Баба Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Barem u Beču gde gradsku vlast čine socijalisti i zelenaši, hteli bi da nam narede i kako piškimo a ne bi me čudilo ako ubuduće uzimaju porez i na sam vazduh.. Malo ga preteruju sa tim "regulisanjem". Код нас постоји порез на ваздух и зове се ваздушарина. Али то није увео Николић , већ је то било и пре Милошевића. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Mislio sam sto se kazne za parking tice, a far..... far mora da se popravi, ako ne onda predstavljas opasnost za ostale vozace ukolko vozis bez fara. Мислио сам задње светло. Например. Ето мени је поломљено задње светло. Светли, ради али је поломљено што је критеријум за казну. Не даје ми се новац за ново светло на матором аутомобилу који ћу кроз год-две да променим. Ето они мени могу да напишу казну за то и ја да не могу да региструјем ауто. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Недавно пријатељ због вожње жутом траком платио казну. При том тврди да је на месту где је направио прекршај тешко возити другачије јер би другачије подразумевало да се престроји одмах са искључења са моста у средњу траку (где је саобраћај густ и брзине велике). Дакле, платио казну, али му стиже уз казну и позив у суд како би дао изјаву ко је управљао његовим аутом у време када је казна забележена. Рок за јављање је био 15 дана, а како позив није схватио за озбиљно стигне му још једна казна за неодазивање у износу од 15 000 дин. "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Недавно пријатељ због вожње жутом траком платио казну. При том тврди да је на месту где је направио прекршај тешко возити другачије јер би другачије подразумевало да се престроји одмах са искључења са моста у средњу траку (где је саобраћај густ и брзине велике). Дакле, платио казну, али му стиже уз казну и позив у суд како би дао изјаву ко је управљао његовим аутом у време када је казна написана. Рок за јављање је био 15 дана, а како позив није схватио за озбиљно стигне му још једна казна за неодазивање у износу од 15 000 дин. И сад треба да им пљуне 150 евра, иначе неће моћи да региструје ауто. А овако би могао да чека да тај идиотлук од казне застари. То се зове малтретирање грађана а сада су смислили и уцену да морамо да се одазивамо на свако њихово малтретирање. Иначе казна уколико је неко други управљао твојим возилом је 5 000. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Ali pazi zar realno ne treba da se kazne placaju, a da s ezakoni postuju, ma kakvi da su. Mislim kod nas ima toliko idiotluka i ostalog, da mi je muka. Kada su nam zakoni napisani tako da ih svako tumaci kako hoce. Ko je na vlasti taj ce da ih tumaci tako da njima odgovara. Umesto da budu jasni i konkretni, da budu jednoznacno određeni, bez mogućnosti nikakvog tumačenja. Ali tako je kako je znate u kojoj zemlji živimo, i mislim da kada bi svako određivao šta je glupost, a šta ne i prema tome se orjentisao, da bi bilo još gore. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Ali pazi zar realno ne treba da se kazne placaju, a da s ezakoni postuju, ma kakvi da su. Закони треба да се поштују али и да се преиспитију. Казне свакако треба да се плаћају, али не и да се људи уцењују. Mislim kod nas ima toliko idiotluka i ostalog, da mi je muka. Kada su nam zakoni napisani tako da ih svako tumaci kako hoce. Ko je na vlasti taj ce da ih tumaci tako da njima odgovara. Umesto da budu jasni i konkretni, da budu jednoznacno određeni, bez mogućnosti nikakvog tumačenja. То је немогуће. Зато што у стварности ниједна ситуација није иста. Закон се труди да генерализује ситуације колико је могуће али комплексни су правни послови и правни односи. Крени да размишљш критички о нечему што има везе са правом. Узми например, наслеђе. Па размисли колико комплексних ситуациај може да се јави. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Просто је невероватно како вас терање на поштовање закона тако погађа? Кажеш. сломљено задње стакло на светлу па ћеш за две три године да мењаш кола, зашто да поправљаш? Е, видиш, сваки пут кад упалиш светло онај иза тебе може да помисли да си пребацио у рикверц (сијалица је бела) па да нагло закочи, да га онај иза њега удари и да му страда дете ударцем главом у шоферку. А све зато што "немаш пара да промениш стакло" а имаш да сипаш гориво и да се возаш. Требало би петоструке казне да буду од најављених. Управо ти "мали" недостаци на колима праве највеће проблеме. Уосталом, ионако бар 60% њих не би требало да има возачку уопште а камоли да им се дозвољава да учествују у саобраћају јер су бахати, не поштују сигнализацију и мисле да су директни потомци Фитипалдија. Што се казне за паркинг тиче, то можеш да обориш на сваком суду јер паркинг сервис НЕМА ПРАВО да наплаћује некакве казне, једино суд ма право да наплаћује казне (макар се оне звале и доплатна карта). Једино што имају право да ти наплате је цена паркирања коју ниси платио. Наравно, то захтева мало веће ангажовање и губитак неког времена али кад довољно њих буде реаговало на правни начин а не кукањем и плаћањем, онда ће бахатост паркинг сервиса спласнути. До тада, могу да раде шта хоће. Ионако нису решили проблем паркирања већ само наплаћују противправно присвојену друштвену својину. Само један пример како се не поштују прописи су и трактори, мотокултиватори и коњске запреге на магистралним путевима. Међутим, њих нико нити зауствља нити кажњава јер се или знају из села или се полиција плаши да не изазове гнев сељака. Да не причам колико њих нема ни светла ни ротацију или ако и имају не укључују је. Мало ли је њих изгинуло ударцем у неосветљену тракторску приколицу? А ето, и сељак може да каже да се спремао да прода трктор колико за две три године? Треба ли да буде онда то оправдање? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Недавно пријатељ због вожње жутом траком платио казну. При том тврди да је на месту где је направио прекршај тешко возити другачије јер би другачије подразумевало да се престроји одмах са искључења са моста у средњу траку (где је саобраћај густ и брзине велике). Дакле, платио казну, али му стиже уз казну и позив у суд како би дао изјаву ко је управљао његовим аутом у време када је казна забележена. Рок за јављање је био 15 дана, а како позив није схватио за озбиљно стигне му још једна казна за неодазивање у износу од 15 000 дин. Ако је Београд у питању онда је 90% у питању чувено искључење са газеле на Бг сајам . Ту је заиста практично немогуће укључити се у саобраћај а да не уђеш барем мало у жуту траку. То одавно сви знају и ништа се не чини по том питању,а довољно би било уклонити жуту траку у дужини од десетак метара али једноставно тако добро место за одузимање пара од грађана је тешко наћи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Да, Довла, то је. "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Да, Довла, то је. Да , кажем ја , најбоље место за наплаћивање казни у граду. Било је једно исто тако добро испред Аустријске амбасаде али то су исправили из неког разлога. Можда се Швабови бунили, ко зна. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Просто је невероватно како вас терање на поштовање закона тако погађа? Слабо капираш, ко по обичају. Да би ти казна застарела, органи који су задужени да се та казна спроведе у дело требају да не раде ништа две године. Казне у Србији застаревају јер органи не раде ефикасно свој посао, т.ј не раде ништа две године. Овај закон је, јасно као дан, издизајниран тако да те натера да ти мораш сам да решиш тај проблем, а да органи и даље не морају да раде ефикасно. И то је натеран једном неправедном уценом. Уопште се овде ради о плаћању или не плаћању казне овде се ради о уцени грађана. Наплата казни треба да буде дужност државе. Друга ствар. да ли ти схваташ ако ти рецимо ребну казну од 100 евра, рецимо месец дана рпед истек регистрације. Ето ребнули ти за невезан појас и рецимо недостатак таблице. Теби рецимо треба још сто евра за регистрацију возила. А рецимо од аута ти зависи посао. Имаш просечну плату у Србији дакле 250 -300 евра. Ти не можеш да калкулишеш и сачекаш неки месец да мало скрпиш паре да платиш прво регистрацију па онда да скрпиш за казну, него си уцењен да мораш или да усереш кућни буџет и пљунеш им 200 евра, или да платиш само казну, или да платиш само регистрацију. Да ли ти капираш колико је то неправедно?? Управо ти "мали" недостаци на колима праве највеће проблеме. Уосталом, ионако бар 60% њих не би требало да има возачку уопште а камоли да им се дозвољава да учествују у саобраћају јер су бахати, не поштују сигнализацију и мисле да су директни потомци Фитипалдија Ја ти потписујем да си ти до сада сваког месеца правио по два саобраћајна прекршаја. Ево ти пример један: Колико си пута паркирао ауто на простору гдеје трава? Не посађена трава него било која трава. Например испред твоје зграде. Колико си пута тамо где је дозвољено возити 80, возио 90? Колико пута си зауставио возило на месту које није предвиђено за паркирање? Зауставиш га сигурно два пута месечно. Јел ти се деси некад да заборавиш појас да ставиш или светла да упалиш? Ето ти пар прекршаја који се дешавају људима СВАКОДНЕВНО. Ако мислиш да ово циља бахате возаче који претичу кроз пуну, не поштују право првенства и остале ствари, то нису ЛАКШИ прекршаји. Не везивање појаса је лакши прекршај. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Друга ствар. да ли ти схваташ ако ти рецимо ребну казну од 100 евра, рецимо месец дана рпед истек регистрације. Ето ребнули ти за невезан појас и рецимо недостатак таблице. Теби рецимо треба још сто евра за регистрацију возила. А рецимо од аута ти зависи посао. Имаш просечну плату у Србији дакле 250 -300 евра. Ти не можеш да калкулишеш и сачекаш неки месец да мало скрпиш паре да платиш прво регистрацију па онда да скрпиш за казну, него си уцењен да мораш или да усереш кућни буџет и пљунеш им 200 евра, или да платиш само казну, или да платиш само регистрацију. Да ли ти капираш колико је то неправедно?? Па, бато, ко се &урчи да вози невезан и без таблице, нека се чешка а не да кука о неправди. Ако 90% њих возе са таблицама и везани, у чему је проблем?Стварно не могу да верујем око чега дискутујемо и какве лопшовске позиције браниш. Дакле, ако лопов украде од тебе 300 евра, а има породицу коју треба да прехрани, то је оправдано? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Ја ти потписујем да си ти до сада сваког месеца правио по два саобраћајна прекршаја. Ево ти пример један: Колико си пута паркирао ауто на простору гдеје трава? Не посађена трава него било која трава. Например испред твоје зграде. Колико си пута тамо где је дозвољено возити 80, возио 90? Колико пута си зауставио возило на месту које није предвиђено за паркирање? Зауставиш га сигурно два пута месечно. Јел ти се деси некад да заборавиш појас да ставиш или светла да упалиш? Грешиш из више разлога. Никада у животу нисам паркирао ни на каквој трави, не због казне него зато што ми трава значи (без духовитих опаски, молим) и што сматрам да су људи који паркирају на трави тежи облици љанчестера. Ја имам свој паркинг испред куће. У фирми имам обезбеђен паркинг. 8 месеци годишње возим бицикл. Поента вица је да ако направим прекршај, ја га платим. Кад ме ухвате без појаса, ја питам "колико?" и то је све што пандур чује од мене. Знам колико могу да одвојим за то и платим јер сам направио прекршај. Али не идем около и кукумавчим како је то неправедно. Ја не плаћам ни телевизију (али је и не гледам) и знам да је могуће да стигне тужба, али ја сам спреман да идем на суд и да тамо образложим свој став. Не идем около и не кукам како је неправедна наплата телевизије. Јеси ли докучио разлику? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 слажем се са овим, а поготово ми је мило што сви они који напуне максимум бодова морају да одслушају пар поучних часова вожње и нема да возе поново док не плате све казне које дугују - такви и нису да возе, јер угрожавају све живе на улици. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Никада у животу нисам паркирао ни на каквој трави, не због казне него зато што ми трава значи (без духовитих опаски, молим) и што сматрам да су људи који паркирају на трави тежи облици љанчестера. Ја имам свој паркинг испред куће. У фирми имам обезбеђен паркинг. 8 месеци годишње возим бицикл. Возиш бајс а? И увек даш прописну сигнализацију руком? Или понекад заборавиш? Ајде сад ме слажи да увек покажеш руком где скрећеш. Поента вица је да ако направим прекршај, ја га платим. Кад ме ухвате без појаса, ја питам "колико?" и то је све што пандур чује од мене. Знам колико могу да одвојим за то и платим јер сам направио прекршај. Али не идем около и кукумавчим како је то неправедно.Јеси ли докучио разлику? Идаље не капираш, овде се не ради о плаћању т.ј не плаћању казне. Једини разлог што казне застаревају је јер се предмети гомилају, јер органи не спроводе процесе до краја. Е овај закон помаже суду, уценом грађана, да може да настави да не спроводи процес до краја. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука