Jump to content

Избори су. Коме иде ваш глас?

Оцени ову тему

Баба

Glasajte kao da su sad izbori  

65 члановâ је гласало

1. 1. За кога бисте гласали да су сад избори?

• ДСС+Двери
      38
    • ДС
      17
    • СНС+СНП+ПУПС
      31
    • СПС
      3
    • СДС-СЛВ-ЛДП
      3
    • ДЈБ
      37
    • ЈС
      0
    • СРС
      22
    • Родољуби
      2
    • Неко други, нећу гласати
      40

Препоручена порука

Ja juce izasao na ulicu da prosetam i dok sam dosao do pola ulice obavio me gust dim nekakve paljevine. Prateci dim odakle dolazi vidim da neki salabajzer u drugoj ulici 200 m udaljenoj pali na njivi neku travuljinu ili sta vec. Boli ga patka sto je zadimio pola naselja, komisije samo prokomentarisu sta je uvaj zapalio puh...ali niko nije pozvao komunalnu da kazni retarda. Ne znam koji je razlog, ali sta god da je ljudi nemaju integriteta i smopostovanja prema sebi. Radije ce trpiti dim, u sopstvenom dvoristu nego prijaviti izgrednika. U Njemackoj se ovo recimo ne bi moglo desiti ni pod razno. Ako samo sibicu upalis ispred kuce, a da to nije dozvoljeno odmah ce te prijaviti i policija ce efikasno reagovati. E sad sistem moze da rijesi uspjesnu reakciju policije, i napalcivanje kazne, ali sistem ne moze da rijesi to ako ljudi nece da prijave ovakve slucajeve.

Mi se svi cudimo kako ljudi trpe ovu bahatu vlast, i korupciju kako niko ne reaguje kad u javnost izadje da je neki funkcioner nesto pronevjerio, ali kad pogledamo malo ispod povrsine, ljudi slicno reaguju kada su u pitanju svakodneve stvari koje se desavaju u njihovom dvoristu i nemaju veze sa sistemom. Evo na Islandu, premijer podnio ostavku zbog panamske afere, a Islandjani su ga doslovno rastrgli u javnosti zbog toga. Ljudi imaju integritet, imaju jaku razvijenu individualnost, dok kod nas ne da nema zajednistva (to je pojam koji jos globalno nije zavio), vec ljudi su slabi kao i individue, pasivni, mlaki nezainteresovani. Necu da generalizujem, ali cu reci samo da postoji kriticna masa takvih. Zato samo uspostavljanje sistema nece rijestii stvar dok se ta masa ne osvjesti po nekim pitanjima pogleda na zivot.

Pa i amerima se desilo da im predsednik prekrsi zakon i evo i dan danas ne mogu da mu oproste i pominju ga iako je od tad proslo par decenija... (Nikson i votergejt)

Meni se bas juce desilo da budem u dvoristu jedne skole na periferiji. Deca se igraju na odmoru a lik elektrodama vari ogradu. Ajde sto on ne nosi zastitu za oci, boli me uvo, nego sto mu apsolutno na pamet ne pada da je okruzen decom koja gledaju znatizeljno sta on radi...

Sta da radis u takvoj situaciji? Koji bi organ dosao da reaguje? Ako bi pozvao da prijavis mislim da bi te ismejali...

A da citiram justina, gospodina zabole patka...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ja juce izasao na ulicu da prosetam i dok sam dosao do pola ulice obavio me gust dim nekakve paljevine. Prateci dim odakle dolazi vidim da neki salabajzer u drugoj ulici 200 m udaljenoj pali na njivi neku travuljinu ili sta vec. Boli ga patka sto je zadimio pola naselja, komisije samo prokomentarisu sta je uvaj zapalio puh...ali niko nije pozvao komunalnu da kazni retarda. Ne znam koji je razlog, ali sta god da je ljudi nemaju integriteta i smopostovanja prema sebi. Radije ce trpiti dim, u sopstvenom dvoristu nego prijaviti izgrednika. U Njemackoj se ovo recimo ne bi moglo desiti ni pod razno. Ako samo sibicu upalis ispred kuce, a da to nije dozvoljeno odmah ce te prijaviti i policija ce efikasno reagovati. E sad sistem moze da rijesi uspjesnu reakciju policije, i napalcivanje kazne, ali sistem ne moze da rijesi to ako ljudi nece da prijave ovakve slucajeve.

Јел' си ти пријавио тог лика?

Подели на овим сајтовима

Јел' си ти пријавио тог лика?

Jesam. Ali nisam dezurao da vidim hoce li komunalna doci, jer je to bilo u drugoj ulici. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Zato samo uspostavljanje sistema nece rijestii stvar dok se ta masa ne osvjesti po nekim pitanjima pogleda na zivot. 

Пошто систем то не може да уради, шта може? Како освестити велики број људи? Ја сам навео 10-ак примера на овој теми где систем мења тај „менталитет“ и „свест“ милиона у врло кратком року.

Подели на овим сајтовима

Srbijica je mala zemlja i nije nikakva nemoguca misija napravit od nje jedno prijatno mesto za zivot.

Прош'о је воз за ово. Пре пар деценија.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Ово ме подсетило на једно мање место у Војводини, рецимо варошица, где се сваке године са почетком јесени палило све и свашта, нараво и у току године али мање. До самог места је подигнут насип поред реке, давних '60. или '70. што је добро дошло и као шеталиште па када би се ту неко затекао у време када је то паљење "популарно" могао је само да види слој дима тик изнад кућа који неретко стигне и до дела насеља са стамбеним зградама. Људи на вишим спратовима први страдају мада ником није било лако. Жалили се људи, кукали и колико сам чуо пре 7-8 год. је донета нека уредба шта ли је, на нивоу општине (нисам сигуран можда је и неки закон на државном нивоу спровођен) тако да је то строго забрањено и кажњиво. 

Морам да напоменем без рекламе да је тада два мандата за редом а мислим да је и трећи узела једна мала партија која није у власти на државном нивоу. Значи људи који су на челу те партије су тих година доста промена увели.

Кажу да није било могуће објаснити док нису наплатили доста казни. Да виш како се народ мења и поштује туђ нос и заједнички ваздух.

Подели на овим сајтовима

Кажу да није било могуће објаснити док нису наплатили доста казни. Да виш како се народ мења и поштује туђ нос и заједнички ваздух.

:dobro:  

sFun_bat  је из Раја изашла!

Подели на овим сајтовима

Е сада мало актуелности...

Данас сам се по ко зна који пут уверио да само бабе гласају за вучића  :D  (можда и по који деда)...

Оли неко некада нама пустити да одлучујемо о времену које је пред нама или су пемзије тако јак механизам полуге?

Подели на овим сајтовима

Оли неко некада нама пустити да одлучујемо о времену које је пред нама или су пемзије тако јак механизам полуге?

Опрости што питам, занима ме само да ли заиста, стварно, најискреније мислиш да би "ви" боље одлуке доносили?

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

U Srbiji toliko toga nije na svom mestu da i kada bi neko zapoceo da dovodi stvari u red ne bi znao odakle da krene. 

Знао би када би кренуо од себе :D

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Знао би када би кренуо од себе

Све бисмо ми мијењали осим себе, а од себе кренути доказ је одлучности у намјерама о мијењању и уједно најтежи вид промјена, али би зато био и најучинковитији.  

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

Ma kakav komunizam. Pa necemo sad komunizam za sve kriviti. Postoje drzave koje nisu imale komunizam, a imaju slicne samo mnogo gore izrazene crte mentaliteta.

Постоји само неколико држава у свету у којима људи имају те црте "менталитета" које ти и Мирослав, чини ми се, прижељкујете - неколико држава западне и северне Европе и то је углавном последица протестантизма. Људи новога света уопште немају тај "менталите"т, а богатији су и слободнији духом од ових северњака. Остали тај "менталитет" тешко могу имати, а ја бих рекао да и није потребно за благостање. Аустралијанци га немају и ништа им не фали. То је јако ружан и тужан "менталитет" који од свих захтева да буду исти и просечни, да једу исто, да се облаче исто, да се не радују превише, да не показују емоције...

Подели на овим сајтовима

Problem je sto covek ne moze da krene od sebe, jer nije svestan da nije dobro to sto radi. On u tome ne vidi problem, nikakav. I takvih ljudi sa suzenom svescu, koji ni ne znaju da moze drugacije ima mnooooogo, uglavnom na bitnim polozajima, funkcijama, u svim porama drustva, od nekog celavog bilmeza sto urla na devojcicu u Knez Mihajilovoj jer mu smeta sto devojcica svira violinu, do nadrndane salteruse u domu zdravlja, pa sve do sluzbenika javnih institucija i tako dalje da ne nabrajam ( bojim se da cu se svrstati u iste ako nastavim)

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...