Jump to content

Država da podrži razvoj IT sektora

Оцени ову тему

Juan Valdez

Препоручена порука

Што се о њима нико не брине у њиховој земљи а могу да јој допринесу.

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

Па доприносе, доносе паре из страних фирми.

Многи од тих људи би врло лако отворили фирме и запослили још некога, али онда не би могли да преживе због пореза и бирократије.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Пробај да отвориш фирму и запослиш некога па ћеш видети како ће да те "игноришу". До коске.

Осим ако ниси Веселин Јевросимовић...

Подели на овим сајтовима

Neću. Kad budem imao manje posla na trećoj godini, potražiću projekte za strane firme, a možda okupim i neku ozbiljniju ekipu. Bilo kako bilo, sve će da bude na crno :)

Ако до тада не појачају контролу девизних прилива...

Подели на овим сајтовима

Па доприносе, доносе паре из страних фирми.

Многи од тих људи би врло лако отворили фирме и запослили још некога, али онда не би могли да преживе због пореза и бирократије.

Зависи колико се има посла. Ако ти се отвори више послова и клијената, онда боље запослити неког него пропуштати посао који не можеш стићи сам одрадити. А успут мало и допринети држави :)

Подели на овим сајтовима

Што се о њима нико не брине у њиховој земљи а могу да јој допринесу.

А зашто о сваком мора неко да се брине? Нема потребе за њих нико да се брине само да их остави на миру. Иначе иста логика важи и за све остале сегменте дрштва.

Подели на овим сајтовима

Ko kaže da će račun da mi bude u zemlji?

Разглабали смо и о томе, не можеш као резидент Србије имати рачун у иностранству, по закону. У пракси пуно људи тако ради, ризик - профит.

Подели на овим сајтовима

Па највећи проблем малих софтверских фирми (којих има доста) је што су принуђени да раде полу-легално и заобилазе државу. Јер када си мали, још увек не правиш довољно новца да би могао пола да бациш кроз прозор. То их онда онемогућава да развијају посао и запошљавају људе.

Све веће фирме су настале на основу политичких веза или су представништва већ развијених страних компанија.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Разглабали смо и о томе, не можеш као резидент Србије имати рачун у иностранству, по закону. У пракси пуно људи тако ради, ризик - профит.

Нема ту никаквог ризика. Ниједна банка неће Динкићу рећи да имаш рачун у њој, осим ако ниси осумњичен за трговину дрогом или сличну работу, па преко интерпола судски то затраже.

Подели на овим сајтовима

Нема ту никаквог ризика. Ниједна банка неће Динкићу рећи да имаш рачун у њој, осим ако ниси осумњичен за трговину дрогом или сличну работу, па преко интерпола судски то затраже.

Мислим да може да постоји међудржавна сарадња па да Србија може да затражи од Мађарске списак грађана Србије који имају рачун тамо. Без интерпола. Можда адвокати знају боље како то иде.

Подели на овим сајтовима

Мислим да може да постоји међудржавна сарадња па да Србија може да затражи од Мађарске списак грађана Србије који имају рачун тамо. Без интерпола. Можда адвокати знају боље како то иде.

Мислим да ће то врло, врло тешко да им успе у пракси.

Подели на овим сајтовима

Мислим да ће то врло, врло тешко да им успе у пракси.

Znaci stizu krvopije i u ovaj sektor.

Мислим да је баш због овог врло могуће, јер су намирисали одакле може да се накупи кајмака..

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...