grigorije22 Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Sta se svi uhvatili za tog Putina kada ce nas da spase neko drugi posle njega. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Вараш се, код њих имаш цркву на сваких сто метара и људи су веома религиозни. А то да ми не сејемо зло и неморал и да су нам руке поштене и раширене схватићу као шалу... Бог баш има чудан критеријум кад бира народ с којим ће склопити завет. Прошлом изабраном народу ( кога он сам изабра) викао је вазда нешто типа "О тврдоврати и неразумни , који поби све пророке које вам послах, непослушни и пуни хуле, одузећу вам Јерусалим и дати најгорем народу на свету" и тако томе слично. А Србима данас говори :" О сервилни и неразумни, који погази завет свој и разруши светиње своје које вам дадох, непослушни и пуни хуле, одузећу од вас Косово и дати најгорем народу на свету" и све тако и томе слично... Шта је Он видео у нама и Јеврејима само Он зна. Хвала Богу па је што вели поп на беседи у цркви недавно, разбојник први ушао у рај , тако да и ми имамо чему да се надамо. LukaZ, Maja Little Owl, Milan Nikolic and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Samo vas gledam. Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Брате, у Новом Завету не постоје "изабрани народи". Сад се бирају људи. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Брате, у Новом Завету не постоје "изабрани народи". Сад се бирају људи. Немаш ти појма. Читај Николаја жичког ман се тих либертијанских књижурина скроз ће да застраниш. Или кад причаш негативно о нама онда постојимо МИ , а кад причаш позитивно одна постоји само појединац, ајде... Ignjatije, Dugousko, R.Žiskar and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Ок,ово са Путином и уопштено говорећи,са свим руским изјавама подршке Србији,може се рећи да су шарене лаже,интереси или шта год да је... Али ја не памтим у последњих 20-ак година,да је Америка или западна европа у било ком смислу, ма да се бар нашале,упутила било какву подршку или лепу реч на рачун Србије... Брка Јовановић је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Вараш се, код њих имаш цркву на сваких сто метара и људи су веома религиозни. Ali su i veoma naivni ako veruju da oni biraju vlast, da im je drzava pravedna kad ubija i uvodi "demokratiju" sirom sveta, da njihove nuklearke nisu opasne po svetsku bezbednost a ruske i kineske jesu, da uzivaju u standarsu jer su mnogo pametni.... А то да ми не сејемо зло и неморал и да су нам руке поштене и раширене схватићу као шалу. A ja cu to shvatiti kao posledicu zapadne propagande na um savremenog coveka http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Ја ти кажем "у Новом Завету", не у либертаријанским књижицама. Бог подједнако воли Албанце са Косова као и Србе. То што се ми отимамо и кољемо око парчета земље је само наш проблем и глупост. Јевреји су били "одабрани" да се међу њима роди Христос. Када се то "испунило", више ниједан народ није одабран ни за шта, већ се људи из свих народа спасавају. Нема Јеврејина ни Грка итд. Млађони and verum est in beer је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Постоји само Христов род. Ignjatije, Justin Waters, Grizzly Adams and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Ја ти кажем "у Новом Завету", не у либертаријанским књижицама. Бог подједнако воли Албанце са Косова као и Србе. То што се ми отимамо и кољемо око парчета земље је само наш проблем и глупост. Јевреји су били "одабрани" да се међу њима роди Христос. Када се то "испунило", више ниједан народ није одабран ни за шта, већ се људи из свих народа спасавају. Нема Јеврејина ни Грка итд. Ма то су неке протестантске приче и умовања која нису у стању да појме Косовски Завет. Који је ипак реалан. Док год траје историја народи ће имати своје улоге. Кад историја престане улоге народа више неће имати своју функцију. Ми смо колико се сећам унутар историје још увек. Можемо ми да причамо као фол из есхатона, но Путин је Путин, историја је реалност, нуклеране бомбе су реалност, ратови су реалност . Неко има ову неко ону улогу. То није ништа у нескладу са Библијом, јесте у нескладу са глобалистичком философијом релативизовања традиционалних погледа на свет али не са библијским погледам на свет и на историју. Но то сад није тема , зар не. Rašo, Dugousko, Брка Јовановић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Ма то су неке протестантске приче и умовања која нису у стању да појме Косовски Завет. Који је ипак реалан. Но то сад није тема , зар не. Косовски Завет је исто што и Нови Завет - страдање за ближњег, из љубави. Ништа више и ништа мање. Јесте тема.Требало би да се мало подсетимо на хришћанство како га је проповедао апостол Павле. Много смо ми застранили у "одабране народе" и сличне бесмислице. Биће мало неврирања, али тако то иде. Слободно распалите по мени. Страни плаћеник, издајник, гаст`рбајтер итд. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Постоји само Христов род. Постоји и Мухамедов, Шивин, Кришнин, Комунистички, мамонов, итд. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Косовски Завет је исто што и Нови Завет - страдање за ближњег, из љубави. Ништа више и ништа мање. Јесте тема.Требало би да се мало подсетимо на хришћанство како га је проповедао апостол Павле. Много смо ми застранили у "одабране народе" и сличне бесмислице. Биће мало неврирања, али тако то иде. Слободно распалите по мени. Страни плаћеник, издајник, гаст`рбајтер итд. Ма не нервирам се , схватио сам најзад унутар којих категорија размишљаш , па ми је сад лако да ти одговорим. Проблем је сад што сам старији па имам мање живаца. У сваком случају ако желиш бити доследан, онда мораш када позитивне особине приписујеш другим народима и признајеш их за народе исто то чинити и са својим народом. А такође и негативне ( ово ти наравно није тешко јербо често чиниш, но ја се бојим да је то једно разочарење управо у народ као такав па га стога и негираш као таквог) . Значи мораш имати исти принцип за све . Просто ово ти говорим не због тога што ја не разумем оно што ти говориш него зато што ниси објективан кад износиш мишљење. О Косовском Завету смо већ писали. Него шта разликује Стари од Новог Завета и зашто неки протежирају Нови на рачун Старог ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Слободно распалите по мени. Страни плаћеник, издајник, гаст`рбајтер итд. Najverovatnije si i mason. Nemam ja nista protiv tebe Zvone. Samo, okruzenje utice na coveka i na formiranje misljenja. Najverovatnije bi drugacije razmisljao da si u Rusiji. Mi smo ovde izmedju ( iznad ) Istoka i Zapada i mislim da najrealnije sagledavamo i jedne i druge, ko ce ga znati. A jesi strani placenik kada te stranci placaju коЖељ њацИ and Manolis је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Ма не нервирам се , схватио сам најзад унутар којих категорија размишљаш , па ми је сад лако да ти одговорим. Проблем је сад што сам старији па имам мање живаца.У сваком случају ако желиш бити доследан, онда мораш када позитивне особине приписујеш другим народима и признајеш их за народе исто то чинити и са својим народом. А такође и негативне ( ово ти наравно није тешко јербо често чиниш, но ја се бојим да је то једно разочарење управо у народ као такав па га стога и негираш као таквог) . Значи мораш имати исти принцип за све . Просто ово ти говорим не због тога што ја не разумем оно што ти говориш него зато што ниси објективан кад износиш мишљење. Заменица "ми" у овом разговору се користи на два различита начина. Ја је користим у смислу "већина нас", док се на другим местима користи у смислу неког мистичног народа који је "одабран одозго" што би требало да буде "позитивна ствар". И онда се ја супротстављам тој "позитивној ствари", а кажем реално које су "нам" мане (тј. већини или многима - на пример да псујемо Бога). И то је сасвим објективно. Оно што није објективно јесте да су сви други "зли и покварени" (Хрвати, Албанци, Американци итд), а "ми" одабрани народ који страда због своје доброте и вере. Шио ми га Ђура... О Косовском Завету смо већ писали.Него шта разликује Стари од Новог Завета и зашто неки протежирају Нови на рачун Старог ? Косовски Завет није "Најновији Завет" после Новог Завета. Нови Завет је крај приче, све остало су само коментари. Najverovatnije si i mason. Наравно, направисмо кућу од темеља до крова са ћалетом. Значи, зидар, молер, радник на мешалици, копач темеља, онај лудак што ризикује живот да постави "рогове" и још пуно тога што не знам како се зове... Nemam ja nista protiv tebe Zvone. Samo, okruzenje utice na coveka i na formiranje misljenja. Najverovatnije bi drugacije razmisljao da si u Rusiji. Mi smo ovde izmedju ( iznad ) Istoka i Zapada i mislim da najrealnije sagledavamo i jedne i druge, ko ce ga znati. Погрешно. Ја сам овде зато што имам одређене ставове, а нисам их формирао овде. Исте ставове сам имао и пре него што сам се преселио. Управо покушавам да вам објасним шта је то изнад Истока и Запада. uros, verum est in beer and Млађони је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука