više, spajaju se dok ne ispune sve a mjesto koje nije pokriveno šarijom jednostavno nestanu, takvih ne bude više. Pridržavanje šarije je prvo dobrovoljno za sve i za muslimane i nemuslimane, u sljedećej fazi obavezno za muslimane ali dobrovoljno za nemuslimane i u konačnoj obavezno za sve, bilo muslimane ili nemuslimane, vjernike ili ateiste, sasvim svejedno koga. http://www.eastlondonadvertiser.co.uk/news/crime/extremists_plaster_east_end_in_posters_declaring_sharia_law_zone_1_979146 http://shariafreeusa.com/posters-declare-%E2%80%98sharia-zone%E2%80%99-in-east-london/ http://www.christian.org.uk/news/posters-declare-sharia-zone-in-east-london/ Manolis and Иван је реаговао/ла на ово 2 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 7, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2013 @ZayronА што не стиснеш pause па сутра лепо наставиш. Поред тебе ћемо чак и пожелети да живимо у шеријату. A šta da ti malo izađeš van u šetnju i u društvo, takav mlad a stalno visi za pc, kamo cure, zabava, muzika itd. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 7, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2013 Напољу је хладно, за младост и цуре хвала, али се моја жена не би сложила са тобом.Ја би пре теби препоручио да се проветриш мало. Нама је данас Божић, па не би да гледамо само твоје коментаре о шеријату. Зато сам ти и рекао да сутра наставиш. У сваком случају твоја ствар. Pa niko te ne sili čitat uopšte ovu temu danas, možeš je pročitati za sedmicu, dvije ili kad stigneš. U restoranu isto ne pojedeš sva jela koja se tamo kuvaju, samo ta koja tebe zanimaju a kad ti je dosta jednostavno iz restorana izađeš i odeš na pivo u pivnicu recimo. Što pravit problem s nečim gdje problema nema. Иван and Gandalf Sivi је реаговао/ла на ово 2 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 7, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2013 Напољу је хладно, за младост и цуре хвала, али се моја жена не би сложила са тобом.Ја би пре теби препоручио да се проветриш мало. Нама је данас Божић, па не би да гледамо само твоје коментаре о шеријату. Зато сам ти и рекао да сутра наставиш. У сваком случају твоја ствар. Sutra ja imam posla po uredima a ustvari od sutra ću ga imati toliko malo da neću stići ništa više pisati ni ovdje ni negdje drugdje. Zato sam ostao na toj temi da je dovršim jer je smatram važnom. Danas je posljedni dan koji mi je ostao tako slobodan, od sutra ću biti što se kaže u jednom kolu, pripremam se prvo na put u Njemačku pa potom seljenje itd. Imam još i neke obaveze u Pragu. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 7, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2013 navro ..... recnik! ..... i rukama i nogama Nema ništa sprostog u toj riječi "sivonja", to je stara bosanska riječ, može biti i kompliment tj pohvala, kad se nekoga hvali ili neko sam sebe hvali kako radi. na primjer http://www.facebook.com/pages/radim-ko-sivonja/107289052685256 http://vukajlija.com/upro-ko-sivonja/602575 Pa kad bih napisao za nekoga da "urputno radi na nečemu" to bi me malo ko razumio. Al kad napišem da je "navro ko sivonja" onda je svakom to jasno odmah i bez objašnjavanja. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 7, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2013 Sutra ja imam posla po uredima a ustvari od sutra ću ga imati toliko malo da neću stići ništa više pisati ni ovdje ni negdje drugdje. Zato sam ostao na toj temi da je dovršim jer je smatram važnom. Danas je posljedni dan koji mi je ostao tako slobodan, od sutra ću biti što se kaže u jednom kolu, pripremam se prvo na put u Njemačku pa potom seljenje itd. Imam još i neke obaveze u Pragu. Ustvari trebao sam već biti u Njemačkoj za Božić i NG po greg. kalendaru ali se ispostavilo da bih onda ostao jedva sedmicu dana tamo pa se morao odmah opet vraćat, pa od 15.01. opet tamo u Njemačku ići, tako ta Njemačka otpade, ja ostade a iće se tamo jedanput, sad 15.01. besmisleno je letat tamo pa odmah nazad i dva put se uz to trošit. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 7, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2013 Nek stoji i ovo ovdje, svejedno što je na češkom, češki arabisti su dobri i dosta poznati i cijenjeni u svijetu. Ovo je predavanje gospodina Vita Šislera, arabiste i pravnika o nastojanjima islamskih krogova za uvođenje šarije u Češku i EU. Radi u ustavu, institutu informačnih studija a bavi se informačnim i komunikačnim tehnologijama u islamskom svijetu, posebno na Bliskom istoku. Naslov predavanja je: "Islamsko pravo u Evropi u fetvama (proglašenim pravnim odlukama) islamskih učenjaka online." Prepričam vam potom to najvažnije i najzanimljivije, pogotovu ako ocijenim da su se tamo pojavile neke nove informacije koje se do sada nisu pojavljivale ili znale. Možda to predavanje i prepišem, kad se vratim iz Njemačke. Svejedno sam s tim pripremama na Ćirilometodski Jubileum pri kraju i tako ću se nastaviti dalje baviti ovom problematikom cijele ove godine jer je smatram važnom. Započeo sam i otvorio o tom i javnu raspravu na Gloriji - međunarodnom katoličkom Forumu, biće uključene češka, poljska i slovačka sekcija, ostavio sam tamo najavu. Šária v ČR a EU, veřejná přednáška FF ČUNI, Šarija u Češkoj Republici i EU, javno predavanje http://youtu.be/GF2Tdfio_MI Šária v ČR a EU, veřejná přednáška FF ČUNI - SHARIA LAW IN EU Filozofski Fakultet Univerzite Karlove u Pragu http://uisk.ff.cuni.cz/detail.do?articleId=15350 http://hr.wikipedia.org/wiki/Fetva Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Јануар 7, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2013 I oni žele da ustima svojim Allahovo svjetlo utrnu, a Allah će upotpuniti svoje svjetlo makar bilo krivo nevjernicima.Bit će Bosne bit će bosanaca i islama i drugih vjera u njoj akobogda do Sudnjega dana. А ono kao da su hrišćani "ljudi od Knjige" i slični fazoni? Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Јануар 7, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2013 Da se nadovežem na Zajrona: http://www.youtube.com/watch?v=WPwZ7MC3YPU Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 7, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2013 Predavanje gospodina magistra Vita Šislera je odlično, vrlo jasno, pregledno objašnjava šta je šarija, njen nastanak istorijski razvoj, autoritete, šta su fetve, savremena situacija u svjetu a i na internetu itd. itd.moraću ga prepisat cijelo na naš. Ovdje je i njegova stranica pa je pogledajte na engleskom je: http://www.digitalislam.eu/ Pogledajte i prezentaciju: http://denvedy.ff.cuni.cz/system/files/download/pdf/DV%202012_SISLER.pdf Islámské právo v Evropě: Fatwy islámských učenců online Mgr. Vít Šisler, Ph.D. místnost č. 200 Přednáška se zabývá soupeřícími koncepcemi islámu v evropském prostoru a jejich rozdílnými názory na koexistenci islámského práva s evropskými právními systémy. Vychází z obsahové analýzy fatew významných islámských učenců a rozhodnutí arbitrážních soudů. přednáška (46 min) prezentace (pdf 1,9 mB) http://denvedy.ff.cuni.cz/program Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 7, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2013 Pokazao sam ovu temu i taj video tv Pink zabranjeni Forum svojim poznanicima na FB koji su mnogi iz BiH a neki i Bošnjaci, svi do jednog su se vrlo čudili tome da nekom pada na pamet zavođenje šarije u BiH, pogotovu ako ti zahtijevi ili pozivi, svejedno šta, na uvođenje šarije dolaze iz krugova bošnjačkih intelektualaca, to im je bilo neshvatljivo.. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука