Ignjatije Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Koliko je stara planeta Zemlja? Znamo mi da je stara 6000 godina. Vi illuminati nas necete prevariti tako lako tom djavoljom izmanipulisanom naukom. greengrin greengrin greengrin Млађони је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леонтјев Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Заједничка одељења су без икакве научне подлоге из чисто политичких разлога у свету увели либерали, левичари и феминисткиње, а у Србији и Русији комуњаре. Заједничка одељења нису србска традиција. Подржавам ову теорију, највише из наведених разлога. Школе су постале оно што не би смеле да буду, центри либералне декаденције и западњачког идолопоклоништва. Имајући у виду да све почиње у школи, то треба сасећи у корену. Не видим ниједан озбиљан аргумент против одвојених оделења. Школа је школа, а не забава... ,,Постоји само једна урођена заблуда, а то је заблуда да ми постојимо зато да бисмо били срећни.'' - А. Шопенхауер Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Школа је школа, а не забава... Јел ти се разумеш у педагогију, психологију личности и знаш каква школа треба да буде? Јел си чуо некад "забавом се најбоље учи"? Не видим ниједан озбиљан аргумент против одвојених оделења. Ја не видим ни један озбиљан за? Додуше не видим ништа против могућности избора. Заједничка одељења нису србска традиција. Ал су традиција идеје да су жене нижа бића. Много тога није Српска традиција.... па шта? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Е побратиме, не одређујеш ти руској деци због чега иду у школу. То раде њихови родитељи. А ти гледај своју децу. О, мало спинујемо... Ја не желим никоме да одређујем ништа, само реагујем на препознатљив колективистички језик којим си писао: Раздељено-паралелна настава нема ама баш никакве везе са идолопоклонством, већ итекако има везе са домаћинским, то јест одговорним односом према држави и друштву, то јест са бригом о будућности Русије а коју представљају деца. Овде се сасвим јасно судбина појединца подређује "држави и друштву", а што је најгоре ти појединци су деца. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milan. Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 А ко ти каже да ако је еволуција тачна библија није у праву? Не знам одакле ти то? Јел си ти протестант? ja ne znam odakle tebi to da ako neko postanje tumači kao sest dana u bukvalnom smislu, da je on protestant? kao prvo kod nas nema nikakvog dogmata oko toga, pa da neko izlazi iz okvira pravoslavnog pogleda ako tumači ovako ili onako... postoje neki ljudi koji tumače bukvalno a neki alegorijski, ali to nije bitno za odredjenje da li je neko pravoslavan ili nije... malo je neumesno da ti nekom govoris sta jeste pravoslavna dogmatika a sta nije, jer je i sam slabo poznajes - i ako bi gledali tvoje poglede, ti bi mogao ispasti veliki jeretik... postoje mnogo bitnije stvari u teologiji koje pokazuju da li se radi o pravoslavnoj teologiji ili o nekoj drugoj... _______________________________________________________________________________________________________ i mnogo puta vidim kako se govori da pravoslavlje nema veze s moralom, ali to nije bas ispravno receno. pravoslavlje ima veze s moralom i bez njega je nezamislivo, samo je stvar sto pravoslavni moral nije juridicke prirode i ne svodi se na puki formalizam i izvrsenje zapovesti, vec pravoslavni etos izvire iz ljubavi prema drugom i ličnom odnosu prema drugom. tako da trebamo paziti sta pisemo, jer ce neko pomisliti da pravoslavlju nije bitno da li neko ubija, siluje i vrsi ostala zlodela... nego je bitno samo da bude u zajednici tj crkvi i to je to... a dela nasa su nebitna... Dragi and Натан је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 ja ne znam odakle tebi to da ako neko postanje tumači kao sest dana u bukvalnom smislu, da je on protestant? kao prvo kod nas nema nikakvog dogmata oko toga, pa da neko izlazi iz okvira pravoslavnog pogleda ako tumači ovako ili onako... postoje neki ljudi koji tumače bukvalno a neki alegorijski, ali to nije bitno za odredjenje da li je neko pravoslavan ili nije... Зато што у појединим протестантским црквама има догмата око тога. У солидном делу. Не одређујем ја да они нису православни, већ они то представљају као догмат. Очигледно не разумеш чему се супростављам. malo je neumesno da ti nekom govoris sta jeste pravoslavna dogmatika a sta nije, jer je i sam slabo poznajes Знам шта није. Знам да шестоднев није. Док ми ови намећу да јесте и не само мени него и другима неупућенима. Ти очигледно ниси свестан колико то људе тера од цркве? Истина не знам пуно то си у праву али знам шта није. Зна шта није а мене је одбило од Цркве јер сам веровао да јесте. Знам шта није а многе друге људе одбија од Цркве јер управо неки причају да јесте. Између религије и разумног појмљења света свако би бирао размно гледиште на свет и природу. Еволција је управо то. Терајући људе да се одрекну еволуције углавном постижеш да се људи одрекну христа и цркве пре него што му уопште приђу. - i ako bi gledali tvoje poglede, ti bi mogao ispasti veliki jeretik... Например, који? Ово те питам да би ме научио не да бих дискутовао. Драге воље ћу прихватити све што ми пошаљеш као православни догмат што гледам погрешно. Ја немам ни православне књиге нити људе да са њима дискутујем. А сам си видео да постављам питања разноразне природе. Међутим не могу да идем и да смарам попове по цркви сваки дан, да ми објашњавају шта јесте и шта није. Дакле ако хоћеш нешто да ми објасниш - ја ћу најдраже воље да прихватим. Али те братски молим, схвати како се ја осећам поводом ових људи јер видим коју штету праве Цркви. А ја се искрено из петних жила трудим управо због те љубави да разумем њихово мишљење, порекло њиховог става и да будем што финији према истима иако осећам јако гадне емоције понекад и из петних жила се трудим да те емоције променим, да их не осећам и да их не преносим. postoje mnogo bitnije stvari u teologiji koje pokazuju da li se radi o pravoslavnoj teologiji ili o nekoj drugoj.. i mnogo puta vidim kako se govori da pravoslavlje nema veze s moralom, ali to nije bas ispravno receno. pravoslavlje ima veze s moralom i bez njega je nezamislivo, samo je stvar sto pravoslavni moral nije juridicke prirode i ne svodi se na puki formalizam i izvrsenje zapovesti, vec pravoslavni etos izvire iz ljubavi prema drugom i ličnom odnosu prema drugom. tako da trebamo paziti sta pisemo, jer ce neko pomisliti da pravoslavlju nije bitno da li neko ubija, siluje i vrsi ostala zlodela... nego je bitno samo da bude u zajednici tj crkvi i to je to... a dela nasa su nebitna... Ако морал извире из етоса онда православље нема са друштвеним појмом морала који се среће код многих протестаната и ових тема око којима ја дискутујем. А то су теме "не дам педерима да се шетају јер је то неморално"... јел то морал који извире из етоса? Где ћеш већу штету по Цркву национализовати је и терати људе тиме што их тераш да се одричу разуме представљајући неког као православни догмат?? Кда причају о моралу причају управо о нечему што се своди на пуки формализам. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milan. Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 Например, који? Ово те питам да би ме научио не да бих дискутовао. Драге воље ћу прихватити све што ми пошаљеш као православни догмат што гледам погрешно. Ја немам ни православне књиге нити људе да са њима дискутујем. da, ne odhovaram na sve, jer nema potrebe za time... ne mogu ti sad nabrojati, jer nisam sve lepo popamtio... ali sam dosta puta video dok sam citao neka tvoja pisanija koja imaju veze sa teologijom, da nemaju veze sa pravoslavnom...(kad sledeci put primetim tako nesto ja cu te obavestiti, da ne ispadne da sam te klevetao ovde. ) to nije nista ni čudno ni strašno, jer si od skora krenuo u crkvu... samo sam ti hteo reci da nema potrebe za etiketiranjem, jer je ono kontraproduktivno... a i iziskuje neki stemen kompatentnosti za tu oblast... Ако морал извире из етоса онда православље нема са друштвеним појмом морала који се среће код многих протестаната и ових тема око којима ја дискутујем. А то су теме "не дам педерима да се шетају јер је то неморално"... јел то морал који извире из етоса? Где ћеш већу штету по Цркву национализовати је и терати људе тиме што их тераш да се одричу разуме представљајући неког као православни догмат?? ja sam rekao da pravoslavni etos izvire iz ljubavi prema drugome - to znači da pravoslavac ne vara zenu zato sto je voli, a ne zato jer je to zabranjeno, i nece krsi zapovest. dakle moral je nesto neki skup pravila koji odredjuje sta je dobro a sta nije... imas u 10 bozijih zapovesti: ne cini preljubu... sad, pravoslavac to ne radi jer voli svoju zenu, dakle njegov etos izvire iz ljubavi... a neko drugi ne vara zenu jer se plasi kazne za to, to znači da njegov etos ne izvire iz ljubavi, i njegov etos nije pravoslavan... ali moral kao neko pozeljno ponasanje postoji,samo on se zasniva na licnom odnosu ljudi u zajednici, dakle ne cine zlo jedni drugima, i cine dobro jer se vole, a ne jer im tako nareljeno. što se tiče ovih branioca morala, oni nemaju veze s moralom... to su talibani koji hoce da cine nemoral u ime morala. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 Школа је школа, а не забава... Tako je! Skola je skola, zabava je zabava, forum je forum, klikeri su klikeri, krofne su krofne, pesak je pesak, amebe su amebe, drvce je drvce, Leontjev je Leontjev i nista od navedenog nije zabava osim zabave. Skola mora da bude: a ) turobna, b ) neiteresantna, v ) dosadna, g ) nemotivisuca. Милан Ракић, Плутон and DankaM је реаговао/ла на ово 3 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 da, ne odhovaram na sve, jer nema potrebe za time... ne mogu ti sad nabrojati, jer nisam sve lepo popamtio... ali sam dosta puta video dok sam citao neka tvoja pisanija koja imaju veze sa teologijom, da nemaju veze sa pravoslavnom...(kad sledeci put primetim tako nesto ja cu te obavestiti, da ne ispadne da sam te klevetao ovde. ) to nije nista ni čudno ni strašno, jer si od skora krenuo u crkvu... samo sam ti hteo reci da nema potrebe za etiketiranjem, jer je ono kontraproduktivno... a i iziskuje neki stemen kompatentnosti za tu oblast... Хвала ти. Драге воље ћу слушати све што ми кажеш на ту тему, уствари замолио бих те да ми причаш што више. ja sam rekao da pravoslavni etos izvire iz ljubavi prema drugome - to znači da pravoslavac ne vara zenu zato sto je voli, a ne zato jer je to zabranjeno, i nece krsi zapovest. dakle moral je nesto neki skup pravila koji odredjuje sta je dobro a sta nije... imas u 10 bozijih zapovesti: ne cini preljubu... sad, pravoslavac to ne radi jer voli svoju zenu, dakle njegov etos izvire iz ljubavi... a neko drugi ne vara zenu jer se plasi kazne za to, to znači da njegov etos ne izvire iz ljubavi, i njegov etos nije pravoslavan... ali moral kao neko pozeljno ponasanje postoji,samo on se zasniva na licnom odnosu ljudi u zajednici, dakle ne cine zlo jedni drugima, i cine dobro jer se vole, a ne jer im tako nareljeno. Са свиме тиме се слажем, али то једноставно није мишљење код многих људи. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
СветлостВостока Написано Новембар 23, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 Tako je! Skola je skola, zabava je zabava, forum je forum, klikeri su klikeri, krofne su krofne, pesak je pesak, amebe su amebe, drvce je drvce, Leontjev je Leontjev i nista od navedenog nije zabava osim zabave. Skola mora da bude: a ) turobna, b ) neiteresantna, v ) dosadna, g ) nemotivisuca. Управо је школа са разедељено-паралелном наставом динамична и интересатна, а доказ томе су осетно побољшан успех у учењу и психо-физичко здравље деце. Ако погледаш видео записе које сам поставио сам ћеш се у то уверити. http://svetlostvostoka.blogspot.ru/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 Мама, моја учитељица Марија Агранович, Росијска газета Више од сто хиљада руске деце се образује код куће. Због све веће популарности домаћег образовања, на неким педагошким факултетима у Русији отварају се специјални курсеви за родитеље... https://www.pouke.org...моја-учитељица/ :bla: Млађони and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 Управо је школа са разедељено-паралелном наставом динамична и интересатна... To mi smrdi na zabavu, a skola je skola, a ne zabava... Плутон је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 Управо је школа са разедељено-паралелном наставом динамична и интересатна, а доказ томе су осетно побољшан успех у учењу и психо-физичко здравље деце. Ако погледаш видео записе које сам поставио сам ћеш се у то уверити. Зашто је то што у школи има само мушкараца или само жена ЗАНИМЉИВИЈЕ и ДИНАМИЧНИЈЕ? То што је на том видеу занимљиво и динамично може да буде због: 1. Приступа професора 2. Дизјану градива 3. Типу градива. 4. Дизајну наставе. 6. Одабиром ђака. Типа имаш одељења која су динамичнија. Итд... и како си ти закључио да је баш због тога што су само мушки? И да ли мислиш да је здрава социјализација одвајати мушкарце и девојке? Да ли мислиш да то може да поврати предубоке разлике између полова сасвим непотребне природе. Например да мушкарци мисле да су посебни или да девојке мисле да су посебне? Овде си све и свашта напричао о том типу школовања и све што си дао је неки пропагандни видео. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
СветлостВостока Написано Новембар 28, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 28, 2012 Ево до чега, измећу осталог, доводи западни унисекс систем који се спроводи и у школству: 1) Један број магазина "Шта је просветљење" (магазин за "еволуционаре") из 2008-ме године посвећен је прављењу новог човека. Између осталих текстова, ту је и текст Елизабет Деболд под насловом "What Ever Happened to the Vikings?", где се говори о експерименту полно неутралног друштва у Скандинавији. Ево неколико извода из текста: - Феминистичка група са Универзитета у Стокхолму је 2000.-те године захтевала да сви писоари буду уклоњени зато што су дискриминаторни за жене. - Током раног образовања деце у Скандинавији дечацима се дају лутке да се играју са њима, а девојчицама се дају трактори играчке. - Данска се налази међу земљама у свету са највећим бројем развода. У осам од десет случајева, жене завршавају брак. - Хенрик Јенсен, историчар културе са Роскилде универзитета каже да нема више мушкараца који би хтели да буду повезани са старим, патријархалним оцем, зато што имају страх да би могли да буду одбачени, чак елиминисани из породице, а што се и дешава јер има много развода. Међутим, оваква социјална политика доводи до следећег: "Према речима Никол Бруер, генералне директорке Комисије за једнакост и људска права, у Британији се не сматра да су очеви „нужни за одгајање деце“. ... И мушкарци подлежу традиционално женској преокупираности властитим изгледом. Продаја козметичких средстава за мушкарце је у последњој деценији порасла за тридесет процената. ... Иако жене и даље у просеку зарађују 12 процената мање од мушкараца и веома су мало заступљене на највишим положајима у фирмама, мушкарци са пуним радним временом у просеку раде 41,9 сати недељно, а жене 37,6. Како тврди амерички аутор Ворен Фарел, који се бави мушким правима, иако постоји „стаклени плафон“ за жене, постоји и оно што он назива „стакленим подрумом“ за мушкарце. „То значи да су мушкарци истовремено и на врху и на дну економске лествице. Од двадесет пет послова који се сматрају најлошијим (у САД), двадесет четири су послови на којима су мушкарци заступљени са 85-100 процената. У питању су послови као кровопокривач, заваривач, ђубретар, водоинсталатер, послови који доносе веома мало сигурности, мало новца и мало је оних који желе да их раде.“ ... Ни ова весела претпоставка да је мушкарац бескористан није ограничена на очинство. Према извештају Бироа за рекламне стандарде, број жалби да се мушкарци на телевизији представљају као „пајаци“ и „идиоти“ полако расте из године у годину. У једној реклами за кухиње приказано је како жена удара шамар супругу јер је оставио подигнуту даску на WC шољи. „Када мушкарац омаловажи жену, то прераста у судски спор“, каже Фарел. „Када жене омаловажавају мушкарце, то се појави на честиткама.“ Мој коментар: Ипак су Руси у праву са својом традиционалном гендерно прилагођеном наставом у раздељено-паралелним одељењима. http://svetlostvostoka.blogspot.ru/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Новембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2012 Jao kuku glupavog li članka.Žene za sve krive,kao i obično.Jadni muškarci, srce mi se cepa.Ali to ide sa tradicijom, omalovažiti ženu i pretstaviti je danas kao agresivno biće koje nema obzira prema braku i koje ugrožava sirote male muškarce . 4869 sqny and Млађони је реаговао/ла на ово 2 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука