Grizzly Adams Написано Децембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2012 СВЕТА ЋИРИЛИЦА Свето је оно што су свети људи створили. Ћирилицу су створили света Браћа Кирил и Методије. Ћирилицом се служе данас само православни Словени: Руси, Срби и Бугари. Једно се добро мора признати руским комунистима, што су задржали ћирилицу. Али је римска црква, кроз дугу и крваву борбу, наметнула латиницу покатоличеним Словенима, да би их већма одвојила од православних. Али оно што ни комунисти нису учинили у Русији, чине сада нека српска господа, пишу латиницом, издају листове и књиге латиницом. Па чак и неки свештеници штампају своје билтене латиницом. Просто, не знају шта раде. Они не знају да одбацити ћирилицу значи одбацити половину Православља. И одвојити се од све српске писмености из прошлости. И трампити боље за горе. И увредити свете апостоле словенске Кирила и Методија. И огорчити до крви српски народ. И навући проклетство од Светог Саве. - Не, ако Бога знате, господо српска; ако сте и учени, будите паметни. Свети Николај Велимировић Ма ово је претеривање, без обзира ко је написао, а сумњам да је аутентичан цитат. Свет може да буде само човек, не могу шаре на папиру. Милан Меденица :) and Viktor Ljvovic је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2012 Е па за мене је лаку ноћ... Радио сам данас од 8 до 24 као Кинез у Фокскону и сад идем да се онесвестим. Sta ti je Amerika ... kada svi ustaju i krecu da rmbace vi u krevet na spavanjac ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Децембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2012 Ја сам био један од оних који су заступали варијанту да је латиница "усташко" писмо (ова "наша", не алфабет) док ми супруга није појаснила неке ствари... Пробаћу овде то да изнесем, али можда и погрешим нешто па ће ме она у току дана исправити, а ја овде... Латиницу коју ми имамо, је нама прилагодио Вук тако да не можемо да кажемо да је нечија друга (пре то може друга страна да каже, мада ми жена рече да је они зову Гајева лаитница) Пошто смо имали три наречја (као и сада): штокавско, кајкавско и чакавско која су добила имена по упитној заменици која се користи у овим наречјима... И да скратим када су пали неки договори око писма и језика (ко којим наречјем говори) први предлог је био следећи (нисам сигуран ко је предложио, чини ми се Вук): Сви Срби говоре штокавским, Хрвати чакавским и Словенци кајкавским... Е, колико сам ја скапирао то није одговарало Хрватима јер би их онда било веома мало па се зарад мира међу браћом прихватило да дође на неки начин до "религијске" поделе, где смо ми као Срби направили компромис... МОжда сам негде погрешио, па ће "стручни консултант" током дана да ме исправи... (преко овог профила ) Самим тим се после дошло да варијанте да је наша латиница католичко, а ћирилица православно писмо... . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2012 Не, ја сигурно нисам неко ко мисли да не треба знати латиницу. Боже сачувај. Међутим, поставио бих следеће питање: зашто се латиница учи у оквиру предмета који се зове Српски језик? Зашто на том предмету деца имају обавезу, рецимо, да пишу писмени задатак на латиници? Zato što učenici tako lakše nauče latinicu. Zato što srpski jezik u ovom veku objektivno ima dva pisma - ćirilicu i latinicu... i deca koja ne nauče latinicu bi bila "pismeno obogaljena" - nesposobna da pročitaju mnogo toga što je napisano latinicom na srpskom jeziku. GeniusAtWork, Silence , Juan Valdez and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2012 Ne znam, mozda je autenticno pismo nas SoraБa Vincansko pismo : http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Децембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2012 То је све било у 9. веку. А постоји текст Црнорисца Храбра у коме се каж да Словени пре тога прафразирам: цртама и резама хатаху. А примили смо писмо са примањем Хришћанства. И то је било 863. године и они су, готово, тренутно примили Хришћанство и писмо и у року од 20 година су заменили то прво писмо глагољицу ћирилицом.. Ово само глуп или онај ко не мисли свом народу добро може да тврди. Па како је могуће да смо се ми (Словени) за тако кратко време доселили овде и примили Хришћанство и писмо? За тако кратко време толико револуционарних ствари смо урадили. У ово нико паметан а, истовремено, добронамеран не може да верује. Ово је исто германска подметачина. Срећом доказиво је да ово тотална глупост да смо тако добили писменост и Хришћанство. Доказиво је и да су Ћирило и Методије само рестаурирали и реформисали постојећу црквену организацију и писмо. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Децембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2012 Jezik je ziv, menja se , i pismo se postepeno menja, kako rece Zvonko vec smo ga menjali. Doduse ne toliko "drasticno" kao sa latinicom ali neke stvari se ne mogu zaustaviti. Moze se drzava potruditi oko toga sa nekim zakonom ili pravilom ali tesko. Може, може. Како су Македонци направили да, некада, сасвим разумљив језик постане толико неразумљив. Одговор је јасан да би се што више удаљио од српског. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2012 Ovo su simboli iz Vinče: Izgleda da tu nisu svi. Gde je ovaj prepoznatljiv : Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2012 Jedino bi neko mogao da interpretira šesti simbol u šestom redu kao srpski krst, međutim takav simbol javlja se u mnogim kulturama, isto kao npr. razne varijacije krsta, svastike itd. Sto navodi na logican zakljucak ... ako u Vinci imas svastiku i na Tibetu takodje ... ili je neko iz Vince otisao na Tibet ili je neko sa Tibeta dosao u Vincu ... Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2012 Sto navodi na logican zakljucak ... ako u Vinci imas svastiku i na Tibetu takodje ... ili je neko iz Vince otisao na Tibet ili je neko sa Tibeta dosao u Vincu ... ili taj simbol nije baš toliko komplikovan da je nemoguće da se pojavi na dva različita mesta bez međusobnog uticaja... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2012 ili taj simbol nije baš toliko komplikovan da je nemoguće da se pojavi na dva različita mesta bez međusobnog uticaja... Aha ... pa posle i u starom rimu ... crtali tako nesto pa ispala svastika i njima se svidela ... ... ili su kopali po Vinci pa nasli .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2012 И то је било 863. године и они су, готово, тренутно примили Хришћанство и писмо и у року од 20 година су заменили то прво писмо глагољицу ћирилицом.. Ово само глуп или онај ко не мисли свом народу добро може да тврди. Па како је могуће да смо се ми (Словени) за тако кратко време доселили овде и примили Хришћанство и писмо? За тако кратко време толико револуционарних ствари смо урадили. У ово нико паметан а, истовремено, добронамеран не може да верује. Ово је исто германска подметачина. Срећом доказиво је да ово тотална глупост да смо тако добили писменост и Хришћанство. Доказиво је и да су Ћирило и Методије само рестаурирали и реформисали постојећу црквену организацију и писмо. Odakle ti ideja da su hrišćanstvo i ćirilica primljeni u svim društvenim slojevima i svim mestima "gotovo trenutno"? Koji dokazi postoje u prilog tvrdnje da su Ćirilo i Metodije samo restaurirali i reformisali postojeću crkvenu organizaciju i pismo? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2012 Aha ... pa posle i u starom rimu ... crtali tako nesto pa ispala svastika i njima se svidela ... ... ili su kopali po Vinci pa nasli .... Ne samo u starom Rimu, već i u Severnoj Americi, Africi, itd. Možda su i Indijanci i Crnci zapravo Srbi iz Vinče? Таша and bora је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Децембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2012 Ne samo u starom Rimu, već i u Severnoj Americi, Africi, itd. Možda su i Indijanci i Crnci zapravo Srbi iz Vinče? Bingo! 4chsmu1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2012 Ne samo u starom Rimu, već i u Severnoj Americi, Africi, itd. Možda su i Indijanci i Crnci zapravo Srbi iz Vinče? The swastika is also a motif used by certain African groups. One of the oldest recorded uses of the swastika is in the adinkra artwork of the Akan people in Ghana. Referred to as nkotimsefuopua The swastika was used inakan goldweights as early as 1400. In 1927, Scottish anthropologist Robert Sutherland Rattray noted servants in Ashanti Empire wearing the image on their dresses. Ostaloga sto se tice ... izgleda da su neki Vincanci, inace haplo tip I, daleko dobacili i prosirili svoje pismo i simbole ... ... a neki Vincanci, kao Srbi na primer, sacuvali i do danas ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука