Милан Б Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 Крштен сам код куће (нажалост), у селу које се зове Руменка крај Новог Сада. У сеоској цркви (за коју се сматрало да је најстарија у Епархији бачкој) посвећеној Светим апостолима Петру и Павлу сам се венчао и крстио дете. Иначе, моја рођена сестра је написала монографију ове цркве као свој дипломски рад. Можете га прочитати на локацији: http://two.xthost.info/svsavarumenka/index_files/srpska_crkva_u_rumenci_jelena_banjac/jelena_banjac.htm keka, Јадранка-Дервента, Срђан Ранђеловић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 Evo kako to izgleda tamo. Vidite tamo taj most desno. idite sad tom gore ulicom pa ćete proči kraj neke zgrade koja malo podsječa na Pentagon, to bude zgrada RMK Prometa, pa dalje po desnoj strani vam je taj Kineski zid. To je taj lanac zgrada što se pruža do te druge rječice, Kočeve. A kad idete dalje na vrh tom ulicom dođete na Meokušnice a dva palca od vrha slike i jedan palac udesno viri taj zvonik od te crkve sv. Josipa. Tačno iza dvoje bijelih solitera, taj toranj je oker boje a kupola zelenomodrikasta. tamo je ta kupola kao malo veća tačka. Ne znam kako se to zaokružuje po slikama. Ili ako gledate ta brda tamo što se sužavaju gore u lijevak, pa tamo tačno ispod te desne kosine, gdje završava to grmlje i živica, raslinje to nekakvo tamo, odmah ispod toga, pola palca, je ta crkva. Odavde su te slike pa ko hoće može ih razgledati tamo, ima ih dosta: http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=501558&page=14 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 Срђан Ранђеловић and pink panter је реаговао/ла на ово 2 . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 Стара црква на Башчаршији. keka, Срђан Ранђеловић, Милан Ракић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 Можда неко препозна кућу у којој је крштен!!! feeble је реаговао/ла на ово 1 Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 Zyron, пролазио сам неколико пута кроз Зеницу и видио кроз прозор аутобуса те солитере, а имао сам и родбине који су живјели тамо, прије рата. Скоро сам нашао једну књигу и подсјетио се Мила Матића, Рамба из Босне , који је био чувар у КПЗ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 Zyron, пролазио сам неколико пута кроз Зеницу и видио кроз прозор аутобуса те солитере, а имао сам и родбине који су живјели тамо, прије рата. Скоро сам нашао једну књигу и подсјетио се Мила Матића, Рамба из Босне , који је био чувар у КПЗ. Da, ima i lijepa pravoslavna crkva u Zenici. Postavim je negdje posebno, ima tamo više lijepih slika. Bio sam u njoj nekoliko puta. Pravoslavna - Crkva Rođenja Svete Bogorodice - Zenica Јадранка-Дервента, Срђан Ранђеловић, keka and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 Скоро сам нашао једну књигу и подсјетио се Мила Матића, Рамба из Босне , који је био чувар у КПЗ. Ma Zenica je sva luda, imali smo mi takvih na izvoz a imamo ih u dan danas. Ja sam te godine kad se on scvokno krajem februara, odmah u martu otišao u Skoplje u JNA pa to nisam dalje ni pratio šta bi s njim. Pa kućeš dalje kad mi je od sestre momak za rata hodao po Zenici obučen u zeleni šlafrok moje mame što sam ga joj ja kupio a oko glave imao zavezanu maramu sa tim arapskim zapisima nekakvim i strašio ljude i djecu tamo po Lameli. Cvok. Poslije umro od upale pluća i od droga prije par godina. Stalno sjedio po KPD, obijao apoteke zeničke. Znala ga sva Zenica i pola Bosne a imao isti nadimak ko i Mile Matić - Kinez, Kina. Ostala mu ćerka s mojom sestrom, ti je moja nećaka, u Njemačkoj su sada. Od druge također umro muž ove godine pa su sad obe udovice. Isto se prezivali al nisu bili rod. http://www.koprivna.com/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=156:nezapamena-tragedija-u-koprivni&catid=87:prie-i-legenda&Itemid=102 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 Ја сам преко пута Копривне, преко Босне Подновље. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 Ја сам преко пута Копривне, преко Босне Подновље. I ja sam preko puta Koprivne ali ove, hahahaha! http://www.koprivna.cz/ To je na Pradjedu, jedna grosse planina iznad mene. Tamo su skijaški areali. A ovo dole je Koprivna u Hanušovic, tamo prave dobro pivo , hahahaha. http://www.obeckoprivna.cz/ Morate bit stariji od 18 godina da vas puste na tu stranicu, taman posla da još puštamo maloljetnike na stranice s pivom. http://www.holba.cz/ Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 САБОРНА ЦРКВА СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ - КРАЉЕВО Zayron, Срђан Ранђеловић, pink panter and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 Chata Kopřivná, Malá Morávka Išli mi tako tamo, ja i moje društvo da vidimo kako je to gore kad ono tamo snijeg svuda ko na ovoj ovdje slici. Kako smo ispali iz tog autobusa, sve oko nas snijeg i bijelo bilo, šta ćemo sad? Ko će sad cijeli dan skakat po tom snijegu. Al tamo na sreću bila dobra kafana pa smo se zadržali cijeli dan u njoj. Bila tamo medovina, šljivovica, borovička, pivo, ma svašta. Poslije nas navečer potrpali u autobus i odvezli opet dole kući u grad. Galerija: http://www.koprivna.cz/restaurace-bar-koprivna/galerie/ Рапсоди and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 Bila tamo medovina, šljivovica, borovička, pivo А бехеровка ? 0202_238 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 А бехеровка ? 0202_238 Jest baš sad sam je htio dodat, bila je i ona. http://goo.gl/v7keD Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 @@Zayron, Нисам знала да постоји песма о њој. Када је мој син био у Соколницама (као средњошколлац), донео је једну флашу. Баш ми се свидела. Dijasporka је реаговао/ла на ово 1 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука