Miriam R. ميريام Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 33. 50. O Vjerovjesniče, Mi smo ti dozvolili da budu žene tvoje one kojima si dao vjenčane darove njihove, i one u vlasti tvojoj koje ti je Allah dao iz plijena... Ovdje se jasno odobrava prisilni seks sa robinjama koje navodeni Bog Allah dao iz plijena... Kao što vidite pod plijen ne spadaju samo materijalne stvari, već i ljudi, a često i djeca... Kakav je to Božiji poslanik koji drži robove i još tvrdi da to Bog odobrava? Ovo su vrlo jasni dokazi kojima se opovrgava Muhamedovo navodno poslanstvo. Ne samo što Muhamed ne može da bude istinski poslanik, već i Kur'an nije nikakva Božija objava, nego je knjiga koja podstiče nasilje, nepravvdu i prakticiranje vjere koja nema nikakve sličnosti sa istinskom vjerom i duhovnošću. U Islamu se sve svodi na prazne prijetnje, kažnjavanja i prisilu. Poznati Islamski istoričar Tabari piše da je Muhamed imao seksualni odnos sa svojom ropkinjom Marijom čisto zato što je bila njegovo vlasništvo. [Tabari, Volume 39, page 194]. Muhamed je stvarao nove robove tako što je svoje protivnike i nemuslimane odvodio u ropstvo. Najbolji primjer je Muhamedov masakr 700 - 900 muškaraca iz Židovskog plemena Banu Qurayza, dok je ženu i djecu odveo u ropstvo. Najstariji Islamski istoričar Sirat Rasulallah o ovom događaju navodi: "Onda je poslanik podijelo imovinu, žene, i djecu plemena Banu Qurayza između muslimana, dok je sebi uzeo jednu petinu. (Muhamed i njegova porodica dobijaju jednu petinu ratnog plijena)... I onda je poslanik poslao Sa'd... sa nekim zarobljenim ženama Banu Qureyza u Najd i prodao ih za konje i oružje. " Ovdje možemo jasno vidjeti najočigledniji primjer praktikovanja robovlasništva. Muhamed ne samo što je bio robovlasnik, već je i slobodne ljude odvodio u ropstvo i prodavao kao roblje. Pa naravno da Kur'an ne zabranjuje ropstvo kada je ratovanje finansirao prodavanjem robova. Islamske vjerske knjige Hadisi isto tako navode očigledne primjere praktikovanja robovlasništva od strane Muhameda. Hadis Bukhari ističe da je Muhamed imao mnoge robove (vol. 5, # 541 & vol. 7, # 344). Muhamed je imao robove crmce, Arape, Egipćane, muškarce, žene, Židove, Kršćane... Muhamed je isto tako dozvoljavao zlostavljanje robova. Kada je Muhamedova supruga Ajša ispitivana je li počinila preljubu, Muhamedov zet Ali je brutalno istukao Ajšinog roba pred samim Muhamedom, ne bi li osigurao da rob kaže istinu o Ajši. Navešču citat iz knjige "Sirat Rasulallah" od Ibn Ishaq, a koja je prebedena kao "The Life of Muhammad", od strane A. Guillaume (strana 496): "Poslanik je pozvao Burayra (Ajšin rob) da bi je upitao, i onda je Ali ustao i počeo je snažno tući govoreći "Reci poslaniku istinu,"... Muhamed nije zaustavio Ali da udara roba. Muhamed je isto tako dozvoljavao da se žene zarobljenici koriste za seks. Ovo se navodi u Hadisu Sahih Muslim vol. 2, #3371: Abu Sirma je upitao Abu Said al Khudri: "O Abu Said, jesi li čuo Alahovog poslanika da govorio u vezi al-azl (coitus interruptus)?" On je odgovorio, "Da", i dodao: "Pošli smo sa Alahovim poslanikom na ekspediciju u Mustaliq i uzeli u zarobljeništvo neke odlične Arapske žene; i željeli smo ih jer smo patili zbog odsustva naših žena, (ali u isto vrijeme) isto smo željeli otkup za njih. Tako da smo odlučili da imamo seksualni odnos sa njima tako što ćemo koristiti azl" (prekid seksualnog odnosa i prosipanje muškog sjemena da bi se izbjegla trudnoća). Ali smo rekli: "Činimo djelo g dje je Alahov poslanim među nama; pa zašto da ga ne upitamo?" Tako da smo upitali Alahovog poslanika i on je rekao: "Nije bitno ako to ne uradite, jer svaka duša koja se treba roditi do Sudnjeg Dana, biti će rođena." I Hadis Sahih Muslim vol. 3, #3432: Abu Said al-Khudri obavijestio je da na Bitci Hunain Alahov poslanik poslao vojsku u Autas koja se je susrela i borila sa neprijateljima. Nakon što su ih pobijedili i uzeli kao zarobljenike, saborci Alahovog poslanika su se suzdržavali od seksualnog odnosa sa zarobljenim ženama jer su njihovi muževi bili mnogobošci. Onda je Allah, Najveći, poslao ajet u vezi toga: "4. 24. i udate žene (su zabranjene), osim onih koje zarobite;". Znači Muhamedov Bog odobrava prisilni seks sa zarobljenim ženama. Bog ne bi nikada objavio ovakve nepravilnosti i diskriminaciju. Odobravanje prisilnog seksa iliti silovanja je Muhamedova izmišljotina, a ne Božija objava. http://www.youtube.com/watch?v=V5P_N1batkM ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Новембар 13, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 Muhamed je masovni ubica jer je naredio masovnu egzekuciju 700 - 900 Židova iz plemena Banu Qurayza što se isto navodi u Kur'anu: 33. 26. a sljedbenike Knjige, koji su ih pomagali, iz utvrda njihovih je izveo, i strah u srca njihova ulio, pa ste jedne pobili, a druge kao sužnje uzeli, Kakav je to Božiji poslanik koji ubija na stotine zarobljenika? Ovdje se jasno možemo uvjeriti čiji je Muhamed bio poslanik, Boga koji oprašta i voli sve ljude, ili Sotone krvnika ljudskog. Muhamed je htio da ukloni sve koji su se posebno protivili njegovom navodnom Božijem poslanstvu. Pleme Banu Qurayza je bilo spremno umrijeti nego priznati Muhameda kao poslanika. Muhamedu je to naročito smetalo jer mnogobožce Arape je nekako mogao privoliti da prime Islam. Sledeći hadis (Islamski vjerski tekst) koji govori o masakru nad plemenom Banu Qureyza: “Alahov poslanik je naredio da se svim Židovskim muškarcima i dječacima koji su dostigli pubertet odsječe glava. Onda je prorok podijelio imovinu, žene, i djecu Židovskog plemena Qurayza među Muslimanima.” (Tabari VIII, stranica 38) U današnje vrijeme smo svjedoci odsjecanja glava zarobljenih civila i vojnika u Iraku. To nije ni čudo jer je i Muhamad hladnokrvno odsjecao glave svojim zarobljenicima. To upravo navode Islamski hadisi: Ishaq (stranica 464) i Tabari (stranica VIII:36): “Kako navodi Ajša, jedna Židovkinja je ubijena. Pričala je sa mnom i smijala se dok je Alahov Poslanik ubijao njene muškarce na tržnici.” Muhamed je lično ubijao Židovske zarobljenike. Kao što kaže Isus: "Po njihovim ćete ih plodovima prepoznati." Muhamed je isto tako naredio smaknuće 10 ljudi nakon što je osvojio Meku. Među ubijenim su bile 3 djevojke ropkinje koje su prije zbijale šalu sa njegovim navodnim poslanstvom. (Knjiga "The Life of Muhammad", pages 551 i 552.) Ovakva svirepost, okrutnost i nesaosjećanje nikako ne može doći od jednog Božijeg poslanika, već samo od demonom nadahnutog čovjeka koji je u ime Boga činio i širio zlo. Bog ne nalaže da se drugi ljudi ubijaju, pljačka i vodi u ropstvo, siluje i ratuje. Ne. Bog kao apsolutno dobro nalaže da se širi nenasilje i saosjećanje sa svim njegovim stvorenjima. Istinska vjera uči da se na nasilje ne odgovori istom mjerom i da volimo i svoje neprijatelje. Jer samo na taj način ćemo pokazati da smo bolji od onih koji zagovaraju zlo. Krug zla se prekida samo na taj način, tako što ćemo odgovoriti nenasiljem. ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Новембар 13, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 Muhamed je bio pedofil. Tako govore Islamske vjerske knjige hadisi. Na primjer, Tabari VII:7 navodi: "Poslanik je oženio Ajšu u Meki tri godine prije Hijrah, poslije smrti Khadija. U to vrijeme je imala 6 godina." Kada da sva ubijanja, ratovanje, robovlasništvo, ratrovanje i silovanja nisu bila dovoljna, Muhamed je odlučio oženiti dijete. Ovo je najobičniji slučaj pedofilije i seksualnog zlostavljanja djece. Hadis Tabari IX:131 jasno navodi: "Moja majka je došla do mene dok sam bila na ljuljašci i spustila me dole. Moja dadilja je obrisala moje lice sa vodom i povela me. Kada sam bila kod vrata ona se je zaustavila da bih mogla povratiti dah. Dovedena sam unutra dok je Muhamed sjedio na krevetu u našoj kući. Majka me je postavila da sjedim u njegovom krilu. Ostali žene i ljudi su ostali i otišli. Poslanik je izvršio seksualni bračni snošaj sa mnom u mojoj kući kada sam imala 9 godina." Zar osoba koja se izdaje za Božijeg poslanika može seksualno zlostavljati dijete od 9 godina? Još gore je što je Muhamed sve te ljude obmanjivao svojim navodnim Božijim poslanstvom. Kako odbiti čovjeka koji želi oženiti nečije dijete a izdaje se za Božijeg poslanika? Muhamed nije jedini pedofil, u novije vrijeme je poznat slučaj Sai Babe koji se izdaje za Boga, a kojeg optužuju mnogi za homoseksualno zlostavljanje. Poenta je da su ljudi naivni i lako ih je obmanuti. Muhamed je nastojao da opravda ovakvo ponašanje. Bukhari:V9B86N98 navodi: "Poslanik je rekao, 'Djevica ne smije biti oženjena dok se ne upita za dozvolu.' 'O poslaniče! Kako će djevica pokazati svoje odobravanje?' On kaže, 'Tako što će ćutati.' " Bukhari: V9B87N139-40 navodi: "Alahov poslanik je rekao Ajši, 'Pokazana si mi dva puta u snovima (seksualne fantazije). Posmatrao sam čovjeka ili anđela koji te je nosio u svilenoj tkanini. On mi je rekao, "Ona je tvoja, otkrij je." I to si bila ti. Onda bih rekao sebi, "Ako je ovo od Alaha, onda se mora dogoditi." '" Ispada po Muhamedu da Bog odobrava pedofiliju. Je li Alah pravi Bog ili obični demon koji se predstavlja kao Bog opsjednutom Muhamedu? ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 Kroz ovu zenu je najverovatnije govorio demon o Muhamedovim mukama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 Пази да не постанеш нови Салман Ружди Драган Јашић and feeble је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Euthyphro Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 Postoji jedan hadis iz više izvora, a koji je zaista krik iz pakla, a to je da će Merjem, majka Isaova, biti jedna od Muhamedovih žena u Dženetu. De Maria Numquam Satis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 Биљана, Crveni Baron, nana and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 Izgleda da je 30 000 000 miliona stepeni a mozda i neki stepen vise gringrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gaša Написано Новембар 14, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2012 Ovo je tačno.Ali stvar je u tome što je ta nauka nastala da bi opovrgla Hristovo božanstvo.A koja nauka govori protiv Hrista? Pa naravno antihristova,zar ćemo zatvarati oči pred tim? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 14, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2012 Ovo je tačno.Ali stvar je u tome što je ta nauka nastala da bi opovrgla Hristovo božanstvo koja nauka... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Новембар 14, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2012 Au brate onaj video gore je zesci delirijum ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Returnee Написано Новембар 14, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2012 Au brate onaj video gore je zesci delirijum ... delirijum bas bas :291291291: :229229229: ko :iron_maiden: iz najboljih dana :0104cheesy: "Радость моя, Христос Воскресе!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Новембар 14, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2012 ,,Незгодно,незгодно"...И да је трип па: ,,далеко било"... winter 8084.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gaša Написано Новембар 14, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2012 koja nauka... Islam... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 14, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2012 Znači Muhamedov Bog odobrava prisilni seks sa zarobljenim ženama. Bog ne bi nikada objavio ovakve nepravilnosti i diskriminaciju. Odobravanje prisilnog seksa iliti silovanja je Muhamedova izmišljotina, a ne Božija objava. Sudije 21:10-24 Brojevi 31:7-18 Zakoni ponovljeni 20:10-14 Knjiga proroka Zaharije 14:1-2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука