Jump to content

Ако не платимо казне, нема регистрације.

Оцени ову тему

Млађони

Препоручена порука

Ово није добро.

Не због тога што би људи требало да избегавају плаћање ове казне, него због тога што ствара повлашћене повериоце. Држава на располагању има цео полицијско - правосудни апарат. И то све није довољно, него сада због тога што је правосудни апарат спор и неефикасан, треба полиција да утерује застарела потраживања јер знају да мораш да платиш за регистрацију, која је по свему одвојена од прекршајног поступка (једно је судски, а друго управни поступак). То му дође као рекетирање.

Са друге стране, када теби неко дугује паре, треба да родиш мечку да би то судски наплатио, ал кад би ти пробао било чиме да уцењујеш свог дужника, одмах би те судски гонили по разним основама. Ти немаш било каквих могућности да утераш дуг.

И уместо да решава проблем неефикасног судства, држава измишља начине да када су њени дугови у питању наплати дуг, а грађани без могућности да легално рекетирају било кога нису битни. То је оно што је најгоре у целој причи. Јер већ имамо неке одредбе ЗПП по којима је држава и привилеговани дужник, а сада постаје и привилеговани поверилац. Што значи да не можеш одмах да их тужиш када ти дугују паре, јер мораш да их чекаш још 90 дана, и мораш да им платиш и дуговања која нису успели да ти наплате у судском поступку, јер поступак нису водили ефикасно.

То само амнестира нерад и лоше пословање и државе и судства и свих у том ланцу и забашурује проблем неефикасног судства који ће кад - тад да нас лупи по носу. Што касније, то болније по све.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Upravo ovo što Aleksandar kaže... umesto da naprave efikasnije prekršajne sudove, izmišljaju stalno i u raznim oblastima načine da ih zaobiđu... u krajnjem slučaju, ako se ovo percepira kao problem, nek produže zastarelost za prekršaje.

Takođe, ovako se pravi i neravnomernost između samih prekršaja... neke vrste prekraja će i dalje da zastarevaju a kod drugih ćeš biti ucenjen...

Najgore od svega je što veoma dobro znaju da su ovakvi propisi neustavni... Ustavni sud je već odlučio da je odredba po kojoj ne možeš da uknjižiš nepokretnost dok ne platiš porez neustavna... ovo je potpuno ista fora i iz istog razloga neustavna... ne može država zato što je neefikasna u obavljanju svojih dužnosti i ovlašćenja, da te ucenjuje u ostvarivanju tvojih prava.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Направиш ефикасан систем наплате, али који је доступан свима подједнако, не само теби. Дакле, средиш судство, али га заиста средиш.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Па како онда изаћи на крај са људима који неће да плате казну?

Pa prekršajni sudovi, prekršajni postupak i izvršni postupak služe da bi se naplatile kazne. Ako oni ne funkcionišu, onda ih je potrebno popraviti a ne smišljati neustavne načine da zaobiđeš njihove nedostatke.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Ti da nisi dao pare drzavi i platio takse ne bi mogao ni dozvolu da imas ni da registrujes kola. Ako nemas para za kaznu onda nemas ni za benzin, znaci ... pesacenje .. a nemozes ni "mahinalno" da pregazis pesaka u nekom jednosmernom budzaku .... ;)

Аргумент је глуп као ноћ. То ти је логично као да сам ја теби реко, ако немаш паре за шункарицу од 700 динара кило, немаш ни за ону 400 динара кило. Молим те поштеди ме тог квази аргументовања. Научи да саставиш аргумент, разуман и смислен онда може да причамо. И да није одлажење од теме, а то је - за шта заправо служи овај закон и шта он то чини. О свему си причао о томе реч ниси проговорио. Исто као на темама о економији, еволуцији, слетању на месец етц.

Ево укључили су се Авокадо и Александар, Пошто си неспособан да мене као човек прочиташ и покушаш да разумеш него имаш неку потребу да ми вечито тераш контру и скрећеш у неке квази дискусије где причаш о стварима о којима немаш две благе, ваљда ћеш њих да разумеш, колико је овај закон лош и која је његова права сврха.

И све то радиш само да би мени терао инат и да би ме убеђивао да је један уцењивачки закон, исправан. Који је у сушти зло каквог нема у праву (Рекао сам ти ја а потврдили су и Авокадо и Александар да је створен за уцену и рекетирање).

И то ми све аргументујеш неким глупостима типа - ИМА ПАРА ЗА КАЗНУ ЧИМ ИМА ЗА БЕНЗИН. Па бежиш од тебе неправедности закон, његове уцењивачке улоге, чињенице да се стварају повлашћени повериоци, чињенице да помажу судовиам да не раде свој посао.

Битно да ти мени тераш инат. Мани ме више, готивим те овако, али са тобом расправљати је ко да прдиш у чабар.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Pa prekršajni sudovi, prekršajni postupak i izvršni postupak služe da bi se naplatile kazne. Ako oni ne funkcionišu, onda ih je potrebno popraviti a ne smišljati neustavne načine da zaobiđeš njihove nedostatke.

Слажем се са тим да није ваљан али зашто неуставан? Не кажем да није, него питам, јер не знам.

Подели на овим сајтовима

To da bi mogli bolje da kukate na drzavu ... sa jedne strane "trosi narodne pare" kada je neefikasna i sudi se dugo, sporovi traju predugo a kada uvede efikasne mere da naplati kazne onima koji "mahinalno" voze jednosmernim ulicama onda kuku opet ne valja drzava ... valja, valja itekako ...

Ne platis kaznu... nema kola, nema dozvole a i platu bi im dodatno oporezovao jer im ne trebaju vise pare za gorivo, odrzavanje kola i slicno. Ako rade. A ako ne rade trpao bih pravo u zatvor ko ima kola.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Овим ће ти што се манијаче по путевима бити најмање погођени.

За такве су уведени казнени поени, одузимања дозволе и поновно полагање.

Ово је да рабе сиротињу која не плаћа казне за паркирање, невезивање појаса, неупаљена светла преко дана, поломљен фар или нешто слично.

А ником се не даје 50 евра зато што није платио паркинг.

Кад добијеш казну зато што ниси платио паркинг, ти лепо узмеш ону признаницу што ти окаче на ауто, препишеш податке на обичну уплатницу и уместо 1000 дин упишеш цену коштања паркинга за сат времена, то је негде око 50ак динара, зависи у ком граду и за коју зону...неколико људи које знам и ја лично смо тако поступили и прошло ко од шале...с` тим да сам ја то урадио након друге опомене..прошло од тада више од 6 месеци....а код другара и више од годину дана..ни опомену није добио.

Подели на овим сајтовима

Овим ће ти што се манијаче по путевима бити најмање погођени.

За такве су уведени казнени поени, одузимања дозволе и поновно полагање.

Ово је да рабе сиротињу која не плаћа казне за паркирање, невезивање појаса, неупаљена светла преко дана, поломљен фар или нешто слично.

А ником се не даје 50 евра зато што није платио паркинг.

Кад добијеш казну зато што ниси платио паркинг, ти лепо узмеш ону признаницу што ти окаче на ауто, препишеш податке на обичну уплатницу и уместо 1000 дин упишеш цену коштања паркинга за сат времена, то је негде око 50ак динара, зависи у ком граду и за коју зону...неколико људи које знам и ја лично смо тако поступили и прошло ко од шале...с` тим да сам ја то урадио након друге опомене..прошло од тада више од 6 месеци....а код другара и више од годину дана..ни опомену није добио.

Подели на овим сајтовима

a kada uvede efikasne mere da naplati kazne onima koji "mahinalno" voze jednosmernim ulicama onda kuku opet ne valja drzava

А за вас што прекорачујете брзину? Мало искрености ти не би шкодило. И мање покварености. Сваки искусан возач зна да се често деси да се направи неки прекршај. То што ти причаш за моје признавање случајног уласка у једносмерну када сам први пут возио у већем граду је крање глупо, покварено и јадно.

Вратио бих ја тебе у ово Србију да живиш па би ти мање лупао глупости.

Подели на овим сајтовима

А за вас што прекорачујете брзину?

Naravno, svi moraju da plate. U italiji pride imas poene nrgativne, 20 poena pa posle ides na polaganje.

5 poena ti je za pojas, 5 za telefoniranje u kolima, 5 ako na putu ne ukljucis svetla ... pa ti vidi ...

Za prekoracenje brzine 40 km oduzima se dozvola 2 meseca, dva puta toliko prekoracenje u roku od godinu dana trajno oduzimanje i polaganje ponovo. A nemci te salju i na psiholoski test, da vide jesi li normalan ili si za lecenje ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...