Jump to content

I u Kuranu Allah uzvisuje mesiju Hrista i Hrišćanstvo iznad svih

Оцени ову тему

Препоручена порука

Kuran 3:45

A kada meleki rekoše: "O Merjema, Allah ti javlja radosnu vijest, od Njega Riječ: ime će mu biti Mesih, isa, sin Merjemin, biće viđen i na ovome i na onome svijetu i jedan od Allahu bliskih;

-TUMAČENJE:(Ovde Bog objavljuje Bogorodici radosnu vest da će Isus Hristos biti Mesija viđen i na ovom i onom svetu i da će biti Bogu najbliži tj. sin Božiji)

Kuran 3:52

A kada se isa uvjerio da oni neće da vjeruju, uzviknuo je: "Koji će biti pomagači moji na Allahovom putu?" - "Mi" - rekoše učenici - "mi ćemo biti pomagači Allahove vjere, mi u Allaha vjerujemo, a ti budi svjedok da smo mi poslušni Njemu.

-TUMAČENJE:( (Ovde Hristos pita apostole ko će ga pratiti na Njegovom Hrišćanskom putu, koji je put Božije vere i apostoli traže od Hrista da Bogu Ocu posreduje i da se zauzme za njih.)

Kuran 3:55

I kada Allah reče: "O isa, dušu će ti uzeti i k Sebi te uzdignuti i spasiću te od nevjernika i učiniću da tvoji sljedbenici budu iznad nevjernika sve do Smaka svijeta. Meni ćete se, poslije, svi povratiti i Ja ću vam o onome u čemu se niste slagali presuditi:

-TUMAČENJE:(Ovde Bog obećava Isusu Hristu da će ga uzdići sebi i da će sedeti sa desne strane Boga, da će Hristovi sledbenici apostoli i Hrišćani biti iznad svih sve do drugog Hristovog dolaska i da će biti sudija.)

https://www.facebook...&type=1

Kuran 3:45

A kada meleki rekoše: "O Merjema, Allah ti javlja radosnu vijest, od Njega Riječ: ime će mu biti Mesih, isa, sin Merjemin, biće viđen i na ovome i na onome svijetu i jedan od Allahu bliskih;

-TUMAČENJE:(Ovde Bog objavljuje Bogorodici radosnu vest da će Isus Hristos biti Mesija viđen i na ovom i onom svetu i da će biti Bogu najbliži tj. sin Božiji).

Islamsko tumačenje:Ovo je radosna vijest Merjemi-Mariji da će ona imati viđenog i velikog sina koji će rođen biti na poseban način.Njegovo začeće je bez dodira muškarca i ono je nastalo božijom naredbom "budi i ono biva".On će se zvati Mesihom sinom Merjeminim (bit će prepoznat po majci jer je rođen bez oca)i na ovom i na onom svijetu će biti jedan od uglednika i Bogu izuzetno bliskih njegovih stvorenja.Njegovo mjesto je veliko zato što mu je Bog dao objavu , Knjigu i još mnoge druge odlike a jedna od njih je da će mu Bog dozvoliti zagovorništvo za neke ljude.

A kada se isa uvjerio da oni neće da vjeruju, uzviknuo je: "Koji će biti pomagači moji na Allahovom putu?" - "Mi" - rekoše učenici - "mi ćemo biti pomagači Allahove vjere, mi u Allaha vjerujemo, a ti budi svjedok da smo mi poslušni Njemu.

--TUMAČENJE:( (Ovde Hristos pita apostole ko će ga pratiti na Njegovom Hrišćanskom putu, koji je put Božije vere i apostoli traže od Hrista da Bogu Ocu posreduje i da se zauzme za njih.)

Islamsko tumačenje:Kada je Isa osjetio da ljudi neće da vjeruju tj kada je osjetio njihovu ustrajnoast u nevjerovanju on je uzviknuo" ko će biti moj pomagač u pozivanju u vjerovanje u Boga"tj ko će mi pomagati u tome? Tada su apostoli njegovi rekli.Mi ćemo tui pomagati u tome, a ti budi svjedok da smo mi muslimani-pokorni Bogu.

Kuran 3:55

I kada Allah reče: "O isa, dušu će ti uzeti i k Sebi te uzdignuti i spasiću te od nevjernika i učiniću da tvoji sljedbenici budu iznad nevjernika sve do Smaka svijeta. Meni ćete se, poslije, svi povratiti i Ja ću vam o onome u čemu se niste slagali presuditi:

-TUMAČENJE:(Ovde Bog obećava Isusu Hristu da će ga uzdići sebi i da će sedeti sa desne strane Boga, da će Hristovi sledbenici apostoli i Hrišćani biti iznad svih sve do drugog Hristovog dolaska i da će biti sudija.)

Islamsko tumačenje:

Ovdje Allah dž.š obećava Isau da će ga Sebi uzdići.Zatim da će biti spašen od nevjernika.Tj neće ga ubiti niti mu štetu nanijeti.I učinit će da će istinski vjernici biti uvijek iznad nevjernika do sudnjeg dana.Međutim oni koji su ostali iz Isa.a.s. su se razišli u vjerovanju na mnoštvo skupina i Bog će im na Sudnjem danu o tome presuditi.Ovdje u ovom ajetu se ne navodi da će Isus sjediti i Suditi.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Biti sledbenik Hrista, znači biti hrišćanin, govoriti i živeti hrišćanski.

To iz perspektive hriščanstva.Iz perspektive islama biti Hristov sljedbenik znači slijediti ga u svemu.Reći ćete to je isto .Međutim mi se ne razilazimo oko toga mi se razilazimo oko načina vjerovanja u Isusa a niko se ne razilazi u tome treba li ga slijediti.Mi muslimani tvrdimo da slijedimo ne samo njega nego i sve poslanike koji su bili prije njega.

Подели на овим сајтовима

Ljudi, nemojmo da se lazemo. Isus se u Islamu smatra prorokom kao i Muhamed a ne Bogom. Ralozi za to su mnogi. Ja sam odgledao brdo islamskih klipova na internetu o Isusu Hristu i o tome kako Bog ne moze imati sina. Radi se o potpuno pogresnom pristupu. Ali me najvise nervira kad se iznose stihovi iz Biblije koji kao dokazuju Kuran. To me toliko nervira da nemam reci, jer su izvadjeni iz konteksta a zanemareni ostali, sto predstavlja laganje i prevaru. Islamsko verovanje se jedino i samo moze potkrepiti Kuranom, nikada Biblijom. Planiram da napisem nesto o tome kad budem imao vremena.

Nemoj se brate plaho nervirati.Nevalja po zdravlje. 301

Подели на овим сајтовима

ma da sad, onda i monofiziti i monoteliti i protesntanti i svi koji god kažu "mi poštujemo Hrista" odma imaju pravu veru i oni su u pravu! Šta sad jel ovo tumačenje kurana znači da Pravoslavna vera nije jedina istinita vera? Ili to znači da mi pravoslavci pored Svetog pisma trebalo bi da pratimo i kuran?

Trebali bi.Od viška znanja ne boli glava.

Подели на овим сајтовима

Bosanac, kakav stav imaš o sufizmu? Čuo sam da muslimani oduvek gledaju sa podozrenjem na sufi mistike, jer su ovi svoju struju toliko osamostalili, da je praktično izgubila čvrste veze sa ortodoksnim islamom. Doduše, sufizam nije danas jak kao što je bio u 19.veku, ali ipak i dalje koliko toliko egzistira.

Sufizam koji je umjeren i kojim se uzima od ovoga svijeta onoliko koliko je potrebno(skromnost)podržavam .Dok sufizam čiriba čiribu nema to veze sa islamom.

Подели на овим сајтовима

--TUMAČENJE:( (Ovde Hristos pita apostole ko će ga pratiti na Njegovom Hrišćanskom putu, koji je put Božije vere i apostoli traže od Hrista da Bogu Ocu posreduje i da se zauzme za njih.)

Islamsko tumačenje:Kada je Isa osjetio da ljudi neće da vjeruju tj kada je osjetio njihovu ustrajnoast u nevjerovanju on je uzviknuo" ko će biti moj pomagač u pozivanju u vjerovanje u Boga"tj ko će mi pomagati u tome? Tada su apostoli njegovi rekli.Mi ćemo tui pomagati u tome, a ti budi svjedok da smo mi muslimani-pokorni Bogu.

Pa zar apostoli nisu bili Jevreji tj. Hrišćani?

Ovde piše da je Muhamed rođen 570. godine u Meki, u plemenu Kurejš. http://bs.wikipedia.org/wiki/Muhammed

www.misionar.com
Hrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.
Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi!

Подели на овим сајтовима

Pa zar apostoli nisu bili Jevreji tj. Hrišćani?

Ovde piše da je Muhamed rođen 570. godine u Meki, u plemenu Kurejš. http://bs.wikipedia.org/wiki/Muhammed

Uh što bi se reklo što ti mene prosu.Međutim prijatelju to nije tako.

"Posvjedoći da smo mi muslimani".Riječ musliman znaći biti predan, pokoran Bogu.Tj posvjedoći da smo mi predani -pokorni Bogu.tj pravi vjernici.

Drugo prijatelju jedno je narodnost tj pripadnost jednom narodu a drugo je pripadnost određenoj vjeri.Treba to razlikovati.

Подели на овим сајтовима

Uh što bi se reklo što ti mene prosu.Međutim prijatelju to nije tako.

"Posvjedoći da smo mi muslimani".Riječ musliman znaći biti predan, pokoran Bogu.Tj posvjedoći da smo mi predani -pokorni Bogu.tj pravi vjernici.

Drugo prijatelju jedno je narodnost tj pripadnost jednom narodu a drugo je pripadnost određenoj vjeri.Treba to razlikovati.

Ako su apostoli bili pravoverni muslimani tj. predani -pokorni Bogu, onda to znači i da su svedočili istinu.

A ako su oni svedočili istinu, zapisali jevanđelja i poslanice i postradali za tu istinu, kako vi sebe možete nazvati pravovernima kada se vaša istina ne slaže sa njihovom?

www.misionar.com
Hrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.
Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi!

Подели на овим сајтовима

Ako su apostoli bili pravoverni muslimani tj. predani -pokorni Bogu, onda to znači i da su svedočili istinu.

A ako su oni svedočili istinu, zapisali jevanđelja i poslanice i postradali za tu istinu, kako vi sebe možete nazvati pravovernima kada se vaša istina ne slaže sa njihovom?

a ko kaže da su apostoli napisali evandželja?

Apostoli su bili pravovjerni ali ipak i njima je sotona mogao približit se.Ko je izdao Isusa?

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Ne uzvisuje se Hristos u islamu nego se uzvisuje Muhammed. On sam govori kako niko neće ući u dženet ako ne voli više njega (čovjeka Muhammeda) nego porodicu i prijatelje i čitav svijet. Ovakve riječi priliče samo Bogu a ne čovjeku. Gdje god se pogledaju Muhammedove riječi vidi se samo gordost kakva se rijetko nalazi. Zar nije gordost i drskost reći da će žena faraonova koja je odgajila Mojsija i Merjem biti Muhammedove žene u dženetu? Zar nije gordost tvrditi da je u dženetu ime Allahovo napisano uz ime Muhammedovo? Ima li i jedan prorok da je sebe smatrao vrednim i dostojnim tolikih počasti? Ima li i jedan prorok koji je rekao da će svim ostalim prorocima biti zabranjeno da zastupaju pred Bogom, i Avramu i Mojseju i Isusu (koga smatraju za običnog proroka), samo će Muhammedu to biti dozvoljeno? A sve ovo govori on sam za sebe. Isus, koji je bio sam Bog - imao je smirenja više nego čovjek Muhammed - jer je 'krotak i smiren srcem' i jer ne svjedoči sam za sebe već ljudima pruža svjedočanstvo Očevo. Neka se uporedi Muhammed sa nekim od proroka - evo sa Jovanom Krstiteljem, koji je, po svjedočanstvu Gospodnjem, 'više od proroka' i 'najveći rođen od žene'...'Najveći rođen od žene' kaže Hristu - Ti treba da rasteš a ja da se smanjujem, i još - nisam dostojan tebi remenje na obući da odriješim. A Muhammed ne samo da ne proslavlja Isusa već sebe uzdiže nad njim i postavlja Isusa na prvo nebo ispod svih ostalih proroka, u viđenju koje je imao kada je iz Jerusalima bio prenet u 'dženet'.

Ali nije čudo da je Muhammed bio u toj mjeri preispunjen gordošću da je sam za sebe svjedočio da je iznad svih proroka i ljudi, već i božanstvo koje on propovijeda kao svoj atribut ističe gordost:

On je Allah - ( ...) Gordi.

Ovo je iz 59 sure, 23 ajet. Tačno je u ovom slučaju ono što navodi Hegel- da ljudi pokatkad iz svojih strasti uzimaju gradivo za svoje bogove.

A ovo su riječi Gospodnje:

Страх је Господњи мржња на зло; ја мрзим на поноситост и на охолост и на зли пут и на уста опака.

De Maria Numquam Satis

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
Ne uzvisuje se Hristos u islamu nego se uzvisuje Muhammed. On sam govori kako niko neće ući u dženet ako ne voli više njega (čovjeka Muhammeda) nego porodicu i prijatelje i čitav svijet. Ovakve riječi priliče samo Bogu a ne čovjeku. Gdje god se pogledaju Muhammedove riječi vidi se samo gordost kakva se rijetko nalazi. Zar nije gordost i drskost reći da će žena faraonova koja je odgajila Mojsija i Merjem biti Muhammedove žene u dženetu? Zar nije gordost tvrditi da je u dženetu ime Allahovo napisano uz ime Muhammedovo? Ima li i jedan prorok da je sebe smatrao vrednim i dostojnim tolikih počasti? Ima li i jedan prorok koji je rekao da će svim ostalim prorocima biti zabranjeno da zastupaju pred Bogom, i Avramu i Mojseju i Isusu (koga smatraju za običnog proroka), samo će Muhammedu to biti dozvoljeno? A sve ovo govori on sam za sebe. Isus, koji je bio sam Bog - imao je smirenja više nego čovjek Muhammed - jer je 'krotak i smiren srcem' i jer ne svjedoči sam za sebe već ljudima pruža svjedočanstvo Očevo. Neka se uporedi Muhammed sa nekim od proroka - evo sa Jovanom Krstiteljem, koji je, po svjedočanstvu Gospodnjem, 'više od proroka' i 'najveći rođen od žene'...'Najveći rođen od žene' kaže Hristu - Ti treba da rasteš a ja da se smanjujem, i još - nisam dostojan tebi remenje na obući da odriješim. A Muhammed ne samo da ne proslavlja Isusa već sebe uzdiže nad njim i postavlja Isusa na prvo nebo ispod svih ostalih proroka, u viđenju koje je imao kada je iz Jerusalima bio prenet u 'dženet'.

Ali nije čudo da je Muhammed bio u toj mjeri preispunjen gordošću da je sam za sebe svjedočio da je iznad svih proroka i ljudi, već i božanstvo koje on propovijeda kao svoj atribut ističe gordost:

Ovo je iz 59 sure, 23 ajet. Tačno je u ovom slučaju ono što navodi Hegel- da ljudi pokatkad iz svojih strasti uzimaju gradivo za svoje bogove.

A ovo su riječi Gospodnje:

Na veliki broj mjesta u novom zavjetu Isus takođe govori isto ono što je i Muhammed s.a.v.s govorio.

Onaj ko mene voli Boga voli,onaj ko mene slijedi Boga slijedi,onaj ko za mene umre za Boga umre itd.

A što se tiče da je Isus Bog samo jedan citat mi navedite iz evanđelja da je Isus sam za sebe rekao da je Bog.

Ne navodite citate drugih o njemu.A ja ću vam navesti bezbroj citata u evanđelju da Isus govori da je samo Bog jedan.

A i kako će neko biti Bog ako nema  apsolutnu moć.To što mu je Bog dao određene ovlasti da bi ljude uputio na pravi put ne stavlja ga na položaj Boga.Bog je oduvijek i zauvijek a Isus je rođen.Isus sam sebe uvijek zove Sin čovječiji.

Подели на овим сајтовима

A što se tiče da je Isus Bog samo jedan citat mi navedite iz evanđelja da je Isus sam za sebe rekao da je Bog.

evo ja ću da ti navedem mada ne znam kolko će imati smisla jer verovatno znaš ove reči a ne bi me začudilo da pomeneš i tzv. sveti tetragram

Pre nego se Avram rodio, ja sam

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...