Jump to content

Dvoboj- Evolucionisti vs Kreacionisti

Aquilius Cratus

Препоручена порука

Hej, vi koji verujete u evoluciju, kako objasnjavate Daru Bubamaru?

Tako sto je mali patuljak, darko bubamarko, promenio pol. :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ono sto je Baron za bilo koju temu, to vam je kordun na naucnim temama...

Ali ne treba odustajati zbog ljudi koji citaju sve ovo.

Kordun, pre big banga nije postojao prostor a ni vreme. Big bang se nije desio "negde" u nekom "prostoru", big beng se desio svuda jer nista pre njega nije postojalo.

da si citao sta sam pisao procitao bi da sam napisao da se desio iz singularnosti pa bi ti ovaj komentar sad sto si napisao bio suvisan i nepotreban

Подели на овим сајтовима

Jedino sto ispada skrnavo je to sto se ti lazno predstvljas kao neko ko se interesuje za nauku aa ocigledno 2 blaage nemas.

Procitaj detaljnije ovaj tekst http://www.scientificamerican.com/article/big-bang-or-big-bounce/

jel ti mene zezas, implozija ti je pojava kontra od eksplozije kakve to veze ima sa big bangom i kakve to linkove mi dajes, pa imas razne implozije , eksplozije su ti naglo oslobadjanje pritiska ili gustine a implozije kontra od toga naglo povecanje pritiska ili gustine, sta je sa tobom

Подели на овим сајтовима

da si citao sta sam pisao procitao bi da sam napisao da se desio iz singularnosti pa bi ti ovaj komentar sad sto si napisao bio suvisan i nepotreban

Sto se tice big benga dokazi su jasni i obimni. To sto tebi ne moze da se dokaze, to je zato sto si tvrdoglav i nabedjen. Fizika se ne dokzuje tako sto se debatuje sa nekim po forumima, vec tako sto se predaju naucni papiri u kojima stoje eksperimenti, reference, predikcije, matematika, podaci..... i onda se to formira u teroiju koja se proevar.

Taj isti test je kroz ruke milion fizicara proso i big beng... to sto ti mislis da se fizika uci tako sto ja tu treba da se nadmudrujem sa tobom po forumu da ti dokazujem sta je istina a sta nije.. pff..

jel ti mene zezas, implozija ti je pojava kontra od eksplozije kakve to veze ima sa big bangom i kakve to linkove mi dajes, pa imas razne implozije , eksplozije su ti naglo oslobadjanje pritiska ili gustine a implozije kontra od toga naglo povecanje pritiska ili gustine, sta je sa tobom

Ja te lepo zamolim da procitas kompletan tekst gde objasnjavaju sta se tu tacno desilo, a ti ponavljas sta je implozija. Ja ti rekoh da se koristi termin implozija i tamo pise zasto. U tekstu, lepo objasnjeno da ja ne bih morao da se nadmudrujem sa tobom.

Dakle, procitaj tekst iz naucne novine.. pa onda da komentarisemo sta ti kod teksta nije jasno. A ne da pokusavas mene da "nadmudris" Sto se mene tice evo odmah ti priznajem ti si toliko mudriji od mene i sve sto ti kazes a suprotno je meni u praavu si. :)

Подели на овим сајтовима

Jedinobsto si se sapleo s pretpostavkom da se taj singularitet nalazio "negde"...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Sto se tice big benga dokazi su jasni i obimni. To sto tebi ne moze da se dokaze, to je zato sto si tvrdoglav i nabedjen. Fizika se ne dokzuje tako sto se debatuje sa nekim po forumima, vec tako sto se predaju naucni papiri u kojima stoje eksperimenti, reference, predikcije, matematika, podaci..... i onda se to formira u teroiju koja se proevar. Taj isti test je kroz ruke milion fizicara proso i big beng... to sto ti mislis da se fizika uci tako sto ja tu treba da se nadmudrujem sa tobom po forumu da ti dokazujem sta je istina a sta nije.. pff..

ne znam zasto si me citirao i kakve veze ima ovo stoo si pisao sa onim gdje mene citiras, tako da ti necu nista ni odgovoriti 

Подели на овим сајтовима

Ja te lepo zamolim da procitas kompletan tekst gde objasnjavaju sta se tu tacno desilo, a ti ponavljas sta je implozija. Ja ti rekoh da se koristi termin implozija i tamo pise zasto. U tekstu, lepo objasnjeno da ja ne bih morao da se nadmudrujem sa tobom. Dakle, procitaj tekst iz naucne novine.. pa onda da komentarisemo sta ti kod teksta nije jasno. A ne da pokusavas mene da "nadmudris" Sto se mene tice evo odmah ti priznajem ti si toliko mudriji od mene i sve sto ti kazes a suprotno je meni u praavu si.

necu da citam tvoje linkove, ako si u stanju da svojim rjecima objasnis zasto ej big bang implozija izvoli, imas moju paznju, ja sebi sam nadjem clanke koji mi trebaju i ako moze finije da razgovaramo

Подели на овим сајтовима

ne znam zasto si me citirao i kakve veze ima ovo stoo si pisao sa onim gdje mene citiras, tako da ti necu nista ni odgovoriti 

Ima veze sa time sto sam ja tebi lepo dao tekst, da procitas.. i ti ga nisi procitao i trazish od mene da ti odgovorim..

necu da citam tvoje linkove, ako si u stanju da svojim rjecima objasnis zasto ej big bang implozija izvoli, imas moju paznju, ja sebi sam nadjem clanke koji mi trebaju i ako moze finije da razgovaramo

Tebi nisam u stanju nista da objsnim. Jer ti ne zelis da ti neko nesto objasni i d nesto shvatis, vec zelis da se nadmudrujes. :)

Подели на овим сајтовима

Ima veze sa time sto sam ja tebi lepo dao tekst, da procitas.. i ti ga nisi procitao i trazish od mene da ti odgovorim..

Tebi nisam u stanju nista da objsnim. Jer ti ne zelis da ti neko nesto objasni i d nesto shvatis, vec zelis da se nadmudrujes. :)

Covek u linku je strucnjak iz oblasti... mnogo bolje zna da objasnjava od mene.

pa necu ja sa njim razgovarati, ja sam sve procitao pazljivo sto si ti napisao , sa tobom sam spreman razgovarati o cemu hoces, nisam te ignorisao nikada, ali sa linkovima nemam vremena razgovarati a ni volje, evo ako mozes objasni zasto ej big bang implozija ja cu ti se izvinuti i priznati da nemam dovoljno znanja o big bangu da bi bio svjestan sta je on uopste, jel moze tako?

Подели на овим сајтовима

pa necu ja sa njim razgovarati, ja sam sve procitao pazljivo sto si ti napisao , sa tobom sam spreman razgovarati o cemu hoces, nisam te ignorisao nikada, ali sa linkovima nemam vremena razgovarati a ni volje, evo ako mozes objasni zasto ej big bang implozija ja cu ti se izvinuti i priznati da nemam dovoljno znanja o big bangu da bi bio svjestan sta je on uopste, jel moze tako?

Ja i ti ovde ne "razgovaramo" ja ti ovde iznosim naucnu teoriju koju ja nisam izmislio, stvorio, kreirao... vec je opsteprhivaacena naucna teorija. DAkle ne postoji neki "Razgovor" izmedju nas, debaata..... da li je ta naucna teorija tacna ili ne, to raade naucnici. Ja sam se lichno umesao jer postavljasa pitanja u vezi teorije, da ti dam odgovore naucnika na tvoja pitanja... koja te ocigledno ne zanimaju, zaanima te da se nadmudrujes sa mnom, sa avokaadom itd...

Nit ja, nit ti, imamo znanja ili vestine ili informacija da moze kvalitetno da debatujemo o problemima big benga.

