Jump to content

Време је за бебе

Оцени ову тему

Маша

Препоручена порука

On 23. 2. 2014. at 17:54, LogosAgape рече

Pa ako su se sva ta deca rodila baš od doseljenika, to je još veći plus za grad i borbu za natalitet.

Нисам рекла да су сва та деца рођена од досељеника, већ ће, по природи ствари, број новорођених бити увећан када је увећан и број одраслих становника. :)

Него, не рече, како то конкретно град помаже да се рађа више деце.

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

• Одговори 454
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 23. 2. 2014. at 18:03, Дуња рече

Нисам рекла да су сва та деца рођена од досељеника, већ ће, по природи ствари, број новорођених бити увећан када је увећан и број одраслих становника. :)

Него, не рече, како то конкретно град помаже да се рађа више деце.

E sad ja treba da politički promovišem nešto... pa živim ovde odavno i nikad, ali nikad nije bilo toliko izgradnje svega što je potrebno za decu pa i davanje pomoći i veštačka oplodnja i još puno toga što razmaženi beograđani prihvataju kao dobro (iako mnogi ne priznaju)...

Подели на овим сајтовима

• 6 months later...
  • Гости
vreme-je-za-bebe.jpg

Уз Владу Дивца, Пријепоље ће од данас имати још један бренд...

У овом граду на Лиму су рођени главни актери данашње епизоде, брачни пар Вида (27) и Александар Брашанац (34). После кћерки Милисаве (6,5) и Матеје (4) и сина Николаја (2), Александар и Вида су овог лета добили и близанце, сина Матеја и кћерку Марту.

Бити родитељ петоро деце је догађај за славље, али ту се славље не завршава. Отац Александар каже да после пете бебе ставља запету, а не тачку. Управо личност господина Брашанца даје посебни сјај овој епизоди.

Александар је по образовању теолог, завршио је Богословски институт при Богословском факултету у Београду. Свештеничку мисију обавља на црногорском приморју у месту Радовићи. Променом државног устројства Црне Горе јереј Александар Брашанац је сада свештеник у дијаспори па је ово премијерна емисија о благодети рађања међу нашим земљацима у иностранству. Мантију носи и његов брат Драган Брашанац, свештеник у Крагујевцу.

После приче о породици Александра Брашанца и Божићне епизоде о три сина попа Ивана Пауновића из Ушћа крај Студенице, може се слободно рећи да су српски свештеници, учесници серијала "Време је за бебе", прави поштоваоци прве божје заповести „рађајте се и множите, и напуните земљу".

Режисер: Драгана Дисић
Продуцент: Небојша Гарић

http://oldwww.rts.rs/upload/storyBoxFileData/2008/11/11/140886/vreme%20je%20za%20bebe-1611.flv

РТС

Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте!

Подели на овим сајтовима

jeeeee! Jos bebica! :)  :351780:  :1303_womens:

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

:aplauz: :aplauz: :aplauz: 8086.gif

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

@@Никола Поповић,

Бићеш ти, Ниџојла, супер ћалац - ћалац професионалац, видим ја. :good2:

Зато не губи време, него ајде жени се, па догодине да донесемо бабине :)   :1479603ou32ggymb3:

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

• 6 months later...

да ли се очекују нове бебе на форуму.....?

Novi+Facebook+status+%C4%8Cekamo+bebu!.j

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Preprosle nedelje je bila odlicna emisija Vreme je za bebe. Bracni par je iz Pozege,dobili su cerku Anu posle 7 godina .... Jednom recju-ulepsali su mi dan.....    1324_womens ...

Ima u toj emisiji neceg jednostavnog i neiskvarenog....i pomalo duhovitog . 

:1502_baby:

:351780:

Подели на овим сајтовима

Punih dvanaest godina švedski fotograf Lenart Nilson pravi ove čudesne fotografije. Za to je koristio endoskop, skenirajući elektronski mikroskop i konvencionalni fotoaparat sa makro sočivima. Prva fotografija napravljena je 1965. godine, a Nilson je hiljadu puta zumirao i snimio je centar materice. 

Spermatozoid se probija kroz jajovod

1.jpg

Udvaranje jejnoj celiji

2.jpg

Dva spermatozoida ulaze u jajnu celiju

3.jpg

Pobeda

4.jpg

Dosao je osmi dan i embrion se zakacio za zid materice

5.jpg

Pocinje da se razvija mozak u embrionu

6.jpg

dan 24. Embrion jos nema skelet. Tu je samo srce koje pocinje da kuca od 18. dana

7.jpg

Cetvrta nedelja od zaceca

8.jpg

U petoj nedelji pocinje da se nazire lice

9.jpg

Cetrdeseti dan i stvaranje placente

10.jpg

U osmoj nedelji embrion beba se brzo razvija

11.jpg

U 16. nedelji beba koristi ruke i istrazuje svoje telo i okolinu

12.jpg

Skelet se sastoji samo od fleksibilne hrskavice, a veza krvnih sudova vidi se kroz tanku kozu

13.jpg

U 18. nedelji beba ima oko 18 cm i moze da cuje zvuke iz spoljasnjeg sveta

14.jpg

Ovako izgleda vasa beba stara 19 nedelja

15.jpg

Kosa koja lici na vunu (poznata pod nazivom lanugo) javlja se u 20. nedelji i pokriva celu glavu

16.jpg

24. nedelja

17.jpg

26. nedelja

18.jpg

U sestom mesecu dete se sprema da napusti matericu i upozna novi svet. Beba se okrece naopacke kako bi lakse izasla

19.jpg

Dete ce doci na svet za cetiri nedelje

20.jpg

http://www.srbijadanas.com/clanak/ovako-nastaje-vasa-beba-pogledajte-neverovatne-fotografije-samog-zaceca-foto-07-04-2015

Подели на овим сајтовима

Ово је тема веома значајна и о њој треба да се прича , јер наталитет је горући проблем код нас а не замајавати се са неким непотребним стварима . Треба да се подстиче рађање да не би остали мањина на својој теритотији за неколико десетина година .

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

On 23. 2. 2014. at 23:24, LogosAgape рече

E sad ja treba da politički promovišem nešto... pa živim ovde odavno i nikad, ali nikad nije bilo toliko izgradnje svega što je potrebno za decu pa i davanje pomoći i veštačka oplodnja i još puno toga što razmaženi beograđani prihvataju kao dobro (iako mnogi ne priznaju)...

Nista meni u ovom postu nije jasno, ne kontam smisao napisanog.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...