Jump to content

Да ли је каменовање израз вере?

Оцени ову тему

Препоручена порука

sta je tu glupo? u cemu je problem, jel vi nemate dzinove?

pitam te opet jel bi odsekao sebi ruku da se desi da ukrades, da/ne?

Ne bih je ja sjekao. Država bi je odsjekla

I neka je odsječe ako ukrade. Ne treba mi ruka kojom ću  krasti imetke ljudi

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Anastasija (respekt prije svega, ovo je diskusija a ne ratovanje, bar je ja tako doživljavam) de mi Bogati reci kako bi ti spriječila manijake u indiji da prestanu silovati?.

Tamo svakih osamnaeast minuta se desi slučaj pojedinačnog ili grupnog silovanja.Daj mi rješenje za taj problem.

Nema odgovora!

Подели на овим сајтовима

Znam ja koji je izvor zakonodavstva u Islamu. Ali to govori da Kuran nije baš savršen, da nije "knjiga jasna", da nije potpun ... i što je najvažnije da : BEZ PREDANJA NE POSTOJI NI JEDNA OD TRI MONOTEISTIČKIH RELIGIJA. Predanje i tumačenje je neophodno. E kada biste i vi prihvatili naše Sveto predanje prilikom medjuverskih dijaloga, bilo bi pošteno. Ali ne, vi znate da koristite fraze : To Isus nije rekao, to ne piše nigde u Bibliji, to je kasnije uvedeno jer ne postoji nigde u Novom Zavetu... E pa, ni u Kuranu ne piše nigde za kamenovanje, kao i za hiljade drugih stvari u koje verujete i koje praktikujete.

Tako da : budite pošteni i nelicemerni. "Vama vaša, a nama naša vera" , kao i predanje.

Подели на овим сајтовима

hvala na odgovoru, nemam dalja pitanja niti komentare.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Odgovor si dobio a to što ti se ne dopada to je već druga stvar.Kamenovala ga sigurno ne bih koliko god da sam ogorčena i ljuta.Za mene je život svetinja.Država se obračunava sa takvima- zakonom, ne verska država već normalna država odvojena od religije, kako i treba da bude.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Bog nevoli niti vjernici nevole tako nešto. Svaki čovjek se poziva da ne čini prestupe koji bi vodili takvom kažnjavanju.Međutim nekada svi lijepi savjeti svijeta ne koriste čovjeku, tada se kažnjava prestupnik za takvo nešto. Mi ćemo žrtvovati jedan dva života ako treba da bi sačuvali život zajednice.Naša zajednica je zdravija u svakom pogledu od bilo koje zajednice na svijetu.Što se tiče kazne normalni ljudi se te kazne ne boje zato što oni ne čine prestupe.Ko se te kazne boji?Boji se svaki lopov, moralni sunovratnik. Trebaju li se bojati te kazne?Da, zato što je takva kazna propisana da bi se prestupnici bojali ne bi li se okanili činjenja onoga što vodi takvoj kazni. Vaša vjera je odvojena od države zato što je ona nesposobna da se uhvati u koštac sa problemima. Vi ste vašim vjerovanjem odvojili Boga od zemlje.Kao da mu kažete,:Bože nemoj da se mješaš u kriminal kojeg ljudi čine na zemlji to nije Tvoje. Takvo shvatanje je plodom sljedečeg: 1)Crkva je u prošlosti pokušala da uređuje zemaljski život pa je toliku smutnju pravila i tolike zločine da je skontala:Ljudi bolje je da to neki drugi rade nego mi jer će nas ljudi pobiti zbog nereda kojeg smo do sada činili. 2) Crkva i kada bi to htjela ljudi to neće pa je bolje ići linijom manjeg otpora. 3) Na takav način crkva podilazi vlastima i opravdav ih u činjenju njihovih postupaka i na kraju ona dolazi kao ona koja poslije nesreće nudi ljubav. I nesretnicima priča o carstvu nebeskom. Razlika između islama i hriščanstva je u tome što islam nudi rješenja po svim pitanjima i za sve pprobleme, dok hriščanstvo se bavi samo nebeskim pitanjima. Ako je već po vašoj vjeri držanje po strani nemojte onda nama ništa prigovarati jer mi pokušavamo da riješimo zajednicu bilo kakvog zla.
Prvo,na osnovu čega tvrdiš da su vaša društva zdrava?

To je najobičnija propaganda i nema veze sa istinom,imate i vi gomilu pedera,narkomana i svega osalog samo zavisi o kojoj državi pričamo. Nije Saudiska Arabija jedina islamska zemlja,i nisu talibani medju svim muslimanima zastupljeni.

Mi kao Hrišćani nemamo ništa protiv kažnjavanja ljudi ali iammo protiv varvarskih i necivilizaciskih metoda .

Mi smo Hrišćani ,pre svega svojom slobodnom voljom,a ne zato što nam je to neko nametnuo,i popravljajući sebe popravljamo ovaj svet.

U verskom smislu, mi žrtvujemo sebe a ne drugog,ne namećemo nikom ništa,jer smo i sami svojom slobodnom voljom prihvatili Hristov zakon.

Kod vas u Islamu toga nema,ima samo kamenom u glavu i sečenje ruku...

To što je u Srbiji ovakvo katastrofalno stanje,to je iz razloga što ovde Hrišćana i nema,Srbi i Hrišćanstvo su ko zadnjica i oko.

Nije ništa bolja situacija ni medju vama muslimanima u bosni zato i nemateleba da jedete.

Ovde gore si se baš izblamirao nepoznavanjem Hrišćanstva ali nije ti prvi put,ipak si ti neko ko je tvrdio da u Vizantiji su dominantno živeli katolici i neko ko je diplomirao na uporednom bogoslovlju a ne znaš osnovne razlike izmedju hrišćanskih crkava.

Подели на овим сајтовима

Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja i šeriatskopravnih propisa
Kome ti mažeš oči,zakon lepo kaže da stidne delove tela ne trba da sakrivate od robinja,danas postoji belo roblje,seks trafiking i to po Islamu može da prodje.

Dakle,odgovori mi direktno,da li bi dozvolio da ti kamenuju ćerku ako je zgrešila?

Подели на овим сајтовима

Naravno da bih.

Ok..

Ti si slobodno biće i ovo je tvoja odluka koju poštujem.

Jedino da znaš,Zvonko i ja nikada ne bi dozvolili da neko kamenuje tvoje dete.

Uzdravlje

Подели на овим сајтовима

Ok..

Uzdravlje

Reci;Uistinu je molitva moja i žrtva moja i život moj i smrt moja radi Gospodara svjetova koji nema druga.

Подели на овим сајтовима

Ok..

Uzdravlje

Ne bih ni ja niti bilo koji hrišćanin i zdravorazuman čovek.

Isus je živim primerom pokazao da ni On to ne bi uradio, a možda čak i više puta davljeni Muhamed ne bi kamenovao, već "samo" bičevao (što je takodje suruvo i nečovečno).

Подели на овим сајтовима

U  kom kontekstu  Srđan se ovde  pojavi u temi .

Pratim temu danima i prostavio sam jedan post , prosto sam ljubomoran na Bosanca . U ovoj temi nije problem kamenovanje kao deo Šerijata nego jedan pojedinac koji ga je uzeo braniti na forumu .

Jer da je problem   onda bi odgovorili na moj post , iako nisam Musliman i ne bih podržao Šerijat kako ni u Srbiji tako ni u RS  ali zašto se protiviti da taj šerijat zaživi u jednom društvu gde večina su vernici i podržavaju taj zakonik .

Ajde postavili ste se kao Ameri da se sada mešate u sve i svuda .Sada će mo mi odavde da izigravamo neke zaštitnike i da se bunimo protiv njihovih zakona i njihovih prava . Ajde pogledajmo u naš zakon i naše sudstvo , jad i beda korumpiranost na  najvišem nivou . Neću navoditi primere mislim da bi bilo suvišno .

Ono što sam naveo u svom postu u temi , ostajem pri tome i mislim da bi jedino neki rigorozno strogi zakoni ( Dušanov zakonik) mogli dovesti ovaj Narod u red , mada koliko poznajem naše ljude opet bi nevini nastradali a lopovi i fukara bi se provlačili .

Mislim da bi ovakva tema posebno zato što je izgubila smisao i bit početnog pitanaj trebala biti zaključana od strane Moderatora .

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...