Подели на овим сајтовима

beskonacno mali prostor , beskonacne temparature i gustine, ovo beskonacno iz razloga sto toliki broj u nauci i ne postoji

Singularitet se nije nalazio u beskonacno malom prostoru... singularitet JE beskonacno mali prostor...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Standardni model je poprilicno dokazana teorija, a po toj teoriji cestice se ponasaju i kao cestice i kao talas. Dakle tvoja izjava je polu taaacna, da jesu talasi, ali su i cestice.

Pazi.. hologramski svermir ti je zamisliv.. alai big beng nije..... lol...

Oni su izmisljeni naucnici u kordunovoj glavi, koji kad mu ponestane aargument ide ad autoriti i to izmisljeni ad autoriti. Ne postoji nijedan jedini fizicr koji odbacauje big beng. Postoje  smo razliite varijacije big beng teorije. Ali je apsolutni konsezus medju fizicaarima da je big beng stvarna cinjenica..

Postoji rznorazni prograameri, inzinjeri, geolozi, advokaati koji jesu naucnici aali ne naaucnici iz oblaasti fizike koje odbaacuju big beng.... pa to sto su naaunici koriste daa daju svom misljenja vecu tezinu nego sto ima.

Meterologovo misljenje na temu big benga je jednako mom ili tvom..... bar sto se diplome tice..

Прво су тврдили да је атом најситнији део материје и да на основу тога материја постоји. Па им се атом измакао и они су пронашли да су електрони, неутрони и позитрони најситнији делови материје, па су и ту опикнули, сад су некако напипали бозон, Па сад као имају доказ да материја постоји, Али ускоро ће увидети да и бозон има таласну функцију и да постоји још нешто ситније, А нормално је да постоји још нешто ситније јер свемир је фрактално устројен, Господ Бог се служио фракталном математиком кад је креирао светове, Где год погледамо ми имамо фрактално уређење, од најситније до најкрупније стварчице у свемиру. Ако гледамо фрактално видећемо да кад гледамо дубоко у космос где галактичка јата чине само свемирску прашину и где је гравитација између њих веома мала, кад погледамо у микро космос где је на квантном нивоу гравитација изузетно мала и збуњује научнике, а не схватају да су те мале честице попут Бозона састављене од космичке прашине, од безброј микро звезда која удружена и космичка јата итд. чине звездану прашину микрокосмоса. Ја као верник видим све то а они не желе да виде јер би морали да признају постојање Бога, случајност незна за фракталну математику и геометрију.

Подели на овим сајтовима

Reč je širenje prostora i ne možeš uporediti sa bilo čim u univerzumu jer se to desilo i desiće se samo jedanputi predstavlja njegov nastanak. To što mi nemamo reč koja bi tebi odgovarala ne znači da ti možeš da je nazoveš kako hoćeš. Jer to nije ekplozija to je jednostavno širenje svemira i to je nikakve skplozije. Ako masivna crna rupa eksplodira to će se desiti u ovom prostoru neće stvoriti novi prostor i neće biti početak univerzuma, već će se sve desiti u ovom. U toku BB nije bilo šta da eksplodira nitšta nije ekslodiralo, samo je svmir postao veći i od tog dana postaje veći.

Шта нам то показује овај прилог? Земља расте! Расте и сунце и месец и све планете расту, Зашто расту? Зато што простор никада и није престајао да се шири. Космички простор-време има своју брзину ширења, Тако да је космос један тродимензионални простор који расте одређеном брзином у јединици времена. Научници никако да објасне простор време и стално су у збуњоли јер нису приметили да ту постоји и пета димензија а то је брзина раста и старења космоса. Брзина раста се по инерцији стално повећава. Ако би установили којом се брзином свемир шири могли би лако установити релативну старост свемира. Опет математика. Цео космос се може изразити кроз фракталну математику.

А позадинско зрачење може да значи и да је свемир много много старији него што наука претпоставља и да отуд потиче то зрачење које су измерили.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...