Jump to content

Избори су. Коме иде ваш глас?

Оцени ову тему

Баба

Glasajte kao da su sad izbori  

65 члановâ је гласало

1. 1. За кога бисте гласали да су сад избори?

• ДСС+Двери
      38
    • ДС
      17
    • СНС+СНП+ПУПС
      31
    • СПС
      3
    • СДС-СЛВ-ЛДП
      3
    • ДЈБ
      37
    • ЈС
      0
    • СРС
      22
    • Родољуби
      2
    • Неко други, нећу гласати
      40

Препоручена порука

Zeljko u pocetnoj anketi si promasio nesto...

SNS ne ide samo sa SNP u koaliciji,nego i sa spo,pups,ps,karicevima i ostalim ex ds,ex ldp,ex sps...malo je sira koalicija.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Ma jok. SNS je naš CDU. Protestanti, EUropejci, NATOvci, Amerofili. Isti su.

ЦДУ је више католичка странка (мада окупља и протестанте). Погото је католички њихов алтерего у Баварској ЦСУ тј. Хришћанско социјална унија.

А што се СНС тиче та странка  још увек тражи себи идентитет. Ево праве колацију са левичарима, русофилима, евроскептицима. По оснивању су имали споразум са Јединственом Русијом и Слободарском партијом из Аустрије, а по доласку на власт се приближавају Европској народној партији. Истина, јесте СНС десни центар, али морају они доста да раде на себи тј. на својој политичкој и идеолошкој изградњи.

У ЦДУ ти имаш опоненте Ангели Меркел, у СНС (као и у другим партијама у Србији) ти не смеш реч критике рећи против лидера странке ако мислиш у њој да останеш.

Подели на овим сајтовима

И код нас су ове године избори. И ја сваки пута изађем на изборе. Не би дозволила да ми неко узме мој листић и заокружи тамо неког безвезног. Ја њих лијепо заокружим све. Да се нико не љути. Само не знам зашто увијек мој листић прогласе неважећим!!?  :D  :D

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

А што се СНС тиче та странка још увек тражи себи идентитет.

Мислим да у неком идеолошком смислу тај идентите више ништа не значи.

У Србији поготово, са подршком од 50% још мање.

На крају идентитет им се том подршком сам намеће - а то је неки народњачки правац.

Медији народњачки, политика народњачка, све је у том неком народњачком фазону.

у СНС (као и у другим партијама у Србији) ти не смеш реч критике рећи против лидера странке ако мислиш у њој да останеш.

Да, ово је тако у свим странкама у Србији.

Подели на овим сајтовима

Мислим да у неком идеолошком смислу тај идентите више ништа не значи. У Србији поготово, са подршком од 50% још мање. На крају идентитет им се том подршком сам намеће - а то је неки народњачки правац. Медији народњачки, политика народњачка, све је у том неком народњачком фазону.

Sto rece juce jedan analiticar - mi smo u post-ideoloskom drustvu, sta god to znacilo :) Uglavnom, stranke nemaju ideologiju ili svi imaju istu ideologiju - EU nema alternativu i to je sve.

Elem, sta bi znacilo politika narodnjacka kad je ovaj uhvatio protestantski pravac a narod nam nije bas u tom fazonu, mislim radi 25h dnevno, stednja, ne gledati u nebo itd. 

Подели на овим сајтовима

Sto rece juce jedan analiticar - mi smo u post-ideoloskom drustvu, sta god to znacilo :) Uglavnom, stranke nemaju ideologiju ili svi imaju istu ideologiju - EU nema alternativu i to je sve.

Elem, sta bi znacilo politika narodnjacka kad je ovaj uhvatio protestantski pravac a narod nam nije bas u tom fazonu, mislim radi 25h dnevno, stednja, ne gledati u nebo itd. 

То је сад добро питање.

Питање је да ли народ мисли као он, или му управо због тога даје подршку.

На страну то што то мене екстремно нервира када се фрља са његовим трипом о Небеској Србији и протестантској етици, но заиста је право питање како Срби гледају данас на те ствари.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Видите, да колико год да су гласни поборници ДЈБ идеологије ипак овде на форуму има доста људи који су за СНС или за ДСС+Двери

Не изненађује, с обзиром да је ово православни форум на којем су већина чланова религиозни, конзервативни и родољупски настројени прије свега. Економија је таквима друга рупа на свирали, а нама прва :D Све зависи ко чему даје приоритет.

Него, изненађујуће је висок постотак гласача ДС-а. Они ако изроде још неку странку, слободно нека промијене име у "митоза" јер се размножавају на исти начин. Сад су, како разумијем, класична социјал-демократска странка по програму?

Подели на овим сајтовима

Али нам је народ зато протестантски по питању вере и Цркве. Код Србаља све обрнуто, радна етика мистична ("ај Бож' помози") а вера протестантска ("попови лопови"). :)

Па, од протестантизма према Цркви је почео и Мартин Лутер. Беби кораци, полако али сигурно, постаћемо Американци. Ич се не бринимо :D

Подели на овим сајтовима

Sta je "Rodoljubi" na anketi? Je li to konkretna opcija za glasanje na izborima ili neko uopstenje u koje upadaju i ovi ostali "patriotski" blokovi?

Коалиција Родољуби је формирана, немам појма тачно кад, али до сада је окупила 5,6 разних покрета и странака. По новијим истраживањима фактор + имају око 1%

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Чек бре, па ово тема из 2012?  confused1

Ма да. Што да покрећем поново анкету када су форумаши већ једном гласали :smeh1:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...