JESSY Написано Јануар 14, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2013 9 Uživaj život sa ženom koju ljubiš svega veka svog taštog, koji ti je dat pod suncem za sve vreme taštine tvoje, jer ti je to deo u životu i od truda tvog kojim se trudiš pod suncem.Prop. 2:10, Prop. 2:20 12 Jer čovek ne zna vreme svoje, nego kao što se ribe hvataju mrežom nesrećnom i kao što se ptice hvataju pruglom, tako se hvataju sinovi čovečiji u zao čas, kad navali na njih iznenada.Is.N. 8:14, Jov 1:13, Priče 29:6, Prop. 8:7, Lk. 12:20, 1 Sol. 5:3 17 Reči mudrih ljudi valja s mirom slušati više nego viku onog koji zapoveda među ludima. 1 Moj. 41:14, 2 Sam. 20:17, Dan. 5:10, Dela 19:40 18 Bolja je mudrost nego oružje ubojito; ali jedan grešnik kvari mnoga dobra. Is.N. 7:1, Is.N. 7:25, 2 Car. 17:21, Prop. 7:12, Prop. 7:19, Jona 1:12, Rim. 6:12, Rim. 6:16 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Јануар 30, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2013 Prva glava: 2. Таштина над таштинама, вели проповедник, таштина над таштинама, све је таштина. 3. Каква је корист човеку од свега труда његовог, којим се труди под сунцем? JESSY је реаговао/ла на ово 1 Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 30, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2013 7 Slatka je svetlost, i dobro je očima gledati sunce; 8 Ali da čovek živi mnogo godina i svagdase veseli, pa se opomene dana tamnih kako će ih biti mnogo, sve što jebilo biće taština. 9 Raduj se, mladiću, za mladosti svoje, ineka se veseli srce tvoje dok si mlad, i hodi kuda te srce tvoje vodi ikuda oči tvoje gledaju; ali znaj da će te za sve to Bog izvesti na sud. 5 Moj. 29:19, Ps. 81:12, Prop. 6:9, Prop. 12:14, Dela 14:16, Rim. 2:6, Ef. 2:2 10 Ukloni dakle žalost od srca svog, i odrini zlo od tela svog, jer je detinjstvo i mladost taština. 2 Kor. 7:1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Јануар 30, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2013 Neki koriste taj 7. stih da dokažu kako Biblija odobrava solarnu jogu. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aletheia Написано Фебруар 9, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2013 Prva glava: 2. Таштина над таштинама, вели проповедник, таштина над таштинама, све је таштина. 3. Каква је корист човеку од свега труда његовог, којим се труди под сунцем? Extra stih i mnogo dobra knjiga. Mada, prevod "taština" mi je malo grub, bolji je prevod "prolaznost," recimo. Inače, ja se baš oduševio, mislio sam da će se ovde više razglabati o ovoj fenomenalnoj knjizi, verovatno jednoj od najtežoj za shvatiti u Bibliji, kad ono ništa... Christo et Ecclesiae Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 9, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2013 1 Ali opominji se Tvorca svog u mladosti svojoj pre nego dođu dani zli i prispeju godine, za koje ćeš reći: Nisu mi mile;Plač 3:27 13 Glavno je svemu što si čuo: Boga se boj, i zapovesti Njegove drži, jer to je sve čoveku. 14 Jer će svako delo Bog izneti na sud i svaku tajnu, bila dobra ili zla.Mt. 12:36 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 1, 2015 Пријави Подели Написано Јул 1, 2015 Prop. Glava 04Opet videh sve nepravde koje se čine pod suncem, i gle, suze onih kojima se čini nepravda, i nemaju ko bi ih potešio ni snage da se izbave iz ruku onih koji im čine nepravdu; nemaju nikoga da ih poteši.4:2 Zato hvalih mrtve koji već pomreše više nego žive koji još žive.4:3 Ali je bolji i od jednih i od drugih onaj koji još nije postao, koji nije video zlo što biva pod suncem.4:4 Jer videh svaki trud i svako dobro delo da od njega biva zavist čoveku od bližnjeg njegovog. I to je taština i muka duhu.4:5 Bezumnik sklapa ruke svoje, i jede svoje telo:4:6 Bolja je jedna grst u miru nego obe grsti s trudom i mukom u duhu.4:7 Opet videh taštinu pod suncem:4:8 Ima ko je sam, inokosan, nema ni sina ni brata, i opet nema kraja trudu njegovom, i oči njegove ne mogu da se nasite bogatstva; a ne misli: Za koga se mučim i oduzimam svojoj duši dobra? I to je taština i zao posao.4:9 Bolje je dvojici nego jednom, jer imaju dobru dobit od svog truda.4:10 Jer ako jedan padne, drugi će podignuti druga svog; a teško jednom! Ako padne, nema drugog da ga podigne.4:11 Još ako dvojica spavaju zajedno, greje jedan drugog; a jedan kako će se zgrejati?4:12 I ako bi ko nadjačao jednog, dvojica će mu odoleti; i trostruka vrpca ne kida se lako.4:13 Bolje je dete ubogo, a mudro nego car star, a bezuman, koji se već ne zna poučiti.4:14 Jer jedan izlazi iz tamnice da caruje, a drugi koji se rodi da caruje osiromaši.4:15 Videh sve žive koji hode pod suncem gde pristaju za detetom drugim, koje će stupiti na njegovo mesto.4:16 Nema kraja narodu koji beše pred njim, a koji posle nastanu neće se radovati njemu. I to je taština i muka duhu. Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука