R.Žiskar Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Jasno ti je da sam mislio na supe srpskih proizvođača. Tema je pre svega namenjena kupovnim supicama. Zašto? Ne znam koliko su nutricionisti učeni ljudi, ali ajde da kažemo da jesu, bar što se tiče ishrane. Svaki će nutricionista pre da preporuči kupovnu supu od domaće!!! Glupo kad se na prvu loptu reaguje, ali je zaista tako. Kupvne supe su mnogo manje masne i slane od domaćih. Imaju izbalansiran odnos korisnih elemenata, što se u "domaćim" ne može postići. Ja od "domaćih" volim čorbe. Ne volim supe. Nikad ih nisam ni voleo. Ali čorbe volim. Не читам мисли. Све време помињеш домаће супе па чисто да не буде неспоразума. Иначе, већу глупост од те да су домаће супе сланије од куповних нисам скоро чуо. Баш бих волео да наведеш те "нутриционисте" који то тврде.То је као да кажеш да је домаћа вегета мање корисна од куповне. Количина масноће у домаћој супи може да се лако редукује уколико ниси љубитељ масније супе. Наиме, домаћа супа се само остави да се охлади и пре закувавања се уклони вишак масноће који се издвоји на површини. Куповне супе су нужно зло, узроковано мањком времена и већом потребом да се човек као јединка искористи до максимума. Куповну супу може свако да замути у воду и да једе сам из шерпе у којој је и кувао а домаћа супа се кува дуже, уз учешће целе породице, износи се у посебним посудама, једе се са уживањем. Претпостављам да је теби лепша кока-кола од природног сока од малине? Шта кажу нутриционисти за то? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Сјајно, све је тако, само где нађе тај сос од вишања? Јел то неки пречански рецепт? Наравно. Ево, можеш да пробаш. Подлога је иста као и за сос од парадајза, само уместо сока од парадајза додаш сок од вишања, заслађен. Ја користим сок од одмрзнутих вишања јер их смрзавам зашећерене па се приликом одмрзавања фино уједначи слаткост сока. Овај сос иде фино уз кувани кромпир и пилеће или јунеће кувано месо. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 ja volim supe i cesto ih kuvam probajte : Анастасија је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Ništa lepše od domaće, pileće kad je skuvaš.I miris i ukus Ove istant su ipak samo instant sqny and Драшко је реаговао/ла на ово 2 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Kupvne supe su mnogo manje masne i slane od domaćih. Imaju izbalansiran odnos korisnih elemenata, što se u "domaćim" ne može postići. Niej istina Isače.Ne znam odakle ti ova informacija ali instant supa ne mere biti ni zdravija, ni neslanija a ni ne masnija od domaće.Ipak sveže povrće i meso koje se stavljaju u domaću supu ne mogu se meriti sa isušenim komadima da ne kažem smeća koje se trpa u instant kesice supe.Još u domaću kad turiš domaće rezance ili knedlice,mmmmmm MILINA! R.Žiskar, Ignjatije and мирођија је реаговао/ла на ово 3 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Често спремим и сам супу: Вода која ври, фида и вегета са мало уља (или без)... обавезна је у току поста. То се код нас звала супа на пљуц. .smesko. Студентска. Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Boba Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Meni je vise doktora kad je cerka bila bolesna ( povracala je godinu dana bez nekog razloga),preporucivalo supe iz kesice a ne one domace.Radi se o gastroenterolozima decihjih bolnica i u Subotici ,U Novosadskoj decijoj bolnici kao i prof Radlovic u Tirsovoj. Tako da supe iz kesice nisu bas nuzno zlo. Ja ipak vise volim domace, cak i sama pravim flekice i rezance,ali nisam gadljiva ni na ove iz kesice. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Него, правите ли још нешто осим супа и јуха? Крем супе од лука, печурака, броколија, парадајза... минестроне, гаспаћо...? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Новембар 19, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Pogledajte bilo koju bolesničku ili dijetu za gojazne. Uvek se stavlja kao jedan od obroka, supa iz kesice, nikada "domaća". Evo nekih zanimljivih članaka... http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2012&mm=11&nav_id=659828 Pileća supa – Prehlada 1 : 0 Izvor: B92, Greatist.com Sa prvim hladnijim danima na vrata kucaju razni virusi i prehlade, a pre nego što se odlučitie za brojne lekove, potražite pomoć u pilećoj supi. Topla pileća supa nadaleko je poznat saveznik u borbi protiv prehlade. Čuveni “JEVREJSKI PENICILIN” preporučuje se vekovima unazad kao idealan lek tokom zimskim dana. Sama piletina sadrži visok nivo amino kiseline cistein koja pomaže u iskašljavanju sluzi nataložene u plućima. Osim toga, topla pileća supa odlična je u borbi protiv upala nastalih kada neutrofili (vrsta belih krvnih zrnaca) počnu da se gomilaju u bronhijalnim cevima. Dodajte supi sveže povrće i dobićete još jačeg saveznika u zimskim danima. Naime, dodatkom luka povećaćete nivo antioksidanta kvercetina, a sa nekoliko komadića celera i šargarepe jačate prisustvo beta karotena, vitamina A i kalijuma. Ukoliko niste vični kuvanju ili se ne osećate dovoljno dobro da biste sami pripemili domaću supu, ne očajavajte. Jedna studijapokazala je da su i pileće supe “iz kesice” veoma dobre kada je u pitanju lečenje prehlade. Međutim, u ovom slučaju treba paziti na dodatke koje kupovne supe sadrže i to pre svega na povišen nivo natrijuma, a potom i na dodatne konzervanse. Dobar efekat pileće supe pokazalo je istraživanje sprovedeno početkom godine u Velikoj Britaniji. Studija koja je obuhvatila 1.000 ljudi u Velikoj Britaniji otkrila je da pileća supa ima isti pozitivan učinak kao paracetamol. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 JEVREJSKI PENICILIN Мени личи да је ово поента целе теме, зар не? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Новембар 19, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 I da vam crtam Žiskare ne bi hteli da shvatite. Džaba dijalog. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 I da vam crtam Žiskare ne bi hteli da shvatite. Džaba dijalog. Слажем се. Мада видим да ни тема није замишљена као дијалог него као блог за рекламирање. Моја грешка. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Новембар 19, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Ništa se nije promenilo od kada su Nestle kupile Centroproizvod. I dalje se proizvode popularne C supe. Prema poslednjim istraživanjima, svaka četvrta kupljena supa iz kesice u Srbiji je neka od supa C. „Centroproizvod zna da je dobra supa tradicionalni deo zdravog ručka i zato prilikom njihove proizvodnje koristi pažljivo odabrane sastojke i najsavremeniju tehnologiju, što u kombinaciji sa dugogodišnjim iskustvom daje supe koje su sinonim za kvalitet. Supe C se brzo pripremaju, prijatnog su mirisa i dobrog ukusa. Obogaćene vitaminima i mineralima, pomažu boljem funkcionisanju organizma. Lagan su obrok i nadoknađuju tečnost, kao i sve druge materije neophodne za zdravo funkcionisanje organizma. Okrepljuju i opuštaju, umiruju, daju osećaj sitosti i vraćaju energiju. U prodaji se mogu naći u novoj modernizovanoj ambalaži. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Домаћице одавно знају да је пилећа супица заправо лек.А пилеће сало је добро за плућа.Баш као и гушчије и пачије. Супице из кесице су ''нужно зло'', препуне су штетних емулгатора и нутритијената, и премасне . Нормално је да су домаће кнедле и домаћи резанци прави додаци супама јер се праве од свежег јајета и брашна и не садрже емулгаторе и отрове. Ма кава да је супа из кесице,ипак је обичан вештак. ''Нужно зло''. Увек може да се нађе време за кување домаће супе или чорбе. А да не причам о ''брзој храни'',... Ми имамо савршену српску кухињу, којој се диве и они ван наше земље. Децу треба учити да једу храну из домаће кухиње,као што су кох, шне-нокле, домаћи пудинзи, домаћи сладоледи, патишпање од свежих јаја, једноставни колачи са јабукама као што је лења пита, ванилице, салчићи. Јако су хранљиве и све пите од домаћих или куповних кора, и слане и слатке. Кромпир треба кувати у љусци, да се сачувају витамини. Треба користити и пуно житарица као што су просо,сочиво,раж, хељда,интегрално брашно.Повремено,ако не и свакодневно месити хлеб, најбољи је бесквасни са бикарбона содом или пеци прашком... Пити праве незслађене цеђене сокове од воћа и поврћа... Уз све то користити зачине попут першуна,целера,мирођије,ђумбира, морску нерафинисану со,босиљак,мајчину душицу...рен, роткву белу и црну,цвеклу... А онда можемо да се сетимо и супице из кесице,али као нешто ''бљак'', што се може,али и не мора да користи... А још кад чујем ово ''јуха'', ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Новембар 19, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Sasvim pogrešno rezovanje naših baka. Sve što je novo mora da ne valja. Nazadnost i degradacija. Ništa šta kažu lekar i stručnjaci, bitno da je meni moja baka tako rekla. Srbijo među šljivama. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука