Jump to content

Да ли је каменовање израз вере?

Оцени ову тему

Препоручена порука

молим да погледате овај филм, па да просудите:

http://www.youtube.com/watch?v=Q58nLi5eA-I

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

1 Свака душа да се покорава властима које владају; јер нема власти да није од Бога, а што су власти, од Бога су постављене.
2 Тако који се супроти власти супроти се наредби Божијој; а који се супроте примиће грех на себе.
3 Јер кнезови нису страх добрим делима него злим. Хоћеш ли, пак, да се не бојиш власти, чини добро, и имаћеш хвалу од ње;
4 Јер је слуга Божји теби за добро. Ако ли зло чиниш, бој се; јер узалуд не носи мача, јер је Божји слуга, осветник на гнев ономе који зло чини.
5 Тако се ваља покоравати не само од страха него и по савести.
6 Јер за то и порезе дајете; јер су слуге Божије које су за то исто постављене.
7 Подајте, дакле, свакоме шта сте дужни: коме дакле порезу, порезу; а коме царину, царину; а коме страх, страх; а коме част, част.

Рим, глава 13

13 Будите дакле покорни свакој власти човечијој, Господа ради: ако цару, као господару;
14 Ако ли кнезовима, као његовим посланицима за освету злочинцима, а за хвалу добротворима.
15 Јер је тако воља Божија да добрим делима задржавате незнање безумних људи.
16 Као слободни, а не као да бисте имали слободу за покривач пакости, него као слуге Божије.

1. Петр., глава 2

Подели на овим сајтовима

Каменовање је, очигледно, средство неких религија, али колико у тим религијама има искрене вере у свезнање и свемоћ савршенијег бића од човека, питање је на које сам не знам одговор нити ме занима....

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Каменовање је, очигледно, средство неких религија, али колико у тим религијама има искрене вере у свезнање и свемоћ савршенијег бића од човека, питање је на које сам не знам одговор нити ме занима....

Kamenovanje u islamu je vrsta kazne propisana za delikte kojima se ugrožava stabilnost najmanje zajednice društva a to je porodica.

Koliko ko ima vjerovanja ili nema to ni ja ni vi ne možemo znati bez obzira koliko nas to zanimalo ili ne zanimalo. Vjerovanje je stvar srca a ono što je u srcu čovjek potvrđuje djelima. Svako dobro.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Kamenovanje u islamu je vrsta kazne propisana za delikte kojima se ugrožava stabilnost najmanje zajednice društva a to je porodica.

I to se ne moze i ne sme menjati nikada u islamskom pravu, jer tako ? Nikada nece postojati drugi metodi kaznjavanja ?

Подели на овим сајтовима

I to se ne moze i ne sme menjati nikada u islamskom pravu, jer tako ? Nikada nece postojati drugi metodi kaznjavanja ?

Интересује ме да ли је у исламским земљама Ислам нека врста устава па када се доносе световни закони

не смеју да буду у колизији са ''исламским законима''?

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Koliko ko ima vjerovanja ili nema to ni ja ni vi ne možemo znati bez obzira koliko nas to zanimalo ili ne zanimalo. Vjerovanje je stvar srca a ono što je u srcu čovjek potvrđuje djelima. Svako dobro.

А шта може да буде у срцу човеку који камењем убија другога? Вера сигурно није...

Ako je kamenovanje varvarsko i pagansko zato ga Bog naredjuje u Starom zavetu?

Стари Завет треба разумети правилно. То није била "вера" у правом смислу речи - није дата свим људима, већ само једном народу, привремено. Они су у то време били један примитиван, номадски народ у коме су важила сурова правила. Пошто нису имали потпуну веру и откривење, Бог им је преко пророка Мојсија само дао упутства како да се одрже до доласка Христа у оквиру њихових тадашњих обичаја и навика. Јер они нису могли да буду промењени без Христа. Значи, јесте варварско и паганско, тек Христовим доласком је преображено и усавршено.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Zvonko

Sve je to tacno ali je cinjenica da je kamenovanje naredio isti Bog koji u Starom zavetu govori sa puno gneva da ne kazem mrznje,

a u Novom zavetu sada on govori sa puno ljubavi. Stice se utisak kao da su u pitanju dva razlicita Boga. Da li je postojala neka druga opcija

da se Jevreji odrze a da se ne uvodi kamenovanje?

Подели на овим сајтовима

Брате, људи су у то време децу приносили на жртву идолима... Значи, то су били варварски народи које није могао један пророк да преобрати и цивилизује за два дана. Мојсије је у оквиру њихове тадашње "културе" урадио најбоље што је могао. Зар мислиш да Богу требају животињнске жртве којих је препун Мојсијев закон? Наравно да му не требају, али су њима требале јер нису знали за боље. А знали су за горе.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...