R.Žiskar Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1352749522' post='744250] који промашај, ко оно неплаћање струје па сад морају с каматом иначе бајбок браво, надам се да ћеш први сопственим примером да одлежиш бајбок, чим га тако без проблема препоручујеш другима Какав бајбок? О чему ти то? Иде се у бајбок ако не региструјеш кола??? Дај и мени мало тога.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Какав бајбок? О чему ти то? Иде се у бајбок ако не региструјеш кола??? Дај и мени мало тога.... ево ти мало памети: колико ја знам, постоји временски интервал за плаћање казне а онда лежиш мало бајбок ако не платиш према томе, прво да одлежиш па онда регистрација ... као што видиш, држава се заштитила од "грађанске непослушности". клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Не плаћа се казна док не добијеш судски налог да платиш казну. Ако те полицајац запише, то се не плаћа док ти суд не одреже казну. Осим можда за појас или неке прекршаје за које се не иде на суд. Ја сам у јануару прошле године добио казну пошто нисам закочио на време испред пешачког прелаза па је пешак морао мене да пропусти а не ја њега . А регистрацију сам одрадио у октобру. Позив за суд сам добио у фебруару ове године, добио колико да платим и платио исти дан. Значи овде може да буде само да се не дозволи регистрација ако је неко добио од суда налог да плати казну а он не плати до регистрације. А рок за то је чини ми се свакако 15 дана. Тако да ту нема шта суд да затеже. А још и иде камата ако се не плати у року од 15 дана. Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1352749889' post='744255] ево ти мало памети: колико ја знам, постоји временски интервал за плаћање казне а онда лежиш мало бајбок ако не платиш према томе, прво да одлежиш па онда регистрација ... као што видиш, држава се заштитила од "грађанске непослушности". Хвала на памети, само је промашена тема. Ја нисам заговарао неплаћање, напротив. Ја сам Милосављевићу објашњавао да ако постоји толико њих који због казне неће моћи да региструју кола, држава може да дође у ситуацију да преиспита колики приход губи од регистрације постављањем таквог услова. А плаћање казне мора да постоји. Има толико необрађених поља по северној Србији да се запосли много руку... Стварно нисам мислио да ћу теби морати да цртам.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Од нове владе, дебела уцена. Ако не платимо казне које дугујемо, не можемо да региструјемо ауто. После Шешељевог закона, још његовог утицаја има у напредњацима. ovim Zakonom o prekršajima predviđeno je da oni koji ne plate kaznu neće moći da registruju automobil ili produže vozačku dozvolu. Srbija najzad pocinje da se ponasa kaao drzava i da donosi zakone kako valja. Vezuju prava i duznosti. Pa ako ne izvrsavas svoje duznosti onda gubis i prava. Cela EU tako funkcionise. feeble, Милан Меденица :) and R.Žiskar је реаговао/ла на ово 3 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1352749889' post='744255] ево ти мало памети: колико ја знам, постоји временски интервал за плаћање казне а онда лежиш мало бајбок ако не платиш према томе, прво да одлежиш па онда регистрација ... као што видиш, држава се заштитила од "грађанске непослушности". Italijani imaju bolji sistem. Ako ne platis kaznu onda ti posalju 4x vecu kaznu. Ako ne platis onda ti plene imovinu. Ako nemas imovinu vec zivis prijavljen kod roditelja onda plene roditeljima jer si kod njih na trajnom boravku i sticete imovinu solidarno, svi skupa ... Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Srbija najzad pocinje da se ponasa kaao drzava i da donosi zakone kako valja. Vezuju prava i duznosti. Pa ako ne izvrsavas svoje duznosti onda gubis i prava. Управо овај закон то и спречава. Суд има дужност да спроведе одређене процесе до краја, овај закон му омогућава да то не ради да не би застаревањем. изгубио права која носи застаревањем. Italijani imaju bolji sistem. Ako ne platis kaznu onda ti posalju 4x vecu kaznu. Ako ne platis onda ti plene imovinu. Ako nemas imovinu vec zivis prijavljen kod roditelja onda plene roditeljima jer si kod njih na trajnom boravku i sticete imovinu solidarno, svi skupa ... То и јесте закон за регулацију казни, ово је закон за помагање судовима да наставе да не раде свој посао. Не знам како то не схвататате. Где један део терета преносе са судова на грађане уценом. Значи овде може да буде само да се не дозволи регистрација ако је неко добио од суда налог да плати казну а он не плати до регистрације. И ти ту не видиш проблем? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Управо овај закон то и спречава. Суд има дужност да спроведе одређене процесе до краја, овај закон му омогућава да то не ради да не би застаревањем. изгубио права која носи застаревањем. То и јесте закон за регулацију казни, ово је закон за помагање судовима да наставе да не раде свој посао. Не знам како то не схвататате. Где један део терета преносе са судова на грађане уценом. И ти ту не видиш проблем? Drzava treba racionalno da se ponasa i stedi pare postenih poreskih obveznika a da sav teret i troskove prebacuje na nepostene. To je prava drzava, kojanagradjuje one koji je postuju na racun onih drugih. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Милосављевићу, пардонирам се, дакле, ти си против начина наплате а не против наплате као такве? Не Жискаре ја сам против уцене грађана. Уцене да морам да платим казну до регистрације иначе нема регистрације. Уцена је због тога што суд има одређен процес за наплату свега тога. Тај процес на крају може да води до одузимања имовине итд али тај процес постоји са одређеним смислном. Пошто наши судови и органи не завршавају тај процес како треба до краја, много казни застарева. Овај закон је управо да би се "борили" против тог застаревања тиме што би оставило судство да и даље не ради како треба, а да терет уценом пренесу на грађане преко другог процес и органа. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Drzava treba racionalno da se ponasa i stedi pare postenih poreskih obveznika a da sav teret i troskove prebacuje na nepostene. To je prava drzava, kojanagradjuje one koji je postuju na racun onih drugih. Људи који праве саобраћајне прекршаје нису непоштени. Као ни они који не плаћају казне на време. Углавном то раде јер немају пара па се "штекају" неки месец. Нису то неки лопови и криминалци. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1352748443' post='744232] не знам о чему причаш, јел то постоји одређени временски период да се плати казна? Када изађе закон, видећемо тачно како и шта. Ја га миришем овако. Јер је у Србији велики проблем неефикасност судова и застаревање казни због истих. У принципу у Србији ако кажеш да хоћеш да одслужиш казну у затвору за прекршај - углавном ти не дају, иако је предвиђено законом да можеш да идеш у затвор ако нећеш да платиш. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Људи који праве саобраћајне прекршаје нису непоштени. Као ни они који не плаћају казне на време. Углавном то раде јер немају пара па се "штекају" неки месец. Pa ako nemaju para onda im vozacka i saobracajna i ne trebaku. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1352749371' post='744245] @@Milan Nikolic, нико их није терао да крше закон, требали су још пре полагања за неку категорију да буду упознати са свим правилима и знаковима, као и да знају да то примене током вожње. Ајде меденице опет да ти не поновим. Свако ко вози зна да сваки нормалан човек махинално бар једном месечно направи неки саобраћајни прекршај који је за казну од 50 до 100 евра. Ви причате као да се људи бахато понашају и намерно крше законе, типа намерно не стављају појас, намерно не упале светло итд. Што је неопевано у свакој свађи са реалношћу. Свако ко стално вози и зна саобраћана правила зна да се врло лако деши да се прекшај направи. Ето ја сам пар пута избуљен по нишу ушао у једносмерну улицу, тако да ми много глупаво звучи кад ми ти кажеш - НИКО ТЕ НИЈЕ ТЕРАО ДА УЛАЗУШ У ЈЕДНОСМЕРНУ. Па нисам ја намерно ушо него махинално. Исто важи и за појас и за светла. Деси се некад, ето у селу, радим нешто, позове ме мајка ја пожурим кући заборавим појас да ставим. И шта опет ћеш да ми кажеш ту толико плитку изјаву - нико те није терао да не ставиш појас. У реду у оба случај сам направио прекршај, и треба да платим казну ако ме ухвате и све је то у реду. Али није у реду да ме сад држава завлачи да морам да им платим што пре да не останем без продужетка регистрације. Крајњи безобразлук - по мом мишљењу. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Pa ako nemaju para onda im vozacka i saobracajna i ne trebaku. Ма ајде? А шта ако је комерцијалиста на терену који своју плату од 200 евра зарађује од тога што седне у свој ауто и иде од пољопривредне апотеке до апотеке и продаје пестициде? Јел и њему не требају? Шта ако ради у Крушевцу, има жену и сестру које такође раде у Крушевцу и вози се аутом из неког села 10 километра удаљено до посла? Па три карте за њих до тамо и назад га изађу више него бензин за ауто до тамо и назад. Не лупетај неукусно је. Овај закон је класична Шешељева школа социјализма зато ти и прија. Исто као она глупост за регистрације 2500 кубика. Где ја ако возим ауто из 91 годиште са 2500 кубика возим луксуз а неко ко вози BMW 316 из 2005те плаћа мању регистрацију од мене. Србија је пуна оваквих идиотских законских решења. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Ма ајде? А шта ако је комерцијалиста на терену који своју плату од 200 евра зарађује од тога што седне у свој ауто и иде од пољопривредне апотеке до апотеке и продаје пестициде? Јел и њему не требају? Шта ако ради у Крушевцу, има жену и сестру које такође раде у Крушевцу и вози се аутом из неког села 10 километра удаљено до посла? Па три карте за њих до тамо и назад га изађу више него бензин за ауто до тамо и назад. Не лупетај неукусно је. Овај закон је класична Шешељева школа социјализма зато ти и прија. Исто као она глупост за регистрације 2500 кубика. Pa treba da postuje saobracajne propise. Ili da koristi autobus. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука