Млађони Написано Новембар 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1352745935' post='744198] слажем се са овим, а поготово ми је мило што сви они који напуне максимум бодова морају да одслушају пар поучних часова вожње и нема да возе поново док не плате све казне које дугују - такви и нису да возе, јер угрожавају све живе на улици. Ја не знам како ви људи не схватате да ће ово највише да погоди оне који не вежу појас а не оне који возе мортус пијани. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Па, бато, ко се &урчи да вози невезан и без таблице, нека се чешка а не да кука о неправди. Ако 90% њих возе са таблицама и везани, у чему је проблем? наравно да ћу да кукам на неправду, јер имам право да погрешим а ако погрешим грешку платим. Ја немам ништа против тога да ме неко казни зато што нисам упалио светла преко дана. Али имам право да ме уцењује да не могу да продужим регистрацију. Није неправда сама казна него уцењивачки начин на који се она захтева. Стварно не могу да верујем око чега дискутујемо и какве лопшовске позиције браниш. Дакле, ако лопов украде од тебе 300 евра, а има породицу коју треба да прехрани, то је оправдано? Стварно не могу да повежем какве везе ово има са оним што ја причам. Казна треба да се плати, ја нигде не кажем да не треба. Али суд треба да ради свој посао а не да се грађани уцењују. Посао суда је да ту казну наплати а не да закон уцењује грађана регистрацијом да суд не би морао да ради процес до краја. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Ја не знам како ви људи не схватате да ће ово највише да погоди оне који не вежу појас а не оне који возе мортус пијани. па пази, тај што не веже појас не може ни вожњу да положи а кад крене основно да заборавља и не обраћа пажњу ни на себе и своје понашање у вожњи, још лакше ће сутра пијан да седне за волан. с вожњом се није играти, довољно је да жмигавац заборавиш у већој брзини па да наслажеш 10 кола иза себе па после да се правдаш "нисам ја крив, то се ионако иза мене десило" ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Видећете уосталом кад закон ступи на снагу, да ће управо да ради ово што ја кажем. Судови и даље неће да раде посао, овим законом же бити погођена тешко већина возача Србије. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 наравно да ћу да кукам на неправду, јер имам право да погрешим а ако погрешим грешку платим. Ја немам ништа против тога да ме неко казни зато што нисам упалио светла преко дана. Али имам право да ме уцењује да не могу да продужим регистрацију. значи, пошто је наплата казне уствари еквивалент лежању у затвору испада да је уцена да не одлежиш целу казну (у овом случају да је платиш) а да сматраш да си способан за вожњу, односно за слободу? браво, логика која прелази у демагогију пс. још си будући правник ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1352746614' post='744205] па пази, тај што не веже појас не може ни вожњу да положи а кад крене основно да заборавља и не обраћа пажњу ни на себе и своје понашање у вожњи, још лакше ће сутра пијан да седне за волан. A шта са људима који су возили без кратких светла преко дана једно 20-30-40 година и још увек кад кад забораве светла? И ако немају тренутно да плате казну, не могу да одложе плаћање јер их дражва уцењује регистрацијом возила? [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1352746614' post='744205] с вожњом се није играти, довољно је да жмигавац заборавиш у већој брзини па да наслажеш 10 кола иза себе па после да се правдаш "нисам ја крив, то се ионако иза мене десило" ... Медо, људи који праве такве грешке, не добијају казне које треба да плаћају. Људи који праве такве прекршаје остају без дозволе. Закон одавно има регулисање за такве. Овај закон, опет понављам, само помаже судовима да не раде свој посао. Једва чекам да изађе комплетна верзија. Јер судови не раде свој посао како ваља и много казни застарева. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1352746889' post='744207] значи, пошто је наплата казне уствари еквивалент лежању у затвору испада да је уцена да не одлежиш целу казну (у овом случају да је платиш) а да сматраш да си способан за вожњу, односно за слободу? браво, логика која прелази у демагогију пс. још си будући правник ... Не капирате уопште... ал добро видеће те како ће да погоди људе овај закон. пс. још си будући правник ... Ја се баш са правничке стране трудим да гледам овај закон и да виидм кога ће да погоди. А највише ће да погоди обичне грађане и починиоце ситних прекршаја као што су непрописно паркирање, мања прекорачења брзине и слични мањи прекршаји. + што је моја процена да је овај закон издизајниран да помогне судовима да наставе да не раде свој посао. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 A шта са људима који су возили без кратких светла преко дана једно 20-30-40 година и још увек кад кад забораве светла? И ако немају тренутно да плате казну, не могу да одложе плаћање јер их дражва уцењује регистрацијом возила? Медо, људи који праве такве грешке, не добијају казне које треба да плаћају. Људи који праве такве прекршаје остају без дозволе. Закон одавно има регулисање за такве. Овај закон, опет понављам, само помаже судовима да не раде свој посао. Једва чекам да изађе комплетна верзија. Јер судови не раде свој посао како ваља и много казни застарева. па да, држава је крива за нечије недостатке у животу, а и за васпитавање вероватно а по тој логици "није то тако до сад било", не морам ни ја да признам да је плутон планетоид - ја сам учио да је планета сем тога, судство се бави јуридиком и спровођењем закона. зато и не постоји преседан да једног осуде а другог не, него се сви исто третирају у очима закона - а те очи су слепе. за етику, социјалну правду и друге ствари имаш Цркву, где је снисхођење пракса а не акривија клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1352747742' post='744219] па да, држава је крива за нечије недостатке у животу, а и за васпитавање вероватно а по тој логици "није то тако до сад било", не морам ни ја да признам да је плутон планетоид - ја сам учио да је планета сем тога, судство се бави јуридиком и спровођењем закона. зато и не постоји преседан да једног осуде а другог не, него се сви исто третирају у очима закона - а те очи су слепе. за етику, социјалну правду и друге ствари имаш Цркву, где је снисхођење пракса а не акривија Када прочитам ово само схватам колико ме тек не разумеш. Управо, судсво се бави спровођењем закона. А институција застарелосте постоји да би указала на лоше судство(између осталог). које не спроводи своје процесе до краја, као наше на пример. Овај закон помаже судству да настави да не спроводи процесе до краја, и тиме заштити буџет од ѕастарелости за коју је првенствено одговорна судска неодговорност. Другим речима овај закон помаже две ствари. То је да се пуни буџет уценом (што је позитивна страна) и охрабрује суд да остане неодговоран и да гомила предмете јер су грађани уцењени (што је негативна страна). Занимљиво да сте кукали на бусплус, а ово што раде је једно 50 пута горе од бусплуса. па да, држава је крива за нечије недостатке у животу, а и за васпитавање вероватно Али је одговорна да поштује право. Ако грађанин има право да прође одређен процес да се та кзна регулише, и ако је дужна да тражи од грађана да плати казну када новца има по одређеном процесу - дужна је да то ради тако до краја. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Када прочитам ово само схватам колико ме тек не разумеш. Управо, судсво се бави спровођењем закона. А институција застарелосте постоји да би указала на лоше судство(између осталог). које не спроводи своје процесе до краја, као наше на пример. Овај закон помаже судству да настави да не спроводи процесе до краја, и тиме заштити буџет од ѕастарелости за коју је првенствено одговорна судска неодговорност. Другим речима овај закон помаже две ствари. То је да се пуни буџет уценом (што је позитивна страна) и охрабрује суд да остане неодговоран и да гомила предмете јер су грађани уцењени (што је негативна страна). извини, ал мислим да дебело грешиш, на сву реалност у србији. прво, закон није сам по себи ту да буде неспроведен, него напротив. друго, то што ти причаш нема везе са квалитетом или смислом постојања одређеног закона већ о лењости судства да ради. треће, свеукупно, то што сусдство не ради је већ проблем неког ко треба да истера правду и за то треба да постоји нека полуга а пошто се не разумем у правно-политичке односе ја немам решење за то нити идеју како то треба да изгледа. има других људи који се баве тиме, од њих очекујем да то среде. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Али је одговорна да поштује право. Ако грађанин има право да прође одређен процес да се та кзна регулише, и ако је дужна да тражи од грађана да плати казну када новца има по одређеном процесу - дужна је да то ради тако до краја. не знам о чему причаш, јел то постоји одређени временски период да се плати казна? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 За мене је неправедно то што казне износе једнако за све људе. Неко ће издвојити целу плату за казну, а неко десет посто од плате. А како ће да плате казну незапослени који свакако не примају социјалну помоћ? Такве приморавају да траже новац од сродника или позајмљују или шта год. Такве ствари су крајње нељудске. Још траже да свако плаћа таксе за личне исправе - како да их плати незапослено лице без социјалне помоћи. Dragi је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Милосављевићу, пардонирам се, дакле, ти си против начина наплате а не против наплате као такве? Ако узмемо у обзир да држава поставља законе и да суд те законе треба да спроводи (а не спроводи их или их спроводи нередовно или парцијално) онда је начин да држава дође до пара од казни тако што ће условити неку другу бенефицију ( а вожња је привилегија а не право) сасвим логичан. Начин да се бориш против тога је да наговориш све који имају казну да не региструју кола па кад држава види колико губи јер се икс% људи одлучило да не региструје, онда можда нешто и промени. Рецимо, ни мени се не свиђа то да ће држава да наплаћује претплату као порез, што је предлог, колико чујем, али ако то изгласају, онда ћу морати да плаћам. Једноставно ће бити принудна наплата. Дакле, ништа од кукања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 @@Milan Nikolic, нико их није терао да крше закон, требали су још пре полагања за неку категорију да буду упознати са свим правилима и знаковима, као и да знају да то примене током вожње. према томе, нимало није неправедно од било кога тражити да плати исту цену за исти прекршај. R.Žiskar је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Начин да се бориш против тога је да наговориш све који имају казну да не региструју кола па кад држава види колико губи јер се икс% људи одлучило да не региструје, онда можда нешто и промени. који промашај, ко оно неплаћање струје па сад морају с каматом иначе бајбок браво, надам се да ћеш први сопственим примером да одлежиш бајбок, чим га тако без проблема препоручујеш другима клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука