RYLAH Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Александар Демагоговић. Заборавио си да сте ви који сте ”демократска већина” наметнули ”правило игре” по коме је слобода кретања изузетно ограничена (наравно, све је то због добробити заједнице). У ком бре веку ти живиш? Хладни рат је одавно завршен, за ЕУ немаш визе, а ја ни о чему не одлучујем, нити бих задржавао тебе или било кога све и да се било шта питам. Ако ти се иде, иди, ако не можеш да одеш, немој да кривиш мене или било кога другог за то, него се потруди и промени нешто, немој само да кукаш. Смањи мало параноју и моралисање, леба ти, нико те није поставио за моралну полицију на форуму, нити ме интересује како ме доживљаваш. Опрости што нико није чекао тебе да се родиш, па да те питају за апсолутно све, сигуран сам да ти имаш све одговоре. То и јесте најнеправедније у овом друштву, колико ми се чини, то што нико неће дође код таквог мудраца по савет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Без визе у ЕУ можеш да одеш само у госте. Не можеш да се преселиш, радиш и живиш, што је била поента твојег коментара... Juan Valdez and sqny је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Можеш брате, толико је људи отишло. Али они нису седели и кукали по форумима. моја кума је отишла, снашла се и сад лепо живи тамо. Али она није кукала по форумима и пљувала глуп и прљав народ у коме се родила, него је радила на томе да оде. Колико си се ти помучио да одеш у САД? Ко год хоће, саветујем му то исто. Способни и корисни ће лако да оду и да се снађу, нико ти није крив ако не знаш. И ако погледамо мало изван Србије, видећемо једно чудо: Људи по ЕУ живе у државама, а опет путују из земље у земљу, живе и раде где хоће. Чудо! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Рекао сам: "не можеш без визе". ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Ако си у ЕУ, можеш, без проблема, по целој Европи. Него је мало лоше ако цео свет гледаш кроз перспективу Србије. То је као када цело друштво гледаш из перспективе интереса који се ограничавају на два метра око твоје куће. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 У ком бре веку ти живиш? Хладни рат је одавно завршен, за ЕУ немаш визе, а ја ни о чему не одлучујем, нити бих задржавао тебе или било кога све и да се било шта питам. У ком веку ти живиш и колико си уопште напуштао своје село? Визе су укинуте за туристичке посете до три месеца. И то не само нама и не само за ЕУ. Чак и Американцима треба виза ако желе да живе у ЕУ и грађанима ЕУ ако желе да живе у САД. Слобода кретања једино постоји унутар ЕУ и то је отприлике то. Мени је упала полиција у стан да проверавају мене и жену (најбесмисленијим могућим питањима која бих једино очекивао од Илије Чворовића) само зато јер је она странкиња. Из искуства знам да неке друге парове још више малтретирају. Толико о слободи кретања и живљења. И то није само овде, далеко од тога, земље са твојим ”јаким институцијама” умеју да буду још горе према својим грађанима. Једино је демагогија различита и прилагођена конкретној култури. И ти такође смањи мало доживљај и разговатрај тако са својим клијентима или са судијама. Ја сам твоје смрадове од бирократа разних земаља (и ”слабе” и ”јаке институције”) упознао изузетно добро. И не ”моралишем на форуму” него отворено кажем колико презирем државу и твоју државољубачку идеологију. Ради се о бруталном насиљу у сваком могућем смислу (порези су само један облик тог насиља и то ни изблиза најгори, да је само то па и да толеришеш). Друга је ствар што се теби не свиђа да се ствари назову правим именом, то је твој проблем. uros је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 У ком веку ти живиш и колико си уопште напуштао своје село? Ако си мислио на село као стање духа, ти се од свог ниси одаљио ни педаљ. И ти такође смањи мало доживљај и разговатрај тако са својим клијентима или са судијама. . А ти престани да своје фрустрације истресаш на мени, глумиш моралну полицију и вређаш мене лично, па неће бити проблема. Да не би ова расправа трајала у недоглед, погледај како си почео пост на који сам одговорио. А то ти није први пут. И сваки следећи пут ћу исто да одреагујем, јер себи дајеш превише за право. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 И сваки следећи пут ћу исто да одреагујем, јер себи дајеш превише за право. Разумем, јако је тешко за људе твог светоназора да не одређују другима шта имају право да раде. То је саставни део целе те идеолошке школе. uros је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Разумем, јако је тешко за људе твог светоназора да не одређују другима шта имају право да раде. То је саставни део целе те идеолошке школе. Не, него је тешко нормалним људима да не одреагују када им неко у име слободе намеће шта треба да мисле и онда вређа свакога ко мисли другачије и још се усуди да даје аргументе. И још се притом поставља као врхунски морални ауторитет који је квалификован да залепи етикету свакоме. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Не, него је тешко нормалним људима да не одреагују када им неко у име слободе намеће шта треба да мисле и онда вређа свакога ко мисли другачије и још се усуди да даје аргументе. Ко ти намеће шта треба да мислиш? Свашта с тобом, човече. И ко те вређа? То што сам рекао да си демагог. Можда и ниси, али је твоја (не само твоја) прича чиста демагогија. за десетку. Те лимунаде сви политичари на свету користе да би се докопали гласова. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Ко ти намеће шта треба да мислиш? Свашта с тобом, човече. И ко те вређа? То што сам рекао да си демагог. Можда и ниси, али је твоја (не само твоја) прича чиста демагогија. за десетку. Те лимунаде сви политичари на свету користе да би се докопали гласова. То што ти имаш предрасуде и нећеш ни да се упустиш у то шта неко прича, не даје ти за право да га називаш демагогом. И сигурно ти не даје за право да глумиш моралну полицију по форуму. Ако сам глуп, моја ствар, ко си ти да ме овде просветљујеш и учиш? Јел треба ја сад да кренем са паљбом по теби и свему ономе твом што сам видео овде по форуму? Јел у то форум треба да се претвори? И не исказујеш такав безобразлук само када са мном разговараш, али то што ти други толеришу да их називашп свакаквим именима не значи да ћу и ја. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Новембар 27, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 То је замена теза. Наравно да не треба допустити. Ако имаш силу да узмеш од другог, онда је очигледно да имаш могућност да помогнеш. Ако видиш гладног хришћански поступак је да извадиш из свог џепа и нахраниш га, а не да узмеш од комшије и нахраниш га. То је извађено из контекста. Ту се ради о проблему са којим су се сусрели рани хришћани да ли се треба покоравати световним властима или не. Апостол Павле, као мудри пастир, је саветовао да се са властима не долази у непотребан сукоб јер су хришћани већ и без тога имали довољно проблема. Не расправља он ту о етици и да ли је порез сам по себи исправан и праведан. Једноставно им каже "поштујте силу" јер ту и овако ништа не можете. Слично као што саветује Филимону да прихвати одбеглог роба Онисима јер би му иначе следила казна. Он ту не "оправдава робовласништво", него једноставно покушава да уради најбоље што може у датим околностима. Да је Павле писао нешто о робовласништву као таквом, то би мало другачије звучало. Са друге стране, ево шта Бог преко Самуила каже Израелцима када су тражили да им постави цара: Овде се порез, тј. "десетак", јасно осуђује као и све остало што државна сила носи са собом. (Зач. 90). 15. Тада отидоше фарисеји и на вијећању се договорише како би га ухватили у ријечи. 16. И послаше к њему ученике своје са иродовцима, говорећи: Учитељу, знамо да си истинит и путу Божијему заиста учиш и не обазиреш се ни на кога, јер не гледаш ко је ко од људи. 17. Кажи нам, дакле, шта ти мислиш: треба ли дати порез ћесару или не? 18. Разумијевши Исус лукавство њихово рече: Што ме кушате, лицемјери? 19. Покажите ми новац порезни. А они му донесоше динар. 20. И рече им: Чији је овај лик и натпис? 21. Рекоше му: Ћесарев. Тада им рече: Подајте, дакле, ћесарево ћесару, и Божије Богу. 22. И чувши задивише се, и оставивши га отидоше. http://www.rastko.rs/bogoslovlje/novi_zavet/jevandjelije_po_mateju_c.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Наравно да постоји разлика и свакако да је ово прво далеко боље. Само то врло често није довољно. Зар треба допустити да неко нпр. умре од глади или пак немоћи ако нико не може или неће да му помогне? Да ли је то слобода? Наравно да није. Слободе нема без одговорности. Плаћање пореза да би се помогло нпр. социјално угроженима није никакво отимање имовине. Свакако, говорим о умереним а не високим порезима и наметима који имају сасвим другу сврху и најчеће јесу предмет злоупотребе. Уосталом од пореза се плаћа и полиција која управо штити имовину од правог отимања и лоповлука. Ja imam suprotno misljenje. Smatram da ce mnogo vise ljudi umreti od gladi ako davanje bude prisilno i sprovedeno od strane onih koji koji ne proizvode nikakvu vrednost jer ce sama redistribucija bogatstva u takvom scenariju biti mnogo skuplja a korupcija daleko veca. У Светом Писму на више места се говори о томе да се порез плаћа. У Посланици Римљанима нпр. пише: "Због тога плаћајте и порезе; јер су служитељи Божији који баш на томе раде. Сваком дајте оно што сте дужни: коме порез - порез, коме царину - царину, коме страх - страх, коме част - част. " Не говори да се порез не плаћа и да је то насилно и као такво нелегитимно. Ne bih se upustala u tumacenje Svetog Pisma jer smatram da je svaki pasus kompleksan, slojevit i visedimenzionalan. Pokusavajuci ga svesti na jednu dimenziju ili bukvalno tumaciti moze nas samo navesti na pogresan put. Koliko se ja razumem, a to je iskreno poprilicno nedovoljno, tako su i nastajale mnoge sekte-iz pogresnog ili bukvalnog tumacenja Svetog Pisma... uros је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Ja imam suprotno misljenje. Smatram da ce mnogo vise ljudi umreti od gladi ako davanje bude prisilno i sprovedeno od strane onih koji koji ne proizvode nikakvu vrednost jer ce sama redistribucija bogatstva u takvom scenariju biti mnogo skuplja a korupcija daleko veca. Ево свеж пример - за праг сиромаштва у САД сматра се приход мањи од $20,000 годишње за породицу. Федерална влада је прошле године за "социјалну помоћ" потрошила $60,000 по сиромашној породици: http://www.weeklysta...rty_657889.html Да се човек запита - како је онда могуће да су ти људи и даље сиромашни? Фора је у томе што те паре уопште нису отишле сиромашнима, већ на плате запослених у администрацији, разне "пројекте" које су они себи смислили за игру итд. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Новембар 27, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Ja imam suprotno misljenje. Smatram da ce mnogo vise ljudi umreti od gladi ako davanje bude prisilno i sprovedeno od strane onih koji koji ne proizvode nikakvu vrednost jer ce sama redistribucija bogatstva u takvom scenariju biti mnogo skuplja a korupcija daleko veca. Ма ок, свако има право на своје мишљење и свој став. Форуми томе и служе. Ne bih se upustala u tumacenje Svetog Pisma jer smatram da je svaki pasus kompleksan, slojevit i visedimenzionalan. Pokusavajuci ga svesti na jednu dimenziju ili bukvalno tumaciti moze nas samo navesti na pogresan put. Koliko se ja razumem, a to je iskreno poprilicno nedovoljno, tako su i nastajale mnoge sekte-iz pogresnog ili bukvalnog tumacenja Svetog Pisma... Слажем се. Не упуштам се ни ја у неко тумечење Светог Писма, већ сам само на овој теми навео одређене изворе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука