Dugousko Написано Децембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2012 ufff... a svoj uticaj jednog od najmocnijih ljudi sveta je iskoristio da nam pomogne ni manje ni vise nego preko twitter-a... Kaд буде на Фејсу, ми ћемо да лајкујемо и онда ће да дође до прекорета. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Децембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2012 Naprotiv. Da si pazljivo procitao komentar shvatio bi da ja sa bratom Zvonkom nisam istomisljenik (u mnogo cemu) i da nisam razumela njegovo pisanje a da su razlog tome dobrim delom bile predrasude tj. nedostatak informacija. Tako da ovakva kategorizacija nije primerena. Нисам рекао то мислећи на твој коментар већ уопштено. То се односило на свакојаке расправе којекуде по форуму где се све своди на расправу између еврофила и евроскептика. Видиш да је небитно о којој се теми ради... БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2012 Ја се слажем са тобом, али изгледа да се ми не разумемо. Имамо ми итекако право да се жалимо, али то не чинимо на прави начин, жалимо се сами себи у браду. Ако хоћемо да играмо по светским правилима игре онда морамо другачије да наступамо. Јер нам брани неко да дамо пар милиона снн, сенаторима, да правимо филмове који ће нас приказивати у позитивном контексту, тако сви раде. Ционизам је настао у 19 в, прошло је 70 година и они су створили државу, нудили су им да направе државу у Африци, одбили су јер су имали циљ. Искористили су 2 св. рат, и још увек живе као жртве тог рата, а у истом рату смо и ми више него изгинули, они се сећају својих жртава, а ми не. Да не идемо у теорију завере о Јеврејима, они људи раде свој посао и то веома добро. Хрвати су дали како се прича 25 милиона евра за одбрану њихових генерала, а колико смо ми? Тако се лобира за своју државу и бране своји људи. А који је наш циљ? разумемо се, ја само не желим да пљујемо сами по себи Пајко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Децембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2012 Па шта нас чека онда после ових 12 година демонкратизације? Последице ће бити апокалиптичне... Karici, Miskovici ..... sve su to iznedrile devedesete .... sada se svodi racun. Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2012 Чини ми се да смо склони размишљању у екстремима, ако се неко жали на запад или било шта слично он је одмах маркиран као идеолог деведесетих, комуниста или који год елемент који уништава земљу (због својих себичних циљева); с друге стране исто, чим неко помене сарадњу са западом и капитализам (или било шта слично) и он је аутоматски маркиран као равнодушни идеолог капиталиста који уништава земљу и народ (због својих себичних циљева). Примећујете образац? Исти менталитет, иста психологија, само друго брдо (читај ставови) Пајко and R.Žiskar је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2012 Мислим да сви ми о овоме мислимо слично, само смо недоречени и не умемо да кажемо шта мислимо, и не умемо да уочимо шта је то саговорник хтео да каже и по чему се то разликује од нашег, без чега се тешко можемо споразумети. И тако, галамимо једни на друге... И вртимо се у круг... Пајко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Децембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2012 Karici, Miskovici ..... sve su to iznedrile devedesete .... sada se svodi racun. Да. Настали 90-их а узгајани од 2000. на овамо. Ја ти лепо рекох да је питање шта ће да се дешава када се буду сводили рачуни за ово што се дешава од 2000. Покушао сам да укажем на оно што је Ајванхо у претходна два поста написао. А то се дешава овде на форуму од самог почетка. Тако ти је то када крену препуцавања међ Србљем. Тако је било и када су се сукобљавали ''новотарци'' и ''Артемијевци''. Увек је то рађало беспоштедне размене увреда и чашћавања разним епитетима. Проблем је у нечем другом т.ј. за другу тему. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2012 Brate Zvonko, moram da ti se izvinim i to ovako javno. Mislila sam da si jedan od onih koji su zbrisali iz zemlje "na vreme" pa sada drzi lekcije na pristojnoj i udobnoj udaljenosti. Obzirom da si osetio nesrecu devedesetih i bio ucesnik u njoj to menja stvar, jer pises na osnovu licnog i prezivljenog iskustva. Eto, prastaj brate za sve komentare tipa "sta pise ovaj?!" Нисам се ја ни вређао сејо, шта год да смо причали опроштено је. Мени је испод части аргумент "био сам у рату". Па шта? То не значи да сам паметан, само да сам остао жив. Моји аргументи су логика, разум. Не може због тога што смо преживели сада нама да буде блокиран мозак во вјеки вјеков. Ако мој пример било шта значи, нека буде живи доказ да можеш да нешто преболиш и идеш даље. То је прошлост, историја. Не треба да заборавиш, не мораш ни да опростиш, али мораш да се дигнеш, отресеш прашину и идеш даље. И да се ствари гледају разумно. Не може сад - ено на другој теми пише - Амери нам дали највише помоћи, Руси ништа. И људи вичу "доле Америка, живела Русија!", "не требају нам њихове паре!". Значи, полако. Спусти лопту. Требају нам паре. Смири живце па размишљај. Тај ко је дао паре уопште није исти човек који је слао авионе. Да ми видимо лепо шта је ту нама у интересу па полако. Али тај израз користим као лајт мотив за све оне који парекселанс прихватају све што долази са запада и од западне ПОЛИТИКЕ... јер није то никакво одбацивање кад закључиш да није све (велика већина) што долази са запада добро и прихгватљиво за нас ОВАКВЕ.. Јер и ''спасоносна операција'' може убити пацијента... но.. свако види оно што жели да види.. нажалост.. Код нас је проблем управо супротан - уместо да од свих прихватимо оно што је добро, а одбацимо шта је лоше, ми све са Запада одбацујемо. Са друге стране велича се Русија чија је једина врлина да никада нисмо дошли са њима у сукоб као што је дошла Грузија. А све друго им је потпуна катастрофа. A za Singapur ... to bi bilo super, malo LSD-a , malo meskalina i no problem. Tu je mudrost i usrpskom slucajhu onih "5 gr mozga". Nikada srbija nece biti Singapur. A srbija je i do sada bila ekonomski pojam za arnaute sa kosmeta pa su opet digli ustanask. I to je realnost u okviru koje treba traziti resenje. A ne fantazirati sta bi bilo kada bi bilo ... А што Србија никада не би била Сингапур? Хајде да видимо шта су они урадили да постану богата држава па да пробамо. Можда успе. наравно, све то стоји оно на чему ја инсистирам јесте да се раздвоји наша неодговорност према себи самима од историјске чињенице да смо реално били жртве белосветске политике Слажем се. Мени се само чини да код нас врло мали број људи прихвата било какву одговорност. За све су нам "криви други". Golub је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2012 Слажем се. Мени се само чини да код нас врло мали број људи прихвата било какву одговорност. За све су нам "криви други". е сад се разумемо, тек сад кад смо утврдили историју и где је чије место у истој, тек сад могу да прихватим да причамо о економији на тај начин, да материјална разарања која смо претрпели нису прави разлог нашег економског неуспеха и да смо ту ,,ми” највише криви и одговорни (да не улазимо у значење оног ,,ми”) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Децембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2012 @, Код нас је проблем управо супротан - уместо да од свих прихватимо оно што је добро, а одбацимо шта је лоше, ми све са Запада одбацујемо. Са друге стране велича се Русија чија је једина врлина да никада нисмо дошли са њима у сукоб као што је дошла Грузија. А све друго им је потпуна катастрофа Brate moj.. ovo sve zajedno nema veze sa istinom.. Potpuno ... Pazi nisam nikad bio rusofil.. i ne daj Boze nikom da bude.. Ali ova zemlja je bila USA-ofil... pa smo vi$3e manje svi bili u tom fazonu a i danas smo.. a ti $ta sve naprica ..Ovo boldovano.. tek nema veze sa reano$cu... الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2012 Нисам сасвим сигуран да сам те разумео, али... Вероватно нисам био довољно прецизан. Говорим о прихватању одређених идеја (индивидуалне слободе, тржишна привреда итд.), а не о "увлачењу". То што Тадић или Николић иду да се шлихтају нижим чиновницима у Обаминој влади па мисле да ће због тога добити неку коску нема везе. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Децембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2012 шалу на страну, не би се толика војна машинерија и медијска хајка на светском нивоу покретала без неког конкретног интереса Конкретни интереси итекако постоје. У питању су "специјални интереси" односно један мали број људи, углавном политичара и њима блиских, који има "фајду" док већина њихових сопствених грађана трпи огромне трошкове од тога, и то не само око нас него око сваког рата који су Амери направили. Е сад, да ће та екипа да започиње ратове то је веома извесно. Оно што је потребно је да се ти поставиш тако да баш тебе напенале, а то уопште није лако иако можда тако изгледа на први поглед. Милошевић, на пример, је човек који је од свих традиционалних пријатеља српског народа направио непријатеље невероватном брзином. То је један од ретко ефикасних начина да се избор места за нови рат фокусира на тебе као на озбиљног кандидата. Постојале су код нас и историјске околности које су биле далеко више изван наше сфере утицаја, и које представљају истинску несрећу и трагедију нп. чињеница да су енглески политичари подржали (и финансирали) комунистички покрет средином четрдесетих. Grizzly Adams and florenntina је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2012 Па нисам хтео у то да улазим, али је чињеница. Ми нисмо нека "Middle East" држава богата нафтом и шансе да се Амери намераче на нас у било којим нормалним околностима биле су практично 0, зеро, ништица. Требало је заиста бити "геније" да се од тога дође до НАТО бомбардовања Београда, Ниша, Новог Сада итд. Што наравно њих не оправдава, али да смо имали било коју нормалну особу на власти сасвим сигурно би избегли све то. Marjanovic је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2012 Па нисам хтео у то да улазим, али је чињеница. Ми нисмо нека "Middle East" држава богата нафтом и шансе да се Амери намераче на нас у било којим нормалним околностима биле су практично 0, зеро, ништица. Требало је заиста бити "геније" да се од тога дође до НАТО бомбардовања Београда, Ниша, Новог Сада итд. Што наравно њих не оправдава, али да смо имали било коју нормалну особу на власти сасвим сигурно би избегли све то. Znas Zvone sa mnogima ljudima ti je ovde kao sa onim cuvenim principom loseg ucenika. Nisam ja kriv sto sam pao nego on/ona mene mrzi pa me obara. Nista ne bi bilo drugacije da sam ucio i naucio jer on mene zeli oboriti. Kriv sam samo u tome sto sam veorvao u koncept skole i obrazovanja umesto da radim nesto fizicki bez skole. E isto to takvo infantilno nerazumno ubedjenje imaju mnogi. Nista ne bi promenila bilo kakva drugacije politika od 87. na ovamo jer "oni mrze nebeski narod". Tako da prvo nam treba jedno generalno otreznjenje od takvih gluposti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2012 Зато смо ту ми... florenntina, Milan Nikolic and uros је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука