Jump to content

Oslobođeni Gotovina i Markač

Оцени ову тему

Manolis

Препоручена порука

Свидело се теби или не, имају везе са новцем. Добар адвокат може да нађе рупу на који лош неће бити спреман. Хрвати су имали доброг адвоката.

Судија није Бог и није свевидећи, он суди на основу онога што му је предложено и по закону.

Daj kom zakonu ?

al konatamo se izgleda na kraju!! Moral i pravda protiv novca,al novac pobedjuje!!!

Bravo!!!!

"Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi."

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Koliko sam ja skontao iz medija, optužnica ih uopšte nije ni teretila za ubistva i proterivanja srpskih civila tokom i posle 'oluje', nego za nekakvo "preterano granatiranje srpskih gradova". I čim su proglašeni nevinim po toj stavki, pala je i čitava optužnica u vodu...

Подели на овим сајтовима

Koliko sam ja skontao iz medija, optužnica ih uopšte nije ni teretila za ubistva i proterivanja srpskih civila tokom i posle 'oluje', nego za nekakvo "preterano granatiranje srpskih gradova". I čim su proglašeni nevinim po toj stavki, pala je i čitava optužnica u vodu...

Читај :) Знаш какви су нам шупци водили случај...

http://www.icty.org/x/cases/gotovina/acjug/bcs/121116_summary.pdf

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Свидело се теби или не, имају везе са новцем. Добар адвокат може да нађе рупу на који лош неће бити спреман. Хрвати су имали доброг адвоката.

Судија није Бог и није свевидећи, он суди на основу онога што му је предложено и по закону.

А како двојица судија кажу да су криви? Како је на основу истих доказа првостепено веће донело осуђујућу пресуду?

Подели на овим сајтовима

А како двојица судија кажу да су криви? Како је на основу истих доказа првостепено веће донело осуђујућу пресуду?

Испрати случај:

http://www.icty.org/...116_summary.pdf

Па сам донеси одлуку.

Иначе за одлуку су позитивно гласали судија из Италије, и судија са Малте. Т.ј гласали су да Готовина и овај други не буду ослобођени.

Подели на овим сајтовима

Нека су имали и новце и адвокате,ипак су дотични у првом степену били осуђени на 24,односно 18 година.Није то баш мала разлика.Мада председник жалбеног већа је био Теодор Мерон,тако да ту пресуду није требало ни ишчекивати,одмах се могло знати каква ће бити...

Подели на овим сајтовима

Нека су имали и новце и адвокате,ипак су дотични у првом степену били осуђени на 24,односно 18 година.Није то баш мала разлика.Мада председник жалбеног већа је био Теодор Мерон,тако да ту пресуду није требало ни ишчекивати,одмах се могло знати каква ће бити...

Знало се какав ће бити један глас. Јамајчанин је пресудио, не Мерон.

Да су били три против Мерона, не би добили.

Управо због тих "преференција" које је немогуће избећи судсво је мешовито.

И даље не мења чињеницу да командну одговорност Готовине нисмо ни доказивали и то нас је сахранило.

Подели на овим сајтовима

Знало се какав ће бити један глас. Јамајчанин је пресудио, не Мерон.

Да су били три против Мерона, не би добили.

Ма тај Мерон је председавао жалбеним већем и у случају Шљиванчанин и у случају Блашкић...некако су чудне пресуде кад је он "ту негде"...

Подели на овим сајтовима

Читај :) Знаш какви су нам шупци водили случај...

Pa da

S obzirom na gore navedeno, Žalbeno vijeće, uz suprotno mišljenje suca Agiusija i suca Pocara, smatra da nijedno razumno Raspravno vijeće nije moglo zaključiti izvan razumne sumnje da su četiri grada bila izložena protupravnim topničkim napadima. Stoga Žalbeno vijeće, uz suprotno mišljenje suca Agiusa i suca Pocara, djelomično prihvaća prvu žalbenu osnovu g. Gotovine, a djelomično i drugu žalbenu osnovu g. Markača, te poništava nalaz Raspravnog vijeća da su napadi na četiri grada bili protupravni.

(Četiri grada koja se spominju su Knin, Benkovac, Obrovac i Gračac)

A onda su posle oslobođeni i odgovornosti za proterivanje:

U tom kontekstu Žalbeno viječe, uz suprotno mišljenje suca Agiusa, ne vidi ni jedan daljnji zaključak Raspravnog vijeća koji bi predstavljao actus reus u prilog osuđujućoj presudi na osnovi alternativnog vida odgovornosti. Shodno tome, Žalbeno vijeće, uz suprotno mišljenje suca Agiusa, neće g. Gotovini izreći osuđujuću presudu na temelju alternativnih vidova odgovornosti.

Žalbeno vijeće, uz suprotno mišljenje sudaca Agiusa i Pocara, podsjeća da su postojanje UZP-a i protupravnih topničkih napada u temelju svih materijalnih zaključaka u Prvostupanjskoj presudi. U takvom kontekstu, bilo kakav pokušaj da se izvuku zaključci nužni za osuđujuće presude po alternativnim vidovima odgovornosti bi predstavljalo rizik da se značajno naruše prava g. Markača na pravično suđenje.

S obzirom na gore navedno, Žalbeno vijeće, uz suprotno mišljenje suca Agiusa, neće izreći osuđujuće presude g. Markaču na temelju alternativnih vidova odgovornosti.

Подели на овим сајтовима

"Хрвати су најхрабрији народ на свету, не зато што се ничега не боје, већ зато што се ничега не стиде" - Јован Дучић

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Испрати случај:

Па сам донеси одлуку.

Иначе за одлуку су позитивно гласали судија из Италије, и судија са Малте. Т.ј гласали су да Готовина и овај други не буду ослобођени.

Срамно образложење срамне одлуке!!!!!

Хрватски превод, али толико контрадикторан да је смешан!

Подели на овим сајтовима

No, ovo je sad čudno! Sad pri traženju tog članka koji sam vam obećao sam ukucao

imena brata i sestre svoje babe koji su bili u partizanima i gle gdje sam je našao!

https://cp15.heritag...t=75&order=ddup

Neko je moje babe stariju sestru, najstariju od njih svih, Miciku Zalešak otac joj Ivan, moj pradjeda dakle, stavio u spisak žrtava Jasenovaca što nije tačno jer ona nikakva jasenovačka žrtva nije. Ona je poginula od ustaša ali ne u Jasenovcu već u oružanom okršaju, zasjedi. Nikad za to ne bi ni saznao da nije bilo ove rasprave. Slažu se podaci osim što nije istina za taj Jaenovac.

ZALEŠAK MICIKA IVAN DUBRAVA 1 1922

Ima to biti nekakav Jasenovac Research Institute. Svašta!

Moram sad provjerit kakva i čija je to institucija i zahtjevat brisanje

njenog imena od tamo jer tamo stoji bez razloga. OMG!

https://cp15.heritag...t=75&order=ddup

Ni u snu me ovo ne bi napalo, baš sam iznenađen!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...