Grizzly Adams Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Биће да је ипак дизниленд, ето ја рекох па таман да ме прогласиш клерофашистом , хахахаха!!! Ма тих што нас проглашавају за разне ствари има већ довољно, нема потребе да се мешам... Што се Слобе и Фрање тиче, мени је сасвим јасно и очигледно да су били иста сорта. Само је Слоба био глупљи па изгубио рат. За све остало могли су да замене места и да нико ништа не примети. Mиљан Танић, Justin Waters and Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Хехехе још ће нам на крају Руси бити криви за Јасеновац... Хоћеш да кажеш да сам нешто нетачно написао? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Такође, теза "доста ЕУ, окренимо се Русији" је смешна, зато што Русија није нека организација којој можемо да приступимо. Такође, смешна је и због већ горепоменуте сарадње коју Русија има са ЕУ као целином и сваком земљом појединачно, дакле и сама Русија врло лепо сарађује с ЕУ и са целим Западом... нама се само ствара привид неког раздора (који је притом нешто ситнополитички, а у глобализму се гледа економски интерес, а то неће нико да нам каже...) а они сви лепо шурују и сарађују... Koliko se ja sećam - razdor je bio između Sovjetskog Saveza i Zapada. A teza "okrenimo se Rusiji" je smešna uzduž i popreko. Isto kako je i Veliki Vođa Putin smešan uzduž i popreko. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Да додам, иста оваква еуфорија била би на нашим улицама да смо добили рат и Младић се врати у Београд. Код нас тога нема масовно (већ само маргинално) само зато што смо пукли ко звечка... А то је заиста била уметност с` обзиром да смо били дупло јачи од свих осталих заједно. Али ето... Од свих дебила ми смо увек налазили највеће, па ево и сада. И после се чудимо шта нас је снашло. Mиљан Танић and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Ma ne baca on nikom prasinu u oci. Misionari covek. Nego zeznuo ga malo Hag pa sve ono sto vremenom gradi, padne u trenutku u prasinu. Nije lako ni njemu. Sizifov posao je zamorna rabota. To se varaš, nije to vidjelo ni M od misionarenja. Ovo je pravo misionarenje i ljubav hrišćanska! Na tom im ja mogu samo zavidjeti. Na ovakve bismo se trebali ugledat i svi biti braća u Hristu ko što oni dvaja. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Koliko se ja sećam - razdor je bio između Sovjetskog Saveza i Zapada. A teza "okrenimo se Rusiji" je smešna uzduž i popreko, a koliko vidim i dijagonalno. Наши политичари (а и руски амбасадори и други представници њихови у нашој јавности) покушавају да нам прикажу како тај раздор и даље траје... Да би нас свакако привукли да послујемо с њима (о условима пословања тек да не говорим)... Но, најбаналнији пример антизападњаштва Русије (а ово је згодно истицати и кад крене прича о употреби ћирилице, са руским примером како је све на ћирилици) јесте пример колико пута је у последњих 10 година Русија на Евровизији певала на енглеском и имала и америчке композиторе/текстописце. Ха. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Да додам, иста оваква еуфорија била би на нашим улицама да смо добили рат и Младић се врати у Београд. Код нас тога нема масовно (већ само маргинално) само зато што смо пукли ко звечка... А то је заиста била уметност с` обзиром да смо били дупло јачи од свих осталих заједно. Али ето... Од свих дебила ми смо увек налазили највеће, па ево и сада. И после се чудимо шта нас је снашло. Мало ти нешто сувише поједностављујеш ствари. Прво су рат закувала два човека а онда ми изгубили зато што смо глупљи. А утицај међународних фактора и сл.? Зосима је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 А утицај међународних фактора и сл.? Na šta konkretno misliš? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Јес' да сви знају колико сам против политике у Цркви, али ти си паметан човек, па морам напросто овако гласно да се запитам. Синоћ смо већ мало дискутовали о томе, ал' ајде опет, да виде мало и други људи. Дакле, какве везе има ЕУ с овим? Хашки суд је суд који је основао Савет Безбедности УН, исти онај СБ УН од којег увек очекујемо неку правду, исти онај СБ УН од којег очекујемо да води истрагу о трговини органима на КиМ, јер мислимо да ће он то много праведније чинити од ЕУ. А како СБ УН функционише? Хвала Богу на једном монаху који ми синоћ код мене на фејсу отвори очи: СБ УН има пет (5) сталних чланица - то су САД, Француска, Британија, Русија и Кина. Да би се донела нека одлука, морају све чланице да се сложе, јер нема прегласавања. Да су Русија или Кина биле против отварања овог суда, он никад не би био отворен. Такође, да су Русија или Кина ИЈЕДНО током свим ових година рекле "стоп" овом суду, он би био укинут. Тако да, када Русија каже како је суд неправедан и како је то све лакрдија, а притом у самом СБ УН ништа тим поводом не учини, постоји само једна реч за то: лицемерје. А зашто Русија, та иста Русија којој кажеш треба да се окренемо, то не учини? Па наравно, зато што има свој интерес у сарадњи са земљама против којих би стала у наше име. Зашто би се она жртвовала за Србију? Али хајде да се не правимо блесави, бар ми који имамо мало више нечег у глави од просечног гледаоца дневника на РТС. Такође, теза "доста ЕУ, окренимо се Русији" је смешна, зато што Русија није нека организација којој можемо да приступимо. Такође, смешна је и због већ горепоменуте сарадње коју Русија има са ЕУ као целином и сваком земљом појединачно, дакле и сама Русија врло лепо сарађује с ЕУ и са целим Западом... нама се само ствара привид неког раздора (који је притом нешто ситнополитички, а у глобализму се гледа економски интерес, а то неће нико да нам каже...) а они сви лепо шурују и сарађују... Но, заиста, суштинско питање је - ако нам је Русија толики пријатељ и стално нас тапше по рамену како је Хаг неправедан... што га није укинула? Један мааали вето је довољан. Веза ЕУ и трибунала је очигледна. Зар смо већ заборавили да нам је као једини услов за приступање ЕУ било испоручење трибуналу оптужених? Ако нема везе једно са другим, зашто нам је ЕУ постављала тај услов? Очигледна је криза СБ УН, зато што се он злоупотребљава од САД и ЕУ. То смо видели на многим примерима. Један од последњих је Либија, где је злоупотребљена одлука СБ за војну интервенцију у Либији. Због тога се не назире решење проблема у Сирији. Дакле, очигледно је да сем вета, Русија и Кина тамо немају никакав утицај. Ако би поднели захтев за укидање суда, САД би сигурно уложили вето и то блокирали. Можемо претпоставити да су приликом оснивања трибунала веровали да ће бити објективан. Сад више немају никакав утицај, као што нису имали утицај ни на војну интервенцију у Либији. Дакле не може се малим ветом укинути трибунал, него за то треба имати подршку свих сталних чланица СБ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 То што ЕУ тражи од нас је скроз друга прича и није тема мог писања, него наводна подршка Русије. А да би се суд затворио јесте довољан вето, односно довољно је да једна од сталних чланица СБ УН повуче своју подршку. А чак и да јесте потребно гласање - Русија није то чак ни покушала. А ни Кина. И хајде стварно једном да престанемо да сами себи навлачимо на очи неке завесе патриотизама и братољубља и видимо ствари онаквима какве јесу. Е КО НО МИ ЈА, све се врти око економије. Руси хоће да зараде паре од Запада, и добро им иде. Кини иде још боље... зашто би онда квариле своје односе с њима због нас? Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Na šta konkretno misliš? Рецимо војна помоћ снага за брзо дејство, бомбардовање Републике Српске. То је између осталог помогло Хрватима да освоје Грахово и Гламоч и тако зађу за леђа Книну. А мислим да се причало и да су Олују помагале структуре америчке војске (http://www.telegraf.rs/vesti/329218-americki-sud-prihvatio-tuzbu-srba-zbog-oluje) Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Што се Слобе и Фрање тиче, мени је сасвим јасно и очигледно да су били иста сорта. Само је Слоба био глупљи па изгубио рат. За све остало могли су да замене места и да нико ништа не примети. Pa nije bas tako. Sloba je bio gluplji - tu se slazemo, samo zato sto nije, kao Tudjman, imao jasno formulisane nacionalne ideje kao i onih koji bi ih podrzali. U Srba vazda vise kosmopolita i pacifista. Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Хоћеш да кажеш да сам нешто нетачно написао? Па и ми смо Белорусији увели санкције и осудили Русију због Пуси Рајота... Значи танте за кукурику. Не знам ни што неко очекује од Руса неку помоћ, кад они још увек нису у стању да се снађу ни у Москви. Али слушам те тезе о злим русима којима нам никад али баш апсолутно никад( осим милион пута) до сад нису помогли па ко велим биће на крају да су Руси криви и за Јасеновац. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Мало ти нешто сувише поједностављујеш ствари. Прво су рат закувала два човека а онда ми изгубили зато што смо глупљи. А утицај међународних фактора и сл.? Нисам рекао да смо "ми" били глупљи, него да је Слоба био глупљи. Ваљда правиш разлику између "нас" и Слобе. Што се међународних фактора тиче, то је исто био његов посао да се са људима договори, а не да избацује амбасадоре и свађа се са свима. Однос "међународних фактора" према Србији је само још један симптом његове глупости. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Pa nije bas tako. Sloba je bio gluplji - tu se slazemo, samo zato sto nije, kao Tudjman, imao jasno formulisane nacionalne ideje kao i onih koji bi ih podrzali. U Srba vazda vise kosmopolita i pacifista. I Hitler je za kolaps Rajha krivio "slabićstvo i nepatriotizam nemačkog naroda". Sigurno je to bio problem, right. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука