Млађони Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Традиционалне вредности су тесно повезане са врлином, а супротне греху. Тако да по традиционалним вредностима геј није ОК, да не причам разноразне девијације данашњег морала. Српски традиционални обичаји кажу да је ЛАПОТ ок. Традиција јесте важна али не треба је прецењивати. Не заборавимо да је традиција мач са две оштрице oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Ја овде само јасно кажем да православље није у колизији са правом модерном науком која није контролисана од стране либерала и то је све. Pravoslavlje kao religija nemora imati veze sa naukom. Nauka ga niti moze dokazati niti opovrgnuti. Lepo ti je Anastasija citirala i svete oce. Bukvalisticko shvatanje Biblije nije pravoslavna tradicija nego protestantska i adventisticka. Наведи где сам то написао. Ja sam lepo rekao da smatram da tako mislis, a ne da tako sigurno mislis. Mada izgleda da zaista tako i mislis : А што се тиче државе она и треба да буде православна http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Извор: http://www.sch1257.ru/node/313 Educational institution working on the problem of gender (separate) training in 1998. It is known that boys and girls - different perceptions of the learning material. Girls are more obedient, better able to cope with the typical routine tasks with a focus on the performing side of the work. Boys better solve problems on ingenuity, requiring the search, it is difficult to work on a pattern, not understanding its essence. E svasta sam naucio... ja kao decak ne razumem sustinu . Iz kog veka su ovi nesretnici iskocili? Evo malo pozitivistickog liberalizma: I jos malo http://www.scienceda...10922141910.htm The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 @@sqny, Ne, dobri moj, nego ti kao dečak ne možeš da radiš neki zadatak, a da prethodno nisi razumeo suštinu. Devojčice, s druge strane, su mnogo poslušnije i lakše rade po standardizovanim procedurama. Ccc, ovi kao da nikad nisu kuvali; to je "ženska" aktivnost, a daleko od toga da ima algoritam... sqny је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Раздељено-паралелна настава нема ама баш никакве везе са идолопоклонством, већ итекако има везе са домаћинским, то јест одговорним односом према држави и друштву, то јест са бригом о будућности Русије а коју представљају деца. Деца иду у школу због своје будућности, а не због "будућности Русије". Justin Waters, sqny, Juan Valdez and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 @@sqny, Ne, dobri moj, nego ti kao dečak ne možeš da radiš neki zadatak, a da prethodno nisi razumeo suštinu. Devojčice, s druge strane, su mnogo poslušnije i lakše rade po standardizovanim procedurama. Ccc, ovi kao da nikad nisu kuvali; to je "ženska" aktivnost, a daleko od toga da ima algoritam... Da nisam dobro procitao. A ja se jos najvise bavim algoritmima, al sam se presao . Juan Valdez је реаговао/ла на ово 1 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Ја немам потребе да доказујем православље користећи науку. Ја овде само јасно кажем да православље није у колизији са правом модерном науком која није контролисана од стране либерала и то је све. Нашао си форум на коме ћеш говорити против либерала и теорије еволуције. Па овде врви од либерала и еволуциониста Саша M. је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Сабор нечастивих... Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Говорим то пошто видим да није било подршке ни на неким конзерватвнијим сабориштима, тако да не знам шта овде да очекује Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Нашао си форум на коме ћеш говорити против либерала и теорије еволуције. Па овде врви од либерала и еволуциониста Заборавио си илуминате. Џаба му пос'о, само нам је открио локацију. Сад баш усмеравам Хаарп на њега. sqny and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Заборавио си илуминате. Џаба му пос'о, само нам је открио локацију. Сад баш усмеравам Хаарп на њега. Ја повећавам увоз кокаколе у те крајеве. :Р Ајде људи доста са спрдњом имамо великих "проблема" са национализацијом Цркве... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Ма само нек се дружи са нама, you know the power of the dark side! ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Zenski fakulteti... studentkinje... mislite o tome... Juan Valdez, Млађони and feeble је реаговао/ла на ово 3 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Zenski fakulteti... studentkinje... mislite o tome... http://www.youtube.com/watch?v=j3cR4y5UUe0 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
СветлостВостока Написано Новембар 22, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Sveti Oci su živeli 10-15 vekova pre Darvina, tj. pre nego što je TE uopšte formulisana kao naučna teorija. Teško da su mogli da je komentarišu Аха. Ма немој. А ово? "6. Однос према Шестодневу Светоотачко црквено предање недвосмислено истрајава на прихватању библијске приче о стварању света за шест дана. Преп. Јефрем Сиријски: “Нико не сме да мисли да је шестодневно стварање алегорија; није дозвољено такође говорити да је наводно оно што је по Писму створено током шест дана, то створено у једном тренутку, а такође да су наводно у том опису представљена само имена која или ништа не значе, или значе нешто друго. Напротив, треба знати да као што се небо и земља, а не нешто друго подразумева под именом неба и земље, тако и све што је речено о свему осталом, што је створено и доведено у ред након стварања неба и земље, не садржи у себи празна имена, већ моћи ових имена одговара сама суштина створених природа” (15,с. 210-211). Свети Атанасије Велики: “Сва видљива твар саздана је за шест дана; првог дана је створена светлост којој Бог даде име дан; другог је створен небески свод; трећег је Бог, сабирајући воде на једно место, открио копно и створио на њему различите плодове; четвртог је створио Сунце и Месец и цео скуп звезда; петог је створио животиње у мору и птице у ваздуху; шестог је створио четвороножне животиње које живе на земљи и на крају човека” (3,с. 287). Свети Василије Велики: “И би вече, и би јутро, дан један. Зашто није назван првим, већ једним? … Одређује тиме меру дана и ноћи, и дневно време сједињује у једно, зато што двадесет четири часа испуњавају трајање једнога дана ако се под њим подразумева и ноћ” (8,2. 35). Светитељ Јован Златоуст: “Када је Бог завршио украшавање неба, посејавши га звездама и створивши два велика светила, завршио је дан говорећи: Би вече, би јутро, дан четврти. Пази како Он то говори о сваком дану да би честим понављањем учења учврстио у нашем уму Божанствене догмате” (18,с. 47). Од старозаветних времена први дан стварања се поистовећивао са недељом, а седми са суботом. Исто тако дословно прихватила је дане стварања и литургијска традиција Цркве. У стихирама на Господи, возвах” службе Велике Суботе наглашава се: “Данашњи дан тајно велики Мојсије представљаше, говорећи: И благослови Бог дан седми. Јер ово је благословена субота, ово је дан успокојења у који отпочину од свих дела Својих Јединородни Син Божији провиђајући смрт, телесно отпочинувши; и у којем беше, опет се вративши васкрсењем, дарова нам живот вечни као једини благ и човекољубац”. У пуној сагласности са представама целе Православне Цркве писао је св. Димитрије Ростовски: “Када је засијала светлост у безданој тами, Бог је разделио светлост и таму, и назвао светлост дан, а таму ноћ; и то је био први дан који називамо недељом, и први месец који је касније назван март, и први дан у том месецу… И другога дана, који ми данас називамо понедељак, произвео је свемоћном Својом речју небеса из безданих вода… Трећег дана који ми називамо уторак, скупивши воде на једно место, открио је копно и назвао га земљом; и учинио је способном да произведе семена и сваку траву и дрвеће. Четвртог дана који ми називамо среда, створио је на небу два велика светила – Сунце и Месец, а такође и звезде. Петог дана који ми називамо четвртак створио је рибе и гмизавце и извео птице. Шестог дана који одговара нашем петку Он је створио звери, стоку и гмизавце земаљске по њиховим врстама; после свих створења створио је Адама и Еву и увео их у рај. Седмог дана Бог је отпочинуо од свих Својих дела и тај дан је био назван субота, тј. спокој, јер је Саздатељ у тај дан отпочинуо од свих својих дела и посветио га, као што о томе пише у другој глави књиге Постања” (13,с. 11-12). Потпуно је очигледно да се еволуционизам не може помирити са овако јасним и строгим учењем Православља." Из рада: "ЈЕРЕС ЕВОЛУЦИОНИЗМА" - ПРОТОЈЕРЕЈ КОНСТАНТИН БУФЕЈЕВ Де гукни сад... http://svetlostvostoka.blogspot.ru/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука