Дејан Написано Децембар 23, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 Otkrićemo ti malu tajnu,nikada nisi bio Hrišćanin verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 Otkrićemo ti malu tajnu,nikada nisi bio Hrišćanin Ok sad se još bolje osećam Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 Mada sad kad gledam oko mene su sve sami "hrišćani" koji niti retko kad poste, znam njih 4-5 koji su se pričestili barem jednom u životu, ispovedili se nisu nikada. Sada ne znam kako oni mogu biti hrišćani, ako ja nikada nisam bio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 Mada sad kad gledam oko mene su sve sami "hrišćani" koji niti retko kad poste, znam njih 4-5 koji su se pričestili barem jednom u životu, ispovedili se nisu nikada. Sada ne znam kako oni mogu biti hrišćani, ako ja nikada nisam bio. Ako pitas Dekija, ni oni nisu hriscani. A i ja to mislim. Ustvari cak ni za sebe nisam siguran koliko sam Hriscanin u pravom smislu te reci. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest јер. Агапије Написано Децембар 23, 2012 Гости Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 @Aтхеист Зато те и питам јер видим да нешто није у реду... Види, хришћанин без причешћа, исповести и поста не постоји. Сада то што се многи осећају православцима а не знају ни "Оче наш", то је прича за себе. Сви смо ми никада били такви "православци". Ипак, бити истински православан хришћанин подразумева активно учешће у Литургији, сваке Недеље и празником. Таквих је управо већина на овом сајту. Дејан and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 23, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 Ok sad se još bolje osećam obično takva osećanja izazivam kod ljudi SerbCro and Млађони је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 @AтхеистЗато те и питам јер видим да нешто није у реду... Види, хришћанин без причешћа, исповести и поста не постоји. Сада то што се многи осећају православцима а не знају ни "Оче наш", то је прича за себе. Сви смо ми никада били такви "православци". Ипак, бити истински православан хришћанин подразумева активно учешће у Литургији, сваке Недеље и празником. Таквих је управо већина на овом сајту. Nisam ni pričao o ovom sajtu nego o ljudima kojih je izgleda više nego što mislim, a koji ustvari i ne znau u šta veruju. Mislim kakva liturgija nedeljom, odu u crkvu na božić kad se badnjak pali i eventualno kad im je slava. SerbCro је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 Skrenuli smo sa teme ali moram još ovo da pitanje da postavim. Hipotetički sve šta uči pravoslavlje je tačno, postoji raj i pakao. Kuda idu ne hrišćani koji su inače vodili koliko toliko život koje je hrišćanstvo propisalo, izuzev odlaska u crkvu, posta, pričesšća. Izvinavam se zbo ovako sklopljenog pitanja nisam znao kako drugačije da kažem, nadam se da me razumete. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 Hipotetički sve šta uči pravoslavlje je tačno, postoji raj i pakao. Kuda idu ne hrišćani koji su inače vodili koliko toliko život koje je hrišćanstvo propisalo, izuzev odlaska u crkvu, posta, pričesšća. Izvinavam se zbo ovako sklopljenog pitanja nisam znao kako drugačije da kažem, nadam se da me razumete. Ja koliko sam skontao u Bibliji, Hristos kaze da ce se njima suditi. U smislu da ce da procene dal su dobri ili losi. Dok su oni koji su svakodnevno na liturgijama, u postu i slichno... vec spaseni, nece im se suditi. Hriscani u punom pravom smislu te reci. Naravno neko moze svakodnevno da ide na liturgije i da bude "odlichan" Hriscanin za javnost ali opet da bude nevaljatan, naprimer neki pop. Dakle kuda "idu", zavisi od toga kakvi su stvarno bili. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Децембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 Pa i ovaj ateista je nekada bio hrišćanin, a anteista nije postao tek onako, jer mu je došlo da postane ateista..... pa zašto si postao ateista? Šta skontao si da Boga nema ili šta? Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest јер. Агапије Написано Децембар 23, 2012 Гости Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 Skrenuli smo sa teme ali moram još ovo da pitanje da postavim.Hipotetički sve šta uči pravoslavlje je tačno, postoji raj i pakao. Kuda idu ne hrišćani koji su inače vodili koliko toliko život koje je hrišćanstvo propisalo, izuzev odlaska u crkvu, posta, pričesšća. Izvinavam se zbo ovako sklopljenog pitanja nisam znao kako drugačije da kažem, nadam se da me razumete. Не, питање је сасвим на месту и веома је важно у прав(илн)ом разумевању наше Цркве. Видећеш да се у принципу одбацује свака искључивост. Ево једног од одговора : https://www.pouke.org/forum/topic/1200-mogu-li-se-inoverni-nepravoslavni-spasiti/page-11#entry65130 Такође, погледај и ово ако имаш времена, кратко је : https://www.pouke.org/forum/topic/1200-mogu-li-se-inoverni-nepravoslavni-spasiti/?p=65166 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 27, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 Da se vratimo temi,ako je u Kuranu sve istina,zašto su onda Hrišćani nazvani sledbenicima knjige? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Децембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2012 Da se vratimo temi,ako je u Kuranu sve istina,zašto su onda Hrišćani nazvani sledbenicima knjige? Zato sto se za "sledbenike Knjige", kao sto vec rekoh, od hriscana "kvalifikuju" samo Jehovini svedoci, Unitarijanci, Pavle Samosatski, arijanci i njima slicni.... Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2012 Da se vratimo temi,ako je u Kuranu sve istina,zašto su onda Hrišćani nazvani sledbenicima knjige? Zato što hriščani vjeruju u nebesku objavu. Samim time su sljedbenici knjige. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Децембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2012 Zato što hriščani vjeruju u nebesku objavu. Samim time su sljedbenici knjige. Koji su to hriscani "sledbenici Knjige"? Da li npr pravoslavci i rimokatolici koji veruju da Isus nije samo covek, niti proroc, vec Bogocovek, jedinorodni Sin Boziji koji je postao covek? Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука