Млађони Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Ма наравно, то је међународни суд правде , хахахахахахаха!!! Поента мог поста не шта је то а шат није. "Исток" за тај Хашки суд подједнако одговоран колико и "запад". oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Још када би ти знао како се даје мандат и постављају судије у Хашко трибуналу.. било би је јасно да није то "западни суд". Ето управо због таквих неистина ја и пишем 150 постова овде. http://www.icty.org/sid/143 Ти стварно верујеш да је УН независна светска институција? Саша M. је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 @MIlosavljevic Нисам ухватио, кад већ све коментаришеш, шта кажеш на ово што кажу судија из Италије и са Малте, да поступак доношење пресуде није баш правно и законски коректан? Не кажу да није био правно и законски већ да није праведан. Т.ј да остала тројица судија нису праведно измерили доказе и апсолутно се слажем са тиме. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 @MIlosavljevic Нисам ухватио, кад већ све коментаришеш, шта кажеш на ово што кажу судија из Италије и са Малте, да поступак доношење пресуде није баш правно и законски коректан? Боже свашта и ти питаш , та шта они знају. Ваљда се хашки суд не сме доводити у питање јер на шта би то личило мош мислити кад би сад сваки правник доводио тај суд у питање , рецимо као онај луди Шешељ, мислим ... Саша M. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 @MIlosavljevic Нисам ухватио, кад већ све коментаришеш, шта кажеш на ово што кажу судија из Италије и са Малте, да поступак доношење пресуде није баш правно и законски коректан? Апсолутно се слажем са њима само бих да те исправим. Они не кажу да није законски кректно, већ да није праведно. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Brate, imaš Hrista, na njega se ugledaj. Imaš prve Hrišćane koji su tri veka gonjena i prezirenja izdržali i na kraju su nadvladali. Mi sami trebamo da se razvijemo kao narod, ne nekoga da imitiramo, jer imitacija je najzad uvek samo fejk, šminka, nikad to nije pravo. Не могу да се угледам на неког ко није ту, материјално. Историјских личности можемо много наћи на које би се могли угледати. Него нађи ми данас таквог човека, заједницу. Морамо признати својим противницима квалитете, јер нису нас победили случајно, без труда, и не без разлога. Ми не можемо да се развијамо као народ, када нас стално протерују, нападају, врше геноциде, а не дају нам ни да се исплачемо над својим жртвама, јер нас представљају агресорима на сопственој земљи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Поента мог поста не шта је то а шат није. "Исток" за тај Хашки суд подједнако одговоран колико и "запад". Е немој ми сад шатро , стварно имам 38 степени температуру и нисам у стању да разумем шатро .Који исток , за мене не постоји исток. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Апсолутно се слажем са њима само бих да те исправим. Они не кажу да није законски кректно, већ да није праведно. Ај понови још једном стварно прва два пута нисам разумео. Таша је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Не могу да се угледам на неког ко није ту, материјално. Не угледаш се на Христа? Јел си ти уопште Хришћанин? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Ај понови још једном стварно прва два пута нисам разумео. Па чекај, јел ти моћ разумевања поремећена том температуром или није? Е немој ми сад шатро , стварно имам 38 степени температуру и нисам у стању да разумем шатро .Који исток , за мене не постоји исток. Да се приметити. :Р oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Не угледаш се на Христа? Јел си ти уопште Хришћанин? То царе Милосављевићу , тачно тако , управо тако се и ми остали Србљи угледамо на цара Лазара који се угледао на Христа иако обојица нису ту , сем на литургији. Саша M. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Не кажу да није био правно и законски већ да није праведан. Т.ј да остала тројица судија нису праведно измерили доказе и апсолутно се слажем са тиме. Није само правда у питању већ и погрешно извођење пресуде, занемиравање доказа, за то има сигурно неки правнички термин, углавном то није урађено како треба. U protivnom mišljenju, sudija Pokar ukazao je na "veliki broj grešaka i pogrešnih konstrukcija u rezonovanju većine sudija", ocenjujući da je današnja pravosnažna presuda zasnovana na pogrešnoj interpretaciji zaključaka prvostepenog veća i kršenju sudske prakse i standarda u žalbenom postupku. Po stavu koji dele sudije Pokar i Ađijus, većina sudija je naprečac zanemarila i odbacila veliki deo obimnog dokaznog materijala na kojem je bila zasnovana prvostepena presuda. Većina je iskoristila pogrešno utvrđeno "pravilo 200 metara" iz prvostepene presude da poništi sve preostale nalaze na kojim su se temeljili nezakonitost artiljerijskih napada i udruženi zločinački poduhvat, naglasio je sudija Pokar, primećujući da je i to učinjeno na osnovu pogrešnog tumačenja prve presude. Pritom, pošto je odbacila "pravilo 200 metara", većina sudija u žalbenom veću, po italijanskom sudiji, nije odredila i primenila svoj pravni standard za određivanje (ne)zakonitosti napada, a bila je obavezna da to učini, uz mogućnost da potom presudu vrati prvostepenom veću na ponovno odlučivanje. Protiveći se konačnoj presudi da operacija Oluja nije predstavljala udruženi zločinački poduhvat, sudija Pokar je naznačio da je takvo rezonovanje većine "daleko od ubedljivog", zbog toga što je zasnovano isključivo na oceni da artiljerijski napadi na gradove u Krajini nisu bili nezakoniti. Većina je iskoristila pogrešno utvrđeno "pravilo 200 metara" iz prvostepene presude da poništi sve preostale nalaze na kojim su se temeljili nezakonitost artiljerijskih napada i udruženi zločinački poduhvat, naglasio je sudija Pokar, primećujući da je i to učinjeno na osnovu pogrešnog tumačenja prve presude. Pritom, pošto je odbacila "pravilo 200 metara", većina sudija u žalbenom veću, po italijanskom sudiji, nije odredila i primenila svoj pravni standard za određivanje (ne)zakonitosti napada, a bila je obavezna da to učini, uz mogućnost da potom presudu vrati prvostepenom veću na ponovno odlučivanje. Kao dokaz o postojanju zločinačkog udruženja, prvostepeno veće utvrdilo je, podseća sudija Pokar, da je, posle brionskog sastanka - na kojem su "učesnici govorili o važnosti da odlazak srpskog stanovništva bude deo i rezultat napada koji će uslediti" – usledila deportacija "najmanje 20.000 ljudi" koji su artiljerijskim atacima u Oluji nasilno bili pokrenuti iz gradova. Utvrđujući da udruženog zločinačkog poduhvata nije bilo, većina sudija je, po sudiji Pokaru, zanemarila i dokaze o zločinima koje su Hrvatska vojska i specijalna policija posle Oluje počinile nad Srbima koji su ostali u Krajini, kao i diskriminatorne mere koje su vlasti u Zagrebu uvele da bi sprečile povratak sprskog stanovnistva. "U samo tri paragrafa, većina zaključuje da brionski sastanak, zločini počinjeni nad preostalim Srbima u avgustu i septembru 1995. i diskriminatorna politika i imovinski zakon nisu dovoljni za nalaz prvostepenog veća da je postojao udruženi zločinački poduhvat", naglašava sudija Pokar. Bivša glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte izjavila je za HRT da je veoma iznenađena oslobađajućom presudom i da je bilo jasno da je reč o udruženom zločinu. "Po mom uverenju, a i iz navedenih razloga, analiza većine u pogledu udruženog zločinačkog poduhvata pogrešno tumači prvostepenu presudu, netačna je i obmanjujuća", dodaje Pokar. Osvrćući se na nalaz većine u žalbenom veću da bi se moglo razumno protumačiti da su Tuđman i Gotovina na Brionima postigli "zakoniti konsenzus da se civilima pomogne da privremeno napuste područje sukoba iz razloga legitimne vojne prednosti ili smanjivanja žrtava", sudija Pokar je naznačio: "U svetlu pažljive analize i detaljnog pregleda Brionskih transkripta, koje je obavilo raspravno veće, ove sugestije su jednostavno groteskne". Podsetio je da je prvostepeno veće utvrdilo da reči predsednika Tuđmana da "Srbima treba dati puta, sve im tobož garantujući ljudska prava" ne mogu značiti zaštitu civila, nego samo da im "treba dati puta". To je potvrđeno i par nedelja posle Oluje, kada je Tuđman srpsko stanovništvo uporedio s "kancerom koji se širi" i rekao: "Nisu imali ni vremena da pokupe svoje prljave pare i prljav veš". Većina je propustila da pokaže kako je i gde pogrešilo prvostepeno veće pri utvrđivanju da je udruženi zločinački poduhvat postojao, naznačio je sudija Pokar. "Ako je većina želela da oslobodi Gotovinu i Markača, neko bi se mogao zapitati šta je želela da postigne poništavanjem nalaza da je postojao udruženi zločinački poduhvat, umesto da se koncentriše na njihov doprinos tom poduhvatu. Ostavljam to pitanje otvorenim", zaključio je sudija Pokar u svom protivnom mišljenju. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 А ми не волимо свој народ - исто што смо искомплексирани (онај непатриЈотски фронт). Опет су они у предности Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Није само правда у питању већ и погрешно извођење пресуде, занемиравање доказа, за то има сигурно неки правнички термин, углавном то није урађено како треба. Не знам за термин али знам да није испоштовано начело правичности. И то се апсолутно слажем. Није урађено како треба, докази су игнорисани. Све то због једне "рупе". oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Протест против Хашког трибунала и ЕУ, субота у 15 часова Позивамо све родољубе на протест против Хашког трибунала и ЕУ у суботу у 15 часова испред седишта Европске уније у Београду! Београд, 16.11.2012 Покрет Двери позива све српске родољубе на свенародни протест против Хашког трибунала и Европске Уније, који ће се одржати у суботу, 17. новембра у 15 часова испред седишта Европске Уније у Београду (Владимира Поповића 40а, блок 19 код Сава центра на Новом Београду)! Најновија пресуда Хашког трибунула о ослобођењу ратних злочинаца Готовине и Маркача, иза које стоји Европска Унија, кап је која је прелила чашу понижења српског народа и државе. Даља сарадња Председника и Владе Србије са Хашким трибуналом, преговори са Европском Унијом и тзв. приштинским режимом немају никаквог смисла, изузев даљег понижавања и уништавања Србије. Време је да изразимо свој протест испред седишта Европске Уније, која стоји иза вишегодишње политике понижавања српског народа и комадања српских националних територија. Дођите да покажемо да смо против уласка Србије у ЕУ и да јасно знамо ко је узрочник понижења наше нације и државе! Субота, 17. новембар у 15 часова, испред седишта Европске Уније у Београду (Нови Београд, Владимира Поповића 40/V, блок 19, у близини Сава центра, 1 трамвајска станица од Сава центра у правцу ка Новом Београду)! Информативна служба Двери Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука