Jump to content

Избори су. Коме иде ваш глас?

Оцени ову тему

Баба

Glasajte kao da su sad izbori  

65 члановâ је гласало

1. 1. За кога бисте гласали да су сад избори?

• ДСС+Двери
      38
    • ДС
      17
    • СНС+СНП+ПУПС
      31
    • СПС
      3
    • СДС-СЛВ-ЛДП
      3
    • ДЈБ
      37
    • ЈС
      0
    • СРС
      22
    • Родољуби
      2
    • Неко други, нећу гласати
      40

Препоручена порука

mislim stvarno, ti kao da živiš na drugoj planeti

Немам намеру да наставим ово, изволи и уживај у свом монологу.

Да поновим, ово што пишем нисам ни писао због тебе, ти имаш превелики его да би признао и најмању грешку у својој перцепцији стварности у коју си апсолутно убеђен, писао сам због других људи који читају тему, да би било супротстављене стране конформистичким и расистичким теоријама о добрим и лошим народима и измишљотинама као што је „народни менталитет“.

Дакле, настави свој монолог, нећу се више прегањати са тобом око ове теме.

Подели на овим сајтовима

Као пример узми једног нашег просечног човека који оде у Швабију. Зашто тамо не ради радње којима се бавио овде? Због система? Мало морген, већ је променио средину па се нашао у групи или заједници људи која воли и уважава ред и правила, на чему и функционише систем.

Ја мислим да је због система (систем је комплексна ствар и дефинише га много чинилаца). Сматрам да тај културолошки сегмент (што се често, али погрешно назива „народним менталитетом“) има занемарљив утицај у односу на систем.

Сматрам да систем креирају мале групе и појединци, а да се масе само прилагођавају том систему.

Сматрам да Немци немају веће плате од Грка јер су бољи људи, сматрам да Северна Кореја није у диктаторском ропству оног кретена јер су лоши као народ, сматрам да Срби нису деведесетих имали масовни криминал и мафијашке обрачуне на улицама јер су били лош народ, а данас га имају све мање и немају те мафијашке обрачуне и убиства јер су добар народ итд.

Подели на овим сајтовима

Па није измишљотина и није неутемељено. Као пример узми једног нашег просечног човека који оде у Швабију. Зашто тамо не ради радње којима се бавио овде? Због система? Мало морген, већ је променио средину па се нашао у групи или заједници људи која воли и уважава ред и правила, на чему и функционише систем. Просто, сад си сам и један у маси појединаца који не трпе неред. А не воле неред јер их је римска црква газила вековима са строгим моралом и правилима и једва некако успела да цивилизује дивљаке, створивши некако колетктивну свест код појединаца, који се у одређеној групи понаша на одређен начин.

Постоји нешто што се зове скуп психичких особина људи који живе на одређеној територији у дугим вековима и који су усмерени и упућени једни на друге. Тако се кроз то време и генерације, развијајући се, стварају неке опште и колективне црте свести и начина на који људи размишљају, али и оно што зовемо колектвно несвесно, које увек ради. Кад такав појединац напусти ту средину он губи окидач који изазива те психичке особине. Не можеш порећи Србима неке карактеристике које су видљиве голим оком, где наш човек у одређеним ситуацијама реагује и понаша се скоро идентично у нашим условима а сасвим супротно у другим. Наравно не може се то потпуно генерализовати, увек постоје изузеци.

Ево кажи ми зашто један просечан Немац поштује саобраћајна правила а један просечан Србин гледа само то како да их изврда?

Да се надовежем, да не буде да се у свему слажем са Плутоном.

Мало од госн Цвијића, да расветли Балканску тмину. ;)

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Још је Хитлер приметио да су неки народи супериорнији од других и понудио је елегантно решење. Али џаба кад људи неће да га слушају и верују да неки тамо системи и правне државе могу да промене народ...
Подели на овим сајтовима

А што се тиче хитлеризма, нико не говори о (не)супериорности већ о разликама које постоје.

Negdje je ta razlika vrlo

mala ili čak i neprimjetna.

http://bit.ly/23dDdUB

Подели на овим сајтовима

Vučiću samo zameram što je mnogo mekan.

Због тога гласај за Шекита. Имаћеш јачу једнопартијску демократију и тврдог председника. Баш оно што тражиш, а не налазиш у потпуности код Вучка. :)

Подели на овим сајтовима

Ево кажи ми зашто један просечан Немац поштује саобраћајна правила а један просечан Србин гледа само то како да их изврда?

Ово је само мит. И немци не поштују правила, ако могу да прођу некажњено.

У тој истој немачкој, мало мало, па на радију ујутро јављају како нека будала вози на аутопуту у супротном смеру. То се веома често дешава, отприлике једном недељно.

Друга ствар, немци су цинкаре (као и срби), па често ако направиш саобраћајни прекршај, пријави те комшија, или неко ко запази тај прекршај. То се веома брзо процесуира, и казна стиже.

Они се боље понашају само зато што држава (судство) функционише, и казне следе (нема толико "веза"...).

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...