Баба Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 Шта кажете на ове закључке ? Неки од ових људи су чланови странице поуке на фејсу ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dugousko Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 Жешћа глупост Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 i to na kvadrat http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 Али с обзиром на то да смо покупили од Ватикана, ко зна... Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 Naravno da je persiranje ružno, kvari naš narodski govor koji je inače lišen bilo kakvih psovki i uvreda. Još samo da ukinemo zlo persiranje.... Crveni Baron, RYLAH and Богдановић Тамара је реаговао/ла на ово 3 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 Persiranje od Vatikana, hahahaha. U latinskom nije postojalo persiranje, ubačeno je relativno kasno, krajem srednjeg vijeka, u renesansi a to pod utjecajem nacionalnih jezika pa je to baš jedna od malo stvari koje je latinski preuzeo od ostalih modernih živih jezika. Inače toga što su moderni jezici preuzeli od latinskog i starogrčkog je neuporedivo više. Evo dokaza, kako su vojnici "NEpersirali" Imperatora: "Ave Caesar, morituri te salutant" Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 Na hebrejskom nema persiranja. I profesoru univerziteta i smetljaru sa ulice se obraćaš sa TI. U srpskom je možda za mene najlepše ali i najsmešnije persiranje ono iz doba komunizma. "Druže". Zato što je i to svojevrsna demistifikacija persiranja, i stavljanje svih na isti nivo. "Druže pope Ivane..." "Druže Čapor.. Ćuk Emilija, Emilija Ćuk" "Druže Brano.." Богдановић Тамара је реаговао/ла на ово 1 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 Pa nejde persiranje i psovanje baš najbolje, ne slaže se to. Lakše je reći: mamicu ti tvoju... nego mamicu vam vašu.... to se onda ne zna koliko ih je tamo bilo opsovanih: jedan , dvojica ili trojica. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 Ма да, папа је то измислио 100% и све остале псовке такође. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 2, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 Занимљиво је међутим да је персирање настало у 4 веку по Христу и односило се на римске цареве , ову моду су нарочито форсирали у Константинопољу. Отуда имате ону народну изреку да је до њега тешко допрети ко до Византијског Цара - Василевса. Дакле персирање је пре свега Византијска баштина, Византија је по угледу на источне деспотије комбиновала римски начин владања са популарисањем цара као некога ко је од Бога послат. Римљани су почели са овим култом царева али у Византији је добио свој пуни смисао . Римљани су од Епископа направили личност вредну цара, и то вероватно што је цар почео да столује у Византу . А култ цара је остао ко нас у свом изворном облику.И данас овај култ царева постоји у православним народима. Српском Руском, Грчком, итд. Као и оно чувено чекање цара. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 Ја не волим да персирам, чак ни старијим људима које добро познајем, комшије и сл. Али персирам поповима, чак и млађим од себе. Клерикализам, шта ли је,,. Баба је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 Moj šef u banci, Bosanac inače je bio majstor persiranja, na primjer ovako on kad nazove NBJ (Narodna Banka Jugoslavije) u Beogradu, oslovljavao nekog tamo službenika na odjeljenju deviznih depozita: Ja vas tražim a ti tu.... ili: Ja vas zovem već nekoliko puta a tebe nigdje nema, jesil to bio opet na doručku, koliko jedeš, stalno si il na doručku il na ručku, ti mora da si neki deb'o čovjek, hahahaha. Баба and Manolis је реаговао/ла на ово 2 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 2, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 А шта тек рећи за ословљавање епископа Ваше преосвештенство , Његово преосвештенство Господин Господин тј и тај... ај куд му се персира него је још двапут господин, мислим ех тај Ватикан страшно ... feeble, Manolis, Драгана Милошевић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 А шта тек рећи за ословљавање епископа Ваше преосвештенство , Његово преосвештенство Господин Господин тј и тај... ај куд му се персира него је још двапут господин, мислим ех тај Ватикан страшно ... Ah, ja sam uvijek mislio da je štamparska greška kad sam vidio ona dva ГГ. Баба, keka, Manolis and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 2, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 Ah, ja sam uvijek mislio da je štamparska greška kad sam vidio ona dva ГГ. Хахахахахахаха Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука