Jump to content

Тетоважа: Да или не ???

Препоручена порука

• Гости

@@Вељко Караџић,

Бог помогао и добро дошли на ЖРУ,

има већ једна исто таква тема...

https://www.pouke.org/forum/topic/17425-oslikavanje-tela-tetoviranje/?hl=%D1%82%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%B6%D0%B0#entry485048

Подели на овим сајтовима

Да ли је у нашој, православној, вери дозвољено тетовирати тело?

Ne postoji nikakvo pravilo u vezi toga. A realno, bilo bi i glupo da postoji.

Dakle, sve je na tebi. Ako ti se svidja - uradi je. Ako mene pitas, mislim da je to cool, samo nista preterano veliko.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Ако бих желео ставити тетоважу самога Бога на своје тело, да ли би то прекршило његову заповест?

E kad se radi o tetoviranju nekog religijskog simbola, tu imam protiv. Licno, ne vidim zasto bi neko zeleo da istetovira Boga ili krst na svom telu. Nekako mi je previse pomodarski.

Al' opet, i dalje stojim pri tome da si ti jedini koji mozes da das odgovor na to pitanje. Drugim recima, postavi sebi pitanje ZASTO hoces da istetoviras neki religijski simbol.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Što s' mene tiče, tetovaža može da bude baš kul, ako je lepo urađena, pravo malo umetničko delo.

E sad, pošto sam viđala komplikacije koje mogu da se dese nakon tetoviranja, ja rekla: Hvala lepo, nEje to za mene...

Doduše, meni je nekako čudno kad vidim verske simbole, ali s obzirom šta sve ljudi stavljaju na kožu, još je to i OK.

A verovatno ima i religija koje to podržavaju...

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Познајем једну жену којој је био сан тетоважа, само је о томе причала.

Урадила је тетоважу, малу, на сву срећу.

Сад је попадија и много јој смета.

Размисли добро, можда и теби засмета у будућности.

Господе, буди милостив мени грешној.

Подели на овим сајтовима

Имала сам јаку жељу да истетовитам малог делфина на листу. Ал некако се то није догодило.

Хвала Богу те је нисам урадила! Сада би ми сметала, јер се данас много претерује у тим стварима- тату,пирсинг....

"Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi."

Подели на овим сајтовима

Сума сумару- добро размисли шта ти је чинити!!!

"Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi."

Подели на овим сајтовима

Постоји и у приповетци "чича Јордан" од Лазе Лазаревића да је и чича Јордан био истетовиран и имао је крст на челу.

То наравно не значи да се ми данас тетовирамо. Не видим никакав нарочит смисао у томе, опет нека свако ради по својој слободи.

Tetoviranje krsta ne celu je bilo svojstveno Cincarima, muskarcima,  uglavnom Epirskih i Tesalijskih gde se pocelo sa takvim obicajem u 13-14 veku, taj obicaj se kasnije prosirio na prostore stare Srbije i Makedonije! Danas tog obicaja kod muskaraca nema, zadrzao se obicaj da se krst tetovira kod devojaka i zena sve do 1914-1915. godine.....naravno tetoviranje je imalo za svrhu da ih Turci ne diraju i ne uzimaju za roblje, ,,danak u krvi"..........itd

Moj licni stav prema tetoviranju je.....NE! Praviti od sebe pokretni strip, slikovnicu sopstvenih zivotnih desavanja mi nema smisla.....zgrazavam se prica mladih osoba koje imaju 20-25 godina a vec su pola tela istetovirali  zeleci da zabeleze svoj ,,tezak zivot" u tim godinama......

Tetoviranje svetih, Hristosa, Bogorodice........mi dodje kao jeres.....jos kad je istetoviraju na nozi, listu.....taj lik okupan morem suza...neko stavlja da ga pogani svojim znojem i smradom.......

Nadam se da se nece neko naci uvredjenim mojim misljenjem, ako jeste oprostite! Verujem da neko ko tetovira religijske simbole nema lose namere ali je....

Подели на овим сајтовима

Sigurno - NE! Ovo je velika greška,trenutna želja zbog mode,ambicije,pubertata,ne znam što još,ali nije to od dobra. Biće žao kasnije, ovo je glupost,izmišljeni "zadovoljstvo" i smisao ...

A šta ako nije trenutna želja zbog mode, ambicije ili puberteta!!? 

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Meni je tetoviranje uvek bilo ok, Od kad znam za sebe zelela sam da se istetiviram.  Uvek sam crtala nesto po rukama i nogama,cak i kao dete.Pre par godina uhvatilo me je najstrasnije- kad mi je kci bila u bolnici.Ali to je greh, bez obzira na moju zelju i na to sto je meni lepo.Mozemo davati sebi izgovore, i vikati to je lepo i moderno.Da li bi mogli zamisliti Presvetu Bogorodicu sa bodljikavom zicom oko ruke ili Gospoda sa zmajem na grudima.Ne ide. Bez obzir na nase zelje. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...